Akai GX-635

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Bunik
Kontaktovat uživatele:

Akai GX-635

Příspěvek od Bunik »

http://www.aukro.cz/item638666887_akai_ ... ml#gallery
Krásný stroj, ale za tolik papírků? :shock:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Akai GX-635

Příspěvek od Peer »

No jo, ty kvalitní kotoučáky, pokud jsou v dobrém stavu tak nějak vychází... :(
Bohužel.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

peer ,máš pravdu ,jsou to stroje které stály celé roční výplaty ,teda u nás .A je třeba těch strojů si vážit. Dnes už se bohužel nevyrábí a je to škoda. Mám doma Sony TC-755A ca 30 let a hraje lépe jak některé Cd. Koupil jsem na Ebay Za 5000kč komlet s několika cívkami a s doladem o zaplacení.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Krasny stroj, ale kde do toho brát nahrávky :? mimochodem nevite jak se v zlatych dobach techto masinek obstaravaly nahravky? To clovek normalne vesel do kramu kde meli vedle LP i krabice s kotoucemi? :-) vcelku usmevny, ale nikde jsem takovou "originalku" jeste nevidel, pokud si pamatuju z detstvi u nekoho koutoučak ,vim, že mel samy kopie z LP :-) Jsem vyrustal už na MC a tento svet je mi ponekud vzdalen... :) Ale jinak fakt parada, pamutuju si takovy stroj z Pulp Fiction, když Mia prisla domu s Travoltou :-)

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Mrknul jsem na ebay.de a tam se daji tyhle stroje sehnat okolo 500euro. To není zas tak moc. Ale jsou tu dvě bariéry, ta jazyková a ta poštovní. *headbang*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Bunik píše:Mrknul jsem na ebay.de a tam se daji tyhle stroje sehnat okolo 500euro. To není zas tak moc. Ale jsou tu dvě bariéry, ta jazyková a ta poštovní. *headbang*
no jako takovy problem bych to nevidel, staci vladnout trivialní anglictinou a postovny v ramci EU neni nikterak vysoky... :-) Jen se neboj a jdi do toho *2thumbsup*

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

vintage píše:
Bunik píše:Mrknul jsem na ebay.de a tam se daji tyhle stroje sehnat okolo 500euro. To není zas tak moc. Ale jsou tu dvě bariéry, ta jazyková a ta poštovní. *headbang*
no jako takovy problem bych to nevidel, staci vladnout trivialní anglictinou a postovny v ramci EU neni nikterak vysoky... :-) Jen se neboj a jdi do toho *2thumbsup*
No Angličtina u mě není problém. Otázka je, jestli tomu bude rozumět němec.
Nejsem si stopro jistý, ale shipping byl omezen právě jen na Deutschland.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Ježíš já sem vůl. Online překladače! :D Ikdyž google někdy vynechává "nicht" což trochu mění význam věty. :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

vintage píše:Krasny stroj, ale kde do toho brát nahrávky :? mimochodem nevite jak se v zlatych dobach techto masinek obstaravaly nahravky? To clovek normalne vesel do kramu kde meli vedle LP i krabice s kotoucemi? :-) vcelku usmevny, ale nikde jsem takovou "originalku" jeste nevidel, pokud si pamatuju z detstvi u nekoho koutoučak ,vim, že mel samy kopie z LP :-) Jsem vyrustal už na MC a tento svet je mi ponekud vzdalen... :) Ale jinak fakt parada, pamutuju si takovy stroj z Pulp Fiction, když Mia prisla domu s Travoltou :-)
ne, v pravěkých dobách audio hi-fi se komerčně nahrané pásky skoro vůbec nevedly, snad kvůlí kompatibilitě, v nabídce byly stroje 1/2-stopé, 1/4-stopé, mono, stereo, 4.75, 9.52, 19,05 cm/s...běžný domácí mgf.cívkáč sloužil v 90% případů k přepisu LP, vysílání FM/VKV anebo jiného záznamu na pásku. další zdroje nahrávek (v zásadě) neexistovaly. jenom hudebně a vokálně nadaní jedinci se mohli sem-tam s mikrofonem v ruce pokusit o vlastní tvorbu, produkci

