Novinka

19. červen 2020

Van den Hul Colibri XGW Master Signature

Obrázek

Špičkové, ručně vyráběné přenosky od nizozemského firmy Van den Hul jsou mezi audiofily vyhledávaným pojmem. Aktuálně představený model Colibri XGW Master Signature, je vylepšená modifikace standardně vyráběné přenosky Colibri. Jedná se o nejdražší přenosku této značky, kterou vyrábí osobně majitel a zakladatel této legendární firma A.J.van den Hul. Sám o této přenosce tvrdí, že se jedná o vyvrcholení jeho vývoje gramofonových přenosek, který realizuje už téměř půl století. V analogovém světě se jedná o sběratelský kus od jedné z předních postav přenoskových mágů.


Tělo přenosky je u tohoto modelu přenosky vyrobené z velmi hustého nažloutlého dřeva Brazilian Pau Amarelo (Yellowheart), které je vyhledávané pro své unikátní rezonanční vlastnosti. Toto dřevěné tělo je následně opatřeno speciálním houslařským lakem Stradivarius, jehož doba zrání je tři měsíce. Až poté je do těla usazen vlastní moving coil snímací systém s křížově navinutými cívkami z čistého zlata. Právě díky jedinečné konstrukci, která je charakteristická nepřítomností pólového nástavce před cívkami a extrémně krátkou chvějkou, je tento systém velmi lehký. Těmito vlastnostmi a schopností rychlé reakce evokuje pohyb kolibříka.

Technické specifikace:
- cívky z krystalicky strukturovaného zlata,
- odstup kanálů 40dB,
- doporučená svislá síla na hrot 1.35 - 1.50 gramů,
- anti-skating 0 - 0.6 gramů,
- efektivní váha ramínka 1.0 - 1.6 gramů,
- zatěžovací impedance od 50 ohmů do 47K ohmů,
- výstupní napětí 1.1mV/kanál,
- hmotnost přenosky: 8.75gramů.

Audiofilové zvuk této přenosky popisují jako extrémně zaměřený na detail, velmi transparentní s velmi vysokou odolností proti povrchovému šumu snímané desky. Taktéž značně vyniká prostorná zvuková scéna, tedy přenoska je vhodná pro poslech klasické symfonické hudby nebo jazzové hudby s vysokou zvukovou věrností akustických nástrojů. Přenoska Master Signature Colibri nemilosrdně odhaluje nejjemnější detaily v nahrávce. Proto při poslechu svých oblíbených nahrávek můžete často objevit, že slyšíte i ambientní zvuky, které se do nahrávky nechtěně infiltrovaly, kupříkladu pohybující se židle, kašel nebo kroky někdo, kdo jen tiše prošel kolem hudebníků. Přenoska Master Signature Colibri je na jedna z nejpřesnějších přenosek orientovaných na detail, jaká se vám může dostat do rukou.

www.vandenhul.com, www.highend.cz