Firestone Audio - Korora MM/MC předzesilovač

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
efičák
Kontaktovat uživatele:

Re: Firestone Audio - Korora MM/MC předzesilovač

Příspěvek od efičák »

Je to rozdíl plně odpovídající ceně. 2M Bronze má vynikající rozlišení, skvělý hrot a ještě dostupnou cenu.
Dnes ji objednal Dekáč, tak mohu přibrat i tobě...

2M Black, má cenu dobré MC přenosky. Tady bych se rozmyslil, mezi dobrou MC High Output přenoskou a touto nejlepší MM-kou s hrotem Shibata. Jednu lehce jetou 2M Black, bych měl z demáčkového gramofonu PJ Xtencion. Jsi -li příznivcem Moving Magnet, je 2M Black opravdu nejlepší.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Ahoj,

asi bych si měl udělat představení. Je fakt, že bych už po těch letech měl. V hifi se už pohybuju víc jak 10 let a docela hodně jsem si s ním prožil. Nechci počítat peníze, které jsem v tom utopil. Teď jsem spokojen a už dál moc nehledám, protože další zlepšení by bylo za hodně vynaložených peněz.
Jinak představení udělám, ale asi až budu mít dovolenou. Teď toho mám fakt dost.
Takže radši poslouchám sbírku LP přes Kororu a jsem uchvácen. Už točím po druhé Dark Side of The Moon a tak čistý a přehledný zvuk této komplikované nahrávky mě fascinuje. Krásně čitelné a hluboké basy, že se musím ujišťovat, že mám repro jen stojanové dvoupásmo. Na skladbě Any Colour You Like je pěkně sejmutý kopák, který hlubokým zvukem připomíná poslech tlukotu srdce. Až teď jsem si toho všimnul. Zvuk z LP má prostě šťávu a baví a baví a baví, že CD pouštím jen na rozehřátí sestavy. Analog = It´s Kind Of MAGIC *bravo*

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Dnes jsem si udělal čas a poslechl bazarové LP Beatles - Abbey Road

Here Comes the Sun
Bohatá instrumentace (smyčce, šalmaj?), pěkné hutné středy, spousta informací na nasládlých výškách (práce Sumiko Blue Point 2) a radost, která plyne z nahrávky dává plně procítit příchod jara po tuhé zimě, vše bere veselejší nádech a smrt, která trčela ze studena pomalu mizí.

Sun King
Krásní cvrčci na začátku nacházející se na velkém prostoru a velebně se nesoucí melodie s podporovaná bubínky, hammondkami a sytou kytarou dává pocítit cosi povznášejícího a nadpozemského doplněné o lásku.

Sestava přenáší nahrávku jako kompaktní celek od spodu s hutnými (svalnatými a odpruženými), ale přesně konturovanými basy, plnými středy přenášející namíchané hlasy Beatles, kytary, cinkátka, zvonečky, cvrčky, výšky jsou nasládlé, jemné a neruší. Celé LP už pouštím podruhé a je stále co vychutnávat. I přestože by se daly vytknout určité nedostatky analogu (menší dynamika, šum tiché drážky, zkreslení), tak vše zní tak přirozeně a pohodově, že se lze ponořit pouze do hudebního sdělení interpretů, jehož zvuk i atmosféra dýchá autentičností doby, ve které byla nahrávka pořízena.

Musím pochválit Supraphon, který dobře převedl licenční nahrávku, krásný čistý zvuk, plný detailů, barev a emocí. Abbey Road vyšlo v licenci v roce 1972, takže téhle LP už je téměř 40 let a stále i přes množství vlasových škrábanců dělá radost a baví poslouchat :)

Nechť žije sladké analogové opojení !!!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

moc pěkně jsi to napsal. *2thumbsup*
přeji nám všem více sluníčka a více takovýchto zážitků...

