Velmi dobrá akustika - sdílení zkušeností

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Velmi dobrá akustika - sdílení zkušeností

Příspěvek od PítrsPraha »

Ahoj,

ve vedlejším vlákně člen Jason zmiňuje, že má velmi dobře vyřešenou akustiku svojí poslechovky. Abych byl přesný:
Po mojich skúsenostiach som sa rozhodol, že sa zameram viac na akustiku, ako na dráhe komponenty a dosiahol som úroveň ktorá mi stačí a ver, že tá úroveň prekvapila nejedného hifistu pri posluchu
Abychom ve vedlejším vlákně nebyli OT, zakládám tohle vlákno, určitě si dotažená akustika zaslouží svou pozornost. A protože většina z nás nemá takové možnosti, schopnosti, znalosti, většina z nás v poslechovkách bojuje s mnoha různýma komplikacema, které jdou proti dobré akustice, bylo by myslím zajímavé, kdyby se Jason podělil o své konkrétní řešení. Mohl by ses s námi podělit o:

- fotky tvé poslechovky
- měření před úpravami a po nich (frekvenční odezva, módy místnosti, doba dozvuku v závislosti na frekvenci)
- seznam akustických prvků
- konkrétní postupy a důvody, na základě kterých byly použity konkrétní úpravy
- popis jednotlivých kroků (iterací) při ladění akustiky

Pro hodně z nás by to mohla být dobrá inspirace. Předem díky za konkrétní odpovědi.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Velmi dobrá akustika - sdílení zkušeností

Příspěvek od Leony5 »

Dobré téma pro lidi kteří by rádi něco udělali se svou místností na poslech a při tom ušetřili velké peníze za drahé komponenty. Je li na to opravdu recept tak sem sním. Také bych rád poslouchal kvalitní sound na sestavě za pár palackých. To že akustika je velice důležitá je jasné snad každému, ale že by smazala rozdíly mezi kvalitou komponentů? Jasone tak nám to popiš a přidej nějaký to foto toho tvého zázraku, nedělej zagorku a pochlub se, nemyslím to nijak zle jen jsem zvědaví jako většina přítomných PROSÍM. *palec*

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Žiadne merania. Len som si tleskol a uši mi odmerali odozvu a všetky frekvencie, ktoré treba merať. Potom som zobral starkej všetky periny a obil celú miestnosť podľa potreby.. Samozrejme, že medzitým som si tlieskal aby som vedel, kde viac, kde menej..... Ak má niekto záujem rád prídem pomerať a poriešiť akustiku aj jemu.. Za oplátku mi on môže ušami zamerať káble, ktoré lepšie hrajú... PítrPraha... Ber vážne tento príspevok, lebo ja beriem tak isto vážne teba! :)
Leony5.. Nič vzlom ani ja, ale ty chces porovnávať aj po slepiacky káble, ktoré počuješ a rozoznáš v tej miestosti ktorú si postol.. ( holé steny, bedne v rohoch atď? Sorry kusoch akustickej peny za, repro :) ) teraz žiadne argumenty ku mne ako to mám ja.. Ja nemám predsa nič ako sa zdá, ale vy hifisti, ktorí tu mudrujete o dozvach, frekvenciách a akustike a o zostavách na ktorých rozoznať káble .. Dajte vaše úpravy a merania vy.. PítrsPraha môžeš začať.. Som samé oko.. Aj foto prosím :).

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

A proč nám to nechceš ukázat ? Je to tajné ? Rád bych něco okoukal a poučil se. Opravdu to nemyslím zle, jen jsem zvědavý. Jo a bedny v rozích nemám, to je starší foto.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Nemám čo.. Takže neokoukaš nič tento krát.. Tak čo tak foto, ako to máš poriešené teraz? .. Ja nech okoukam ako sa to má.. Možno si potom podľa vás spravím niečo, za čo sa nebudem musieť hanbiť v budúcnosti ukázať :)
Ja sa posnažím si to potom spraviť tak, aby to bolo na úrovni.. Máš moje slovo, že ak sa stretneme ukážem ti fotky všetkeho, co mám :)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Manželka mi nechce dát ty peřiny, brání je do roztrhání těla mušil bych jí jedině zabít *headbang* té jen sranda :lol:

