High End Praha 2011

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Dragon
Kontaktovat uživatele:

Re: High End Praha 2011

Příspěvek od Dragon »

Hifi Sapiens píše:V neděli odpoledne jsem se vypravil s přítelkyní na výstavu a byl jsem jí nucen prolétnout jak šipka.Důvodem byl zápach některých návštěvníků.Pánové,to byla ostuda! Pokud máte sklony k pocení a jdete do společnosti kam mohou přijít dámy,použijte prosím kuličku do podpaží.V některých expozicích bylo tak nasmrdíno,že to i špatně hrálo. *thumbs down*

Čuduješ sa, ja som po výstave chodil v košeli a bolo mi trochu teplo ... po väčšine tam boli páni, ktorý tam behali vo vetrovkách + sveter + tričko + konský ruksak na chrbáte ... v miestnostiach vydýchaný vzduch a puch ... až na niektoré výnimky, kde skúsili a otvorili okno a náhle tam bol úplne iný vzduch ...

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Nic neobvykleho, za tech nekolik vystav uz jsem si na ten hifisticky puch trochu zvyknul, akorat manzelka po jeji prvni vystave uz odmita jezdit.

Panove okukuji sestavy za statisice, nekteri je i maji doma a v kontrastu s tim mastne vlasy, sustakovova vetrovka, usmudlane tricko a sesmajdane prestizky jakozto klasicka podoba ceskeho hifisty.

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

To nie je len fenomén Českého hifistu, ale aj Slovenského ... mať doma zostavu za tisíce euro a to je všetko ... život okolo je už nepodstatný ... oblečenie, auto, bývanie, kultúra, posedenia s priateľmi, dovolenka atď... - čiže celkový image a vystupovanie človeka ... takže dezodoranty, parfumy budú ešte za týmto zoznamom čo som napísal :D

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Bohužel, i tohle se tam děje, ale zpět k tomu o co jde především.

Byl jsem v sobotu a po krátkém duelu s boxerem na chodbě jsem se vydal do stánku Ante. A protože si boxer doma zapomněl svého železného jmenovce a já se byl ještě před odjezdem poradit o vhodné taktice se sousedem Lukášem Konečným, tak to bylo raz dva odbyté a já jsem se mohl po chvíli začít věnovat expozicím.

Z vlastní zkušenosti znám rozdíl zvuku shodné sestavy na výstavě a ve vhodnějších podmínkách a proto něco vyloženě odsoudit nechci, takže píšu jen mé dojmy z poslechu jak byl prezentován. Navíc návštěvník nemůže hodnotit pouze zesilovač, či bedny, ale sestavu jako celek, pokud se náhodou nekoná prohazování jednotlivých článků. Je věcí vystavovatelů aby vystavovali sladěné a vyvážené sestavy, pokud tomu tak není škodí sami sobě. Druhý velmi důležitý faktor je již hůře ovlivnitelný, je to akustika místnosti. Pro zajímavost v jednom pokojíku na 9. patře jsem viděl velké množství přenosných basových pastí a zrovna tam mi spodek nepřišel nějak dobrý!?

Líbylo se mi u malých expozic XAVIAN a Voxativ. První není třeba asi nikomu představovat, ale Voxativ asi jen tak nikdo nezná. Jsou to jednopásmové horny německého výrobce, který si vyrábí i použitý širokopásmový měnič. Cena předváděného modelu Ampeggio je vysoká, skoro dvacet tisíc E a už samotný reprák je opravdu nechutně drahý, ale zvuk za daných okolností byl opravdu parádní. Pod nějakých 40Hz silný pokles, ale jinak jsem si to vyloženě užíval. To bych nikdy neřekl, že si budu užívat poslech jednopásmové budky! V těch 16m2 to excelovalo, a i když s hlasitostí na tu malou místnost nešetřili uši to přijímali bez sebemenších potíží. Na tak dobrém výsledku se nejspíš podílel fakt, že směrovost takovéto koncepce měniče je značná, takže se bedny natáčí na posluchače, čímž se silně sníží odrazy od bočních stěn a proto dost možná ta čistota a čitelnost. Napájel to Německý integráč SYMPHONIC LINE v ceně kolem kila a poměrně laciný přehrávač Cayin SP-CD300 Pro mě jeden z nejsilnějších pozitivních hudebních zážitků výstavy.

