High End Praha 2010

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: High End Praha 2010

Příspěvek od agavel »

Zappadaddy píše:...Těsně před výstavou se u mne stavovali chlapci a jeden z nich po poslechu chtěl moje Tannoy Canterbury zakoupit a stále chce.Po poslechu stejných beden Tannoy Canterbury na výstavě prohlásil,že kdyby je u mne neslyšel hrát tak jak hrály,nikdy by si je nekoupil na základě jejich prezentace na výstavě v Praze!!!Takže souhlas s PMA. *thumbs up*
Dobrě, ale tady poukazuješ na příklad nevyváženého řetězce. Prostě někdo ukázal, že Arcam k takovým Tannoy ne. Troufám si ale tvrdit, že například kombinace u Gaie, RP audio a některých dalších mi umožnila soudit zvuk už dle toho na výstavě. Když to hraje, není co řešit. Když to nehraje, stojí za to se zamyslet proč. Např. Wilson Benesch se mi letos nelíbily a trochu jsem myslel, zda ne ten divný DarTzeel. Tak jsem se došel mrknout, že nebyl zapojený. A ejhle, když je někdo donutil vyměnit CD, ukázalo se, co mi nesedělo. Já si dneska už stojím za tím, že dobře to může hrát i na výstavě, když se nad tím někdo trochu zamyslí. A taky si myslím, že pokud je tam v sobotu narváno, tak je na poslech jednoznačně lepší neděle. Tam se už dá najít vhodné poslechové místo.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Nové České reprosoustavy Kaythu,
slyšel jsem pouze sloupový model, trochu přehnaně to tlačilo na spodek, ale to bylo nejspíše tím nevhodným umístěním blízko v rozích místnosti. Překvapila mě cena 200k a poměrně nekvalitní provedení- nedokonale hladný-rovný podklad pod lakem. Nahozená cena má bohatý prostor pro marže prodejcům, na druhou stranu ty obrovské ceny za neznámé bedny jen velmi těžko nějaké prodejce i kupující přilákají.

Polské Ancient Audio
žulový CD přehrávač s řízením hlasitosti krmil 18W „monobloky“ a stojanovky osazené měniči Eton. Zvuk se jevil chutný. Poprosil jsem přítomného pána konstruktéra o puštění mého CD Mahavishnu orchestra - Birds of Fire 1972 a to sedmou skladbu ONE WORD. Kdo to nezná jde o jazz rock, je to vyloženě mazec. Komplikovaná a těžká muzika, dostal jsem se k této záležitosti teprve minulí týden a tato skladba mě při domácím poslechu vyloženě zaujala. Skladba je z větší části postavená na velmi rychlé hře Billy Cobhama na bicí a Ricka Lairda na basovku.
Po spuštění jsem měl dojem, že poslouchám jiné CD, už počáteční virbl zněl tence a bez těla bubínku a když přišla část s onou velmi rychlou hrou basovky a bicích vůbec se nedostavil ten pocit rychlosti a rytmu, který mě doma donutí pohybovat nohama. Zde se jaksi nedostavila ta rytmická složka, zvuk byl plochý a slitý. O tom, že to znělo dost špatně svědčí i fakt, že tuto 9 minutovou skladbu nechal výrobce sestavy dohrát pouze k 5té minutě a přehrávání přerušil. Následně vložil rychle svůj disk s nějakou „audiofilskou“ nahrávkou a to znělo pěkně a chutně. Myslím, že se opět potvrdilo jaké limity skýtají slabé lampáče, a je jedno jak drahé - tady bych viděl zakopaného pudla. Akustickou nekomplikovanou nahrávku podají velmi příjemně a zaujmou, ale na komplikované muzice si vylámou zoubky.

