Musician Audio 🎵 R2R DAC
Musician Audio 🎵 R2R DAC
Pri hledani dostupneho R2R DACu jsem narazil na nedavno zalozenou znacku Musician Audio , ktera si zaslouzi pozornost, protoze posouva latku pomer kvalita/vykon. Jejich R2R DACy jsou take casto zminovany ve vztahu k Denafrips, nekdo tvrdi, ze vyrobci Musician se v ni "inspirovali" a posunuli ji dale, zaroven za dostupnejsi penize. Napriklad ovladace pro Windows od Denafrips funguji pro Musician .
Recenze jejich nejzajimavejsiho kousku Pegasus:
https://soundnews.net/sources/dacs/musi ... ac-review/
Recenzent zminuje napriklad pouzit rezistoru s toleranci 0,005% a neboji srovnani s daleko drazsim AudioGD Master 7!
Recenze jejich nejzajimavejsiho kousku Pegasus:
https://soundnews.net/sources/dacs/musi ... ac-review/
Recenzent zminuje napriklad pouzit rezistoru s toleranci 0,005% a neboji srovnani s daleko drazsim AudioGD Master 7!
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Musician Audio 🎵 R2R DAC
Ahoj! Díky za link, je to pěkný článek. Shodou okolností si také pohrávám s myšlenkou na nový DAC v této cenovce.
Mám nějaké kandidáty a tohoto si tam přidám. Díky! Jrd
Mám nějaké kandidáty a tohoto si tam přidám. Díky! Jrd
Tahle značka je tu už poměrně dlouho a má rozporuplné recenze. Rád bych některý z jejich DACů slyšel, což je ovšem nemožné... Nevím jak může srovnávat s AGD R-7, protože recenzi dělal v roce 2020...
To je superblábol,dej sem odkaz na nějakej takovejrezistor s toleranci 0,005%
A ještě poznámka,to by ty rezistory musely být v nějakém teplotně stabilním prostředí (třeba v kapalném dusíku ),protože,jak je známo,se vzrústající teplotou roste i rezistence.Velmi slušné,třeba metal carbon Takman mívají tak odchylku maximálně 1%
@Maxpower - viz. recenze srovnani s AGD verze 2020, bohuzel AGD ma otresne znaceni vyrobku. Tak ci tak, nemam potrebu to obhajovat, pro me je dulezite co slysim doma. Draco se prodava hluboko pod 20k Kc a netrpi neduhy nejlevnejsich R2R ala sum, brum atp. Zpracovani je jako tank, 3,5kg, nechybi ani I2S, za me neskutecne!
@Tomas - jen jsem zminil co padlo ve clanku, jestli to neni pravda potom kecaji vsichni ala Rockna, Holo ad, kteri maji pouzivat podobne tolerance ve svych high-end strojich.
@jarda-hifista - kdyby cokoliv klidne se ptej
@Tomas - jen jsem zminil co padlo ve clanku, jestli to neni pravda potom kecaji vsichni ala Rockna, Holo ad, kteri maji pouzivat podobne tolerance ve svych high-end strojich.
@jarda-hifista - kdyby cokoliv klidne se ptej
Jo AGD na marketing sere a to se mě líbí! Mimochodem, srovnávat nejnovější model s 3 roky starým, i když je verze R-7 MK3 no nevím no.. Ještě se mrkni je toho teď mraky, myslím, že existují i levnější varianty. nejlevnější AGD R11-MK2 pak známé i méně známé - Gust R26, HIFIMAN EF400 Himalaya, Cayin RU6...
Audio GD R7 prva verzia je z roku 2018, takze je to v poriadku.
Musician Pegasus ma case s nozickami (okrem predneho a zadneho panelu) ktory pouziva aj Denafrip Ares II taktiez obvodove celky su mnohe prebrate ale hlavnu dosku maju kazdy svoju a trichu inak riesenu. Proti Denafrips tam vidim navyse aj jeden spinany zdroj od MW. Meranie THD je obdobne ako u Ares II, IMD, linearitu a zbytky po filtracii v nadakustickom pasme ma lepsie Ares II.
