Mike_Czech
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mike_Czech
No a protože, jak už jsem psal dříve, už jsem se konečně rozhoupal a vydal se v digitální větvy cestou DAC + PC, tak jsem tu měl na vyzkoušení hned dva velmi pěkné kousky z nichž jeden už doma zůstal.
První byl DAC 1 od Audio Note, jednalo se o lampový DAC s neuvěřitelným zvukem, když jsem ho poprvé připojil do sestavy, tak jsem si z toho zvuku sedl na pr…, jak se říká. Nebýt toho, že neměl USB, což potřebuji, když hraji převážně z PC, tak už by doma zůstal, ale bohužel.
Nicméně už chápu, proč si Audio Note říká o takové ceny. I když je to raketa, tak musím uznat, že opodstatněná.
No a jako poslední kousek, který už doma zůstal je Brooklyn DAC od Myteku. Jak se říká Láska na první pohled i poslech. Zatím snad kromě DACu MOON od Simaudio a Chord Dave a Hugo jsem nic lepšího neslyšel. A oproti mému Číňanovi za cca pětikilo je to zvukově velký skok a to jak v detailech a čistotě, tak i v dynamice.
První byl DAC 1 od Audio Note, jednalo se o lampový DAC s neuvěřitelným zvukem, když jsem ho poprvé připojil do sestavy, tak jsem si z toho zvuku sedl na pr…, jak se říká. Nebýt toho, že neměl USB, což potřebuji, když hraji převážně z PC, tak už by doma zůstal, ale bohužel.
Nicméně už chápu, proč si Audio Note říká o takové ceny. I když je to raketa, tak musím uznat, že opodstatněná.
No a jako poslední kousek, který už doma zůstal je Brooklyn DAC od Myteku. Jak se říká Láska na první pohled i poslech. Zatím snad kromě DACu MOON od Simaudio a Chord Dave a Hugo jsem nic lepšího neslyšel. A oproti mému Číňanovi za cca pětikilo je to zvukově velký skok a to jak v detailech a čistotě, tak i v dynamice.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bezva volba, zkus ještě k Brooklynu lineární zdroj a budeš koukat kam se to ještě posune. Je potřeba 12V a 4-6A.
kabelguru.cz
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Jj, četl jsem , že se sólo zdrojem je to zase o kus dál.
Kouknu se po něčem.
Nějaké konkrétní tipy?
Kouknu se po něčem.
Nějaké konkrétní tipy?
Zdravím Michale. Tak jsi přeci jen šel do přehrávání z PC, jaký máš soft. ? Já jsem nyní u Audirvany a jsem moc spokojený.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
zatím jedu přes Foobar2000, rozchodil jsem si dálkové ovládání přes mobil.
Ale pokukuji i po jiných software.
zatím jedu přes Foobar2000, rozchodil jsem si dálkové ovládání přes mobil.
Ale pokukuji i po jiných software.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím zase po delší době.
Nastala u mne velká změna.
Vzhledem k tomu, že po přestěhování mám poslechový
prostor výrazně menší a i proto, že když jsem tu měl posledně ten lampový DAC, tak se mi ten zvuk opravdu moc líbil, začal jsem si prohrávat s myšlenkou, že by se mi mohl líbit zvuk lampových zesilovačů. U kamaráda jsem slyšel hybridní Vincent a zvuk byl celkem zajímavý a tak mi to začalo v hlavě hlodat, až jsem si řekl, zkusím to.
Luxman u mne nehraje špatně, ale v 13m2 místnosti je 200W zbytečných, tak jsem začal koukat po něčem trochu jiném.
No a nakonec jsem pořídil lampový zesilovač od německých Ballad audio a to konkrétně model Melody SP6 Mk3 v upgradu s Ruskými elektronkami.
S Focaly i s DACem Mytek si to opravdu sedlo, hraje to parádně. Slyším detaily i na tichý poslech, což se mi u Luxmana v takto málem prostoru nedařilo.
Teď mě to konečně začalo pořádně bavit.
Rozlišení sestavy je na úplně jiné úrovni.
Bohužel s tím přišla i negativa. Některé horší nahrávky se nedají fakt poslouchat
Nastala u mne velká změna.
Vzhledem k tomu, že po přestěhování mám poslechový
prostor výrazně menší a i proto, že když jsem tu měl posledně ten lampový DAC, tak se mi ten zvuk opravdu moc líbil, začal jsem si prohrávat s myšlenkou, že by se mi mohl líbit zvuk lampových zesilovačů. U kamaráda jsem slyšel hybridní Vincent a zvuk byl celkem zajímavý a tak mi to začalo v hlavě hlodat, až jsem si řekl, zkusím to.
Luxman u mne nehraje špatně, ale v 13m2 místnosti je 200W zbytečných, tak jsem začal koukat po něčem trochu jiném.
No a nakonec jsem pořídil lampový zesilovač od německých Ballad audio a to konkrétně model Melody SP6 Mk3 v upgradu s Ruskými elektronkami.
S Focaly i s DACem Mytek si to opravdu sedlo, hraje to parádně. Slyším detaily i na tichý poslech, což se mi u Luxmana v takto málem prostoru nedařilo.
Teď mě to konečně začalo pořádně bavit.
Rozlišení sestavy je na úplně jiné úrovni.
Bohužel s tím přišla i negativa. Některé horší nahrávky se nedají fakt poslouchat