Z velkých expozic jsem nejvíce času strávil a své CD si nechal pustit u Ante, Šrolla a Tannoy s jejich vlajkovou lodí. Musím se přiznat, že jsem vůbec nebyl tam kde byly velké B&W a JM Lab a Martin Logan, čas byl omezený a měl jsem stanovené priority. Celkově jsem byl nejspokojenější u Šrolla s Vividy, ty Tannoy strašně solili alá rockový koncert, což ty bedny dokáží, ale u své nahrávky jsem si musel nechat asi o 6 dB stáhnout hlasitost na tom pasivním předku, abych to mohl vůbec nějak rozumněji posoudit. Nebylo to vůbec zlé, tady je znát velký pokrok od konstrukcí Canterbury a Westminster Royal z jejich Prestige Series. Škoda těch malých krabiček co to napájely, byly to evidentně nějaké digitální koce.
Ante to také velmi solili, což se dá přičíst snaze nenechat tišší pasáže zmizet v hlaholu bavících se návštěvníků ve velkém prostoru a nejspíše i snaze demonstrovat hlasitostní potenciál. Ten tam bezesporu je, ale zážitek z muziky se bohužel u mě nekonal.
Pak jsem ještě zabrousil k panu Žaloudkovi a poslechl si i nový budky od ex SF Franco Serblin - Ktema. Pěkná dýha, zajímavé provedení. Překvapilo mě, že basové měniče směřující dozadu a jsou z valné většiny kryté deskou tvořící zadní stěnu beden. Jde o tenkostěnou zřejmě překližku, která je na dotek značně rozechvívána od basových frekvencí. Jde tedy částečně o tvoření zvuku jako u dřevěného akustického nástroje. Krmení McIntosh, lehoučké žánry, spíše tišší hlasitost. Zvuk, který ničím nevadil a byl po přeřvaných expozicích balzám pro uši, bohužel takhle se člověk ale nedozví jak to vlastně hraje.
Na výstavách si člověk jen vyjímečně může sednout na to správné místo a dost často to není zrovna v první řadě, takže mu stejně překáží sedící před ním, takže se podle mě nedá vůbec hodnotit prostorové podání, takže toto taky zcela vynechávám.

Nepřidám se k těm co tu vyzdvihují do nebes zvuk ve vintage prezentaci, tyhle Cantony Ergo 122DC jsem měl chvíli doma v době jejich "slávy" a dost brzo opustily mou poslechovku. Basy za ty peníze velmi solidní, ale zbytek tak k domácímu kinu.
Ale to se dost dobře nedá ohodnotit na takovéto prezentaci, tam se to ztratí a zůstává dobrý pocit z dynamického zvuku, prostorové podání, přirozenost barev a detailnost se v takovéto expozici nedá posuzovat.

Co mě vyloženě zarazilo bylo špatné provedení nejdražších reprokabelů a reprobeden na výstavě. Špatné utažení spletení kabelu a silné vady lakování u beden.
Obrázek
Obrázek
Dále nešlo přehlédnout velké poškrábání a odření u několika beden prezentovaných ve stánku AQ, tam jsem si připadal jako v nějakém bazaru. No nějak tomuto nerozumím.

