OK, něco je špatně, ale buď se zvukovkou, nebo káble sou mizerný nebo tak něco, protože zesík a bedny hrajou perfektně - z kazeťáku. Prohodil jsem kabely a žádná změna.
OK tak zvukovka je křumpl i když o ní ve Stereophile a všude jinde pěli samou chválu. Tak jo, celej den jsem pročítal o DACech a večer hned jeden běžel pučit. Nebudu poslouchat sračkový PC! Pučil jsem HRT MUsic Streamer II, asynchronní USB DAC co sice není zrovna drahej, ale vyhrál docela dost ocenění v rámci svý třídy a nebudu nic moct svádět na jitter. Zapojil jsem to, posadil se pustil svou referenční nahrávku a bylo to tam! Ty vejšky, ty basy! Pak jsem zase začaexperimentovat - ze zvukovky, z DACU i z kazety jsem pustil stejnou věc, sladil hlasitost a přepínal A/B/C. No a nebylo to tam. DAC i zvukovka měli prakticky stejnej zvuk. Kazeta sice trochu šuměla a občas si zakolísala, ale vejšky, basy i prostor parádní o třídu vejš.
No a mě to nějak hlava nebere. Můžete se do mě navážet, že mám debilní sestavu a bůhvíco, ale je to blbost. Ten DAC rozhodně není šunt, bedny a zesík hrajou skvěle - z kazety, takže to taky není šunt a díky DACu na zdroji v PC tak úplně nezáleží (ale i tak - pouštím do tho Bit Perfect signál přes WASAPI/ASIO z J.River Media Center, takže tady chyba taky asi nebude). Úplně mě navíc děsí představa jak by to hrálo, kdybych měl pořádnej deck v dobrý stavu a čerstvou, ve Walkmanu 1000x neojetou kazetu!
Tak čím to je? Jediný co mě napadlo je, že ty kazety se nahrávaly nějak víc přebuzeně, aby to na nejrůznějšíchg šitech mělo pořád vejšky a tak je to oproti CD prostě osolený, jako kdybych vyhonil ekvalizér pořádně nahoru.
Nebo kde jinde může bejt chyba?