akustické závěsy do oken

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
Lemon
Kontaktovat uživatele:

Re: akustické závěsy do oken

Příspěvek od Lemon »

To je známá věc,nicméně pokud nemáš poslechovku přímo na to určenou ,ale máš ji v obýváku,tak tam to moc dobře většinou nejde.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

No vzdyt taky pisu,ze i na drazsich sestavach v primo poslechovych mistnostech......a to i presto,ze je to notoricky znama vec. Pak jsou to zbytecne investice do drahych káblů,ci upgradů jednotlivych komponent.

JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaM »

Na dosud holých oknech naproti repro přibylo 5 m2 blackoutu.
Je to znát - basy jsou zřetelnější, čitelnější, v mnohých nahrávkách byly lehce zaduněné - nyní ne.
Tedy nevím, jestli basy vyšší, střední nebo nižší - prostě ty, které slyším :)

Samozřejmě by akustice v místnosti prospěl koberec místo dlažby a lepší strop místo hladkého sádrokartonu... ale tato změna nebude.

lld
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lld »

Aspoň centimetrovy koberec v pokojích je příjemná věc, když se chodí doma boso. Dlažba (nedejboze plovoucka) mi domu nesmí. Mám rád hutne pokoje, těžké závěsy, houpací křeslo, dobrý doutník, láhev Jacka a pak se dobře poslouchá, ať je sestava jaká je. Jen se to blběji uklízí než skandinávský styl. Ale dvě tři "kamarádky" to vyřeší levněji než manželka 😁 trochu OT

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

*offtopic* Koberec do kuchyně je fakt hodně praktický *2thumbsup* *palec* *offtopic*

JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaM »

Nám smí do domu 3 psi... tím je koberec naprosto mimo.
... mj. i proto, že kamarádku mi žena neodsouhlasila žádnou a uklízí sama :)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ako inspiracia - mam rohove okno odhora dole cca 25% obvodu posluchovky.

Skusal som cisty blackout, ale to je v podstate len nepriehladna zaclona, nic viac.

Nechal som si potom na mieru vyrobit 3 vrstvovy sandvic - Vrchna latka - vlnena plst stred [cca 3mm] - blackout.
Tym ze to je vertikalne presivane, aby sa udrzala plst v tvare, tak sa to da aj pekne skladat.
Nakolko to ma skoro kilo na m2, bolo treba specialne garnize, aby to uniesli.

Basy to inac nejako extremne neovplyvnilo, ale na vysoke frekvencie ucinene dobro.
Najma pri vyssich hlasitostiach. pekne to zrovnalo reverb time podla frekvencii.

Len si treba davat pozor, aby to clovek nedal asymetricky niekde na prvy odraz stredo vysok.

Norberto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Norberto »

Ahoj! Četl jsem, že to napomáhá akustice záclon. Jak to funguje, jaký druh opony bych si měl vybrat? Může s tím někdo pomoci?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Taky existuji akusticke zaluzie.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Norberto píše:
03 črc 2020 19:29
Ahoj! Četl jsem, že to napomáhá akustice záclon. Jak to funguje, jaký druh opony bych si měl vybrat? Může s tím někdo pomoci?
A aka je otazka/problem? Kino? Posluchovka?

Norberto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Norberto »

K dispozici je domácí kino a žádný hluboký zvuk. Co si myslíte o tomto akustickém panelu? Vyřešíte problém?

https://perfectacoustic.cz/termek/protihlukova-opona/

FilipM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FilipM »

Zdravim,
opravdu vam staci 225g na metr?

Resim okno v mistnosti - je 6m dlouhe, po cele prave strane. Mistnost je 8x6m a stredy, vyssi stredy jsou velmi urvane a ostre. Saxofony, trubky, hruza. Zkousel jsem cast okna, kde se nachazi pravy reproduktor (180cm od skla) zakryt panelem. Rozdil byl samozrejme velky.
Je mi jasne, ze zaves by mel zustat i pri zatazeni zvlneny, ale 225g na metr se mi zda trochu malo. Nechce se mi ale veset dalsi garnyz, ktera by unesla nekolik desitek kg.
Planuji zavesem zakryt jen cast okna, cca 150cm, tudiz bych bral 250cm zavesu x2 - do obou rohu.
Uprostred mistnosti u okna mam spoustu kytek s obrimi listy, coz funguje krasne.
Diky

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Druha metoda ako ziskat pozadovane tlmenie je dat v 2 zavesy za seba [ak mas klasicku dvojitu garnizu na zaves&zaclonu].
Vtedy ti uplne stacia aj normalne tazsie blackoutove zavesy z obchodu, kde uz nemusis robit kompromisy ani z designom. Lebo uprimne - tieto proihlukove zavesy bohviako nazivo nevyzeraju.

FilipM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FilipM »

jojo, to zni dobre. Dam dva 250g/metr za sebe. Diky

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Taky bych nekupoval tyhle jakoze akusticky zavesy. Mel jsem doma normalni zatemnovaci zavesy z Ikea a fungovalo to uplne stejne - proste to sezere vysky, ktere se od oken za normalnich okolnosti odrazi. Jen bych si dal bacha, aby to nebylo moc - u me to ty vysky sezralo tolik, ze to uz pak bylo spis na skodu, ubralo to na prostorovosti a bylo to pak pretlumene (byt to take resilo problem s urvanym vyssim stredem). Vyresil jsem to tak, ze zavesy jsem nechal tenci a pod jedno z oken jsem dal jeden absorbujici panel - takze mira absorpce neco mezi tim nemit tam nic, nebo to mit cele zatlumene, a takto je to (pro me) idealni.

Odpovědět