Novinka

13. prosinec 2023

Audiovector QR SE

Obrázek

Zbrusu nová řada QR Special Edition společnosti Audiovector právě spatřila světlo světa. Představuje významný upgrade uznávaného originálu - QR Special Edition zní ještě otevřeněji, ještě dynamičtěji, ještě detailněji. Audiovector dává přednost vývoji vlastních pohonných jednotek, což umožňuje, aby navrhli pohonné jednotky v souladu s návrhy crossoverů. QR SE nabízí cívky s nízkou hysterezí, velké silné magnety a pevné koše potlačující turbulence a sendvičové membrány, vyrobené ze dvou vrstev hliníku spojených dohromady lehkým pěnovým lepidlem.


Měniče AMT jsou nejrychlejší dostupné měniče výšek. Na základě revoluční technologie, kterou v 60. letech vynalezl Dr. Oscar Heil, mají nulovou hmotnost pro zrychlení nebo zpomalení, dosahují přes 40 000 Hz s optimálním rozptylem v horizontálním i vertikálním směru. Horní hranice je přitom až 102 kHz. Lehká přesná mylarová membrána výškových reproduktorů připomíná měchy harmoniky – jen menší, lehčí a mnohem rychlejší. Pozlacená mřížka před membránou snižuje nežádoucí sykavky a zároveň zlepšuje rozptyl a integraci s membránou středového reproduktoru.

Skříně jsou vyrobeny z tvrdého HDF dřeva s vysokou hustotou, jenž jsou vyztužené pro vysoké vnitřní ztráty, aby bylo dosaženo dokonalosti a kombinace vysoké pevnosti a nízkých rezonancí. Vnitřní tlumení Q-portu je vyšší než u konvenčních portů a nabízí přesnější, hlubší a detailnější basový výkon.

Koncept Dynamic Feed Forward snižuje ztráty v crossoveru až o 50 %. Proprietární dvojité-kryogenně ošetřené kondenzátory a vysoce přesné součástky (<0,8% tolerance) v kombinaci s vlastními pohonnými jednotkami umožňují dosáhnout vysoce přesného lineárního fázového roll-off profilu na všech měničích, musíme použít minimální počet komponent. To zlepšuje dynamiku, snižuje ztráty a snižuje hromadění tepla.

Nové vysoce specializované dvojité kryogenní polypropylenové cínové zábleskové měděné kondenzátory jsou výsledkem neustálého naslouchání, měření a zlepšování. Poskytují našim AMT výškovým reproduktorům ty nejlepší možné podmínky pro ještě sladší, podrobnější a otevřenější zvuk.

Všechny nové modely se vyznačují jemnými, elegantními a přesto dobře rozpoznatelnými zlatými mosaznými prvky na předních panelech a látkových mřížkách.

audiovector.com, www.audiocenter.cz