Síťový kabel model Roth Orfeo

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Uživatelský avatar
Fidas
Příspěvky: 543
Registrován: 17 dub 2008 16:44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Fidas » 07 čer 2018 17:35

Miero píše:
07 čer 2018 12:18
cistit samozrejme cistime, ale mozno by to uz chcelo nejaky servis nech sa vycisti i to co sa bezne cistit neda .... resp. pouzit cistiace tabletky? hm, musim pozistovat.
Měli by mít tablety k čištění všude tam, kde prodávají kávovary. Po vyčištění, zejména kávových cest, je rozdíl veliký. I servis by se hodil, spařovací jednotka si zaslouží čištění jednou do roka. A pak ještě dobře nastavit hrubost mletí...no ba, je s tím práce, ale když pak je v šálku opravdu dobrá káva ... radost je jako z nového dobrého kabelu :-)

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1001
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od lidumil » 08 čer 2018 07:20

PavelDosko píše:
07 čer 2018 11:00
tjo, k pracce LP ... Orfeo mam k zesiku, ale pracce LP je naprosto sumak jaky kabel predradis
No nedalo mi to, a vyzkoušel jsem jeden z Nordostů k Okki-Nokki pračce. Sice se talíř točí tak nějak kutlivovaněji, ale na výsledku vyprání žádná změna. Tak vrátím základní kabel.

Miero
Příspěvky: 682
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Miero » 08 čer 2018 07:50

PavelDosko píše:
07 čer 2018 15:52
Miero : odpovim za sebe - ano
p.s. kde ve sve sestave chces menit power kabel ?
vlastne ani neviem. mam nejake kable vyrobene z tieneneho polotovaru[1], ale nezaznamenal som ziaden rozdiel na zvuku oproti netienenemu. tak som skepticky. a dalej cena tych vasich kablov ma odradzuje to vlastne skusat.

[1] https://www.aaronia-shop.com/products/a ... fenes-ende
This EMC screened mains cable replaces any existing unscreened version to avoid EMC problems caused by interfering sources on mains. Offers a high damping up to 30MHz.
...
• Wiring: 3 x 0,75 mm2, (blue, brown, yellow/green), very flexible
• Max. voltage: 250V at 50/60Hz
• Current capacity: max. 6A
• Screening: PVC-coated aluminum screen with auxiliary wire (Copper 0,75 mm2).
• Wires are twisted once every 10cm

Miero
Příspěvky: 682
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Miero » 08 čer 2018 07:55

aha, rada od profikov na EMC
It is important to note that the screens of all cables need to be connected serially or in a star shape and only one screen be connected to PE or to the building's seperate grounding. Loops are to be avoided.
Zdroj: https://www.aaronia-shop.com/products/a ... -kabel-50m

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 812
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od PavelDosko » 08 čer 2018 08:03

Miero, ten kabel na odkazu ale asi neni uplne kabel ktery by mohl mit nejaky slysitelny vliv ...

Miero
Příspěvky: 682
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Miero » 08 čer 2018 08:22

Ako to? Vodice su krutene a ma to tienenie do 30MHz. Ak nic z tohoto u mna nema jasny prinos, tak IMHO ani strieborne draty a hrube oplety tomu uz nepomozu.

Pripadne som este vobec nepochopil, co vlastne je cielom tychto kablovymen.

Uživatelský avatar
Jiri
Příspěvky: 548
Registrován: 12 říj 2008 22:36
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Jiri » 08 čer 2018 08:43

Jsem rád, že u nás v ČR máme na výběr z Paolo cables, Kabelguru, N.A., Sroll, Kychtax cables.
Zákazník tak má možnost si doma vyzkoušet z velké nabídky a vybrat si to co mu do sestavy přesně "sedne" a stále za rozumnější ceny i než je 2nd hand zahraničních kabelových značek.
Pánové fandím vám. *palec*

PítrsPraha
Příspěvky: 2171
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od PítrsPraha » 08 čer 2018 08:45

Vidím to stejně jako Jiri.

A že na Fabii není poznat rozdíl mezi špičkovýma a průměrnýma pneu? No to není divu...

