Electronics Fairs in Hong Kong

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Electronics Fairs in Hong Kong

Příspěvek od Renown »

Minulý týden jsem byl na dvou výstavách elektroniky v Hong Kongu. Pokud lze usuzovat z vystavovaných exponátů, tak by člověk musí nabýt dojmu, že pod pojmem audio spotřební elektronika se dnes rozumí především různé osobní přehrávače MP3 a MP4, králem této oblasti je samozřejmě Apple iPod ve všech svých verzích. Pro tento přehrávač se vyrábí bezpočet příslušenství od různých ochraných krytů až po elektronkové docking station. Vystavovatelů s podobným zbožím bylo opravdu velmi mnoho. Ve srovnání s tím tam byli čtyři výrobci gramofonů z toho u tří se jdnalo o gramofony pro DJing. Poměrně smutná skutečnost z pohledu analogového audiofila :-) Největším zklamáním pro mne byla expozice firmy Lenco. To byla taková docela dobrá gramofonová firma. Dokonce na trajektu v Hong Kongu byla reklama Lenco a na té reklamě byl obrázek gramofonu. Takže jsem se šel podívat, nějaký pán mi povykládal jak tu značku koupili a postavili na nohy a znovu vyrábějí mimo jiné i gramofony, jeden tam měli, ale byla to hrůza. Poděkoval jsem a upaloval pryč. Visela tam tabule s přehledem zemí kde hledají distributora a ČR je mezi nimi. Pokud někdo máte zájem stát se dovozcem ....... elektronika ale vypadala docela hezky :-)
Ještěže příští týden je výstava v Mnichově, kde to bude vypadat jinak, tam bude analogu docela hodně, už se těším. Ale je třeba si přiznat, že je to okrajová oblast. Mainstream je něco jiného. Je to Jeho Veličenstvo iPod a jeho sourozenci.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: Electronics Fairs in Hong Kong

Příspěvek od Mih »

Tak to bude pro tebe Mnichov balzám... Lenco bývala dobrá marka, mladí ji už neznají. Pamatuji jejich jednoduchá, štíhlá raménka.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Electronics Fairs in Hong Kong

Příspěvek od MB »

Renown

Nejake fotky z vystavy?

Odpovědět