Novinka

27. listopad 2017

ZYX Ultimate

Obrázek

Japonský výrobce špičkových elektrodynamických gramofonových přenosek ZYX přichází s inovovanou řadou gramofonových přenosek nazvanou Ultimate. Řešení všech přenosek, které opět vytvořil pan Hisayoshi Nakatsuka vychází z myšlenek, souvisejících se snahou eliminovat „časová zkreslení" v procesu přeměny mechanické informace z drážky gramofonové desky na elektrický signál. Jednotlivé modely řady se od sebe odlišují v míře, s jakou se blíží ideálnímu řešení. Tato míra souvisí s cenou použitého materiálu a realizovaného řešení, což se pak přímo promítá do výsledné ceny výrobku. U všech typů však byl zachován požadavek na maximální uspokojení posluchače a z tohoto důvodu se striktně dodržují základní principy vedoucí k redukci všech druhů zkreslení a k dosažení co nejvyváženější prostorové reprodukce. Při vývoji řešení snímacích systémů dospěli inženýři u ZYXu k celé řadě unikátních řešení, z nichž sedm je v současné době chráněno světovými průmyslovými patenty. Naprostou špičkou je potom přenoska Ultimate DIAMOND, která používá celou chvějku s hrotem vybroušenou z diamantu jejíž cena se rovná ceně kompaktního automobilu.


Ultimate 100 - MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, linearizovaný magnetický obvod, vinutí z čisté mědi, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

Ultimate AIRY - MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken, magnetický obvod s nulovou rezistencí, dvojité pouzdro pro potlačení rezonancí, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, vinutí z čisté mědi, stříbra nebo zlata, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi >30dB.

Ultimate 4D - MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken, dvojité pouzdro pro potlačení rezonancí, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, vinutí z čisté mědi, stříbra nebo zlata, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

Ultimate OMEGA - MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken C1000, pouzdro pro potlačení rezonancí s lazuritovou vyvažovací kuličkou, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, vinutí z čisté mědi, stříbra nebo zlata, impedance 4 (L) nebo 8 (H) Ohmů, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

Ultimate DYNAMIC -MC "Real Stereo" systém, chvějka z uhlíkových vláken C1000, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, cívka na nemagnetické kostře, vinutí z čisté mědi, impedance 12 Ohmů, výstupní úroveň 0,15mV, rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

Ultimate DIAMOND - MC "Real Stereo" systém, chvějka z přírodního diamantu, pouzdro s potlačením rezonancí s lazuritovou vyvažovací kuličkou, diamantový lineární hrot "Micro Ridge" 3 x 60 µm s dlouhou životností, vinutí z čisté mědi, stříbra nebo zlata, impedance 4 (L) nebo 8 (H) Ohmů, výstupní úroveň 0,24mV (L) nebo 0,48mV (H), rozdíl mezi kanály <0,5dB, frekvenční rozsah 10Hz až 100kHz, separace mezi kanály >30dB.

www.zyx-audio.com, www.altei.cz