Gramofony od J. A. Michell Engineering
Re: Gramofony od J. A. Michell Engineering
Včera večer vám končil moooc pěkný krasavec na ebay. Michell Orbe SE. Chvíli mě hodně svrbělo přihazovací tlačítko. Ale nakonec jsem odolal. Ovšem bylo to nové, s přípravou na SME V a za neuvěřitelnou cenu i s poštou někde k 41-42000Kč. Koupě jako hrom. Běžně to takto na ebay nebývá.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT
Kousek to byl moc pěkný, ale byl vyroben asi před deseti lety.
Kdyby jsi ho chtěl dostat na dnešní top úroveň, musel by jsi koupit nový motor, nový zdroj a asi i nové dělené věže s pružinami.
Protože se jednalo o verzi SE, tak i akrylové šasi s víkem. Cena ? Skoro to samé, co bys zaplatil na ebay.
Jak tě znám, určitě by jsi chtěl to nejlepší.
Kdyby jsi ho chtěl dostat na dnešní top úroveň, musel by jsi koupit nový motor, nový zdroj a asi i nové dělené věže s pružinami.
Protože se jednalo o verzi SE, tak i akrylové šasi s víkem. Cena ? Skoro to samé, co bys zaplatil na ebay.
Jak tě znám, určitě by jsi chtěl to nejlepší.
Peere, narazil jsem na fotku zatlumení subchasis.

Existuje možnost montáže druhého raménka.

Existuje možnost montáže druhého raménka.

Pokud existuje možnost montáže druhého ramínka, je Tvou povinností, ji využít .
SME 3009 ti tam leží nevyužité a modré Sumiko, se Ti líbilo.
Ale HO MC už máš, tak něco jiného, třeba MM, nebo MC LO.
Už jen pro ten pohled, na přezbrojený gramofon, volá po realizaci !
Výborný nápad.
Byl bys jediný majitel Michell Orbe s dvěma ramínky u nás !

SME 3009 ti tam leží nevyužité a modré Sumiko, se Ti líbilo.
Ale HO MC už máš, tak něco jiného, třeba MM, nebo MC LO.
Už jen pro ten pohled, na přezbrojený gramofon, volá po realizaci !
Výborný nápad.
Byl bys jediný majitel Michell Orbe s dvěma ramínky u nás !
Bude ale problém s umístěním motoru.
Ten na obrázku to má snažší, jelikož má SE verzi.
Muselo by se řezat do akrylové podstavy, do toho bych nešel.

Souhlasím Peere. Ten lesklý černý podstavec je nedotknutelný.Peer píše:Bude ale problém s umístěním motoru.
Dělat do něj díru na motor, jen kvůli SME 3009 je zbytečné.
SME V. a nic víc.
Spíš jsem slintal nad SME 3009 já, ale je to vysoká verze. Pod schasis potřebuje 10 cm, plus ohyb kabelů do phona.
Gramofon bych musel postavit na špalky. A přeřezání základny na SME je taky blbost. Vychladnul jsem.
Tohle je už vysoká liga, ale moc pěkná.
Je to možné. Motor by se musel umístit mimo akrylové šasi. Musel by se použít delší řemínek. Při zavírání víka by bylo nutno jej sundávat. Je ale škoda dělat nevratné změny na gramofonu. Jednodušší by bylo koupit ještě jeden gramec.
to Fox:
ano, tak by to teoreticky šlo.
Mě se ale takové řešení moc nelíbí, nehledě k tomu, že by se mě to nevlezlo na polici...
Mě se ale takové řešení moc nelíbí, nehledě k tomu, že by se mě to nevlezlo na polici...

Na eBay UK se poslední dobou roztrhl pytel s gramofony Michell. Dají se pořídit do ceny 25 tisíc. Někdy je ale třeba vyjednávat s majiteli o zasílání mimo UK. Chce to trpělivost. Někdy povolí těsně před koncem aukce, když nikdo nekupuje, nebo cena není podle jejích představ.
Že by se někdo přidal k "Michellistům" ?
Peere, máš pravdu, tento gramofon se nesmí prznit žádnou úpravou. Co by se mohlo zdát z počátku zajímavé, později by mohlo mrzet.Peer píše:to Fox:
Do těch 25 tisíc to je ale jistě bez ramínka a ještě nějaký starší typ co by se stejně "musel" vytunit ... nebo nee?fox píše:Na eBay UK se poslední dobou roztrhl pytel s gramofony Michell. Dají se pořídit do ceny 25 tisíc. Někdy je ale třeba vyjednávat s majiteli o zasílání mimo UK. Chce to trpělivost. Někdy povolí těsně před koncem aukce, když nikdo nekupuje, nebo cena není podle jejích představ.

Minulý týden tah byl model SE za 750 liber. Byl sice bez ramene, ale tři měsíce starý. Teď tam je podobný s Regou. Cena je prozatím kolem 200 liber. Zkus to.
Mám plonkovní vytuněné SME 3009. Pokud někdo koupí Michell, dám mu jej za cenu tuningu.
Mám plonkovní vytuněné SME 3009. Pokud někdo koupí Michell, dám mu jej za cenu tuningu.
Jsou to fakt krásný stroje
Za 25k (i bez ramínka) je to epesní cena
Než Regu to fakt stokrát radši tvé SME 3009, jednou ji použiji na nějaký svůj bastl, snad bude jednou víc času
Váš klub, ač je mi sympatiš rozšiřovat nebudu, šel jsem jinou cestou...

Kluci co mají Michell mi přijdou spokojení, bez nutkání k obměnám a vylepšování.
Miroslav Láb ho vzal do skupinového testu gramofonů kde Michell Gyrodec změřil a uvedl že má vynikající odstup od hluku kolem 80 dB.
Miroslav Láb ho vzal do skupinového testu gramofonů kde Michell Gyrodec změřil a uvedl že má vynikající odstup od hluku kolem 80 dB.
Rok 1969. Michell Gyrodec. Objevil se ve filmu Mechanický pomeranč v roce 1971. Již tehdy se vyrábělo ramínko SME 3009.