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Ja ti nejaké donesiem, mam ich dosť :D .. Kludne aj PítrsoviPraha :D. Pochopíte konečne akustiku, ktorá sa označí slovným spojením "KTORÁ MI STAČÍ" čo to v praxi a hlavne v rozhovore znamená :D

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

:x no nic, škoda myslel jsem že se poučím a uvidím jak to má být :(

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

No počkať!!! to ja som ten, čo nepočuje káble, ktorý je neskúsený, je viac menej troll a majiteľ lacnej zostavy za ktoru sa hanbí!!!.. To ja sa mám čo učít!!
A po pravde, nevedel som, že to je tak jednoduché a že miestnosť v ktoréj je taka akustika, že je možne počuť aj rozdiel v kabloch ma vyzerať tak :) ak vymaľujem zmetiem pavučiny a operiem periny, možno to aj ja tak zariadim :). A to sa teším na skúseného total vymakaneho hifistu PítrsPraha.. :)
Naposledy upravil(a) Jason dne 06 dub 2019 23:13, celkem upraveno 1 x.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Jsi podle svých slov majitel dotažené akustické místnosti. Ale ukázat jí nechceš. Vlákno o kabelech je jinde.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Ale ale.. Však na káble treba mať zostavu a aj doladenu akustiku! Tak sme tu správne! . Môžeš citovať, kde píšem, že ju mám akusticky dotiahnutu? Pokiaľ viem, tak som písal o tom, že pre mňa dobrú!! (úroveň ktorá MI stačí)... Ale ja som neskúsený a moj level je evidentne inde ako váš, keďže vy už máte až takú, že v nej je možné porovnávať a počuť rozdiel v kabloch.. Tak dajte ako na to?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Tak se to zase ukazalo v plny nahote :-) . Bavi me, jak se Jasoň vzdycky sam zazene do kouta a tam se placa jako ryba na suchu. Scenar je pokazde stejny, at se jedna o kabely, kde se nejdriv vsem vysmiva a pak zadoni o rady, o udajny poslech kvalitnich aparatur, o to, kdo se zde zacal jako prvni bavit o akustice nebo o Jasoňovu udajne dotazenou akustiku, ktera mu zastupy hifistu prekvapuje.

"Ten pocit...", vid, Jasoni....

Vzdy to dopadne stejne. Hromada kecu, ale nic realneho. Zadne zkusenosti, zadne vedomosti, shit aparatura stara dlouhe desitky let, ale nabubrenost a vystupovani jako by rediteloval celej hifi svet.

Z tech vytacek, ktery tady Jasoň zase predvadi, je jasny, ze jeho velmi dobra akustika, ktera prekvapuje zastupy hifistu, je jen dalsi prazdny vymysl. Kdyby nebyl blbej, drzel by o tom zobak. Ale nutkani byt Chvastalem Velikym mu v tom zabranilo.

Ale kdyz uz to placnul, ma bejt chlap a ukazat, co ze ty zastupy hypotetickych hifistu prekvapuje. Ukazat mereni vysledku, ukazat fotky. Ale zadny troll neni chlap, protoze kdyby byl, tak svemu trollimu alter egu rozbije hubu za to, jakyho pitomce z nej verejne dela.

A tak Jasoňovi nezbyva nez generovat dalsi hromady obsahove prazdnych prispevku ve snaze neumele zamaskovat, ze to chvastani je jen prazdna bublina, co velmi rychle splaskne.

