Nový Slovenský Highend časopis na obzore

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový Slovenský Highend časopis na obzore

Příspěvek od alfagolem »

BVa píše:Pán Turok,
všetci tu vedia, kto som , aj Vy, nepotrebujem sa schovávať za nick alfasamca (a správať sa tak);) . Ak potrebujete preložiť (čo sa ale nezlučuje s IQ 140) nick BVa, tak je to BVaudio, a volám sa Ladislav Bunta.
Zmení to niečo na Vašich názoroch (ktoré stoja na hlinených nohách, rovnako ako Golem), resp. technických nezmysloch typu "pixelizácia" zvuku v diskusii o kvalite LP?? Obávam sa, že nie... Kto z tých odborníkov , ktorí nepotrebujú merať a na všetko im stačia uši,sa pozrel, ako sa záznam na LP musí skomprimovať, aby sa dal vôbec nahrať bez "prerezania" do susednej drážky? To je len jeden detail, ju??
P.S. Bol som pomalý.
# Andrej Turok on Október 16th, 2008 at 3:01 pm edit:

pripojim sa svojom malom do mlyna: vnimanie hudby je vysoko subjektivna zalezitost a obstoji jedine kredit (raperi by povedali respekt) testujuceho, jeho goodwill, background, renomé a autorita.
pokial sa jedna o to, ci je gramec najprirodzenejsim reprodukcnym zariadenim, zvolim si argumentaciu paralelou: dodnes sa 99% serioznych filmov toci na celuloid /eastman color 35mm/, lebo je tam full realita bez pixelizacie, ma to prirodzene teplo a hlbku obrazu. to je cele o co ide.

tu je cele znenie mojho prispevku z HE blogu. kto by sa tu teda mal ospravedlnit? nie ten, kto mi podsuva pixelizaciu zvuku, ked hovorim o obraze?

JP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JP »

Andy
To buď rád, že nie som tvoj bachar.
To by som ti dal 1000x napísať :

"Už sa nikdy nebudem hrať na pseudointelektuála a spasiteľa československej hifi scény, omielať dokola čo som všetko urobil a čim vsetkým som bol a konečne si spravím (ako šéfredaktor takmer technického plátku) aspoň elektrotechnickú priemyslovku a zistil ako to v tom Hifi vlastne všetko funguje.

filozofe

boxer

Příspěvek od boxer »

...

[EDIT by Rowing] Na přání boxera smazáno.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ale Boxere, všichni za to vděčíme Habsburkům...

boxer

Příspěvek od boxer »

Všichni za vše vděčíme Adamovi a Evě,když nepůjdeme dál zpět. :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

hlavně tomu hadovi... :mrgreen:

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

alfagolem píše: tu je cele znenie mojho prispevku z HE blogu. kto by sa tu teda mal ospravedlnit? nie ten, kto mi podsuva pixelizaciu zvuku, ked hovorim o obraze?
BVa vo svojom nasledujúcom príspevku napísal, že to o pixelizácii nie sú Tvoje slová.
...od niektorych z vas, ktori sice nenabrali odvahu dat mi za pravdu a s mojimi nazormi solidarizovat verejne na tomto fore, som obdrzal maily s uistenim o podpore. ked budu chciet, pojdu s pravdou vom aj tu....
Ak hovoríš o súkromnej komunikácii so mnou, nepovedal som nič viac ako som kedy povedal na spomínaných fórach vrátane tejto témy. Ak to považuješ za rozumné, nemám problém so zverejnením. Mňa tu dosť veľká skupina pozná aj osobne a vedia, čo môžu odomňa očakávať.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

ROWING

Martine já tě chápu,a navrhuji bud vlákno zamknout což by bylo asi nejlepší beztak je to diskuze o ničem a nebo ho přesunout do volné diskuze protože toto opravdu nikam nevede a vidíš to sám.
Zdraví Michal