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Svalnatá může být paže, případně i uzený koleno, basy jsou nízké kmitočty, neboli spodní oktávy hudebního rozsahu...případně, chceš-li použít přirovnání, protože ti chybí příměr, vezmi si jako příklad ono známé " basy znějí jako když házíš hovno na stan " - to si umí každej představit - svalnatý basy už těžko.... :mrgreen:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

náhodou mně se líbí to slovo "odpružené" - přesně si dokážu představit, co tím myslí, a také mám takové basy rád. když prostě zní drnknutí do kovové basové struny jako úder trubkou do kovadliny není to ono. :lol:

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

basy znějí jako když házíš hovno na stan
To si umím představit i já !
svalnaté basy
To už mi dělá menší problém ! Ale
odpružené
basy, to je to, co nám scházelo, ale je potřeba to doplnit o výšky !

Odpružené basy - pleťové středy - ??? výšky

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Musíš sáhnout do " prdologie ": ruprechtovité středy, kuňkalíkovité výšky... :mrgreen:

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Moc děkuji všem milovníkům hudby za komentáře. Panu kazzateli doporučuji, ať si jde měřit osciloskopem do své laboratoře. :lol:

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Já poslouchal a dělal předzesilovače v době, když jsi ještě honil kačera...ale svalnatý basy opravdu nemusím... :lol:

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

kazzatel píše:Musíš sáhnout do " prdologie ": ruprechtovité středy, kuňkalíkovité výšky... :mrgreen:
Nemohu si pomoci, ale to není ONO !

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Uznávám každého, kdo něco dokázal, Kazzatele nevyjímaje.
Přiznávám, že jsem použil impresionističtější výrazy pro popis zvuku, než je u recenzí běžné. Charakter zvuku se však těžko slovně vyjadřuje, a tak je obtížné hledat vhodné příměry.

Na jednu stranu děkuji za upozornění a zpětnou vazbu. Na druhou stranu mi vadí forma, tohoto upozornění, která byla zvolena. Bohužel mám čím dál větší pocit, že se přestává komunikovat tak, aby obsah sdělení nebyl provázen zbytečnými vulgaritami.
Věřím, že milovníci hudby a hifisté jsou lidé, kteří dokází konstruktivně komunikovat a ne se napadat prostřednictvím vulgarit navzájem. To mnoho lidí může odradit od přispívání na toto fórum, kam chodím rád a rád se dozvídám nové věci a snažím se sem přenést radost, kterou mi poslech hudby s mojí sestavou přináší.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Sám také nerad používám vulgarit, ale uznávám že popsat charakter zvuku je věc obtížná. Mám mnohdy pocit, že moje slovní zásoba je někdy malá a omezená k tomu, jak bych to chtěl popsat. Takže se omlouvám.
Na druhé straně připouštím, že ten slovní obrat "odpružené" vystihuje barvu strunných nástrojů, kde popisuje tu charakteristickou vibraci struny (dozvuk), to kmitání struny do ztracena..., neboli opak dadaftova popisu jak NE
dadaft píše:....... když prostě zní drnknutí do kovové basové struny jako úder trubkou do kovadliny není to ono. :lol:

Pilotek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pilotek »

kazzatel píše:Já poslouchal a dělal předzesilovače v době, když jsi ještě honil kačera...ale svalnatý basy opravdu nemusím... :lol:
na to, že sa tomuto koníčku venujete už toľko rokov a dokázali ste v hifi možno viac ako iný,
sú Vaše pripomienky a časté invektívy viac, ako smutné a hodné tak puberťáka 5.ročníka
Milan Materna

boxer

Příspěvek od boxer »

Doktora Štrosmayera (Miloš Kopecký) či doktora Gregory House(Hugh Laurie) (přičemž jsou to obě fiktivní postavy,i když Štrosmayer až tak ne) lidé mají rádi,přesto že jsou svým spůsobem hulváti.

Tady máte podobného doktora přes bedýnky zesílení, a najednou vám nějaké to slovíčko vadí.

Odpovědět