Musician Audio 🎵 R2R DAC

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Musician Audio 🎵 R2R DAC

Příspěvek od koudy42 »

Pri hledani dostupneho R2R DACu jsem narazil na nedavno zalozenou znacku Musician Audio 🎵, ktera si zaslouzi pozornost, protoze posouva latku pomer kvalita/vykon. Jejich R2R DACy jsou take casto zminovany ve vztahu k Denafrips, nekdo tvrdi, ze vyrobci Musician se v ni "inspirovali" a posunuli ji dale, zaroven za dostupnejsi penize. Napriklad ovladace pro Windows od Denafrips funguji pro Musician :geek:.

Recenze jejich nejzajimavejsiho kousku Pegasus:
https://soundnews.net/sources/dacs/musi ... ac-review/
Recenzent zminuje napriklad pouzit rezistoru s toleranci 0,005% a neboji srovnani s daleko drazsim AudioGD Master 7!

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Musician Audio 🎵 R2R DAC

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Díky za link, je to pěkný článek. Shodou okolností si také pohrávám s myšlenkou na nový DAC v této cenovce.
Mám nějaké kandidáty a tohoto si tam přidám. Díky! Jrd

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Tahle značka je tu už poměrně dlouho a má rozporuplné recenze. Rád bych některý z jejich DACů slyšel, což je ovšem nemožné... Nevím jak může srovnávat s AGD R-7, protože recenzi dělal v roce 2020...

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

rezistor s toleranci 0,005%
To je superblábol,dej sem odkaz na nějakej takovej :mrgreen:

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

A ještě poznámka,to by ty rezistory musely být v nějakém teplotně stabilním prostředí (třeba v kapalném dusíku :D ),protože,jak je známo,se vzrústající teplotou roste i rezistence.Velmi slušné,třeba metal carbon Takman mívají tak odchylku maximálně 1%

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

@Maxpower - viz. recenze srovnani s AGD verze 2020, bohuzel AGD ma otresne znaceni vyrobku. Tak ci tak, nemam potrebu to obhajovat, pro me je dulezite co slysim doma. Draco se prodava hluboko pod 20k Kc a netrpi neduhy nejlevnejsich R2R ala sum, brum atp. Zpracovani je jako tank, 3,5kg, nechybi ani I2S, za me neskutecne!

@Tomas - jen jsem zminil co padlo ve clanku, jestli to neni pravda potom kecaji vsichni ala Rockna, Holo ad, kteri maji pouzivat podobne tolerance ve svych high-end strojich.

@jarda-hifista - kdyby cokoliv klidne se ptej ;)

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Jo AGD na marketing sere a to se mě líbí! Mimochodem, srovnávat nejnovější model s 3 roky starým, i když je verze R-7 MK3 no nevím no.. Ještě se mrkni je toho teď mraky, myslím, že existují i levnější varianty. nejlevnější AGD R11-MK2 pak známé i méně známé - Gust R26, HIFIMAN EF400 Himalaya, Cayin RU6...

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Audio GD R7 prva verzia je z roku 2018, takze je to v poriadku.
Musician Pegasus ma case s nozickami (okrem predneho a zadneho panelu) ktory pouziva aj Denafrip Ares II taktiez obvodove celky su mnohe prebrate ale hlavnu dosku maju kazdy svoju a trichu inak riesenu. Proti Denafrips tam vidim navyse aj jeden spinany zdroj od MW. Meranie THD je obdobne ako u Ares II, IMD, linearitu a zbytky po filtracii v nadakustickom pasme ma lepsie Ares II.
Zvuk bude aj preto urcite trochu iny a podla soundnews je hodnoteny vyborne. Vzdy je to vsak individualne hodnotenie vzhladom na zasadenie do kontextu hodnotitela a jeho posluchoveho priestoru a aparatury

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Srovnaval tehdejsi modely, neresim marketing, resim jak ma AGD hrozne pojmenovane modely, meni jen rok vyroby, pritom vevnitr uz to muze byt jiny stroj.
Nepotrebuji zkouset nic dalsiho, mam Musician a pujdu do vyssiho modelu, ktery je porad levnejsi o 1/3 nez Gustard R26. Za me vyborny price killer a to mame my sochifisti moc radi *thumbs up*.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jeste je zajimava kuriozita, jak si majitele Pegase ulitaji na tuningu v podobe vymeny pojistek, kdy pisi jak razantne doslo ke zmene zvuku a nevahaji utratit i nekolik tisic za jinou pojistku :).

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Nepochopil jsem, že ho již máš. Tak super, napiš jak to hraje a necituj recenze!

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Pro mě je zase největší soc hifi bazarový audio-gd a následný upgrade vnitřku. *thumbs up*

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ano AGD bylo take ve hre, ale ve stejnem budgetu jen R1 bazar a prave stejne znaceni starsiho modelu me pak odradilo od koupe. Dalsi vec, ktera je pro znale vyhodou, ruzne FW upgrade a ladeni, coz se mi nechtelo resit, i kdyz to neni nutnost, ale cervik pak hloda :).

Jinak za me je dobojovano, vyhral Draco ale bylo nutne ho opravdu rozehrat jak vyrobce doporucuje tzn nejakych 300h a zaroven si zvyknout na jiny projev. Z klasickeho DACu je hudba nalehavejsi, ale z Draco jakoby nenasilne naservirovana. Ma vetsi scenu a hlavne se mi libi jeji prehlednost a dynamika, napriklad pri vypjatych pasazich jako jsou velke basove linky. Hodne humpolacky bych to pojmenoval jako vinylovy digital (analogisty prosim nekamenovat za takovy primer :D).

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ja jsem nedavno na tyhle dacy taky koukal a celkem me zaujal Ladder Schumann, podle nekterych recenzi pry lepsi nez Musician Pegasus, ale moc se toho o nem v te dobe nepsalo.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Co se týče tolerance odporů v žebříku r2r, tak čím nižší tím lepší samozřejmě. Je velmi těžké dosáhnout vynikajících výsledků, navíc hodnoty jsou proměnné v čase a teplotě. Zmíněný holo may to nějak řeší po svém, mají tam nějaký patentovaný korekcni mechanismus, nevím přesně jaký. Proto holo may tak špičkově také měří. Každopádně r2r o kterém je vlákno bych konkrétně na Koudyho sestavě uprednostil před toping 90. Omlouvám se za chyby, píšu z mobilu. Jak to hraje ve skutečnosti, to bych ho musel dosadit do mé sestavy. Za mně ale za ty prachy super. Barvy a prostor parádní.

Odpovědět