Díky všem za fotky které vše parádně připomenou.
Milé bylo zpestření hosteskami zejména u XAVIANU a Audio Ranný.
Noble Audio - výroba a prodej

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink panter »

Dragon píše:To nie je len fenomén Českého hifistu, ale aj Slovenského ... mať doma zostavu za tisíce euro a to je všetko ... život okolo je už nepodstatný ... oblečenie, auto, bývanie, kultúra, posedenia s priateľmi, dovolenka atď... - čiže celkový image a vystupovanie človeka ... takže dezodoranty, parfumy budú ešte za týmto zoznamom čo som napísal :D
*2thumbsup*

Pardón :!: , prosím neverte mu :lol:

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink panter »

Hifi Sapiens píše:V neděli odpoledne jsem se vypravil s přítelkyní na výstavu a byl jsem jí nucen prolétnout jak šipka.Důvodem byl zápach některých návštěvníků.Pánové,to byla ostuda! Pokud máte sklony k pocení a jdete do společnosti kam mohou přijít dámy,použijte prosím kuličku do podpaží.V některých expozicích bylo tak nasmrdíno,že to i špatně hrálo. *thumbs down*
Nebol si náhodou na dostihoch ??? :lol: :lol: :lol:

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Doufal jsem, že v neděli bude klid a kamarády rozliším i přes červené oči. :)
Přesto si dovolím pár postřehů, tak jak je smysly v daný moment předaly a rozum pobral.
Na třetím patře vpravo od výtahů se pokoje tradičně rohovaly o to, kdo komu víc znepříjemní prezentaci hlukem z vlastní cimry. Je mi líto, že jsem nepochopil prezentaci firmy ANTE, asi se neseběhlo vše tak, jak mělo.
Vlevo od výtahů jsem se cítil mnohem lépe především díky prezentaci TYKONU, opět nezklamal, opět fajn. Vedle tak, jak CrystalCable bourají mýty o potřebě Hroznýšů ke krmení reprosoustav, tak si AUDIO NOTE dovolilo fláknout bedny rovnou do úplných rohů místnosti :shock: ( V šachu se tomu myslím říká oslí uši, ale světe div se, mat nepřišel. :) )
Na devátém patře vládla decentnější a řekl bych až přátelštější atmoška skoro u všech. Bratři Lewandovští z Polska představili celkem dostupný, zajímavý i avantgardní projekt hornů se subem, bas byl na té jejich nahrávce špičkově rychlý a reálně živý. Poprvé jsem slyšel PLINIUS, ale bylo to moc nahlas. Blues jsem si vychutnal brilantně z beden VOXATIV, mozek říkal fajn setup (cenovku jsem radši nehledal). No a i když se vesměs všude pouštěl ten mnohými zatracovaný dřezz, tak u LUXMANů tam prdli občas i nádhernou klasiku s krásným zpěvem a sbory (konečně),ale i pořádný kus Jeffa Becka (síla té nahrávky i volume mě zatlačila do židle, ale to myslím i jiné borce).
No a úplně nahoře to hrálo RPaudiu (VIVID a tentokrát AUDIONET, ne SOLUTION, i když byl vystaven), tam jsem se taky cítil dobře.
Závěrem nostalgická vzpomínka chlapců z VINTAGE AUDIO. Spousta mániček by měla tendenci vyřádit se v koncertním tranzu. Takový vohul a ,,Rockový nářez za pár kaček", vymlácené vnitřnosti i palice. Má to ale jeden háček. :idea: zdroj zvuku a jeho dynamika. Odpojit ten kotoučák a jsme v (_(_) , jak všude jinde.
Přes řeku do stínu stromů.

Odar

Příspěvek od Odar »

Dragon --> Tak to tych "panov hifistov" uprimne lutujem, ked im nezostava na zakladne hygienicke potreby kvoli nakupu kablikov a hrotov pod ich "milacikov" *fnuk* Tam nesmerujem *sunglases*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

