Ako nastavit phono preamp?
-
- Kontaktovat uživatele:
Ako nastavit phono preamp?
zdravim vospolok,
potrebujem poradit s nastavenim gramo predzosilnovaca. ake parametre si treba vsimat na prenoske aby som najlepsie nastavil gramo predzosilnovac? Prenoska Ortofon Valencia a predzosilnovac Project Tube Box DS. Vopred dakujem.
potrebujem poradit s nastavenim gramo predzosilnovaca. ake parametre si treba vsimat na prenoske aby som najlepsie nastavil gramo predzosilnovac? Prenoska Ortofon Valencia a predzosilnovac Project Tube Box DS. Vopred dakujem.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Ako nastavit phono preamp?
Vseobecne, pre MM je zatazovacia impedancia 47k a je potrebne nastavit hodnotu vstupnej kapacity, pripadne zisk predzosilnovaca (vacsinou 40dB, ale moze byt aj 50dB apod.). Pre prenosky MC je potrebne nastavit zatazovaciu imepdanciu, zvycajne desiatky az stovky Ohmov, zisk predzosilnovaca vacsinou 60dB, vseobecne 50 a viac dB.
Vsetky tieto nastavenia su dostupne na Tube Box DS, pri problemoch s nizkymi f, je potrebne aktivovat Subsonic filter.
Vsetky tieto nastavenia su dostupne na Tube Box DS, pri problemoch s nizkymi f, je potrebne aktivovat Subsonic filter.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem za info. a v pripade mojej prenosky ortofon valencia treba na predzosilnovaci aktivovat ktore nastavenia?
Dej jumpery do F/V (do obou kanálů) jinak všechny ostatní jumpery vytáhni. Tím budeš mít nastaven zisk 60dB a variabilní zatěžovací impedanci.
Pak během přehrávání nastav potenciometrem na předním panelu optimální zatěžovací impedanci. Bude to někde mezi 10 a 100 ohmů, to nastav podle ucha. Subsonický filtr zapni nebo vypni dle potřeby. Pokud se chvějí membrány basových repro když je přenoska ve vyběhové drážce, tak jej zapni, jinak jej nech vypnutý.
Pak během přehrávání nastav potenciometrem na předním panelu optimální zatěžovací impedanci. Bude to někde mezi 10 a 100 ohmů, to nastav podle ucha. Subsonický filtr zapni nebo vypni dle potřeby. Pokud se chvějí membrány basových repro když je přenoska ve vyběhové drážce, tak jej zapni, jinak jej nech vypnutý.
-
- Kontaktovat uživatele:
dakujem za rychlu odpoved. nastavenie zatazovej impedancie na prednom paneli rozsah 10-100ohm vychada z ktoreho udaju v specifikacii prenosky? V pripade inej prenosky si treba ktore udaje vsimat v jej specifikacii? ide mi o to ze ak v buducnosti vymenim prenosku aby som si vedel sam nastavit parametre na predzosilnovaci. Dakujem
Recommended loading impedance
-
- Kontaktovat uživatele:
Fajn, dakujem za info. Este k tej optimalnej zatazovacej impedancii na prednom paneli. To nastavenie podla ucha je dost siroky pojem. kedy to je nastavene optimalne?
Tehdy, když se ti nejvíce líbí jak to hraje.
To, že je zatěžovací impedance plynule měnitelná a že umožňuje měnit zatěžovací impedanci během přehrávání je právě výhodou tohoto phona. Vyzkoušej to a uvidíš jak se ten zvuk mění.
To, že je zatěžovací impedance plynule měnitelná a že umožňuje měnit zatěžovací impedanci během přehrávání je právě výhodou tohoto phona. Vyzkoušej to a uvidíš jak se ten zvuk mění.
kuš,
tak toto se mi začalo líbit,
dík za zdroj inspirace
tak toto se mi začalo líbit,
dík za zdroj inspirace
Vyrobci prenosek písou v technickych datech tzv. doporucenou "zakoncovaci" impedanci.andrej1971 píše:...nastavenie zatazovej impedancie na prednom paneli rozsah 10-100ohm vychada z ktoreho udaju v specifikacii prenosky? V pripade inej prenosky si treba ktore udaje vsimat v jej specifikacii?....
Ortofon pro „Valencii“ doporucuje hodnotu 100 Ohm, to ale rozhodne nemusi byt „konecna“, muzes vyzkouset i hodnoty vyssi, je docela zabavne experimentovat.

Napriklad i Lyra uvadi pro “Delos” 100, me se ale zvukove nejvice libi az pri cca. 270-ti.

U Projectu je to nastavovani navic opravdu komfortni, “Vanguarda” jsem musel polozit na bok a "hrát" pak na tom “myším klavíru” na jeho spodní strane. I to se ale dá jeste pohodlne zvladnout, nektere preampy nutno otevrit a menit “zastrkovaci” odpory primo uvnitr. To potom to hledani trva podstatne dele…
Nemen ten odpor ale prilis rychle, jinak budes jen zmateny a kloudneho vysledku se dlouho nedoberes...
Proste si zvuk po kazdem nastaveni chvili pozorne poslechni, nech usi privyknout a oni uz ti prozradi, co se jim nejvic libi…

-
- Kontaktovat uživatele:
som skusal nastavenie subsonickeho filtra a vysledok u mna je taky ze membrany basakov sa nechveli ci uz bol filter zapnuty alebo nie. co sa tyka doporucenej impedancie tak osobne mi to vyhovuje okolo 150 Ohm. v minulosti som s impedanciou nechcel moc experimentovat lebo som sa obaval ze nieco poskodim.
otazka k lampam na tomto pristroji, mate skusenost s konkretnym modelom a vylepsenim zvuku?
Ahojte. Neviete mi niekto poradiť ako je to s nastavením ProJect Tube Box S a prenoskou MM Ortofon 2M Silver? Ide mi o to že či sa na tomto preampe v kombinácii s uvedenou prenoskou dá zmeniť/vylepšiť podanie vyšších frekvencií. Konkrétne, celé pásmo hrá v pohode akurát sa mi zdá že sú málo výrazné činely. Odskúšané na viacerých platniach a všade sú činely tak trochu akoby nevýrazné/tichšie. Keď púšťam muziku z CD Playeru tak sú činely oveľa výraznejšie/hlasnejšie/prekreslenejšie.....
Alebo nedá sa to nastaviť aj zmenou prítlaku. Nechcem popredu s tým nejak špekulovať aby som to ešte viacej nerozladil.
Alebo nedá sa to nastaviť aj zmenou prítlaku. Nechcem popredu s tým nejak špekulovať aby som to ešte viacej nerozladil.