akustické závěsy do oken

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Re: akustické závěsy do oken

Příspěvek od Ptakopysk »

Prosím o radu. Chtěl bych si nechat ušít závěsy na stěnu s okny. Jedná se o obývák, tak by měly i trochu vypadat. Dělám to kvůli akustice a co jsem se dočetl, tak záleží hlavně na gramáží, ale co mi není jasné, zda při stejné gramáží bude stejný účinek závěsu např. black autu a třeba sametu? Narazil jsem i na spec. akustickou látku, která je ovšem designové do obýváku nemyslitelná. Taky cena byla příliš vysoká.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Mam svetle bezovy samet. Zatemeni jsem nechtel. Da se tak poslouchat i pres den a clovek si nepripada jako v kobce. Jinak se zavesem opatrne. Na jedne strane ti akorat uplne změní odrazy, narusi snahu o symetrii. . Nejlepe kdyz ho mas za sebou nebo za bednama.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Díky za reakci. Budou umístěny za bednama.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...tak to mám já. Od stropu až k podlaze. Podle měření provedeného u mne, zatažení závěsu srovná špičky signálu více do roviny již od 500 hz směrem nahoru.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Super, snad dosáhnu podobného výsledků.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Mám to stejně, bohužel na kratších stranách místnosti mám
okno a dveře, tak jsem to také řešil závěsem na okno za repro.
Dal jsem 4 závěsy z Ikea, dohromady mají cca 8 kg a fungují dobře.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Ramones píše:
20 dub 2024 11:26
...tak to mám já. Od stropu až k podlaze. Podle měření provedeného u mne, zatažení závěsu srovná špičky signálu více do roviny již od 500 hz směrem nahoru.
Ale upozorňuji , ze v kombinaci s chlupatym kobercem pred bednami uz to bylo hodne tlumene. Tak jsem ho pote, co jej pocurala kočka, vyhodil.... Mam v kazdem rohu vysoké basove pasti, utlumeny strop i zdi, takze zaves uz moc nepouzivam. Zustava odhrnuty vlevo a vpravo, ale pro bezne zarizeny obyvak muze pomoct.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Zavesy ako akusticky prvok - skutocne len ako nudzove riesenie, napriklad do nejakeho moderneho prazdneho interieru - vela skla, malo nabytku, tvrde podlahy, kde sa vsetko ozyva.Tam to moze pomoct to cele ukludnit.

Ako akusticky prvok su uplne nevhodne - nerovnomerna absorpcia frekvencii vacsinou sposobi viac skody ako osohu. Police s knihami, koberec, zabyvat miestnost nabytkom, ked uz teda sa nedaju do interieru zakomponovat normalne akusticke elementy.

Mam to za sebou - najviac som si co sa tyka akustiky pomohol, ked som dal zavesy prec.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Fidji99 : Zajímavý pohled na věc. Jasně, členitý prostor s velkým počtem knih, koberec s vysokým vlasem, akusticky upravený strop, kombinace pohlčovačů a difozorů by bylo ideálním řešením, ale ne každý na to dosáhne.
V mém případě mám regály povystrčené do prostoru, v rozích za repro bass trapy do stropu a na zadní stěně bass trapy v horních rozích. Na boku akus. obraz s difúzí. Poslouchám v trojúhelníku na kratší vzdálenost.
Strop je bohužel sádrošový, časem jsem přemýšlel o melaminovém obkladu stropu.
Možná by ty závěsy na stěně za repro nebyly marné. Pokud bych s funkcí nebyl spokojen, tak bych je shrnul.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Si to zmeraj, ked to mas osetrene tak ako popisujes, tak mozno zistis, ze problem je uplne inde, ked ti na zvuku nieco vadi.

Odpovědět