ATC SCM 40

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Uživatelský avatar
agustini
Příspěvky: 172
Registrován: 04 čer 2008 13:54
Kontaktovat uživatele:

ATC SCM 40

Příspěvek od agustini »

Ma tu niekto konkretne posluchove skusenosti s tymto repro?:

http://www.atc.gb.net/scm40.htm

Obrázek

Uzavrete trojpasmo s excelentnym stredovym menicom od popredneho vyrobcu spickovych, nielen studiovych bedni..skoda ze ho nerobia ako aktiv..

Uživatelský avatar
agustini
Příspěvky: 172
Registrován: 04 čer 2008 13:54
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od agustini »

..nechcel som tym povedat ze by tie ostatne menice nemohli hrat dostatocne excelentne tiez, ale ten stredak je identicky aky pouzivaju vo svojej referencnej triede, takze predpoklad by tu bol... ;) hlavne pre tych co dokazu bedniam odpustit v ramci kompromisov kadeco ale nie podanie stredov ako ja.. navyse v kategorii do 100t je to urcite zaujimavy kusok

Uživatelský avatar
agavel
Příspěvky: 769
Registrován: 25 dub 2008 16:11
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od agavel »

Já jsem od nich zřejmě neslyšel vůbec nic, ale ta firma je mi něčím moc sympatická. Těším se, že se to jednou změní a doufám, že to nebude zklamání. Mám teď nějaký čas na to, abych si udělal trochu větší rozhled po bednách a ATC bych někde rád zažil.

Uživatelský avatar
agustini
Příspěvky: 172
Registrován: 04 čer 2008 13:54
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od agustini »

To ich este vazne nikto nepocul?... Uznavam ze nejde zrovna o ich najrozsirenejsi model.. tak teda co vase posluchove skusenosti s touto znackou vseobecne. S inymi modelmi? Cim si vas ziskali? Z coho ste boli sklamani?

Uživatelský avatar
agavel
Příspěvky: 769
Registrován: 25 dub 2008 16:11
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od agavel »

agustini píše:To ich este vazne nikto nepocul?... Uznavam ze nejde zrovna o ich najrozsirenejsi model.. tak teda co vase posluchove skusenosti s touto znackou vseobecne. S inymi modelmi? Cim si vas ziskali? Z coho ste boli sklamani?
A kolik myslíš, že jich je v republice? Navíc fajnšmekři, kteří je mají doma, nemusí zrovna chodit na toto fórum. Zeptám se jinak. Ty jsi je slyšel? Nebo kterýkoliv model od ATC? To by zase zajímalo mě, dost se mi líbí jejich modely.

Uživatelský avatar
agustini
Příspěvky: 172
Registrován: 04 čer 2008 13:54
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od agustini »

Neviem kolko ich je v republike.. ale viem ze neaky ten dovozca v SR aj CR je, takze bedne ATC urcite bude mat niekto aj doma vo svojej obyvacke/posluchovke. Netusim ci fajnsmekri ktory ich maju doma maju dovod chodit sem na toto forum ale skusit som to musel. Navyse ide o kategoriu do 100t za par. Nikdy nesudim podla ceny ale v tejto kategorii asi nikto normalny nemoze ocakavat, ze pojde o bedne ktore hraju ako tie za miliony a kupuju si to iba ty skutocny fajnsmekri. Skor od nich ocakavam danej znacke charakteristicky, velmi realny a mne kvalitativne vyhovujuci zvvuk. Osobne poskulujem po uzavretych trojpasmach a tento model mi je celkom sympaticky.

Pokial ide o otazku ci som uz neake ATC pocul, tak to netusim...mozno niekde vystave.. Je pravda ze nepatria u nas k tym beznejsim, ale rozhodne to nieje az taka exotika. Pokial ide o tieto konkretne bedne, tak sa chystam na ich posluch buduci tyzden ;). Dufam ze mi do toho nic neprijde a budem moct aspon trosku poreferovat..

merhaut

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od merhaut »

ATC jsou špičková volba pro každého, komu jde především o středy. Slyšel jsem nějaký aktiv na highendu v Praze 2005-6 a byl to pro mne nejlepší zvuk v bytové kategorii, kdesi na netu jsem to tehdy popsal.

Studiové ATC má jako cílovku cough (slovanet), což je signál, že to bude něco extra.

ATC dělá hlavně v profibranži a navíc má svůj dlouholetý vlastní vývoj a tím i kontinuální filozofii, o důvod víc, proč ty ATC SCM 40 poslechnout.

Uživatelský avatar
ciba
Příspěvky: 393
Registrován: 13 zář 2008 13:40
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od ciba »

Minimalne jeden par v Cechach nekde v Usti byl , snad se nekdo k tomu prihlasi , protoze jsem jejich vyssi radu scm50asl (aktivni) chtel koupit , napsal jsem coughovi ze slovanetu tady je jeho vyjadreni -
From: cough
To: ciba
Posted: Wed Apr 09, 2008 08:40:03
Subject: Re: atc Quote message
Cau,

ATC SCM50ASL jsem slysel v Sun Audiu v Usti nad labem (prodejce radeji komentovat nebudu). Bedny jsem poslouchal v jeho poslechovce (klasicka koupelna, velka nezatlumena mistnost) tak hodku a pul. Po pravde receno nebyl jsem zcela nadsen. Bylo to urcite velice dobre, ale celkove na muj vkus to malo rozlisovalo nahravky a subjektivne nehralo basy (resp. nebylo tam takove to basove buceni…, zname z jakychkoli blbych pasivu), coz bych povazoval za plus. Spis nez 50 bych chtel slyset 150tky, tam uz by melo byt basove spektrum vyrovnane, ale jsou to velke krabice...

Jinak trochu mne ten zvuk prisel trosku jakoby "vyblity"…

Jinak ja bedny o temer velikosti tech Wilsonu hraju v mistnosti 3,2x3,8 metru a jde to. Teda krome basu, tam se i pres zatlumeni mistnosti ozyva leccos, ale az tak od 40 Hz dolu.

Na nazory manzelky se vyprdni Smile, poslouchat to budes ty. Nakonec mi ty Wilsony pripadaji estetictejsi nez ATC.

Celkove fakt nevim. Pasivy, vcetne Wilsonu jsou pro mne slepa ulicka, aktivy dle ATC mne zcela nepresvedcily. Ale byly furt lepsi nez top model od Klein Hummel (O500C, nebo i ten novejsi model niz O410).

No ale budes prvni, kdo tady ty ATC bude mit, tak si je budem moct konecne v klidu poslechnout v CZ Smile

Nutne je mit A-SL verzi, nikoli jen A verzi bez SL (uprava basaku). Navic zalezi na tom, jaky je tam vyskac. Kdysi davali jine nez ted….

Ivo

Uživatelský avatar
Hlava
Příspěvky: 111
Registrován: 04 zář 2008 12:48
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od Hlava »

Nedávno jsem zachytil na americkém Audiogonu inzerát na aktivní(!) ATC SCM 100 za celkem zajímavou cenu, tak jsem napsal prodejci odkud je. Jaké bylo mé překvapení, že mi odepsal nějaký Němec, toho času pobývající ve Švýcarsku. A ještě větší šok přišel v okamžiku kdy mi napsal, že bedny jsou fyzicky v Praze (!) u pana Kaliny, dal mi na něj i kontakt. Hned jsem mu napsal, že bych je určitě rád aspoň slyšel, protože je měl někdo zamluvené, nicméně bohužel asi dva dny na to si je nový zájemce odvezl tuším do Hollandska.
Škoda, zajímavé bedny byly skoro na dosah. Je to ani ne 1/4 roku zpět.

Uživatelský avatar
agustini
Příspěvky: 172
Registrován: 04 čer 2008 13:54
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od agustini »

..tak som mal moznost si SCM 40 vypocut na vlastne usi. Mozem zkonstatovat, ze to bol velmi prijemny posluch. Zobral som so sebou asi to najroznejsie co doma mam..po jednom disku..od jazzu po metal ktory sice nepocuvam ale kedze ho nie vsetky bedne zvladaju ako by mali, je dobre skusit aj to ;). Poslouch sa konal v Kasaudiu u pana Kalinu, ktoremu tymto za jeho cas a ochotu dakujem.

Rad by som sa tu s vami podelil s mojimi pocitmi pri posluchu v nasich koncinach dost zriedkavej znacky. Repro sa nachadzalo na jeho konstrukciu v nie najvhodnejsich podmienkach. Na pomery bezneho "hifika" v dost impozantnych priestoroch s pritlmenou zadnou stenou za repro v mierne eliptickom tvare. Po akustickej stranke som tam citil isty dozvuk ktory vsak nebol rusivy. Na basoch to bolo v pohode. Hnane neakym exotickym svajciarskym delenym zosilovacom Nagra s este exotickejsim tvarom (pyramida). Do racku by urcite nikomu nevliezol, ale s takym dizajnom by sa ho tam urcite nikto nesnazil schovavat. Umiestnenie posluchoveho miesta a rozostavanie repro bolo dost zvlasnte. Posluchove miesto bolo tak mierne nalavo od pomysleneho stredu, nie v centre stereo-obrazu. Nechapem preco to bolo takto nastavene, ale kedze nebolo ani vela casu na experimenty pocuval som to tak, ako to bolo. Takze stereo obraz som pocul iba ak som vstal a postavil sa tam kde kde bol.. :?

