Novinka

17. květen 2024

SPL Performer s900

Obrázek

Výkonový stereo zesilovač SPL Performer s900 zabírá místo uprostřed modelové řady a výběrem součástek a koncepcí konstrukce vychází z velkého stereo koncového zesilovače SPL Performer s1200. Na jednom místě se setkává skvělý zvuk s výkonnostními parametry, které jsou ušité na míru reprosoustavám s vysokým rozlišením, i velmi energeticky náročnými a bez pohledu na jejich velikost. S výkonem zesilovače 2x 370 W (4 Ω), 2x 420 W (2 Ω) nebo 2x 200 W (8 Ω), má skutečně dostatek rezerv pro silné vybuzení jakékoliv reprosoustavy. Navzdory své kompaktní velikosti a díky technologii SPL VOLTAiR, stereofonní koncový zesilovač Performer s900 vyniká ve všech parametrech výjimečnou rezervou a zaujme na detaily bohatým, živým, poctivým a výjimečně muzikálním zvukem.


Konstrukce
Výkonový stereo zesilovač SPL Performer s900 svým vzhledem dokonale zapadá do produktové řady HiFi komponentů SPL „Professional Fidelity“, a je samozřejmě dostupný ve třech základních barvách černá, červená nebo stříbrná.

Kategorie sama o sobě
Konvenční polovodičové výkonové zesilovače mají tendenci pracovat na kritické hranici možností použitých součástek – to je příčinou vzniku disharmonických artefaktů. Elektronkové výkonové zesilovače, na hraně svých možností také zkreslují, ale jejich charakteristika tuto drsnost a tvrdost zmírňuje. Nicméně, prezentace zvuku již není věrná. Díky technologii VOLTAiR dokáže Performer s900 zpracovat mnohem vyšší úrovně, aniž by se přiblížil kritické mezi. Všechny součástky neustále pracují v optimálních podmínkách. Výsledkem je velmi příjemný, přirozený a uvolněný zvukový zážitek. Užijte si hudbu do všech detailů a poslech vás neunaví.

Plná síla
Performer s900 je vybaven oddělenými zesilovacími stupni pro napěťové a výkonové zesílení, což zajišťuje perfektní podmínky pro fungování zesilovače zapojeného v pracovní třídě AB. Díky tomu, že každý stupeň obsahuje své vlastní obvody negativní zpětné vazby je vyloučeno, že zpětnovazebný signál z reproduktoru interaguje se vstupními obvody – tímto způsobem může technologie SPL VOLTAiR předvést svůj plný výkon.
Obrázek
Svobodná volba
Performer s900 je vybaven párem stereo XLR a RCA vstupů. Díky tomu je kompatibilní se všemi předzesilovači na trhu bez použití adaptérů. Požadovaný stereo vstup lze vybrat pomocí přepínače Input Select na zadním panelu.

Střižený na míru
V souvislosti se zesilovačem Performer s900 znamená „fit“ přizpůsobený. Vstupní citlivost můžete upravit v krocích po 0,5 dB od 0 dB do -5,5 dB. Na rozdíl od plynulého potenciometru je přepínač TRIM audiofilnějším řešením. Takto lze dokonale nastavit optimální provozní rozsah reproduktorů a předzesilovače.

Napájení reproduktorů
K reproduktorovým svorkám lze připojit banánky i kabelové lanko o průměru až 4 mm. Lze tedy použít jakýkoli běžný typ reproduktorového kabelu. Nedoporučujeme však připojovat reprosoustavu s impedancí menší než 2 ohmy.

AMP CTL
Pohotovostní režim koncového zesilovače lze aktivovat, nebo deaktivovat společně s předzesilovačem jako je Director Mk2, Elector, Phonitor x nebo Crossover, pomocí AMP CTL. Chcete-li to provést, připojte komponenty kabelem s mono, nebo stereo konektory 3,5 mm. Díky spouštěcímu signálu 12 V může být Performer s900 uveden do pohotovostního stavu a naopak, také předzesilovači třetích stran.

Jistota je jistota
Performer s900 má ochranný obvod proti stejnosměrnému napětí a proti přehřátí. Pokud je detekován stejnosměrný proud (DC), koncový stupeň se automaticky vypne a LED indikátor Protect se rozsvítí červeně. Aby byl Performer s900 chráněn před nechtěným přehřátím, teplotní senzor na chladičích nepřetržitě monitoruje teplotu zařízení. LED TEMP se rozsvítí žlutě, když se Performer s900 příliš zahřívá. V důsledku toho je koncový stupeň vypnut a ventilátory běží ve vysokých otáčkách, dokud zařízení nevychladne.

Zní skvěle
Všechny komponenty série Professional Fidelity jsou vyvinuty nejen podle plánů na papíře, ale také na základě reálného poslechu. Důležité součástky nejsou osazeny povrchovou montáží SMD, což umožňuje svobodnější výběr komponentů a dosažení jejich nejlépe znějící kombinace.

VOLTAiR – technologie napětí 120V
VOLTAiR je synonymem pro technologii napájení napětím 120 V, která je použitá v rámci řady Professional Fidelity od SPL. Zpracování zvukových signálů probíhá v obvodech s neporovnatelně vyšším symetrickým pracovním ss napětím +/- 60 V, než je obvyklé. Je to dvojnásobek toho, co používají diskrétní operační zesilovače běžné konstrukce, a dokonce čtyřnásobek konvenčních polovodičových operačních zesilovačů. Technologie VOLTAiR dosahuje vynikajících technických a zvukových parametrů. Technicky, zejména pokud jde o rozsah dynamiky, dynamickou rezervu, reprodukci nejjemnějších detailů a celkově, s ohledem na uvolněný zvukový zážitek zní hudba naprosto přirozeně.

spl.audio, www.basys.cz