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Že se na to lidičkové nevykašlete. Vždyť už je to dlouho o všem možném jen ne o HIFI.
A chudák Rowing aby to ve snaze o čisté fórum uhlídal, tak musí číst kdejaký blábol.
Vždyť se z toho vlákna už stává skoro politické fórum. Bude li to takhle pokračovat,
tak se sem přihlásí i pisálkové co vůbec nevědí o co jde a budou rozdmýchávat oheň a nevraživost.
A to platí na všech fórech.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Souhlasím s Bohušem! *thumbs up*
Běžte na pivo nebo chrápat... Valíte tady pěkné kraviny!

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

zvolim si argumentaciu paralelou: dodnes sa 99% serioznych filmov toci na celuloid /eastman color 35mm/, lebo je tam full realita bez pixelizacie, ma to prirodzene teplo a hlbku obrazu. to je cele o co ide.
Ak niekto argumentuje paralelou, je zjavné, že chce hovoriť aj o full realite a prirodzenom teple pri zvuku a absencii zvukovej pixelizácie.Je to ale omyl, tie "pixely" sú pri LP podstatne "hrubšie" ako pri CD (nerovnosti povrchu drážky obmedzujú dynamický rozsah, aj preto sa komprimuje, aby to bolo nad šumom drážky), dynamický rozsah LP je rádovo menší ako CD. LP je pomerne primitívny, mechanický záznam.
Bohužiaľ ,tá full realita pri zvuku je skoprimovaná, skreslená, podstatne viac ako digitálnom zázname. Že sa to napr. Vám , pán Turok , páči , nehovorí ale nič o kvalite a vernosti, len o Vašich preferenciách. Zhoda s originálom je pri LP bohužiaľ podstatne menšia.
no a kedze nemam elektrotechnicku priemyslovku, ale doktorat filozofie v oblasti hudobnych vied a som aktivny hudobnik (skladatel, aranzer, hrac), tak sa k hifine vyjadrujem ako k zdroju zvuku
Nepochybujem o kvalifikácii a odbornosti v oblasti hudobných vied, rovnako o dokonalom sluchu. Bohužiaľ to nebráni nepochopeniu toho, že "hifina" nie je zdroj zvuku (hudby), to je autor a interprét, prípadne zvukár pri dotváraní "zvukovej konzervy". Ten "koglomerát súčiastok" tú hudobnú konzervu nemá nijako upravovať a "vylepšovať" , má ju len čo najpresnejšie reprodukovať.
Takže si nemyslím, že by som sa mal ospravedlňovať, navyše to, na čo som primárne reagoval ( aj s tým, že neverím, že obvykle ste taký..) boli zbytočné vulgarizmy, šovinizmus .. bohužiaľ postupne na obidvoch stranách, na čo admin reaguje (pochopiteľne) mazaním, nechce tu mať 4. cenovú....

boxer

Příspěvek od boxer »

Admin

Bohuš napsal:
už stává skoro politické fórum

Má pravdu (nejen v tomto) a protože jsem se nechal unést a již nemohu zasáhnout,žádám o smazání mého posledního příspěvku.

Dále na dotyčného inteligenta "140 a více",nebudu reagovat (opravdu za to nestojí) a ostaním to doporučuji v čele s Bohušem a Peerem také,jinak se nehneme dále.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

boxer píše:Admin

Bohuš napsal:
už stává skoro politické fórum

Má pravdu (nejen v tomto) a protože jsem se nechal unést a již nemohu zasáhnout,žádám o smazání mého posledního příspěvku.

Dále na dotyčného inteligenta "140 a více",nebudu reagovat (opravdu za to nestojí) a ostaním to doporučuji v čele s Bohušem a Peerem také,jinak se nehneme dále.
Smazáno.
Předpokládám, že jsi měl na mysli ten příspěvek který jsem smazal i když nebyl ten poslední před tímto ;)

Odpovědět