Audio Video Show Praha 2018

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
slimy

Re: Audio Video Show Praha 2018

Příspěvek od slimy »

OMG
"Trošku mi všichni ty sroll fanatici přijdou hluchý,...“

Kefoun - co prispevek, to hrubka(y). *headbang*
Mam pocit, ze na hodnoceni sluchu "Sroll sekty" se budes muset jeste hodne ucit!

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Kocmeister píše: Na Šroll vzhledem k extrémnímu hype na tomto fóru jsem byl hodně zvědavý, ale měl jsem smůlu. Buď byl neustále plný salonek nebo hrála nesmyslná hifi hudba s jedním nástrojem apod. A to jsem chodil kolem celkem často. Takže nevim jak to hraje.
Díky tomu, jaké má Sroll "postavení" na zdejší fóru, jsem byl docela zvědavý a boardroom 7 ve třetím patře jsem navštívil celkem 4x. Seděl jsem v 1.řadě, ve druhé i ve třetí, jednou místnost narvaná, podruhé se mi podařilo tam být pouze v pěti lidech atd. Vždy byl zvuk jiný ;) V jeden okamžik (hafo lidí) mi to připadalo hodně "přetlumený" (na této místnosti si fakt dali záležet), v jiný to bylo uchu lahodící . . . Audio Video Show beru jako příležitost poslechnout si (i když v provizorních prostorách) NĚCO, co nikdy mít nebudu, pokochat se pohledem a třeba i poznat nové lidi, se stejným postižením, jako mám já. I když někdo napíše, že je výstava o ničem a nemá zájem, 1x za rok si tu námahu dám. Takže za mě fajn akce *thumbs up*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Kefoun

Nechci se rozhodne hadat, ale je to nesmyslny utok.

Procitam vsechna vlakna a nikdy jsem si nevsiml jedinneho majitele cehokoliv od Sroll, ze by tvrdil, ze to je nejlepsi produkt na svete. Ani kablik, ani zesik a ani bedny.

Navic bedny Sroll, maji pouze dva lide na svete. Jeden ma repas Revellu a druhy pouze prototyp dvoupasma. Takze rozhodne ani nikdo nemuze tvrdit, ze bedny Sroll jsou nejlepsi na svete 😂🤣😂

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

daliborr píše:
10 bře 2018 12:42
A potom jsem poslouchal QUADRAL ,pán pustil vše a hrálo to výborně , bez akustické úpravy s napájecí lištou z Baumaxu. Tak Hifisti co je higend.
Higend je, když pán pustí Quadral přes lištu z Baumaxu a vše hraje. :lol: :lol:

kefoun
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kefoun »

slimy píše:
12 bře 2018 13:04
OMG
"Trošku mi všichni ty sroll fanatici přijdou hluchý,...“

Kefoun - co prispevek, to hrubka(y). *headbang*
Mam pocit, ze na hodnoceni sluchu "Sroll sekty" se budes muset jeste hodne ucit!
Když už chceš dělat chýtrého v oblasti češtiny, tak jsem mohl použít tvar hluší, to je pravda, ale tvrdé y ve slově hluchý opravdu není špatně !

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PetrD píše:
12 bře 2018 13:10

Audio Video Show beru jako příležitost poslechnout si (i když v provizorních prostorách) NĚCO, co nikdy mít nebudu, pokochat se pohledem a třeba i poznat nové lidi, se stejným postižením, jako mám já. I když někdo napíše, že je výstava o ničem a nemá zájem, 1x za rok si tu námahu dám. Takže za mě fajn akce *thumbs up*
To je hezky popsano - presne o tom je ta vystava a asi by mohl byt vztah k ni i kazdeho z nas. 😉
Neco urcite mas, nebo mit budes PetrD

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

sonofstars píše:
12 bře 2018 13:12
Kefoun

Nechci se rozhodne hadat, ale je to nesmyslny utok.

Procitam vsechna vlakna a nikdy jsem si nevsiml jedinneho majitele cehokoliv od Sroll, ze by tvrdil, ze to je nejlepsi produkt na svete. Ani kablik, ani zesik a ani bedny.

Navic bedny Sroll, maji pouze dva lide na svete. Jeden ma repas Revellu a druhy pouze prototyp dvoupasma. Takze rozhodne ani nikdo nemuze tvrdit, ze bedny Sroll jsou nejlepsi na svete 😂🤣😂
No doufám, že nezůstaneme sami :-)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já jsem se letos na hifivýstavu hodně těšil a jako každej rok jsem nebyl zklamanej.Mám rád tu atmosféru, ten ruch, hifi mě baví a výstavu si užívám.Trochu mě sice na začátku zklamala drhnoucí organizace, hlavně čekání na otevření šatny, nebo chybějící stánek, kde by mi nabídli slušný kafe, ale jinak dobrý.

Byl jsem v pátek i v sobotu a mám dost rozdílný pocity z poslechu.Velkej zvukovej průšvih v pátek byl Xavian.Nějací dva postarší hifisti sedící přede mnou, to vyjádřili slovy...to je fakt hroznej zvuk.Ale v sobotu to bylo úplně jiný.Zvuk byl skvělej, opravdu pěkný vejšky.Jak napsal Kocmeister...kombinace Xavian/Yamaha jde k sobě opravdu dobře.
V pátek se mi nelíbil zvuk B&W, v sobotu ano.
V Tykonu nepříjemnej zvuk oba dva dny, ale dojem na mě udělal Šulcův dobře padnoucí oblek.Tak aspoň něco.

U Šrolla jsem byl mockrát po oba dny, ale pokaždý jsem měl smůlu na hroznej výběr muziky.Uječený piáno na mě zvukem dojem neudělalo, nezapuštěný reproduktory na Soundgardenech taky ne, takže vůbec netuším, v čem je to tam tak dobrý.
Možná ta hosteska...ta byla vážně hustá *palec*

Líbilo se mi toho tam mnohem víc, ale jen ve zkratce.Slovenský NEO...výbornej zvuk a nádhernej vzhled reprosoustav i hifistolku.Wiena Acoustic...výbornej zvuk.Klipsch...největší překvapení pro mě byly jejich sluchátka za 35tis, se skvělým zvukem.

Dvě zvláštnosti výstavy pro mě byly expozice firem RD acoustic a Elfton.
U RD acoustic vonělo hezky dřevo, zvuk hezkej, ale na můj vkus příliš zabarvenej.U Elftonu hrálo asi tak pět nahrávek pořád dokola (pokaždý když jsem šel okolo a zastavil se tam, tak hrálo to samý).Zvuk roztrženej, jako když je přefázovaný některý pásmo, místama to řezalo uši (a to hodně).Tohle je úplně mimo můj vkus...jak zvukově, tak technicky.

Nejlepší zvuk výstavy pro mě jednoznačně expozice firmy RIHA audio.Žádný zvláštní akustický úpravy, dvě dospělý reprobedny ve stereu, hlasitost jako na koncertě a hudbu jsem si tam naprosto užíval.
kabelguru.cz

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Fidas
Tak se podívej do Exifu, já tam vidím Canon EOS-1Ds Mark III a to je celkem slušný železo. Navíc na f/4 ostří i dno od láhve a stativ, to je jistota.

Na výstavě jsem nebyl, byl jsem týden pracovně v zahraničí - bohužel. Čtu tady celkem dost plivání na B & W 702 S2. Mohu přispět 1,5 roční prakticky ověřenou informací. Ty bedny mám u DK v sestavě 5.1 - více nechci ani když mám silič 9.2. Po celkem dlouhém dolaďování se to dá poslouchat, ale s tím, že jsou podloženy subem za stejnou cenu, jako tento pár 702 S2. Jdou celkem rovně s vyrovnanou kmitočtovou charakteristikou, ale bohužel až někde od 50 Hz a proto je nutný ten sub. Na DK je to snad i perfektní, na hudbu - zde poslouchám jen tu s mch je to akceptovatelné, ale na stereo to není nic pro mně. Hodně u nich záleží na zdroji a akustice místnosti, právě ohledně toho suba. Pokud to nebude podložený subem, zahraje to kdekoliv, ale nebude tam ten spodek a tudíž pro klasiku nepoužitelné. Podotýkám, že pro stereo poslech hudby bych je asi nekoupil.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Nevim cim to je, ale uz dlouho me na vystave nic vylozene nenadchlo... Obcas neco zaujalo.
Moje predstava o relaxu pri poslechu hudby jsou emoce. Pokud se u toho nudim, neni to pro me zajimave.
Proto si dodnes pamatuju jak mi kdysi na high endu 2008 naskakovala husi kuze pri poslechu sestavy Electrocompaniet EMC-1UP - Music First Audio - Audia Flight 100 - Wilson Benesch Trinity + Torus. Poslech me vylozene bavil.

Bohuzel letos jsem pro sebe nic vyjimecneho neobjevil. Ale par zajimavych prezentaci tam bylo...

Prvni kam jsem se v sobotu vydal byla mistnost Sroll, taky jsem tam byl prvni :) Po 15min zkoumani zvuku jsem musel odejit, vubec me to nebavilo.
Prochazel jsem chodbou a rikal jsem si kam se podivam dal... Zaslechl jsem jak v nejake mistnosti bubenik zkousi na bici, a tak jsem se na nej sel podivat. Zadny tam nebyl, misto nej me privital vysmaty ital :) Prezentace Grandinote me prekvapila, takovou udernost a zivost od pidi sloupku jsem fakt necekal.
Dalsi pro me zajimava prezentace byla od Elfton. Slysel jsem jen regalovky Vigo, libila si mi zase jejich zivost.
Ve 3. patre uz pak nic zajimaveho.
Do 11. patra jsem ani nemusel jezdit. Tannoy s Accuphase i pres docela dobrou mistnost nic moc.
Dole to hezky hralo u Tykonu. Avantgarde Acoustic s Coplandem - vydarena kombinace. Na kombinaci hornu s lampami je preci jen neco pritazliveho.
Velke zklamani u Xavianu. Jejich nahravky nehrali zle, pak jsem poprosil pustit Himalaje z alba Poruba od Nohavici a byl to totalni pruser, doma jsem na 350kach nepoznal ze ta nahravka je natolik spatna.
Přílohy
Tykon 2008
Tykon 2008

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Tak chlapi, o tom, jak a co jste tam slyšeli a viděli už obrázek jakžtakž mám, takže teď je čas sem hodit nějakou tu fotečku těch zajímavých hostesek :)

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Konečně se někteří dostanou pohledem k zázraku v červeném u Srollů :)

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

*palec* že lépe bych to nenazval, dodnes nevím, proč jsem si ho nevyfotil taky a pořádně :cry:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

No, zázrak asi ne e, ale jako difuzorka mezi bedny ... esteticky hezký kousek a myslím, že i plně funkční :twisted:

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Strejdin píše:
19 bře 2018 18:54
*palec* že lépe bych to nenazval, dodnes nevím, proč jsem si ho nevyfotil taky a pořádně :cry:
Na co jen fotit? Já byl s ní rovnou na oběd 😉

Odpovědět