JDU DO KOTOUČÁKU!

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: JDU DO KOTOUČÁKU!

Příspěvek od octavius »

Pekny kus mechaniky *palec* To sa bude vdaka tej cene predavat ako horuce rohliky... :roll:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Visaton píše:
08 pro 2015 22:24
Nevím jak ostatní ale zjistil jsem jednu věc.
Mám docela slušnou řadu cd a lp. Ale když se před to postavím, tak zjistím, že nemám z čeho vybrat a nemám co poslouchat.
Probírám to z jedné strany na druhou a nevyberu si.
A zjistil jsem, že ideální volba je kotoučák, kde jsou náhodně nahrané písničky a ne jedna skladba za druhou od jednoho interpreata, což mě začne nudit, když člověk ví, jaká bude další píseň..............
Odpovídám hned na první příspěvek vlákna, v diskusi už asi někdo napsal něco podobného, co napíšu já:

Ještě lepší než kotoučák jsou v tomto směru možnosti současných hudebních streamů.
Osobně rád poslouchám jak celá alba, tak právě jako ty výběry, kde se střídají různí interpreti i žánry. Záleží, jakou mám náladu.
A tohle lze na Spotify a dalších streamovacích platformách dotáhnout k dokonalosti - časem si buduju mnoho osobních playlistů, kde ukládám ty nejlepší skladby z alb, která postupně poslouchám. Z většiny desek je to nic, jedna nebo dvě skladby, ale jsou i alba, ze kterých většina. A když je nálada, tak si vyberu nějaký konkrétní (jazz, blues apod.) nebo obecný playlist, zapnu náhodné přehrávání,,,,,,,,,,,,, a je to fakt paráda. Někdy se vytvoří úplně boží kombinace písniček...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ten pásek se nakonec oposlouchá též, měl jsem pár kotoučáků a 120 km pásků, ještě lepší je FM rádio a vhodná stanice...hraje 24 denně a nikdy se neopakuje ;)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Právě v nabídce na audio-marktu :-)

Obrázek

Carlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Taky uvažuji o páskovém stroji. Nabízí se jich nyní dost, i když ceny jsou "slušné". Láká mě Revox, kvůli českému servisu a dostupnosti náhradních součástek na ebay. Nemá někdo solidní kotoučák na ostravsko-karvinsku? Rád bych to zkonzultoval.....

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Zajímavý článek , vč. odkazů na možný nákup Master pásků : http://www.recordingthemasters.com/wp-c ... Bandes.pdf

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

On ne parle pas français :D

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Dnes mi dodal FedEx Master pásek na rychlosti 38 :
20180326_143148.jpg
, nechal jsem si to nahrát na pásek SM 468 a ekvalizaci NAB, což mému kotoučáku , velmi chutná.
Je to výběr jejich nabídky, už to točím podruhé a nemohu se nabažit toho zvuku, ten drajv, čistota, lokalizace -- myslím , že i SACD a DVD-A má co dělat.

Odpovědět