"Ten pocit.... "

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Ako píšeš, ten istý scenár.. Silné reci o kabloch, skúsenostiach a keď treba ukázať, dokázať tak nič...to je také typické hifisticke.. Ja si uznávam predsa, že som sa mýlil v mojich skúsenostiach.. Niesom žiadny hifista. dokonca som zistil a uznávam, že ani tí, čo u mňa boli a uznali, zvuk, že niesu hifisti, lebo ani oni (ani jeden) po slepiecky ani inak nerozoznali aky kábel hrá :).. Takže, už ked vieme na čom som, tak vy praví hifisti ukážte, ako sa veci majú.. Leony5 ma dokonca pozval, že bez problémov po slepiacky ukáže ako sa to dá (rozoznať kábel ktorý hrá) a ja rád prídem, ak mi to vydá! Aj keď neviem celkom ako dosiahol tu akustiku, z foto čo poslal, ale dobre, snáď na živo to pochopím.. No a ty milý PítrsPraha.. zatiaľ len kvakaš o ničom a ukážka toho čo máš nikde. Tak kde su merania fotky a rady ako na to? Mne pripadáš tu len ako troll a presne tento typ hifistov r! vrhá zle svetlo na hifistov ako takých.. Mudre reči, všetko merať cenou a keď príde k faktom tak len obkecaváť a urážať. To pôsobí, akoby si mal problém s tým, že si do toho vrazil veľa peňazí a nevedel si si to obhájiť kľudným a vecným vystupovaním... . Alebo nejaký komplex? Zapadáš do skupiny takzvaných "spokojných hifistov" dokonale :)

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Jason: Žádné naživo nebude, to sám dobře víš už teď a o setkání píšeš zase jenom proto, abys vypadal jako někdo, kdo se nebojí konfrontace s realitou a snažíš se tak dodat svým, teď už silně defenzivním, ublížeností a mindrákem načichlým žvástům nějakou hodnotu.

Nemáš prachy na to, aby ses v hifi posunul? OK. Máš peněz dost, ale nechceš je do toho dát? Taky OK. Ale psát, jak jsi slyšel milionový sestavy a utvrdilo tě to v tom, že ti stačí to, co máš... Ach jo. To seš buď hluchej jako tetřev a nebo prostě opět jenom lžeš sám sobě (v pořádku) a bohužel i ostatním (moc špatně). Víš, křivka ve zlepšování zvuku vzhledem k ceně určitě není lineární, ale do nějaký hladiny stoupá kvalita opravdu prudce a naprosto slyšitelně i pro úplného laika. A na takové metě jsou možná právě ti, co teď řeší kabely a ty se jim do toho sereš. Investice výš už může být i pro ně až příliš vysoká a proto ladí a snaží se vytáhnout ze stávající sestavy maximum, protože co si budeme povídat, kabel je (doufám, že v drtivé většině případů) pořád ta nejlevnější část řetězce a tedy je jeho zlepšování jednou z metod, jak se posunout nebo "posunout", aniž bys musel za statisíce překopat všechno okolo. Ostatně co jinýho děláš Ty, když se ptáš BVa na to, jak by měl vypadat dostačující kabel? A to i přesto, že nevěříš... :-)

Mimochodem, proč jsi otočil a chceš po Pítrsovi, aby ti posílal fotky, když on nebyl tím, kdo psal, že to má doma akusticky "velmi dobré"? Ty ano, abys to po dvou dnech ticha upravil na "stačí mi". Drtivá většina hifistů s akustikou bojuje a z objektivních příčin ze sestavy maximum nikdy nedostane. Rozdíl mezi nimi a Tebou je v tom, že oni jsou už dost velký na to, že si to dokážou přiznat a nebo dělají všechno možné pro to, aby ten stav změnili. Ty si vystačíš s tím, že "nezáleží na tom, co máš, ale na tom, co z toho máš", což by měl bejt jakejsi výraz uspokojení. Přesto trollíš jakýkoliv vlákno a kopeš do báboviček, který maj narozdíl od tý tvojí aspoň nějakej tvar :-)

Protože se k Leonymu nejpíš nikdy nepodíváš, tak ti řeknu, že je dost velká šance na to, že by sis z jeho zvuku sednul na prdel i přes pochybnosti, který už i k jeho instalaci vznášíš. A ne, neslyšel jsem ani jeho, ani tvoji sestavu a přesto bych si na to vsadil :oops:
Nadral reprosoustavy

Odpovědět