IRON MAIDEN - The Number of the Beast

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
jardalukas
Kontaktovat uživatele:

IRON MAIDEN - The Number of the Beast

Příspěvek od jardalukas »

Zdravím všechny.
Přišel jsem si sem pro názor a tip.
Nedávno jsem koupil vinyl od Ironů, konkrétně první tři alba. No musím říct, že jsem byl hodně zklamaný...
Iron Maiden - zvuk jako by za plentou
Killers - to samé, bez šťávy...
The Number - snad nejhorší vinyl co mám...
To jsou poznatky s reedice od Parlophonu, která se tady prodává...
No a před týdnem jsem kolegovi s práce kupoval od člověka s bazaru vinyl The Number of the Beast s roku 1984 od EMI, no a šok. Hraje to jak s praku a nemá to prostě chybu. Navíc méně praskání než u nového vinylu no a ta dynamika a prostor, to je neuvěřitelné...
Takže jsem se rozhodl, že koupím starší vydání, ale chci koupit samozřejmě to nejlepší... Takže se ptám, pokud má tady někdo zkušenost praktickou a může doporučit kterou edici koupit ?
Děkuji.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: IRON MAIDEN - The Number of the Beast

Příspěvek od lechos »

To je těžká otázka a jistý zajíc v pytli. Koupit CD.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

No, CD mám. CDP 7 46364 2 ,takže hodně staré a hraje velmi dobře. Ale dal jsem se na vinyl a tak chci vinyl :-)

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Lechosi, pokud jde o cd reedici, koupil jsem si nedávno na Alze 1. a 2. Album, Velmi pěkné nahrané překvapivě, i obal rozkládací, za 200 jsem to prostě zkusil. Dělali i jiné. Myslím, že jsem to dal do vlákna iron maiden.
Vinyl mám 1.lp, určitě dobré pokud si pamatuji, nějaké německé vydání, myslím že i nějaký Direct metal mastering či co, kouknu ti zítra, mám v bývalém bydlišti. Mám i jiné vinyly od maiden, tedy starší samozřejmě, a vše ok

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Jo pardon, prekoukl jsem se, tazatel nebyl lechos

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

@Pesi
Jo, pochopil jsem.
Mrkni doma na ty LP a dej vědět.
Dík.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Vinylovky mejdnů jsem vlastnil taky než je pohltila bezedná burza, to bylo v době vzniku.
Desky (zahraniční rock tedy) trvale deficitní byly a vydavatelství se tolik neřešilo. Možná
jugoš nebo jeden ví...Gramec NC420 s přenoskou Tesla kteráž to jaksi nivelovala do průměru.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Každopádně jedno vím určitě, v r 1991 nebo 2 jsem si koupil za 120 Kčs No prayer for....
Takže Supraphon , a hraje jak z praku.
snad tedy Supraphon, moc jiných možností není 🙂

LUK

Příspěvek od LUK »

Jiných možností jsou spousty, zrovna tahle alba vyšla v nespočtu vydání:
https://www.discogs.com/sell/list?year1 ... rice%2Casc

Ze starých vydání konkrétně například:
https://www.discogs.com/release/1033700 ... ron-Maiden
https://www.discogs.com/release/609375- ... en-Killers
https://www.discogs.com/release/4225106 ... -The-Beast

Z novodobých vydání jsou skvělý tyhle z jedný a tý samý série reedic/remasterů z roku 2014:
https://www.discogs.com/release/6191359 ... ron-Maiden
https://www.discogs.com/release/6175777 ... en-Killers
https://www.discogs.com/release/6191421 ... -The-Beast
Nevím jestli ještě budou k dostání nový v obchodech, nicméně sehnat se dají jako nic.

A ohledně praskání, právě nový LP je potřeba vyprat, to není nic novýho, z výroby čistý opravdu nepřijdou. Bez vyprání nemá smysl stěžovat si na praskání.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za linky a za rady, nicméně bych raději radu nebo porovnání od někoho, kdo měl možnost a nebo má možnost srovnání. Linky na různá vydání jsem našel taky.
Ještě ohledně toho praskání nové desky. Já hodnotil kvalitu zvuku vydání od Parlophone, to praskání jsem dodal jen tak navíc. A o vydání Parlophone se dá pár hodnocení dočíst na discogs a skoro všichni ji hodnotí přesně tak jak jsem napsal... Škoda jen, že jsem si to nenašel dříve než jsem ji koupil. Jedno hodnocení jsem našel i na Alza a taky bylo špatné...
Navíc mi připadá dost nesmyslné, aby člověk pral novou desku. Nedává to žádný smysl a ani opodstatnění. Nová deska je prostě nová a pokud byla hned zabalena, tak nevidím důvod ji prát. Nová deska musí být čistá a pokud jsou na ní otřepy, tak ty se stejně praním neodstraní. A prach s obalu, na to stačí jemný kartáč. Možná se něco za těch 50 let změnilo, nebo je to nějaký nový trend, ale zatím jsem žádnou novou desku nemusel prát a 99% všech desek hrálo bez praskání.
Ale je to jen můj názor, ale rád se poučím od zkušenějších.

LUK

Příspěvek od LUK »

Ty odkazy který jsem dal na ta konkrétní vydání jsou vydání který mám a který znám, mám jak ty starý (některý dokonce v několika různých vydáních), tak ty nový z roku 2014. Ty starý hrajou jinak a o něco líp než ty nový, ne že ne, ale i ty z roku 2014 hrajou skvěle. Jsou o něco nabasovanější, jak velí moderní doba, ale jinak naštěstí OK. Kéžby alespoň takhle hrály všechny novodobý LP. Nevím kdo je jak, kde a na čem poslouchal nebo snad hodnotil, ale čemukoli co píšou na alze nelze nepřikládát jakoukoli váhu. A taky musíš mít na paměti, že na takovýhle weby, nebo spíš na web obecně (discogs nevyjímaje), píšou svoje názory nejčastěji nehifisti co mají gramofon jen proto, že je to v posledních letech zrovna "in," kvalitní nahrávku nepoznají ani když jí slyší atp. a takový lidi dají tomu LP vydání špatný hodnocení třeba i jen proto, že má zvuk na tej LP míň basů než jak by si oni přáli i přesto, že je to tak v správně a zvukově to je špičkový vydání. S tímhle se setkávám pořád.
Každopádně ale pokud chceš to nejlepší, tak si sežeň ty původní LP, jak jsem říkal, zrovna alba Iron Maiden vyšla ve spoustě vydání, takže je seženeš celkem snadno.

A praní desek? Nevím kolik nových LP ti prošlo rukama, ale mě spousty (převážně i dnes kupuju starý LP, ale sbírám nosoiče už léta, takže mi jak dnes tak i v minulosti prošla rukama hezká řádka nových LP) a nenarazil jsem snad na jedinou, která by od výroby byla čistá a nepotřebovala by vyprat. Představa, že nová deska musí být z výroby čistá je nesmysl, už jen tím jak tu LP plesknou do papírovýho vnitřního obalu je ta LP tak zajetelená, že je to na ní kolikrát vidět ize dvou metrů. Po vytažení z papírovýho vnitřího obalu je deska plná prachu, kousků a "žmolků" z toho papíru a ty jsou k ní kvůli statickej elektřikně krásně "přilepený," takže setřít štečkem fakt nestačí, tím setřeš nanejvýš pár těch viditelných nečistot, ale to je jen zlomek toho co na tej LP je. A statická elektřina je další věc kvůli kterej LP prskají a praním se statický elektřiny právě učinně zbavíš (i když odstaňovat statickou elektřinu před přehráním každý strany desky je i tak stále potřeba to je jasný). Právě nový LP je tudíž potřeba vyprat kolikrát víc než ty starý. I ty co totiž nejsou uložený v papírovým obalu, ale v obalu plastovým, nebo papírovým s vnitřní plastovou vrstvou jsou stejně z výroby zajetelný. Nepředstavuj si, že ty LP někdo po vylisování jakkoli zbavuje nečistot, vylisovat a šup na stojan, do obalu až pozdějc až bude těch LP vylisovanejch víc, prach a nečistoty se ve výrobě nijak zvlášť neřeší, ty si případně odstraní ti kdo chtějí poslouchat hudbu kvalitně a aby jim desky nepraskaly, tedy hifisti. A hifisti jsou jen malý procento těch co si ty LP kupujou, takže s nějakým čístěním se výrobce nebude zdržovat, nedělej si iluze.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

IMG_20220523_180228.jpg
Já bych doporučil ke koupi tento výlisek vydaný 1980 v Německu pro evropskou distribuci
IMG_20220523_180643.jpg
Vlastním ho od roku 80 a zvukově je hodně vzdušný a dynamický.
V porovnání s reedicí 2014 je tento výlisek světlejší, reedice je zemitější,ale hraje také výborně.
IMG_20220523_180359.jpg
Píši pouze o deskách které vlastním, protože jak se říká "ukázaná platí.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

IMG_20220523_180753.jpg
Druhý titul je původní anglické vydání.
IMG_20220523_180643.jpg
Zvuk je též vynikající, oproti reedici 2014 opět světlejší.
Podotýkám ovšem,ze 2014 též hraje výborně a pochopitelně bez praskotu.
IMG_20220523_180700.jpg
To platí i o titulu předešlém.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

IMG_20220523_181201.jpg
Třetí album z roku82 je německé původní vydání.
IMG_20220523_181031.jpg
V době vzniku naprostá bomba, zvukově nadprůměr, otevřené, vzdušné, přesné,tak jak německé desky bývalý.Doporucuji k poslechu tuto verzi.
IMG_20220523_180955.jpg
Verze 2014 opět zemitější, hodně zvukově podobná původní anglické verzi
.
IMG_20220523_180936.jpg
2014 má trochu odlišný revers obalu, zřejmě byla použita grafika z cd.

Odpovědět