Aiwa AD-F410 gumičky
-
- Kontaktovat uživatele:
Aiwa AD-F410 gumičky
Prosím o radu. Kamarád mi dal kazetový magnetofon Aiwa AD-F410. Bohužel má gumičky v háji. Je v mechanice i vidět ještě zbytek. Mám prosbu, čím nahradit, nebo kde sehnat novou. Ideálně za rozumnou cenu. Na ebay jsem našel, ale.... Gumičky levné, ovšem doprava děs. Předem moc děkuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aiwa AD-F410 gumičky
Díky. No, cca 400,- není moc. Ale je fakt že využívat to budí dost málo. Proto si říkám jestli by to nešlo něčím nahradit. Pamatuju doby kdy jsem to dělal i Primeros gumou, jenže tady to díky ploché gumičce nejde.
Zadarmo to jde taky ale výsledek je adekvátní. Buď to chceš rozchodit nebo spíše ani ne?
-
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že to chci rozchodit.
jen spíš levněji. Ono těch starých kazet mám dost a možná z nostalgie bych si i některé pustil, i když ta kvalita bude děs. 
Jen se mě nechce asi víc jak 2 stovky dávat no.

Jen se mě nechce asi víc jak 2 stovky dávat no.

už je máš ? neboť sháním řemeny do Aiwa AD-F910E a doufám že si něco vyberu v
http://www.ame.cz/Seznam-zbozi-_g405205 ... nek&page=1
to je asi největší výběr těch serepetiček u nás v ČR, recenze bývají pozitivní ale nechvalme dne...
http://www.ame.cz/Seznam-zbozi-_g405205 ... nek&page=1
to je asi největší výběr těch serepetiček u nás v ČR, recenze bývají pozitivní ale nechvalme dne...
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip.
Ještě nemám, nemam totiž ano tu starou abych ji mohl změřit při výměnu za jinou, jen vím že je plocha a širší.
Ještě nemám, nemam totiž ano tu starou abych ji mohl změřit při výměnu za jinou, jen vím že je plocha a širší.

guma z okraje kondomu fakt pasovala do prastarých portejbl bateriových magičů jako Sencor, National, Hitachi apod., 10x odzkoušeno, do gramce Pioneer zas plocháč z vraku videa Aiwa
platí však pravidlo že origoš z fabriky vydrží nejdýl, die Ersatzteile to je vždycky provizorium
platí však pravidlo že origoš z fabriky vydrží nejdýl, die Ersatzteile to je vždycky provizorium
Tak zrovna u AIWY to neplatí, jejich origo řemínky se už po krátké době nečinnosti rozpadaly na černou lepkavou hmotu, která zasrala celý vnitřek stroje. Do AD-S 950, což je to samé jako AD-F 910, jen s Dolby S a bez motorického otevírání dvířek, jsem si koupil řemínky v AME tak, že jsem změřil, objednal naměřený rozměr, o 5 mm delší, o 5 mm kratší, každý po 2 ks a zkoušel jsem. Naštěstí u těchhle modelů je už rozborka/sborka celkem jednoduchá proti předchůdcům jako AD-6550, AD-6800, AD-6900 nebo, nedejbože, minideck SD-L22, který vyžaduje pro výměnu řemínků gynekologicko-mikrochirurgickou kvalifikaci.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenže když já nemám vůbec ani tušení právě jaké rozměry by to mohly být a u strýčka Googlu jsem nic nenašel. 

jo tak...Ty nemáš origoš řemen ke změřeni...to je zlý, u gramce je to jednodušší, prostě se subtalíř a kladka motorku obepne provázkem a změří pak jeho délka, šířka pásku odhadne podle řemeničky ale u kazet decku...nevím to bych musel improvizovat
SirAnthony:
Odkud jste pane. Otec si nedávno nechával měnit gumičky u věže Aiwa V70 u nějakého chlapíka v Ostravě. Říkal že to bylo pár korun.
Odkud jste pane. Otec si nedávno nechával měnit gumičky u věže Aiwa V70 u nějakého chlapíka v Ostravě. Říkal že to bylo pár korun.
-
- Kontaktovat uživatele:
TJK: Já jsem z Náchoda, to je drobet z ruky. 
Lechos: To s tím provázkem je zajímavý nápad, alespoň přibližně bych to mohl zjistit a vzít víc druhů. To by asi bylo pár korun.

Lechos: To s tím provázkem je zajímavý nápad, alespoň přibližně bych to mohl zjistit a vzít víc druhů. To by asi bylo pár korun.
pohon setrváků Aiwa apod. zajišťujou vždy řemeny plocháče tak eliminuj průřez čtverec a kruh ty se hodí jinde...výběr je sice široký ale vyplatí objednat několik různých ks. aby se doprava rentovala, nějaký rozměr snad nakonec pásne, ovšem při jedny rozborce stroje bych neváhal vyměnit přítlačné kladky (pinch roller) to je citlivé místo páskové dráhy a zdroj častých poruch mechaniky, kolísání úrovně signálu a vysokých tónů, rozměry jsou přibližně normalizované, do kazet decku JVC se vešel díl z radiojezevčíku Sharp a tak...
-
- Kontaktovat uživatele:
Lechos : asi ano, když už, tak už.
TJK: Neměl by jste prosím ejaky kontakt na toho servisáka, zkusil bych mu napsat. Předem díky.
TJK: Neměl by jste prosím ejaky kontakt na toho servisáka, zkusil bych mu napsat. Předem díky.