SROLL na QUADech,
hrála klasika přinesená PMA. Po ukázce jsem *bravo* Následovalo to samé, ale přehodilo se na malé stojanovky výšky Accuton + 6“ Eton. Tady jsem slyšel více informací nahoře, ale chybělo značně to dřevěné teplé tělo, které jsem obdivoval u QUADů

CANOR,
v prvním pokoji jsem viděl v útrobách přehrávače mé oblíbené kondíky Mundorf. *thumbs up*
V druhém jejich pokoji jsem viděl zapojenou sestavu a sloupové reproduktory USHER. Zrovna tam hrála pro mě neznámá nahrávka a k puštění vlastní nedošlo. To co jsem tedy měl možnost slyšet znělo celkem výrazně nahoře a nepadlo mě, že bych ani netipoval, že se v těch škatulích schovávají lampy. Design je zajímavý, jen ten obrovskej display na přehrávači je brutální.

Vlajkové lodi VIVID AUDIO poháněné letos zjevně lepším krmením od SOULUTION jasně válcovali ostatní nákladné kombinace, ale ta cena!

TANNOY Canterbury,
neměly zjevně dobré krmení (Arcam), a nejsem si ani jist, že zde doporučované lampy jsou pro mě to nejlepší možné řešení.

Boxer s sebou neměl své krásné červené rukavice, tak jsme vzájemný duel odložili na neurčito. ;)
.
Noble Audio - výroba a prodej

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

Lachime.... nečtu žádný příspěvek. Nic se Ti neavalonovalo na HE ? Robertovi to docela hrálo, ne ?

boxer

Příspěvek od boxer »

Boxer s sebou neměl své krásné červené rukavice

Měl,byly v šatně. :!:

Jinak hezky jsi to popsal.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Škoda, že se mi nepodařilo potkat (a nebo poznat) Boxera a Zappu tyto pány bych býval rád poznal...

boxer

Příspěvek od boxer »

tyto pány bych býval rád poznal...

...jaks to myslel? Obrázek

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

normálně

mario kempes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mario kempes »

U AUDIOEGO podľa obrázkov hrali systémy LINN DS. Nie je tu žiadna reakcia, nikoho to nezaujalo?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

kamelot

bylo to fajn.
moc rád trávím mezi podobně postiženými lidmi celé dva dny.
ač se tomu někteří dealeři velice podivují.
s tebou jsem se nepotkal. škoda.
panský dvůr mi zapůjčil pár zajímavých kousků z japonska... díky moc ještě jednou pavle.
kotoučáky byly vynikající.
betonové bedny nehrály špatně, ale.... za tu cenu pitomost.
opět jsem se přesvěčil, že mi levné pásky nesedí.

děkuji především všem, kteří se mnou promluvili a podebatili.
potkali jsem třeba fajn chlapíka, který nám popisoval zavěšení beden v jeho podkrovním bytě.
prohodili pár slov německy, pytel pokecal svou slušnou francoustinou se zástupce cabasse...
zajímavé, podnětné debaty. k tomu jsou výstavy super.

již se těšíme na 3 dny v mnichově!!

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

mario kempes

linn mě zaujal. negativně. neskutečně rachtavý, praskavý zvuk.
jak z rozbitého repráku.
design má ego suprový. ty jejich sestavy mají šmrnc.
ale ten zvuk....??? velká záhada pro mé uši.

boxer

Příspěvek od boxer »

T-M
To byla sranda.Tedy pokus. Sorry.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

budu muset nadskočit, asi jsem si seděl na vedení...

boxer

Příspěvek od boxer »

No a tak to na těch webových zájmových kroužcích bývá.

Blbě nepovedený pokus o šprým a jinak pochopený (protože neslyší jak to říkám,nevidí jak se u toho xichtím) a mám dalšího nepřítele. :?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Lachim : plný souhlas, ano výstavy jsou k tomu potkat známé lidi, poznat nové také postižené tímto koníčkem,pokecat a něco poslechnout.

Také se těším na Mnichov.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Moje největší radost z výstavy. Tyto skvosty se už pomalu nedají sehnat. *hura*

Obrázek

...a jsem rád, že vychází nově i rocková klasika. *palec*

Obrázek

Další radost mi udělalo zjištění, že doma mi to nehraje špatně. :)

Odpovědět