JDU DO KOTOUČÁKU!

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Visaton
Kontaktovat uživatele:

JDU DO KOTOUČÁKU!

Příspěvek od Visaton »

Nevím jak ostatní ale zjistil jsem jednu věc.
Mám docela slušnou řadu cd a lp. Ale když se před to postavím, tak zjistím, že nemám z čeho vybrat a nemám co poslouchat.
Probírám to z jedné strany na druhou a nevyberu si.
A zjistil jsem, že ideální volba je kotoučák, kde jsou náhodně nahrané písničky a ne jedna skladba za druhou od jednoho interpreata, což mě začne nudit, když člověk ví, jaká bude další píseň. Takže uvažuju, že koupím Revoxe, nebo Akai. Navíc mě nebaví přehazovat CD a má to svoje kouzlo na doby minulé.

boxer

Re: JDU DO KOTOUČÁKU!

Příspěvek od boxer »

A co Random?

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

Nj, ale já mám jen karusel na 5cd.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Na tyhle časy krize jsou dobré žánrové inet rádia, kde se mi vždy vyloupne něco líbivého, co neznám *thumbs up*

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

dkdkdk píše:Na tyhle časy krize jsou dobré žánrové inet rádia, kde se mi vždy vyloupne něco líbivého, co neznám *thumbs up*
Tak asi nemám ty stavy sám??:-)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

V autě to mám ošetřené už dávno a lépe, než doma, protože bez ohledu na to, na jakém médiu je to doma, je to v autě mp3 320, je to vsechno na jedné velké SD kartě a zapnuté na náhodný výběr, takže tam zažívám vskutku nečekané kombinace, navíc prokládané hlášením o tom, že D1 je ještě furt ucpaná a A4 jakbysmet.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Kotoučák je super věc, mám také pár pásů nahraných jako mix oblíbených skladeb a dle rozpoložení si pustím . Ale pozor už jsou to mašinky většinou starého data a někdy jsou problémy s náhradními díly. Nedávno jsem obdržel několik Master pásků a ten zvuk se nedá srovnat s jakýmkoliv mediem ( ten zvuk je prostě špička ).

Co se týče v autě tak přesně jako S499, mám mix na SD kartě a když nehrají nic v rádiu tak vložím kartu a pohoda.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Spotify. Placená verze. Na pořadí na pásce si zvykneš už při jejím nahrávání.

Ovládání třeba i mobilem z kuchyně. Nebo si to přepneš aby to místo v obýválu hrálo v kuchyni.
Chceš 60.léta? nebo 50.leta? Nebo Něco od xxx? Nebo písně podobné yyy? Nebo tvůj vlastní adhoc playlist? Nebo cizí playlist?
Nebo si chceš to album poslechnout ve vlaku? Či na procházce lesem? Nebo přes bluetooth v autě?
Chceš slyšet i to co doma nemáš? Nebo o čem jsi vůbec nevěděl, že vyšlo?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Viz Noaid. Paska nic neresi.

Ja jsem tenhle problem vyresil placenou verzi Tidalu (330 Kc mesicne). Stream 1411 kbps v CD kvalite (i kdyz ten jejich ripovaci CD prehravac neni zadnej hajent).

Je to genialni na objevovani novy hudby. Zvolis zanr, tema nebo typ interpreta, poslouchas nahodne vybirany kousky. Kdyz neco vic zaujme, oznacis do oblibenejch.

sekal

Příspěvek od sekal »

noaid píše:Spotify. Placená verze.
Nebo Deezer. Žánrově zaměřená i-net. rádia též vyhoví. Pořízení kotoučáku je pro dané účely nesmysl (a anachronismus).

Odar

Příspěvek od Odar »

<OT>
sekal píše:(a anachronismus).
Precital som anarchizmus :lol:
</OT>

MPK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MPK »

chlapi nekažte mu radost, nadpis hovoří jasně. Přehráváním z PC a spol. nikdy nedocílí té "nostalgie" a potěšení z krásné věci, kterou je navíc radost obsluhovat a provádět nejrozmanitější "obřady" s provozem takového stroje spojené (leštění panelu a knoflíků, bílé rukavičky alá gramofon, demagnetizace, údržba páskové dráhy, zavádění pásku do dráhy,...). Už jen ty vzpomínky, které se nutně vybaví při pohledu na takový stroj, mám osobně moc rád... *2thumbsup*

...na druhé straně, není a nebude to levná záležitost, ale to si snad zakladatel vlákna uvědomuje.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Já mám dva velké kotoučáky (Sony TC-755 a Philips N-4520) ale používat je na random play by mě nenapadlo - ono se to pevně nahrané pořadí i v mixu za chvíli oposlouchá.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pokud máš staré archívní pásky z oněch radostnějších časů tak prosím...ale nahrávat dneska vlastní mix...náročné, zdlouhavé a sekvence písniček se jednou oposlouchá tak jako tak, nicméně zvaž 1/2 stopou mašinu (ReVoX, Teac, Akai, Technics...) a rychlost 19,05 cm/s to je potom jiný kafe...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

MPK píše:Přehráváním z PC a spol. nikdy nedocílí té "nostalgie" a potěšení
No a já to vidím přesně naopak. Nahrávání na pásku by mi to zcela zprotivilo.
Naopak jsem zažil mnoho krásných večerů probíráním se spoustou staré muziky, hlavně české, kterou jsem desítky let neslyšel a na kterou jsem úplně zapomněl. Pouze si pouštět to, co už mám stokrát ohrané a znám nazpaměť a ozvláštňovat to pouze změnou pořadí vidím jako marné. Je-li to ohrané, je to ohrané i v jiném pořadí.

Myslím si, že právě pro nás starší je Spotify darem z nebes. Zpočátku jsem si toho nevšímal, bral jsem to jako ztrátovou kvalitu apod. Spousta podobných důvodů. Před rokem jsem si zřídil free účet, poslechl během 2 dnů pár českých alb, o kterých jsem ani nevěděl, a začal platit těch 160 Kč měsíčně. Od té doby je to můj hlavní "transport" :-)

Teď kašlu na "ztrátovou " kvalitu, pouštím to z minipc+tablet ci mobil za 4 tisíce a optiku do DACu a z poslechu mám radost a potěšení často mnohem větší než ze špičkové nahrávky. A na tabletu mi k tomu ještě běhají automaticky texty těch písniček přehrávaných na hlavním aparátu.

A je tam téměř vše a legálně. A ten komfort...ideální třeba pro poslech při práci.

Odpovědět