Dobrý den,
omlouvám se, pokud zde již bylo řešeno, ale potřeboval bych poradit s volbou vhodné přenosky. Vlastním následující sestavu:
Gramofon: Optonica 5100 přenoska audiotechnica „základní žlutá“
Zesilovač: Onkyo integra 8250
Repro: Xavian bonbonus
Při přehrávání z CD je zvuk vyhovující. Ale pokud pouštím desky, je zvuk ve spodních polohách takový dunivý, plochý, prostě evidentně postrádá dynamiku a já nevím co ještě. Basový buben zní skoro na všech deskách stejně, kontrabasu spodek chybí úplně. Popravdě nevím kolik má přenoska naběháno, gramofon mám z druhé ruky.
1) Mohlo by to být způsobeno nastavením raménka?
2) Nebo přenoskou? Pokud ano, jakou by jste mi do 2500,- doporučili? (poslouchám hlavně akustickou hudbu, jazz)
Děkuji za každou odpověď, mě jako začátečníka potěší.
Jakou zvolit přenosku?
Re: Jakou zvolit přenosku?
nastavením ramínka to není
přenoska Ortofon OMB 10, základní model, náhradní hrot po ohrání dostupný za 30% ceny kompletní přenosky
v nouzi extérní preamp korekčák vyšší třídy připojený do vstupu aux, CD nebo tuner
přenoska Ortofon OMB 10, základní model, náhradní hrot po ohrání dostupný za 30% ceny kompletní přenosky
v nouzi extérní preamp korekčák vyšší třídy připojený do vstupu aux, CD nebo tuner
Ok, zkusím pořídit jinou. Díky za info.
Začít přenoskou je určitě dobrý nápad. Pokud by problém přetrvával, pak může být problém se zvukem způsobený gramcem samotným - vypadá to na docela "šunku"! Bez urážky - to by pak byla otázka výměny stroje nebo se jej pokusit nějakým vylepšit. Zvýšit hmotnost, posadt jej na masivní podstavec, použít přítlačné závaží / clamp a vůbec se snažit eliminovat veškeré vibrace.
Dobré odpoledne,
rád bych se na zkušené HiFi-sty obrátil s prosbou o radu, kterou ze dvou předvybraných přenosek bych měl pořídit jako smysluplný "upgrade" za stávající Ortofon OM 5e?
Zesilovač i repro jsem letos po cca 30-ti letech již "upgradeoval" na Advance Acoustic X-i75 a sloupy Wharfedale Diamond 240 a tak nadešel čas na upgrade i mé "srdcové" NC 450, kterou mám od samého začátku a stále šlape jako hodinky.
Jediná změna za těch dlouhých 30 let byla jen výměna původní přenosky právě za OM 5e.
Rozhoduji se mezi Ortofon M2 Red a Nagaoka MP-110, které mi byly doporučeny, ale nemohu si nějak vybrat kterou s ohledem na celý řetězec...
Netuším, zda náhodou není ta Nagaoka MP-110 už zbytečně moc "dobrá" a zda ji vůbec "uslyším" ve srovnání s levnější M2 Red?
Pokud by ale byla opravdu "slyšitelným" přínosem, tak do ní rád zainvestuji...
Předem děkuji za Vaše názory a doporučení.
Milan
rád bych se na zkušené HiFi-sty obrátil s prosbou o radu, kterou ze dvou předvybraných přenosek bych měl pořídit jako smysluplný "upgrade" za stávající Ortofon OM 5e?
Zesilovač i repro jsem letos po cca 30-ti letech již "upgradeoval" na Advance Acoustic X-i75 a sloupy Wharfedale Diamond 240 a tak nadešel čas na upgrade i mé "srdcové" NC 450, kterou mám od samého začátku a stále šlape jako hodinky.
Jediná změna za těch dlouhých 30 let byla jen výměna původní přenosky právě za OM 5e.
Rozhoduji se mezi Ortofon M2 Red a Nagaoka MP-110, které mi byly doporučeny, ale nemohu si nějak vybrat kterou s ohledem na celý řetězec...
Netuším, zda náhodou není ta Nagaoka MP-110 už zbytečně moc "dobrá" a zda ji vůbec "uslyším" ve srovnání s levnější M2 Red?
Pokud by ale byla opravdu "slyšitelným" přínosem, tak do ní rád zainvestuji...
Předem děkuji za Vaše názory a doporučení.
Milan