akustické závěsy do oken
Re: akustické závěsy do oken
Prosím o radu. Chtěl bych si nechat ušít závěsy na stěnu s okny. Jedná se o obývák, tak by měly i trochu vypadat. Dělám to kvůli akustice a co jsem se dočetl, tak záleží hlavně na gramáží, ale co mi není jasné, zda při stejné gramáží bude stejný účinek závěsu např. black autu a třeba sametu? Narazil jsem i na spec. akustickou látku, která je ovšem designové do obýváku nemyslitelná. Taky cena byla příliš vysoká.
Mam svetle bezovy samet. Zatemeni jsem nechtel. Da se tak poslouchat i pres den a clovek si nepripada jako v kobce. Jinak se zavesem opatrne. Na jedne strane ti akorat uplne změní odrazy, narusi snahu o symetrii. . Nejlepe kdyz ho mas za sebou nebo za bednama.
Díky za reakci. Budou umístěny za bednama.
...tak to mám já. Od stropu až k podlaze. Podle měření provedeného u mne, zatažení závěsu srovná špičky signálu více do roviny již od 500 hz směrem nahoru.
Super, snad dosáhnu podobného výsledků.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Mám to stejně, bohužel na kratších stranách místnosti mám
okno a dveře, tak jsem to také řešil závěsem na okno za repro.
Dal jsem 4 závěsy z Ikea, dohromady mají cca 8 kg a fungují dobře.
okno a dveře, tak jsem to také řešil závěsem na okno za repro.
Dal jsem 4 závěsy z Ikea, dohromady mají cca 8 kg a fungují dobře.
Ale upozorňuji , ze v kombinaci s chlupatym kobercem pred bednami uz to bylo hodne tlumene. Tak jsem ho pote, co jej pocurala kočka, vyhodil.... Mam v kazdem rohu vysoké basove pasti, utlumeny strop i zdi, takze zaves uz moc nepouzivam. Zustava odhrnuty vlevo a vpravo, ale pro bezne zarizeny obyvak muze pomoct.
Zavesy ako akusticky prvok - skutocne len ako nudzove riesenie, napriklad do nejakeho moderneho prazdneho interieru - vela skla, malo nabytku, tvrde podlahy, kde sa vsetko ozyva.Tam to moze pomoct to cele ukludnit.
Ako akusticky prvok su uplne nevhodne - nerovnomerna absorpcia frekvencii vacsinou sposobi viac skody ako osohu. Police s knihami, koberec, zabyvat miestnost nabytkom, ked uz teda sa nedaju do interieru zakomponovat normalne akusticke elementy.
Mam to za sebou - najviac som si co sa tyka akustiky pomohol, ked som dal zavesy prec.
Ako akusticky prvok su uplne nevhodne - nerovnomerna absorpcia frekvencii vacsinou sposobi viac skody ako osohu. Police s knihami, koberec, zabyvat miestnost nabytkom, ked uz teda sa nedaju do interieru zakomponovat normalne akusticke elementy.
Mam to za sebou - najviac som si co sa tyka akustiky pomohol, ked som dal zavesy prec.
Fidji99 : Zajímavý pohled na věc. Jasně, členitý prostor s velkým počtem knih, koberec s vysokým vlasem, akusticky upravený strop, kombinace pohlčovačů a difozorů by bylo ideálním řešením, ale ne každý na to dosáhne.
V mém případě mám regály povystrčené do prostoru, v rozích za repro bass trapy do stropu a na zadní stěně bass trapy v horních rozích. Na boku akus. obraz s difúzí. Poslouchám v trojúhelníku na kratší vzdálenost.
Strop je bohužel sádrošový, časem jsem přemýšlel o melaminovém obkladu stropu.
Možná by ty závěsy na stěně za repro nebyly marné. Pokud bych s funkcí nebyl spokojen, tak bych je shrnul.
V mém případě mám regály povystrčené do prostoru, v rozích za repro bass trapy do stropu a na zadní stěně bass trapy v horních rozích. Na boku akus. obraz s difúzí. Poslouchám v trojúhelníku na kratší vzdálenost.
Strop je bohužel sádrošový, časem jsem přemýšlel o melaminovém obkladu stropu.
Možná by ty závěsy na stěně za repro nebyly marné. Pokud bych s funkcí nebyl spokojen, tak bych je shrnul.
Si to zmeraj, ked to mas osetrene tak ako popisujes, tak mozno zistis, ze problem je uplne inde, ked ti na zvuku nieco vadi.