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 812
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od PavelDosko » 08 čer 2018 09:01

Miero píše:
08 čer 2018 08:22
Ako to? Vodice su krutene a ma to tienenie do 30MHz. Ak nic z tohoto u mna nema jasny prinos, tak IMHO ani strieborne draty a hrube oplety tomu uz nepomozu.

Pripadne som este vobec nepochopil, co vlastne je cielom tychto kablovymen.
tebou odkazovany "power kabel" neni o moc jiny nez standardne dodavany k PC (3x 0,7 mm...s nerozebiratelnou gumovou schuko zastrckou)), je to o materialu vodicu, o geometrii, provedeni stineni, koncovkach ... sam pises ze to resit asi nejakym opravdovym kabelem nebudes, tak se tim netrap

BVa
Příspěvky: 1263
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od BVa » 08 čer 2018 09:06

:) ,to prirovnanie k autu je trochu vedľa. S tým sieťovým káblom je to asi ako s ozdobným poťahom na volant. Reálny vplyv na "jazdné vlastnosti" asi rovnaký. Ale je to krajšie, majiteľ má lepší pocit, a to je hlavný cieľ tých výmen. "Vplyv na zvuk" je vedľajší produkt.

Uživatelský avatar
Fidas
Příspěvky: 543
Registrován: 17 dub 2008 16:44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Fidas » 08 čer 2018 09:08

Miero píše:
08 čer 2018 08:22
Ako to? Vodice su krutene a ma to tienenie do 30MHz. Ak nic z tohoto u mna nema jasny prinos, tak IMHO ani strieborne draty a hrube oplety tomu uz nepomozu.

Pripadne som este vobec nepochopil, co vlastne je cielom tychto kablovymen.
Podle mě ten poslední metr a půl kabelu se chová jako filtr a jeho vliv je závislý na intenzitě a složení zarušení v síti. Někde se tedy vliv kabelu téměř neprojeví a u někoho ten samý kabel bude mít velký vliv na zvuk. Proto věřím víc na konstrukci a stínění, než na koncovky a materiál žil silového kabelu.Prosím odborníky, aby mě opravili. :-)

Miero
Příspěvky: 682
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Miero » 08 čer 2018 09:12

Mna z Vas asi...

Je zastrcka, ktora sa strka do zasuvky v stene, ci do predlzovacke pripadne sietoveho filtru dolezita? Ak ano, tak preco? Jediny dovod preco by mala je ak by sa zapajala do komponentu, ktory uz dodava osetrene napajanie a ZAROVEN ten komponent je tieneny. V tom pripade i ta zastrcka by mala byt tienena.

Druhy koniec kablu ak to prezeniem, tak mozem napojit rovno do WAGO svorkovnice na DPS v zosilnovaci (napr. DPA ci CustomWorks), s tym ze zem a tienenie zapojim rovno na skatulu zosilnovaca.

A ak sa posledny meter kabla CHOVA ako filter, tak efekt toho filtru MUSI ist zmerat a objektivne VYHODNOTIT. To tu z vyssie spomenutych predajcov NIKTO nerobi... a ani neuvadza, na rozdiel od toho kablu z AARONIA co som tu spominal.

Miero
Příspěvky: 682
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Miero » 08 čer 2018 09:17

A hlavne... ak by tieto kable mali skutocny vplyv, tak sa nebudu predavat kable, ale tunit pristroje tak ako som to spominal v prispevku vyssie.

Miero
Příspěvky: 682
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Miero » 08 čer 2018 09:19

Pripadne ak by bola dolezity prechodovy odpor medzi zasuvkou a zastrckou, tak sa hifi instaluje "napevno" do svorkovnice podobne ako elektricke sporaky.

Miero
Příspěvky: 682
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od Miero » 08 čer 2018 09:23

A samozrejme ak chcem filtrovat elektrinu do pristroja, tak pouzijem k tomu skutocny filter a nie kabel... lubovolny profi filter (i ten najlacnejsi) bude mat vyssi filtracny efekt nez takmer hocijaky kabel audiofila...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti