Audio Video Show Praha 2017

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio Video Show Praha 2017

Příspěvek od sonofstars »

dkdkdk píše:Hmm, Oceanway za melounek :) Ještě abys nadával na zvuk :lol:
No musím poznamenat, že je měl DV v CASEA ve své poslechovce v roce 2015. Hrály dost ostře ve výškách a za milionek je srovnatelně zahrál prototyp beden CASEA (stále ve vývoji) a úplně jednoznačně staré Revell/Sroll.

Tedy pokud se něco nezměnilo, tak Oceanway bych si nekoupil, raději 6 párů beden CASEA (pokud je tedy |kluci dokončí). *2thumbsup*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Výborné vlákno,zde je aspoň vidět jak to v hifi je.Spousta vystavovatelů,spousta lidí a každý si tam našel něco jiného,co mu vyhovuje.To krásně ukazuje na fakt,že každý to má s poslechem jinak,každý má jiné zvukové preference,takže 100 lidí,100 chutí ;) To mě utvrzuje v tom,že nelze jednoznačně říct,co je vlastně nejlepší,jak to má znít,kdo je nejlepší,protože,pro každého se hodí něco jiného

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

terahera píše:Výborné vlákno,zde je aspoň vidět jak to v hifi je.Spousta vystavovatelů,spousta lidí a každý si tam našel něco jiného,co mu vyhovuje.To krásně ukazuje na fakt,že každý to má s poslechem jinak,každý má jiné zvukové preference,takže 100 lidí,100 chutí ;) To mě utvrzuje v tom,že nelze jednoznačně říct,co je vlastně nejlepší,jak to má znít,kdo je nejlepší,protože,pro každého se hodí něco jiného
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Pre mňa top bol D'agostino+Ocean Way, no nepodarilo sa mi dostať ku Srollovi :cry:
Z regáloviek Dynaudio Contour 20 na NADe.

Najväčšie sklamanie: Zingali, Xavian

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Sroll absolutní bomba v ceně,která je míň než rodinný dům :) Jinak OceanWay a Dan D'agostino jak jsem psal výše
Obrázek
Toho ksichtu si nevsimejte,musel jsem se prostě zvěčnit u něčeho,co asi nikdy mít nebudu,ale pro mě absolutní top zvuk vystavy

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Obrázek
Tak druhý pokus,předtím to nějak stím ksichtem nevyšlo :)

Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Překvapilo mne kolik málo dojmů se objevilo na fórech...
No, dojmů hodně, těch audio jen pár.
Ocenění pro všechny vystavovatele, co se nadřou s instalací expozic v akusticky ubohých prostorách, výsledek tomu odpovídal.
Až na vyjímky, kterých si nikdo nevšiml (kromě Sroll) :
Takový mladý Ital se slečnou, sami v pokoji, značka Grandinote, ani lampa ani transistor, magnetosolid je ten zesilovací prvek.
Odborníci by se tomu mohli pověnovat, zvuk mimořádně hudební, čistý.
Druhý byl zavalitější pán vedle expozice Hanzel( kde na PS Audio P10 bylo vstupní zkreslení sítě 1,5%!!! V takovém hotelu, doma mám kolem 2%)
Dizajnově extravagantní sluchátkový zesilovač ve tvaru lebky, integrovaný zes taky scifi, repro malé doma asi dělané dvoupásma. Zvuk fantastický.
Když jsem mu to pochválil, aby měl radost, protože tam seděl sám v prázdném pokoji, odpověděl anglicky, že nerozumí.
Byl to Řek z Itálie(jestli jsem dobře rozuměl), vyrábí si vše sám, nahrává si vše sám na pásky ve vlastním studiu.
Název ani jméno nedohledám z těch ubohých katalogových materiálů, tak kdyby si někdo vzpomněl...

Kokoudelka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokoudelka »

...Dizajnově extravagantní sluchátkový zesilovač ve tvaru lebky, integrovaný zes taky scifi, repro malé doma asi dělané dvoupásma. Zvuk fantastický.
Když jsem mu to pochválil, aby měl radost, protože tam seděl sám v prázdném pokoji, odpověděl anglicky, že nerozumí...

Bedny byli RIHA, taky mne ten projev zaujal, najít podrobnosti nevyl problém :)

http://www.metaxas.com

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Jo, u tohohle pána co mluvil jen anglicky, to hrálo výborně.Reprobedýnky Riha jsem poznal, a na pochválení zvuku mi moje ubohá angličtina stačila.

