ČISTÍCÍ KAPALINA DO PRAČEK LP NA LP DESKY

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

ČISTÍCÍ KAPALINA DO PRAČEK LP NA LP DESKY

Příspěvek od hifistan »

Dobrý večer všem , vlastním několik let pračku desek OKKI NOKKI a používal jsem dosud jen originální roztok pro čištění od této značky . Máte prosím nějaké zkušenosti a poznatky o jiných výrobcích ?
Děkuji.

boxer

Re: ČISTÍCÍ KAPALINA DO PRAČEK LP NA LP DESKY

Příspěvek od boxer »

Používám léta toto

Obrázek

Je to vynikající čistidlo. Nemyslím si, že by však mezi jinými čistícími vodami byl nějaký výrazný rozdíl ve složení.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Díky za odpověď , používal jsem pouze tu , kterou jsem koupil s výše uvedenou pračkou a už mi dochází . Od různých kamarádů hifistů jsem samozřejmě slyšel nejrůznější rady , proto jsem se rozhodl " hodit dotaz do placu " abych získal poznatky ostatních. Taky si nemyslím , že by měl být nějaký podstatný rozdíl mezi těmito produkty , ale lidí se zkušenostmi tohoto charakteru nebude moc , jen hledám info. Ještě jednou díky.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Já tu jejich vodu (myšleno od OKKI NOKKI) používám taky. Jsem s ním max.spokojený. Ale mimojiné mi bylo doporučeno zkusit vodu L'art du Son. Možná až mi dojde.

Kokoudelka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokoudelka »

Používal jsem celkem spokojeně PURE GROOVE od ClearAudio, nyní si míchám sám roztok z Izopropylu (návod někde v útrobách tohoto portálu), výsledek cca o 1 345% lepší, cena podstatně nižší a jako bonus opojný lihový odér během čištění *hura* takže doporučuji *bravo*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Je to obecně známý fakt, ale opakování je matkou moudrosti : pozor na šelakové desky a čisticí kapaliny obsahující líh (etylalkohol), ty se použitím takové čisticí kapaliny nenávratně poškodí.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Používám od OKKI NOKKI nebo od ProJect. Ale na hodně špinavé desky ( z bazarů, nebo z půd, atd.. ) se mi osvědčil Reiniger X200 od f. Hannl.

wizard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizard »

Myslím si že kvapalina má vysoký podiel na rozpustení nečistôt v drážkach, rovnako podstatný vplyv má aj kefka ktorá účinne narúša celistvosť nečistôt v dážkach. Ďalším zásadným faktorom je reakčný čas kvapaliny, a jej teplota. Pri niektorých roztokoch je uvedený čas pôsobenia až 5 minút.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Já používám origo kapalinu Okki-Nokki jen jsem nikde nenašel čas nutný k působení.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Je vůbec někde uveden čas, kolik by u kterého roztoku byl ideální čas, po kterém by se měl vysát? Zatím jsem to neřešil, ale zajímalo by mě to.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Taky jsem to nehledal, ale asi není optimální to rozetřít a hned odsát.

wizard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizard »

Šak treba vyskúšať nechať pôsobiť roztok trebárs 5 min, a počas toho času pomáhať kefkou. Mne osobne kefky z kozích štetín prídu jemné na rozrušenie bordelu v drážke. Lepšie sa mi páči kefka Nitty Gritty pripadne niečo iné z umelých vlákien. Po odsatí kvapaliny práčkou LP, následne LP prehrať, a po prehratí je vidieť na hrote prenosky či bola procedúra dostatočná. Ak nie dá sa proces zopakovať.

Odpovědět