Zvuk bude aj preto urcite trochu iny a podla soundnews je hodnoteny vyborne. Vzdy je to vsak individualne hodnotenie vzhladom na zasadenie do kontextu hodnotitela a jeho posluchoveho priestoru a aparatury
Musician Pegasus ma case s nozickami (okrem predneho a zadneho panelu) ktory pouziva aj Denafrip Ares II taktiez obvodove celky su mnohe prebrate ale hlavnu dosku maju kazdy svoju a trichu inak riesenu. Proti Denafrips tam vidim navyse aj jeden spinany zdroj od MW. Meranie THD je obdobne ako u Ares II, IMD, linearitu a zbytky po filtracii v nadakustickom pasme ma lepsie Ares II.
Zvuk bude aj preto urcite trochu iny a podla soundnews je hodnoteny vyborne. Vzdy je to vsak individualne hodnotenie vzhladom na zasadenie do kontextu hodnotitela a jeho posluchoveho priestoru a aparatury
Srovnaval tehdejsi modely, neresim marketing, resim jak ma AGD hrozne pojmenovane modely, meni jen rok vyroby, pritom vevnitr uz to muze byt jiny stroj.
Nepotrebuji zkouset nic dalsiho, mam Musician a pujdu do vyssiho modelu, ktery je porad levnejsi o 1/3 nez Gustard R26. Za me vyborny price killer a to mame my sochifisti moc radi .
Nepotrebuji zkouset nic dalsiho, mam Musician a pujdu do vyssiho modelu, ktery je porad levnejsi o 1/3 nez Gustard R26. Za me vyborny price killer a to mame my sochifisti moc radi .
Jeste je zajimava kuriozita, jak si majitele Pegase ulitaji na tuningu v podobe vymeny pojistek, kdy pisi jak razantne doslo ke zmene zvuku a nevahaji utratit i nekolik tisic za jinou pojistku .
Nepochopil jsem, že ho již máš. Tak super, napiš jak to hraje a necituj recenze!
Pro mě je zase největší soc hifi bazarový audio-gd a následný upgrade vnitřku.
Ano AGD bylo take ve hre, ale ve stejnem budgetu jen R1 bazar a prave stejne znaceni starsiho modelu me pak odradilo od koupe. Dalsi vec, ktera je pro znale vyhodou, ruzne FW upgrade a ladeni, coz se mi nechtelo resit, i kdyz to neni nutnost, ale cervik pak hloda .
Jinak za me je dobojovano, vyhral Draco ale bylo nutne ho opravdu rozehrat jak vyrobce doporucuje tzn nejakych 300h a zaroven si zvyknout na jiny projev. Z klasickeho DACu je hudba nalehavejsi, ale z Draco jakoby nenasilne naservirovana. Ma vetsi scenu a hlavne se mi libi jeji prehlednost a dynamika, napriklad pri vypjatych pasazich jako jsou velke basove linky. Hodne humpolacky bych to pojmenoval jako vinylovy digital (analogisty prosim nekamenovat za takovy primer ).
Jinak za me je dobojovano, vyhral Draco ale bylo nutne ho opravdu rozehrat jak vyrobce doporucuje tzn nejakych 300h a zaroven si zvyknout na jiny projev. Z klasickeho DACu je hudba nalehavejsi, ale z Draco jakoby nenasilne naservirovana. Ma vetsi scenu a hlavne se mi libi jeji prehlednost a dynamika, napriklad pri vypjatych pasazich jako jsou velke basove linky. Hodne humpolacky bych to pojmenoval jako vinylovy digital (analogisty prosim nekamenovat za takovy primer ).
Ja jsem nedavno na tyhle dacy taky koukal a celkem me zaujal Ladder Schumann, podle nekterych recenzi pry lepsi nez Musician Pegasus, ale moc se toho o nem v te dobe nepsalo.
Co se týče tolerance odporů v žebříku r2r, tak čím nižší tím lepší samozřejmě. Je velmi těžké dosáhnout vynikajících výsledků, navíc hodnoty jsou proměnné v čase a teplotě. Zmíněný holo may to nějak řeší po svém, mají tam nějaký patentovaný korekcni mechanismus, nevím přesně jaký. Proto holo may tak špičkově také měří. Každopádně r2r o kterém je vlákno bych konkrétně na Koudyho sestavě uprednostil před toping 90. Omlouvám se za chyby, píšu z mobilu. Jak to hraje ve skutečnosti, to bych ho musel dosadit do mé sestavy. Za mně ale za ty prachy super. Barvy a prostor parádní.