Zvuk to ma velmi prijemny, nicim nezafarbeny ale taky jemne maksi. To sa mi pacilo. Stredy a vysky hrali velmi prirodzene a celkovo mi to prislo ako velmi dobre zladena bedna s nicim co zo zvuku nevycnieva alebo nedominuje. Basy sa miestami trosku stracali, ale to by som pricital skor tej nadrozmernej posluchovke. Mozno aj trochu zosilovacu.. malo to len 2*100 Wat a na uzavretu trojpasmovu bednu v takom priestore..Potichu som z toho velky zazitok nemal. Okrem tradicnej fyziologie kedy pri tichsom posluchu stracam vysky a basy, som pri najnizsich hlasitostiach jasne pocul, ako keby som so znizujucou sa hlasitostou postupne vypinal basak,.. stredak a uz len tak jemne ciastocne hral vyskac. Toto bolo evidentne zosilovacom ..on tu bednu skratka za vsetkych okolnosti nezvladal.. Je to dost skoda, lebo tie bedne maju rozhodne na viac. Ale musim na druhu stranu povedat, ze ak som tam nastavil tu spravnu hlasitost, taky rozumny stred.. tak to malo vsetko a hralo to nadherne. Prehral som si asi vsetky zanre a mozem povedat ze som nezaznamenal jeden, ktory by nezvladali. Hrali velmi neutralne, maksie ..ale rozhodne nie nudne! Svojim charakterom je to velmi prijemne repro. Moje ocakavania od kvalit stredoveho menica sa do znacnej miery iba potvrdili. Ale na druhu stranu, kedze je to ten isty ako pouzivaju vo svojich referencnych repro, nepocul som z neho niak velky zvuk ako ma clovek moznost pocut pri velkych reprobedniach. Nastroje ako klarinet zvladali bravurne, ale nemal som z nich na stredoch pocit ako z velkych bedien.. Mozno len moje neumerne ocakavania od repro ktore ma totozny menic ako z ref. kategorie, ajked ta cena je nasobne nizsia.. Kazdopadne je to vo svojej kategorii rozhodne jedna z najlepsich bedni (vyrovnana, neutralna a pritom zaroven nie-nudna..) ake som mal moznost pocut. *2thumbsup*

Aj napriek vsetkym tym nedostatkom (posluchovka, stereo obraz, minimalne vykonovo nevhodny zosilovac) musim povedat ze to bol velmi prijemne straveny cas s repro, ktore vo mne zanechalo velmi dobry pocit. No a kedze repro sa zatial ku ziadnemu zakaznikovi nechysta (aspon som tak pocul ked som bol momentalne na posluchu), tak bude mat urcite vela HiFistov z okolia Prahy moznost zazit nieco podobne ako ja a mozno aj poreferovat..

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od Mark Levinson »

Nagra PSA, tedy pokud to byla jedna pyramida, tedy stereo konec patří k tomu lepšímu na světě co se dá koupit. Na zesilovač bych to moc nesváděl i když se Ti zdá výkon 2x100W/8ohm slabý.
Obrázek

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1121
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od MB »

agustini píše: Poslouch sa konal v Kasaudiu u pana Kalinu, ktoremu tymto za jeho cas a ochotu dakujem.
Ty si bol ku... v Prahe a ani mi nepovies????

Uživatelský avatar
agustini
Příspěvky: 172
Registrován: 04 čer 2008 13:54
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od agustini »

..no nebol som priamo,ale len som prechadzal. Podrobnosti ti napisem do posty. Inac som rad ze ta tu uz opat vidim. Dlho som o tebe nepocul. Tie SCM 40 su naozaj zaujimave bedne a ak mas tu moznost, chod si ich vypocut, stoji to za to ;)

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1121
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od MB »

agustini píše:..no nebol som priamo,ale len som prechadzal. Podrobnosti ti napisem do posty. Inac som rad ze ta tu uz opat vidim. Dlho som o tebe nepocul. Tie SCM 40 su naozaj zaujimave bedne a ak mas tu moznost, chod si ich vypocut, stoji to za to ;)
Nemam v poslednej dobe moc casu na forum =/, asi to bude tym, ze nemam v novom byte stale internet...
Uz som ich pocul , nie je to moj salok kavy, ale rozhodne ich neodsudzujem, pristup p.Kalinu je ale prikladny!!!

Uživatelský avatar
agustini
Příspěvky: 172
Registrován: 04 čer 2008 13:54
Kontaktovat uživatele:

Re: ATC SCM 40

Příspěvek od agustini »

Mark Levinson píše:Nagra PSA, tedy pokud to byla jedna pyramida, tedy stereo konec patří k tomu lepšímu na světě co se dá koupit. Na zesilovač bych to moc nesváděl i když se Ti zdá výkon 2x100W/8ohm slabý.


niesom ziaden expert a iba som popisal, ako boli moje pocity a moje cisto amaterske domnenky co by mohlo byt coho dosledkom. Ano, bol to stereo koncak ako je na obrazku. Nemam az taky prehlad, ale pokial dany zosilovac patri skutocne k tomu lepsiemu co sa na trhu zosilovacov svetovo da kupit, vidim to tak, ze moje kroky povedu skor k aktivnej ceste. Predsa len je to viac zladene a clovek uz nevenuje tak velku cast svojho zivota hladaniu, ale pocuvaniu..

Dufam ze sa mi este niekedy naskytne moznost vypocut si aj aktivne verzie ATC, lebo ten ich charakter sa mi naozaj pacil *thumbs up*

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host