lachim píše:vždy, když čtu dadaftovi popisy zvuku a prostoru, mám chuť nakonout své stereo.
moje sestava popsané zvuky a prostor prostě nezvládá.
buď mi chybí dobré bedny nebo roomperfect.....
je to těžké
nenapisal by som to lepsie...
lachim píše:vždy, když čtu dadaftovi popisy zvuku a prostoru, mám chuť nakonout své stereo.
moje sestava popsané zvuky a prostor prostě nezvládá.
buď mi chybí dobré bedny nebo roomperfect.....
je to těžké
pre mna tiez nieje muzika jedina vasen..ani byt nemoze, na kvalitne stereo si chodim maximalne tak ku kamaratom.. akustika u mna doma by aj ako tak bola, ale ta zostava nepusti..a tiez som to kupoval ako kompromis, kde stereo bolo druhoradou podmienkou. Na stereo ake by som chcel jednoducho momentalne nemam a nema pre mna zmysel spekulovat s cimkolvek kompromisnym pretoze je to vzdy o tom istom.. HighEnd je zial iba pre tych ktory si to mozu dovolit aj patricne zaplatit... cim skor na to clovek prijde a uvedomi si to, tym viac penazi, casu a hlavne sklamania si usetri.. a mam tym na mysli aj predovsetkym tie tvoje experimenty s dvoma parmi repro na stereo a podobne ptakoviny ktorych su na diskusnych forach mraky..dadaft píše:stejně jako já nevím, odkud přicházíš a kam kráčíš, ani ty nevíš, kdo je dadaft.
proč tady vlastně něco píšeme? ty, já, ostatní?
hudba není má jediná vášeň.
rozumím ti naprosto přesně - normálně (2 bedny) dělám rychlé drobné úpravy ustavení beden pro každé cdčko. už mně to ani nepříjde. vysvětluju si to tak, že každý zvukový mistr má při masteringu jiné, jinak umístěné monitory. své nejhýčkanější milenky. kousky, které mu dovolí dostat při mixu vše do souladu. bedny, ke kterým se dopracoval léty a které mu sedí. před pár dny mi korýš říkal, že někdo ze starých kusů tady nebo na slovaknetu poslouchá na monitorech. já z určitých důvodů hledám kvalitní poslech na co největší ploše. ale chápu to. monitory, navíc když to máš všechno podkontrolou, to je jízda. vyhmátneš si, co chceš, uděláš si s tím, co potřebuješ. a když to dává smysl, tak to hraje neskutečně. to je prostor kurvadrát. všeho jsou plné hrnky... a doma to prostě musíš mít stejné, jinak jde ta celková souhra po kelu, že? je to slyšet, když to zaklapne, že? jedna věc.Fidas píše:RoomPerfect odstraní boule basové .. ale ještě mám pořád pocit, že rozlišení, lokalizace by se dala vylepšit .. a tak postrkuji repra, poodsunuji a vzápětí přisunu ke zdi, natáčím k sobě a chvílemi se zdá, že je to to pravé, abych při jiném CD, co předtím se zdálo "zaostřené", laboroval dále
to: dadaftdadaft píše:...(zkoušel jsem i třetí pár - dva stačí...)
..jedina realna sanca je uprava tej akustiky.. tomu sa nevyhnes.. vsetko ostatne je iba nahrazkadadaft píše:já mám doma roomperfect, ale kdyby se objevilo něco, co by nabízelo reálnou šanci na zlepšení reprodukce, zajímalo by mě to...
.. preco som tu a pisem? Preto ze sa tu nieco zaujimave clovek od tych skusenejsich dozvie, nieco zujimave odovzda a celkovo je to asi jedna z mala prilezitosti ako pokecat s podobne "postihnutymi" co vidia v hudbe viac a dokazu si ju aj inak vychutnat. V tychto SR/CR koncinach clovek nema moznost stretnut bezne na ulici ludi co, su nadseny niecim ako je HiFi v pravom zmysle slova. Diskusne fora celkovo mi dost pomohli spravit si urcity rozhlad a taktiez spoznat mnozstvo zaujimavych ludi s ktorymi sa sem tam stretavam aj mimo web..dadaft píše:co to žvaním?
jsem kašpar, mám na hlavě rolničky a na jazyku beďara? to by mohlo být.
proč tady vlastně něco píšeme? ty, já, ostatní?
..ako to hra som nepocul, takze netusim.. ale podstatne je aby ti to hralo k tvojej spokojnosti..dadaft píše:víš agustini, roomperfect ti moc nevoní. jak se ti zdá sestavička philips cd960 nos dac + philips dac950 + monacor ac + philips fa960mk2 + grundig v7000 + cordial 4x 2x 2x2,5mm2 ultraflex cls 225-651 + celestion C country + philips fb815 ??? hájprdové staré cdčko, zesák co milujou makaróni, dac který neexistuje a bedny z minulého tisíciletí... ty máš domací kino. vím, nejsi přes staré křápy odborník, ale jen tak - jak by to tak asi mohlo hrát ???

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host