Svoje postřehy jsem napsal sem:
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... 0&start=45 ...tak dávám odkaz, páč to nechci jen hloupě kopírovat.
kabelguru.cz

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Tak reku pridám aj ja nejaké to foto (sú upravené pre 17' monitor, tak snáď ich pravú stranu neskosí):

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Urson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Urson »

[quote="Franta"]
No, dojmů hodně, těch audio jen pár.
Až na vyjímky, kterých si nikdo nevšiml (kromě Sroll) :
Takový mladý Ital se slečnou, sami v pokoji, značka Grandinote, ani lampa ani transistor, magnetosolid je ten zesilovací prvek.
Odborníci by se tomu mohli pověnovat, zvuk mimořádně hudební, čistý.

Taky se mi zesilovač značky Grandinote moc líbil. Hrál výborně. Čistě, příjemně. Jen jsem chtěl uvést na pravou míru Frantův omyl, že magnetosolid je nějaký nový zesilovací prvek. Jasně slogan na reklamním banneru k takové interpretaci poněkud sváděl, ale magnetosolid je obvodové řešení zesilovače. Zesilovač je zapojen podobně jako lampové zesilovače, ale místo elektronek používá tam, kde mají lampáče elektronky, tranzistory, zapojené v čisté třídě A. Je to zapojené bez zpětné vazby, trandáky naprudko k trafu. Bez použití kondenzátoru. Takže ta reklama,tranzistory nebo lampy - ne magnetosolid, byla myšlena spíš jako otázka koncepcí zesilovačů.
Ale souhlas, byla to tam taková nenápadná, ale příjemná třešnička.

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

rychle jsem to prolít a ujistil se že příště už tam nepůjdu

buď načančaný ultra předražený hájend , exotický nesmysly nebo blbě prezentovaný hifi

na prohlížení nesmysl , na poslech nepoužitelný v těch prostorech a s těmi davy

takže když si budu chtít něco zajímavýho poslechnout do čeho bych šel tak stejně jinde ..

je vidět že "highend" je cenově směrovaný na majitele fabrik a hifi je spotřebka většinou ne o hifi ;)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Lawiar
Diky za super fotky!
Pri jejich prohlizeni me napadlo napsat 1 zazitek/dojem.
Zastavil jsem se na poslech i v pokoji Technics a zaposlouchal se do zvuku jejich regalovek za 36000.
Na integraci Technics. Vzhledove mi prijdou zajimave, cool, smrncovni atd.
Regalovky byly na velmi nizkem stojanu a tak jsem pri poslechu chvilku i klecel. Na zidli mi tato dvoupasmovka hrala nekam do pupiku.
:)
Zvuk takovy jako ... No...ehm...z Technicsu.
(Nechci se nikoho dotknout)
Tudiz me napadlo si zajit poslechnout primeho konkurenta na trhu techto dvoupasem. Vzhledove takovy "oldschool".
Xavian. Tudiz jsem sebehl o patro nize....
Xavian Perla(30t kc) me osobne prisla x nasobne lepsi. Pro zmenu na yamaha.
Regalovka na spravne vysokem stojanu me vylozene pobavila.
Odpocinkovy, pohodovy zvuk. Ani naznak nudy, sterility nebo snad plastu.
Kdybych hledal sestavu do pracovny, tak bych se Technicsu vyhnul velkym obloukem. Perla by naopak byla favoritem c.1.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Ja som z (nie vážnych) osobných dôvodov nestihol pozrieť druhú polovicu výstavy medzi ktorými bol Technics/Panasonic, Elfton a najmä Sroll, čo ma veľmi mrzí hlavne kvôli všeobecnému uznanlivému postoju hifistov k jeho produktom a celkovému zvuku. Mrzí ma aj neúčasť na Elftone, keďže k ich vystavovanému produktu predchádzala zaujímavá dišputa na Slovanete. A v neposlednom rade ma mrzí, že som si nemohol ohmatať nový SL-1200GR. Nevdojak mám slabosť pre túto radu a ak by táto 1200-ka bola dobre zvládnutá, viem si ju aj doma predstaviť(, pretože nedokonalý vinyl má svoje čaro!)

Neviem, kam všade som to už písal, no najviac nadšený som bol z Gato>D'agostino>Oceanway a na poli regáloviek z NAD>Dynaudio Contour 20. Chladným ma nechali slimáky na Classečkach a tak isto aj ten nový počin od Xavianu, čo ma trochu sklamalo, lebo od nich som zvukovo čakal, že budem nadšený (môj názor na vzhľad niektorých ich sérii poznáte a preto ma teší, že tá nová so zvislými čiarami sa mi už opticky páčila). Netuším, či to bolo tým ruchom v miestnosti alebo kadenciou ľudí pohybujúcich sa chaoticky pred repro, no zvukovo ma neoslovili (ale nielen zvukovo, aj hudobnou scénou). Na druhej strane ostávam otvoreným posluchu u nich v pokoji - tam to isto bude mať oveľa väčšiu výpovednú hodnotu. Taktiež ma sklamal prístup k prezentácii Vividov. Ako tak potichu hrali pomalé a jednoduché piesne, vystavovateľ úplne zabil potenciál, ktorý cez zacerené zuby aj tak prejavovali. Zaslúžili si nejaký kúsok klasiky a vo väčšej miestnosti.

