Denon DL-103

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DL-103

Příspěvek od petrL »

Chci vyzkouset nejakou low output MC, cili zatim slibne vypada ta Samba. Dynamicky zvuk potrebuju. Jak je na tom s vyskami? Jedna z veci, ktera me na DL-103 laka je, ze nema hrb na vyskach jako mnohe jine i setsakra drahe MC.

tom: A co teda mas za prenosku? Ja mam phono zes. za 2000 (Kc), ale DIY. Zrovna chci vymenit vazebni kondiky za Auricapy, tzn. vetsi krabici a kdyz uz, tak v ni necham misto na step-up trafa a kdyz uz tam bude misto, tak je tam vyzkousim. Nejspis Cinemag nebo neco z ebaye.

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

Já hraji na Sumiko Blue Point No. 2 + Actidamp IV. Toho actidampa jsem si postavil dokonce ještě druhého
pro různé pokusy - změny RIAA , zesílení pro low MC( tady cesta opravdu nevedla )

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

tak v ni necham misto na step-up trafa a kdyz uz tam bude misto, tak je tam vyzkousim. Nejspis Cinemag nebo neco z ebaye.
*headbang* Proč ??? Na světě existuje pouze pár firem, které umí vyrábět step up trafa. Ostatní je ztráta času a peněz. Jsou to tyto firmy :

Lundahl - www.lundahl.se
Sowter - www.sowter.co.uk
Jensen - www.jensen-transformer.com
Tango - japonská firma, myslím, že nemá website

Nic jiného nemá ani cenu zkoušet. Není to ani škoda peněz. Ty se dají vydělat znovu, ale čas, který tím ztratíš je nenahraditelný

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Cas ztraceny poslouchanim? Je prakticky jiste, ze to bude hrat lip nez ted, takze? Ale jak daleko to pujde, nevim, takze zase nechci utracet moc. Jako s tema kondikama, kdyz se ukaze, ze to ma na vic, koupim lepsi. Cinemag je v diskuzich pomerne dobre hodnoceny, pro nekoho byl srovnatelny i se Stevens & Bilington, takze mi pripada jako vhodny kompromis (vcetne DPH asi 160 US$). Nic proti Lundahlu, ale koukal jsem, ze pro tenhle ucel doporucuje zcela univerzalni mikrofonni trafo (LL1636) a proc by melo byt lepsi nez podobna trafa Beyerdynamic, Telefunken apod. z ebaye? Mozna je, mozna neni.

Dalsi prenoska cenove srovnatelna by mohla byt low MC Benz MC20E.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Kód: Vybrat vše

Nic proti Lundahlu, ale koukal jsem, ze pro tenhle ucel doporucuje zcela univerzalni mikrofonni trafo (LL1636) a proc by melo byt lepsi nez podobna trafa Beyerdynamic, Telefunken apod. z ebaye?
Začíná se mi zdát, že i tohle je ztráta času.

Lundahl sám určitě nedoporučuje žádné mikrofonní trafo ! Mohl bys sem dát odkaz na takovou informaci ?
Vyrábí speciální trafa pro tento účel. Například LL9206 (použitý v Edgar TP-305) dále LL1678, LL1681 ale především LL1931.

Ale samozřejmě si kup co chceš ....

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Tak pardon, nenapadlo me je hledat pod "Tube amplifier transformers" *headbang*
Nicmene:
LL1636 1+1+1+1 : 10+10 30x22.5x14.5 -14 dBU Mic Input. DI-box. Moving coil input.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Kamarád si chce nainstalovat Denon DL-103 na lehké ramínko PJ RPM 1.3.
Renown před takovým krokem varuje s tím, že ramínko je lehké a k přenosce se nehodí.

Přece jen nešlo-by ramínko nad přenoskou zatížit a dosáhnout slušného rezonančního kmitočtu ?
PJ sám na 9" a 12" ramínka závaží dodává, instalují se přímo na přenosku pod ramínko, nebo nahoru, pod šroubky...

Prosím o konzultaci, kolik má "přívažek" vážit ?

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Efi mrkni na tento odkaz.Renowm má pravdu.Pro lehoučká PJ raménka absolutní pohroma-vzhledem k rezonančnímu kmitočtu.Nevím,ale pokud to chápu správně,jestliže je efektivní hmotnost raménka PJ 9 CC 8.5 gramů a přenoska váží 8.5 a má dynamic compliance nějakých 5,tak mi vychází závaží na hrozivých 21 g. :o . viz tato tabulka,ale to je blbost,protože potřebuji zvýšit jen efektivní hmotnost ramene a ne celkovou.

http://www.vinylengine.com/cartridge_re ... rch=search

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

jinak já jsem svou už našel :lol: (tím myslím přenosku).

