ČISTÍCÍ KAPALINA DO PRAČEK LP NA LP DESKY
ČISTÍCÍ KAPALINA DO PRAČEK LP NA LP DESKY
Dobrý večer všem , vlastním několik let pračku desek OKKI NOKKI a používal jsem dosud jen originální roztok pro čištění od této značky . Máte prosím nějaké zkušenosti a poznatky o jiných výrobcích ?
Děkuji.
Děkuji.
Re: ČISTÍCÍ KAPALINA DO PRAČEK LP NA LP DESKY
Používám léta toto

Je to vynikající čistidlo. Nemyslím si, že by však mezi jinými čistícími vodami byl nějaký výrazný rozdíl ve složení.

Je to vynikající čistidlo. Nemyslím si, že by však mezi jinými čistícími vodami byl nějaký výrazný rozdíl ve složení.
Díky za odpověď , používal jsem pouze tu , kterou jsem koupil s výše uvedenou pračkou a už mi dochází . Od různých kamarádů hifistů jsem samozřejmě slyšel nejrůznější rady , proto jsem se rozhodl " hodit dotaz do placu " abych získal poznatky ostatních. Taky si nemyslím , že by měl být nějaký podstatný rozdíl mezi těmito produkty , ale lidí se zkušenostmi tohoto charakteru nebude moc , jen hledám info. Ještě jednou díky.
Já tu jejich vodu (myšleno od OKKI NOKKI) používám taky. Jsem s ním max.spokojený. Ale mimojiné mi bylo doporučeno zkusit vodu L'art du Son. Možná až mi dojde.
- Kokoudelka
- Kontaktovat uživatele:
Používal jsem celkem spokojeně PURE GROOVE od ClearAudio, nyní si míchám sám roztok z Izopropylu (návod někde v útrobách tohoto portálu), výsledek cca o 1 345% lepší, cena podstatně nižší a jako bonus opojný lihový odér během čištění
takže doporučuji 

- Kokoudelka
- Kontaktovat uživatele:
Je to obecně známý fakt, ale opakování je matkou moudrosti : pozor na šelakové desky a čisticí kapaliny obsahující líh (etylalkohol), ty se použitím takové čisticí kapaliny nenávratně poškodí.
Používám od OKKI NOKKI nebo od ProJect. Ale na hodně špinavé desky ( z bazarů, nebo z půd, atd.. ) se mi osvědčil Reiniger X200 od f. Hannl.
Myslím si že kvapalina má vysoký podiel na rozpustení nečistôt v drážkach, rovnako podstatný vplyv má aj kefka ktorá účinne narúša celistvosť nečistôt v dážkach. Ďalším zásadným faktorom je reakčný čas kvapaliny, a jej teplota. Pri niektorých roztokoch je uvedený čas pôsobenia až 5 minút.
Já používám origo kapalinu Okki-Nokki jen jsem nikde nenašel čas nutný k působení.
Je vůbec někde uveden čas, kolik by u kterého roztoku byl ideální čas, po kterém by se měl vysát? Zatím jsem to neřešil, ale zajímalo by mě to.
Taky jsem to nehledal, ale asi není optimální to rozetřít a hned odsát.
Šak treba vyskúšať nechať pôsobiť roztok trebárs 5 min, a počas toho času pomáhať kefkou. Mne osobne kefky z kozích štetín prídu jemné na rozrušenie bordelu v drážke. Lepšie sa mi páči kefka Nitty Gritty pripadne niečo iné z umelých vlákien. Po odsatí kvapaliny práčkou LP, následne LP prehrať, a po prehratí je vidieť na hrote prenosky či bola procedúra dostatočná. Ak nie dá sa proces zopakovať.