Rada ohledně reprosoustav a gramofonu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
R0ck
Příspěvky: 8
Registrován: 31 kvě 2012 22:08
Kontaktovat uživatele:

Rada ohledně reprosoustav a gramofonu

Příspěvek od R0ck »

Zdravím, tak abych hned na začátek uvedl tak jsem v tomhle "oboru" teprve začátečník. Takže bude li něco špatně, či nevhodně tak mne prosím opravte nebo poradte co udělat líp nebo jinak :).

Každopádně momentálně jsem uživatelem fungujícím na stařičké ext. zvukové kartě od creativu kterou mam navíc jen dočasně zapujčenou. Takže z toho vyplývá že jako zdroj zvuku bude převážně sloužit PC tedy notebook (většina hudby v mp3 320+ a nebo FLAC), ke kteremu bude připojená ext. zvuková karta pravděpodobně EMU 0204 ( nebo by byl rovnou lepší nějaký DAC ?)

Jako zesilovač mi slouží Marantz PM40 Special Edition. Dostávám se tedy k jádru věci :), vybírám nějaké tu vhodnou reprosoustavu, nestojím o žádné 5.1 systémy a podobné vymoženosti, neb je nevyužiji ale o obyčejné 2.0. Jsem spíš zastánce starších výrobků, takže koupení v bazaru či aukru mi nedělá potíže, navíc mi to připadá i jako lepší investice. Jako další docela zásadní bod bych zmínil, že bych stál bud o dýhu a nebo alespon tapetové provedení ořechu či třešně, zkrátka dřevo, příliš se mi nelíbí černé či bílé provedení některých soustav. Tedy do mého hledáčku se dostali B&W 601/2, Mission 780 a z nových soustav mne zaujali bud Xavian Bonbonus či Wharfedale Diamond 10.1. samozdřejmě se nebraním ani žádným jiným značkám či typům. Sloužili by tedy především pro poslech hudby a občas nějakých filmů či her. Pokoj ve kterem bude soustava umístěna je relativně malí, proto také trvám na regálovkách či nějaké stojany.

Jako další tedy vybírám gramofon rád bych opět dodržel barvu dřeva nejvíce mne zaujali asi gramofony Dual 505/4 nebo snad i Tesla NC 450 jednalo by se o nějaký Vintage vůbec bych se nezlobil, samozřejme asi klasika belt drive, rychlosti 33/45 pokud mozno co nejmene vibraci, na vaze nezalezi o co vic o to lip :).

Celkově bych rád investoval dohromady okolo 15 000 vím, že pro mnohé z Vás to asi není kdo ví jak horentní částky, ale mám také svoje výdaje a momentálně se na další dobu na větší sumu nezmůžu.

Předem děkuji za Vaše rady a postřehy :) *2thumbsup*

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti