HiFi-voice

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
boxer

HiFi-voice

Příspěvek od boxer »

Tak jsem dnes využil nabízené možnosti poslechu v kanceláři Hifi-voice.

http://www.hifi-voice.com/novinky/novin ... roomu.html
http://www.hifi-voice.com/neverici-tomas.html

Obrázek

boxer

Re: HiFi-voice

Příspěvek od boxer »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) boxer dne 24 čer 2009 21:48, celkem upraveno 2 x.

boxer

Příspěvek od boxer »

Místnost syrová,málo zatlumená,nesouměrná.
Pan Březina,sympatický člověk,se bude snažit brzy poslechovku "zušlechtit".Nyní je to spíše na kukačku než na nějaký pozorný poslech.

Sestava se Spendory v ceně cca 180 000 Kč.

Při pohledu a pomaku na Koda a jejich potěžkání se člověk musí pozastavit nad cenou,zda a jak je možné za tuto cenu něco takovýho vyrobit. :shock:

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Akustika asi jako na nádraží. Nechápu, jak tito pánové mohou "odborně" posuzovat kvalitu přístrojů a hi-fi komponentů v takovém prostředí. Viz nedávný test repro WLM DIVA. Asi maji lepší ušiska než všichni ostatní /nepotřebují žádnou akustiku/, nebo střílejí jen tak od pasu, by se zalíbili svým chlebodárcům. On to totiž někdo financovat musí.

boxer

Příspěvek od boxer »

To bylo.

Teď už je to mnohem lepší.

hifivoice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifivoice »

Ad) zalíbení se chlebodárcům - nikdo nám nic nikdy a nikde neplatí - banner v testu (jediný příjem Hi-Fi Voice) stojí 2 500,-, málokdo ho zaplatí a 2 000,- jdou autorům článku. Příjem za rok 2009 byl z Hi-Fi Voice nějakých 10 000,-, výdaje (server, reklama, inzeráty na nábor autorů, některé honoráře, které se musely zaplatit bez přítomnosti banneru, pronájem poslechovky 5000 / měsíc a další výdaje s ní spojené) nějakých 50 000,-. To aby bylo vše uvedeno do správných intencí a kolejí.

Zde je odkaz na AKTUÁLNÍ fotografie poslechové místnosti (http://www.hifi-voice.com/showroom.html), kolega "fox" měl nevhodný komentář i na našem webu, aniž by místnost viděl / slyšel... Zvláštní přístup k věci.

Obrázek

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Nechci být rýpal ale na fotkách nevidím zatlumení poslechového místa respektive stěny která je za hlavou (sedačkou) dle mého názoru je to jedna z nejdůležitějších věcí v poslechovce. Neplánujete alespon ošetřit stop nějákým difusérem ? Můžete mi říci z jakého materiálu jsou ty rohové výplně ?
Přeji hodně zdaru *thumbs up*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Kolega Fox měl naprosto vhodný komentář. Tohleto myslíte vážně??? Podle mě máte zvláštní přístup vy. Velice věrohodné veškeré vaše testování. To ano... *headbang*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

A co kolega "Pachi"? :)

Robine, závislost na výměně komponentu v řetězci jistě existuje. Pravým důvodem rozpačitého výsledku WLM je ale jejich konstrukce. Každý, kdo jen trochu málo tuší, o co jde, tak ví, jak se bude na středech a na směrových vyzařovacích charakteristikách chovat systém složený z 10" středobasu + výškáče. Řekl bych, že recenzenti mají víc než dobré uši, protože postřehy jako "Divy se projevují detailním, někdy až neuvěřitelně přesným podáním některých (míněno pouze některých) pasáží skladeb" to totiž zcela přesně vystihují. Fyzika a subjektivní dojem jdou tentokrát ruku v ruce. A byl by to špatný recenzent, kdyby jen chválil, bez ohledu na svůj dojem. Takových recenzí jsou po celém světě mraky a podle nich je úplně všechno vynikající.
Pavel Macura Audio

hifivoice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifivoice »

pasul píše:Kolega Fox měl naprosto vhodný komentář. Tohleto myslíte vážně??? Podle mě máte zvláštní přístup vy. Velice věrohodné veškeré vaše testování. To ano... *headbang*
Prozradíte mi prosím, co je špatně? :-) Vše se testuje na jednom místě... Vše se testuje se stejnými přístroji... Vše se testuje v rámci našeho volného času a u většiny autorů bez nároku na honorář... Píšeme to, co slyšíme a jak to slyšíme. Otevřeli jsme poslechovou místnost, aby ten, kdo nevěří našim závěrům mohl přijít a udělat si závěr vlastní. Náš přístup je dost zvláštní, to je pravda... Také se divím, že nás to ještě neomrzelo :-). A mám jeden malý dotaz - máte víno, dejme tomu Sirah Vintage. Pil jste jej jednou, dejme tomu z americké produkce, z nějaké skvělé vinice. Jenže pak si dá nějaký recenzent vína tutéž odrůdu, jenže z Čech a ještě nijak zajímavé vinice. Nebude mu chutnat a napíše, že i když ví, že tohle víno dokáže být skvostné, v daných podmínkách prostě nefunguje. Je to špatné? Je to neobjektivní, když napíše za jakých podmínek to bylo špatně, ačkoliv ví, že to umí být dobře? Zatlumení za hlavou je dřevěná skříňka s výstavkou reprosoustav a velký obraz, tudíž zatlumení mají na starosti ponejvíce asi plocha toho obrazu a reproduktory, stěna je navíc ještě zlomená na dvou místech a je tam spousta krabic od komponentů, což je také vynikající zatlumení.