nejvíce času jsem proposlouchal u Srolla s Vividy,na ty další nebylo moc času.V neděli jsem se z Pardubic vrátil,nedalo mi to,nevyužít příležitost se potkat s kamarády a v klidu si poslechnout jěště jednou Vividy.Díky mému návratu jsem objevil ten pokojíček s Voxatinem,zní to jako nějaký název léku a klidně by se účinek jejich zvuku s účinkem léku dal přirovnat. :) Tato expozice mne zaujala už prodejcem,transvestit jako vyšitý,ale hlavně zvuk,TO BYL VYJÍMEČNÝ ZÁŽITEK(TOTO JSEM MARNĚ HLEDAL U STEJNĚ DRAHÉHO MbL).Škoda,že jsem se nezeptal co to tam hrálo,ale bylo to něco neskutečného,ten prostor a čistota byla ohromující.Mrzí mne ,že jsem neměl více času si poslechnout nějaké mé cd.Trochu se mi zddály dost drahé a takové křehké,bál bych se na nich pustit nějaký špinavý bigbít,ta syrovost by jim asi nevyhovovala.myslím,že ta ženskost tohoto výrobce/prodejce/transvestity se projevila i v tom zvuku.Určitě by se mi na nich líbil poslech hlavně akustické hudby,v tomto byly těžko překonatelné.O to více mne udivuje jak to hrálo s tím Cainem jako zdroj a tím zesíkem Symphonic Line(díky Na,chtěl jsem se právě zeptat s čím to tam hrálo,já už totiž prd vidím).Tuto sestavu bych si dovedl představit v mé další poslechovce. *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Vo Viedni som sa s ničím takým nestretol. Ani s batohmi na pleciach... ;)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Zappadaddy píše:....Díky mému návratu jsem objevil ten pokojíček s Voxatinem,zní to jako nějaký název léku a klidně by se účinek jejich zvuku s účinkem léku dal přirovnat. :) ....
Obrázek
Zappy, tady máš jejich stránky Voxativ Loudspeakers
Hrály VOXATIV - Ampeggio
Obrázek
charakteristika
Obrázek
a technická data:
Frequency response : 38 - 20,000 Hz
Driver System : VOXATIV AC-3X
Efficiency : 100 dB/1W/1 m
Capacity : 50 W sine wave
Dimensions (W x H x D) : 40x110x35 cm
Weight : 55 kg

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To zappa
ta ženská u Voxativ mi byla podezřelá, a když promluvila, tak ještě více :lol:
Zajímavé, že se na letošní výstavu vypravili výrobci z okolních zemí, tito z Berlína a pak ještě ty Poláci s těma designově zvláštníma dvěma páry beden. Do cizí země, bez posádky mluvící česky, zajímavé.
Noble Audio - výroba a prodej

mr revox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr revox »

na HIGH ENDU jednoznačně nejlepší VINTAGE AUDIO kde ze STUDERU A810 pouštěli perfektní audio nahrávku prostě nekomprimované audio v plné síle a kráse
a vedle toho AKAI GX 747 s dbx mu schopně sekundoval, od VINTAGE AUDIA mám TEAC X2000 naproto dokonale seřízený stroj, pokud si chcete koupit dokonalý kotoučák rozhodně u VINTAGE AUDIA

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

Mně se líbila i prezentace Xindak. Za slušnou cenu velmi slušný zvuk.
Jinak s tím zápachem máte pravdu. Vystrnadilo to i mou mladou *thumbs down*

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Tvoje přítelkyně nezdrhla kvůli smradu, ale protože jí to nebaví :D Smrad je jen výmluva i když vzduch tam je opravdu někdy hroznej.

Jinak, napadlo mě, co mi na High Endu opravdu chybělo - pořádný muzeum. Prezentace, kde by hrály nějaký starý a zajímavý bedny a zesilovače. Třeba Quadrofonní zesíky ze sedmdesátých let hrající z gramce, nějáký starší a zajímavý konstrukce beden atd. Lidí, kteří podobné věci sbírají je dost a určitě by se rádi podělili se svojí sbírkou. Možná by srovnání s posledními výkřiky módy dopadlo velice zajímavě :) No a pak by taky na podobný akci stálo za to udělat srovnávačku káblů, prezentace DYI beden atd. Pravděpodobně to nehrozí, protože nejspíš by to šlo přímo proti zájmům některých vystavovatelů. Koketuji s myšlenkou, pronajmout si s někým salónek a hrát tam na svoje starý plečky přes hellboy káble za pár korun. Jsem opravdu zvědavej, jak by dopadlo srovnání se všema těma halucinacema :twisted: :twisted:

Odpovědět