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si udělal čas a konečně se vrhnul na PC čistě na přehrávání hudby.
Vzal jsem si nakonec Intel NUC ve verzi 8i5BEH
, protože jsem chtěl rychlý NVMe SSD disk a tato verze ho jako jedna z mála podporuje. A i5 procesor, protože po zkušenosti z notebooků oproti i7 tolik netopí a není tím pádem tolik potřeba ventilátor.
Se softwarem na přehrávání jsem dal na doporučení a zkouším zatím ve zkušební verzi Audirvanu, uvidíme jestli u ní zůstanu.
Líbí se mi prostředí a dálkové ovládání přes telefon, ale vzhledem k tomu, že při poslechu stejně wifi vypínám a sedím u toho s bezdrátovou klávesnicí tak asi nevyužiji.
Nicméně musím říct, že se mi zvuk z Audirvany celkem líbí, škoda jen že nemá víc možností nastavení.
Přemýšlel jsem i o použití Fidelizeru, ale po tom co jsem se dočetl na netu, mi přijde jako zbytečnost.
Nastavil jsem si PC podle návodů, co jsem se dočetl.
Ve finále, vzhledem k tomu, že v PC je jen nezbytně nutný software, jde jen o to vypnout zbytečné služby, aktualizace, firewall a nastavit PC na výkon , asi nic složitého.
Upřímně, nejsem si jistý po tomto nastavení, zda ten rozdíl vůbec slyším
Mezi notebookem na kterém mám všechno ano, ale na tom Nucu jsem ten rozdíl po nastavení zatím nezaznamenal.
Vzal jsem si nakonec Intel NUC ve verzi 8i5BEH
, protože jsem chtěl rychlý NVMe SSD disk a tato verze ho jako jedna z mála podporuje. A i5 procesor, protože po zkušenosti z notebooků oproti i7 tolik netopí a není tím pádem tolik potřeba ventilátor.
Se softwarem na přehrávání jsem dal na doporučení a zkouším zatím ve zkušební verzi Audirvanu, uvidíme jestli u ní zůstanu.
Líbí se mi prostředí a dálkové ovládání přes telefon, ale vzhledem k tomu, že při poslechu stejně wifi vypínám a sedím u toho s bezdrátovou klávesnicí tak asi nevyužiji.
Nicméně musím říct, že se mi zvuk z Audirvany celkem líbí, škoda jen že nemá víc možností nastavení.
Přemýšlel jsem i o použití Fidelizeru, ale po tom co jsem se dočetl na netu, mi přijde jako zbytečnost.
Nastavil jsem si PC podle návodů, co jsem se dočetl.
Ve finále, vzhledem k tomu, že v PC je jen nezbytně nutný software, jde jen o to vypnout zbytečné služby, aktualizace, firewall a nastavit PC na výkon , asi nic složitého.
Upřímně, nejsem si jistý po tomto nastavení, zda ten rozdíl vůbec slyším

Mezi notebookem na kterém mám všechno ano, ale na tom Nucu jsem ten rozdíl po nastavení zatím nezaznamenal.
Já k tomu ještě vzal tenhle case, stínění a žádný větrák, při tichém večerním poslechu už nic neruší 
https://www.amazon.de/-/en/Akasa-Turing ... 833&sr=8-1

https://www.amazon.de/-/en/Akasa-Turing ... 833&sr=8-1
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá zajímavě, díky za tip.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Trochu mě štvalo, že ten zvuk pořád není to, co bych si představoval. Obývák je zkrátka plný kompromisů a asi bych ten zvuk dál v tomto stavu už nikam moc neposunul.
Respektive v mých podmínkách, znám obýváky, kde to hraje parádně, ale u mě to pořád nebylo nic moc.
Tak jsem se zdravě nas... , vystěhoval celý obývák do kuchyňo-jídelny a zabral si ho pro sebe a rozhodl se udělat z něj své poslechové doupě
.
Paní má kupodivu neprotestovala, spíš naopak
.
Tak jsem toho využil a vzal to jak se říká od podlahy.
Zvuk o dost lepší, a to jsem teprve na začátku
Respektive v mých podmínkách, znám obýváky, kde to hraje parádně, ale u mě to pořád nebylo nic moc.
Tak jsem se zdravě nas... , vystěhoval celý obývák do kuchyňo-jídelny a zabral si ho pro sebe a rozhodl se udělat z něj své poslechové doupě

Paní má kupodivu neprotestovala, spíš naopak

Tak jsem toho využil a vzal to jak se říká od podlahy.
Zvuk o dost lepší, a to jsem teprve na začátku

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
jak je ten obyvak velky ?
enjoy
enjoy
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Moc ne, možná proto nikdo neprotestoval
4,30 x 3,10.

4,30 x 3,10.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Tak musím potvrdit, že stejně jako u Leoše (Leony5) , tak i u mne po výměně originálního zdroje k NUCu za kvalitní Lineární zdroj Teradak, došlo k velkému posunu.
Za prvé zmizel veškerý bordel, co mi lezl do sestavy, najednou i když nehraje hudba tak není z reprobeden nic slyšet, ale zároveň se zvuk výrazně změnil.
Mnohem víc detailů a zlepšila se i dynamika.
Vzhledem k této změně, zvažuji Ještě dokoupení zdroje k DACu Mytek, myslím, že to bude asi také posun k lepšímu.
Za prvé zmizel veškerý bordel, co mi lezl do sestavy, najednou i když nehraje hudba tak není z reprobeden nic slyšet, ale zároveň se zvuk výrazně změnil.
Mnohem víc detailů a zlepšila se i dynamika.

Vzhledem k této změně, zvažuji Ještě dokoupení zdroje k DACu Mytek, myslím, že to bude asi také posun k lepšímu.
Tipuji, ze to rozhodne uslysis I u toho DAC.. Jestli je tam nejaky bezny spinany adapter.