Myslím, že v současné době máme nejvěrohodnější testy... Kdo jiný vám nabídne důkaz svých závěrů tím, že vám umožní poslechnout si přesně to samé na tom samém místě? A víte co? To vše ZDARMA... Bez finančních nároků na poslech, bez finančních nároků na předplatné časopisu. Inu jak jste řekl, vážně zvláštní přístup *thumbs up*

hifivoice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifivoice »

PMA píše:A co kolega "Pachi"? :)

Robine, závislost na výměně komponentu v řetězci jistě existuje. Pravým důvodem rozpačitého výsledku WLM je ale jejich konstrukce. Každý, kdo jen trochu málo tuší, o co jde, tak ví, jak se bude na středech a na směrových vyzařovacích charakteristikách chovat systém složený z 10" středobasu + výškáče. Řekl bych, že recenzenti mají víc než dobré uši, protože postřehy jako "Divy se projevují detailním, někdy až neuvěřitelně přesným podáním některých (míněno pouze některých) pasáží skladeb" to totiž zcela přesně vystihují. Fyzika a subjektivní dojem jdou tentokrát ruku v ruce. A byl by to špatný recenzent, kdyby jen chválil, bez ohledu na svůj dojem. Takových recenzí jsou po celém světě mraky a podle nich je úplně všechno vynikající.
Panu "Pachimu" jsme poslal e-mail se srdečným pozváním do naší poslechové místnosti s tím, že budu rád, když své komentáře ponechá po poslechu... Neobtěžoval se odpovědět, což je samo o sobě dostatečná odpověď. Mimochodem, děkuji za Vaše zastání, přesto vím, že i tato konstrukce dokáže dobře zahrát, ale není prostě univerzální pro všechnu hudbu a hlavně mám za to, že ani pro všechny prostory, což je pointa celé recenze. Spolu s tím, že za 80 000,- už by tam jistá univerzálnost asi být mohla a měla...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Závislost na prostoru je dána i směrovými vyzařovacími charakteristikami na středech právě této konstrukce (10" + tweeter).
Pavel Macura Audio

hifivoice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifivoice »

Mike píše:Nechci být rýpal ale na fotkách nevidím zatlumení poslechového místa respektive stěny která je za hlavou (sedačkou) dle mého názoru je to jedna z nejdůležitějších věcí v poslechovce. Neplánujete alespon ošetřit stop nějákým difusérem ? Můžete mi říci z jakého materiálu jsou ty rohové výplně ?
Přeji hodně zdaru *thumbs up*
Omlouvám se, ještě jsem zapomněl - ty basové pasti jsou dřevěná konstrukce s látkou a nějakou pohltivou pěnou uvnitř - bohužel neřeknu co konkrétně, takhle jsme je koupil hotové a zašité :-). Ošetřit strop difuzérem, zakrýt stěnu za komponenty, vše bratru 20 - 30 tisíc. Už tak z vlastní kapsy tahám víc, než je zdrávo, takže pokud to někdo zaplatí, rád mu tam udělám reklamu, ale do té doby to takhle bude muset stačit.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Nepsal jsem sice nic o WLM, ale rád bych to probral. Když už to děláte tak z dobré duše a zadarmo jak všude píšete. Proč v Německém stereu tyto reprosoustavy jsou TOP REFERENCE na prvním místě? Neudělali zase ti naši chytří soudruzi tady u nás někde chybu? Co bude věrohodnější, když už jde o ty testy? Tento Německý test a nebo super český test ve vaší super poslechovce? :lol: Já bych se tedy již nikdy na ty skvělé uši našich recenzentů nespoléhal.

Slyšel jsem ještě jinou verzi. A opravdu si myslím, že to tak bylo. Protože jako první bylo něco jiného než tento test. A to si myslím, že je hlavní důvod toho popisu v testu. Lidi jsou tak lehce ovlivnitelní a to obzvláště v tomto oboru. Ovšem to si nechám na později. Potom uvidíme. Upozorňuji, že nemám zcela nic společného s hifi studiem pánkský dvůr a ani nevlastním reprosoustavy WLM.

hifivoice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifivoice »

Vím, že jste nepsal o WLM, já se ostatně taky ptal, co je globálně špatně... Nicméně - kolikrát musí kde být zmíněno, že jde o problém s tím, že Divy prostě nedokázaly zahrát v konkrétních podmínkách, jakkoliv na výstavách hrají skvěle. Zeptejte se kohokoliv, kdo byl u nás na poslechu, jak se mu Divy líbily. To stačí... A zeptejte se, jak dlouho jsem do těch lidí kopal, aby ten dojem získali :-). Ne, mě velmi vadí pouze to, že každý dělá závěry, aniž zná skutečný stav věcí. A ten se dá zjistit jen jediným způsobem - přijít a poslechnout, čímž také k tomuto tématu končím. Je víkend, venku je hezky a hifi je příliš obskurní koníček, než aby bylo možno jím trávit zbytečně mnoho času. Jakékoliv další diskuse osobně u nás v poslechovce - jediná fér nabídka, kterou mohu dát.

Odpovědět