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Efi: Já mám effective mass u ramena na SL-1210 "12g". aby se DL103 opravdu rozehrála musel jsem pod přenosku přidat 10g (tzn. skoro 32g "hmotnosti" či masy)a dovážit na kruhém konci ramene. Podle někoho to je sice barbarské, ale já toto moc neřeším.
Podložka je z nemagnetického inoxu jakosti 17248 (potravinová ocel) tlouštky 3mm broušená z obou stran na rovnoběžnost 0.05mm

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

dekac píše:Efi mrkni na tento odkaz.Renowm má pravdu.Pro lehoučká PJ raménka absolutní pohroma-vzhledem k rezonančnímu kmitočtu.Nevím,ale pokud to chápu správně,jestliže je efektivní hmotnost raménka PJ 9 CC 8.5 gramů a přenoska váží 8.5 a má dynamic compliance nějakých 5,tak mi vychází závaží na hrozivých 21 g. :o . viz tato tabulka,ale to je blbost,protože potřebuji zvýšit jen efektivní hmotnost ramene a ne celkovou.

http://www.vinylengine.com/cartridge_re ... rch=search

Díky Dekáčků, to je velmi hodně, přidt se musí i na druhé straně - protizávaží.
Je to dost zásadní úprava.
Známy jsou nároky Denonky na phono, tuhle přenosku zesílit v nějaké výrazné kvalitě umí jen málo které z běžných phon.
Dále mě odrazuje použití sférického tvaru hrotu.
TJK píše:Efi: Já mám effective mass u ramena na SL-1210 "12g". aby se DL103 opravdu rozehrála musel jsem pod přenosku přidat 10g (tzn. skoro 32g "hmotnosti" či masy)a dovážit na kruhém konci ramene. Podle někoho to je sice barbarské, ale já toto moc neřeším.
Podložka je z nemagnetického inoxu jakosti 17248 (potravinová ocel) tlouštky 3mm broušená z obou stran na rovnoběžnost 0.05mm
Dík TJK, přesně v Tvůj příspěvek jsem doufal.
Hliník by byl moc objemný, nerez je těžký a nemagnetický.
Přes velké úpravy jsi zřejmě spokojen.
Tak pak to stojí za to. Dík za Tvou zkušenost.
:)

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Efi,já jsem o ni také uvažoval,ale právě tato zkušenost mne odradila.Navíc jsem se podvolil heslu,že nejsem tak bohatý abych....... znáš to a šel jsem kapku výše.Ono pořád kupovat a následně prodat s velkou slevou abych se posunul je špatná cesta.Nedávno jsem to vyřešil a mám přenosku s hrotem Micro Ridge Nude diamant.Hraje parádně.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Efi: Měl jsem možnost porovnat 3 přenosky 2M řady od Ortofonu. Pokud 103 nebyla zatížena byl zvuk sice zvuk velmi čistý a jasný, ale bez těla objemu a řízu. Po zatížení hraje takovým stylem že překoná s přehledem 2M Blue (redka ji nesahá ani po chvějku) a zvuk je "matchable" s Bronzkou (každá má jiných charakter a liší se učitýmu nuancemi). Jediný "problém" je VTF. To je na dnešní dobu přeci jen vyšší. I když třeba Cadenzy mají zatížení taky blížící se 2.5g. Momentálně jsem s 103 spokojen a neuvažuji o výměně. Pokud ano (v dohledné době ne - teď je na řadě pračka) nástupcem bude buď červená Ace-ka nebo Denonka 304.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

To TJK: já jsem také moc přemýšlel o BM ACE.Nakonec po pečlivém poslechu a porovnání s konkurenční Dv 20x/2 H vyhrál DV. MB hrála na Kuzma Stabi-nevím přesně ten model,ale je pěkně škaredý (taková trubka)s raménkem Jelco a DV bylo namontováno na můj PJ experience raménko PJ 9cc.DV se mi líbila více.Vyšlo to sice dráž,ale co se dá dělat.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Obrátím otázku: mám v šuplíku (hypoteticky) Denon DL-103, který gramofon bude adekvátní dokoupit ? Poslouchám hard & heavy 60-70 let, někdy i 80.

Odpovědět