Zaujímavou skúsenosťou boli aj nové Sonusy na McIntoshoch, ktoré zahrali to, čo mali presne tak, ako by to malo byť. Nemal som to šťastie na dynamickú nahrávku, a teda nedokážem posúdiť to, čo by mali dokázať, no nástroje a hlasy zneli uveriteľne. V piatok, keď začal hrať Brothers in Arms, tak takmer všetci v miestnosti stíchli a započúvali sa do hudby, čo asi samo o sebe niečo vypovedá.

Estelony som síce počul hrať, no na posluch som sa vôbec nezameral, lebo tam vtedy bola plnka a zboku to nie je vončo - šiel som si aspoň odfotiť horny vedľa. :D Ďalším veľkým sklamaním bol Voxativ. Teda nie veľkým, no stále to bolo sklamanie. Basová sekcia buď úplne chýbala, alebo mala úplne rozmazané kontúry a v tej miestnosti sa strácala. Na druhej strane mi imponovali tie stredy a výšky. Hrali tam vtedy operu a hlasy zneli vyslovene autenticky s tým, čo si pamätám z opier v Košiciach - navodili mi pocit reálnosti. No tie basy skutočne skazili celý "pôžitok" z počúvania. Tak isto ma sklamali aj Zingali, zvuk sa mi zdal akoby bol nie že pod dekou, ale priam ako pod perinou. Dal som si tam vtedy zahrať pre mňa referenčný Time od Pink Floyd-u a tomu prednesu chýbal taký ten faktor X, ktorý ma pri počúvaní tej piesne trhá na malé kúsky a rozhadzuje do rôznych strán miestnosti - nudilo ma to, hoc obligatórne pokyvkávanie nohou bolo prítomné.

Zakončím tento môj monológ subjektívnych pocitov (ktoré radšej po sebe ani nebudem čítať) pozitívnou skúsenosťou s AQ. Počas mojej prítomnosti hrali nahrávku orgánu v spojení s kontrabasom z japonského kostola, ktorá sa mi veľmi páčila, no nezachytil som jej názov (opýtať som sa hanbil :D). Porovnávali SACD a vinylovú verziu s tým, že mňa osobne viac zaujala digitálna verzia. Hralo to pekne a isto by som si to rád vypočul aj v pokoji, no bližšie hodnotiť zvuk sa neodvážim, lebo tam bol relatívne vyšší hluk a predo mnou veľa ľudí.

PS: bol som tam asi najmladším. :D

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Za mě jen pár poznámek k sestavám "zaplatitelné" kategorie:

1. SROLL - zvuk se mi opravdu líbil v rámci možností místnosti. Skvělá byla demonstrace výměny kompletní kabeláže SROLL za USB kabel "od tiskárny", základní reprokabely SUPRA a signálový RG62 a potom opět návrat ke kabeláži SROLL. Cenový skok je samozřejmě velký ale bohužel i po zvukové stránce to bylo jasně slyšet a je jasné, že kompromisní nebo nevhodná kabeláž dokáže zvuk degradovat.
2. RAIDHO - v malé expozici mě zaujal nejmenší sloupový model značky jak výborně hrál s levnou elektronikou HEGEL. Navíc jsem tam objevil pro mě 2 neznámé interpretky - Aganes Obel a Ane Brun.
3. KEF Reference 1 - v 11.poschodí jsem si poslechl tyto regálovky na levné sestavě CREEK a zvuk mě bavil. Samozřejmě je masakr připojit repro za 200tis kabelem Nordost TYR2 ve stejné cenovce :D

Pro mě nejlepším zážitkem po výstavě poslech SROLL Lyric mk2 na relativně levných BW803D2 ve špičkově akusticky vyladěné domácí poslechovce jednoho pražského hifisty. Opravdu skvělé. Opět jsem si potvrdil, že akustika poslechové místnosti je základ aby se jakákoliv aparatura předvedla na 100%. Proto zvuk na výstavách je potřeba brát jen tak aby si člověk udělal představu.

avspraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od avspraha »

Děkujeme všem, kteří přišli a užili si letošní ročník Audio Video Show Praha.

Pokud jste se zúčastnili také návštěvnické ankety, její výsledky jsou již k dispozici zde: http://www.audio-video-show.cz/novinky

Další fotografie, videa a novinky můžete sledovat na našem webu či Facebooku (https://www.facebook.com/HighEndPraha/).

Ještě jednou děkujeme za vaši přízeň a těšíme se na viděnou v roce příštím!

tým Audio Video Show Praha

Odpovědět