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Je velký problém, v jakém stavu je ten kotoučák.
Chce ho nechat prověřit nějakým odborníkem...
Myslím samozřejmě po koupi.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

lechos píše:
vintage píše:Krasny stroj, ale kde do toho brát nahrávky :? mimochodem nevite jak se v zlatych dobach techto masinek obstaravaly nahravky? To clovek normalne vesel do kramu kde meli vedle LP i krabice s kotoucemi? :-) vcelku usmevny, ale nikde jsem takovou "originalku" jeste nevidel, pokud si pamatuju z detstvi u nekoho koutoučak ,vim, že mel samy kopie z LP :-) Jsem vyrustal už na MC a tento svet je mi ponekud vzdalen... :) Ale jinak fakt parada, pamutuju si takovy stroj z Pulp Fiction, když Mia prisla domu s Travoltou :-)
ne, v pravěkých dobách audio hi-fi se komerčně nahrané pásky skoro vůbec nevedly, snad kvůlí kompatibilitě, v nabídce byly stroje 1/2-stopé, 1/4-stopé, mono, stereo, 4.75, 9.52, 19,05 cm/s...běžný domácí mgf.cívkáč sloužil v 90% případů k přepisu LP, vysílání FM/VKV anebo jiného záznamu na pásku. další zdroje nahrávek (v zásadě) neexistovaly. jenom hudebně a vokálně nadaní jedinci se mohli sem-tam s mikrofonem v ruce pokusit o vlastní tvorbu, produkci
omyl, a viem kto ho ma doma.... *bravo*

Black Sabbath - Paranoid, originálny album. Kotúč 18cm, rýchlosť 9,5, štvrťstopý záznam.

http://www.aukro.cz/item626653686_black ... anoid.html

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Ano dají se sehnat na aukru nebo na e.bay starší origo nahrávky. Mám např. výše uvedený B.S. a hraje jak z praku.

Ale pozor např. z e.bay z anglie např. Beatles přišly slepované, a jeté že jsem radši vyhodil, protože po přehratí jsem musel celou páskovou dráhu čistit.

Co se týče nových nahrávek i ty se dají sehnat Např. :http://www.awardaudio.com/Trio-tape.html , mám také a úžas zvuk, nový pásek, nová cívka a cena celkem rozumná.

A potom ve světě velice : http://www.tapeproject.com/, sice zatím nemám od nich nic ale také chci si objednat.

Asi toho bude více, hlavně ve světě je dost nadšenců cívkových magnetofonů.

Nové páky se pořád vyrábí a např. studio v Mladé Boleslavy je má za krásné ceny.

A když si takový seřízený, nastavený a krásný cívkáč pustíš tak je to pastva pro sluch i oči.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

zcela nové pásky pro mgf.cívkáče rovněž zde:
http://www.vintageaudio.cz/prodej/zazna ... lusenstvi/

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Ano toto jsem přesně myslel VINTAGEaudio. V pátek mi přišly na test pásky LPR35 a PM975 a grátis *palec*.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Mám Pioneer RT-707. Hraji na něm ve své vintage trucovně v podkroví. Nahrávám na něj z gramofonu Pioneer PL-L1000 přes zesilovač Pionér SA 9800. Tyto stroje byly na svou dobu naprostá špica. Magneťák nahrává skvěle, mezi originálem a nahrávkou není skoro žáný rozdíl. Kupuji na Ebay nové pásky Maxell UD.
U kvalitních magnetofonů nepouživejte Dolby, bez něj je to lepší. Používejte kvalitní pásky a nahrávejte na 19.

Odpovědět