co bys řekl?
howgh!
# Andrej Turok on Október 16th, 2008 at 3:01 pm edit:BVa píše:Pán Turok,
všetci tu vedia, kto som , aj Vy, nepotrebujem sa schovávať za nick alfasamca (a správať sa tak);) . Ak potrebujete preložiť (čo sa ale nezlučuje s IQ 140) nick BVa, tak je to BVaudio, a volám sa Ladislav Bunta.
Zmení to niečo na Vašich názoroch (ktoré stoja na hlinených nohách, rovnako ako Golem), resp. technických nezmysloch typu "pixelizácia" zvuku v diskusii o kvalite LP?? Obávam sa, že nie... Kto z tých odborníkov , ktorí nepotrebujú merať a na všetko im stačia uši,sa pozrel, ako sa záznam na LP musí skomprimovať, aby sa dal vôbec nahrať bez "prerezania" do susednej drážky? To je len jeden detail, ju??
P.S. Bol som pomalý.
BVa vo svojom nasledujúcom príspevku napísal, že to o pixelizácii nie sú Tvoje slová.alfagolem píše: tu je cele znenie mojho prispevku z HE blogu. kto by sa tu teda mal ospravedlnit? nie ten, kto mi podsuva pixelizaciu zvuku, ked hovorim o obraze?
Ak hovoríš o súkromnej komunikácii so mnou, nepovedal som nič viac ako som kedy povedal na spomínaných fórach vrátane tejto témy. Ak to považuješ za rozumné, nemám problém so zverejnením. Mňa tu dosť veľká skupina pozná aj osobne a vedia, čo môžu odomňa očakávať....od niektorych z vas, ktori sice nenabrali odvahu dat mi za pravdu a s mojimi nazormi solidarizovat verejne na tomto fore, som obdrzal maily s uistenim o podpore. ked budu chciet, pojdu s pravdou vom aj tu....
Ak niekto argumentuje paralelou, je zjavné, že chce hovoriť aj o full realite a prirodzenom teple pri zvuku a absencii zvukovej pixelizácie.Je to ale omyl, tie "pixely" sú pri LP podstatne "hrubšie" ako pri CD (nerovnosti povrchu drážky obmedzujú dynamický rozsah, aj preto sa komprimuje, aby to bolo nad šumom drážky), dynamický rozsah LP je rádovo menší ako CD. LP je pomerne primitívny, mechanický záznam.zvolim si argumentaciu paralelou: dodnes sa 99% serioznych filmov toci na celuloid /eastman color 35mm/, lebo je tam full realita bez pixelizacie, ma to prirodzene teplo a hlbku obrazu. to je cele o co ide.
Nepochybujem o kvalifikácii a odbornosti v oblasti hudobných vied, rovnako o dokonalom sluchu. Bohužiaľ to nebráni nepochopeniu toho, že "hifina" nie je zdroj zvuku (hudby), to je autor a interprét, prípadne zvukár pri dotváraní "zvukovej konzervy". Ten "koglomerát súčiastok" tú hudobnú konzervu nemá nijako upravovať a "vylepšovať" , má ju len čo najpresnejšie reprodukovať.no a kedze nemam elektrotechnicku priemyslovku, ale doktorat filozofie v oblasti hudobnych vied a som aktivny hudobnik (skladatel, aranzer, hrac), tak sa k hifine vyjadrujem ako k zdroju zvuku
Smazáno.boxer píše:Admin
Bohuš napsal:
už stává skoro politické fórum
Má pravdu (nejen v tomto) a protože jsem se nechal unést a již nemohu zasáhnout,žádám o smazání mého posledního příspěvku.
Dále na dotyčného inteligenta "140 a více",nebudu reagovat (opravdu za to nestojí) a ostaním to doporučuji v čele s Bohušem a Peerem také,jinak se nehneme dále.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti