Kompletní sestava Conrad Johnson

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kompletní sestava Conrad Johnson

Příspěvek od lubin »

bh69 píše:
Pytel píše:základ je ošetřit 230V ( solo přívod stíněným kabelem, kvalitní zásuvku, odpojovač pojistky, aspoň oddělovací trafo , nejlepe pračku a sitové kabely stíněné )
"pracku" chapu (pokud funguje), jeste pochopim stineny kabel od pracky k pristrojum, pro jistotu, kdyz uz je to vycistene. Ale proc resit stinene rozvody po baraku a specialni zasuvky, kdyz pred takto upravenymi par metry rozvodu jsou stovky metru elektricke site k nejblizsimu trafu s navesenymi sousedy, nemluve o zbytku site ? V tom smysl nevidim.

Možná proto, že to jde "slyšet".
Také mě překvapila neAKUSTIKA místnosti na fotce, stejně jako obyč. prodlužka...jinak je to krása.

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

bh69 píše:
Pytel píše:základ je ošetřit 230V ( solo přívod stíněným kabelem, kvalitní zásuvku odpojovač pojistky, aspoň oddělovací trafo , nejlepe pračku a sitové kabely stíněné )
"pracku" chapu (pokud funguje), jeste pochopim stineny kabel od pracky k pristrojum, pro jistotu, kdyz uz je to vycistene. Ale proc resit stinene rozvody po baraku a specialni zasuvky, kdyz pred takto upravenymi par metry rozvodu jsou stovky metru elektricke site k nejblizsimu trafu s navesenymi sousedy, nemluve o zbytku site ? V tom smysl nevidim.
Tak tady v tomto naprosto souhlasim. *thumbs up*

Mozna by nam TAB mohl rict vice o akustice mistnosti. Z fotek je to tezko poznat, ale me se nezda, ze by to bylo vubec hrozne. nejake panely tam ma, zaluzie i nabytek.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Pytel píše: Dle mě, kdo to fakt myslí vážně z poslechem hudby v lepším levelu, tak základ je ošetřit 230V ( solo přívod stíněným kabelem, kvalitní zásuvku, odpojovač pojistky, aspoň oddělovací trafo , nejlepe pračku a sitové kabely stíněné ) a na tomto základním kamenu teprve budovat hifi sestavu.
Ale vždyť to má krmené přes Belkin :?: :mrgreen:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Je to samá odrazná plocha a ten levý planar stojí blízko u okna, kdežto vedle pravého je podstatně více místa do boku. Doba dozvuku bude dlouhá, opravdu to nemůže být dobré (akustika). Je to ale bohužel skoro "norma".
Pavel Macura Audio

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tohle proste dobre ani hrat NEMUZE! *taktone*
To preci nejde, kdyz ma nekdo takhle nedokonalou poslechovku s jeste nedokonalejsim privodem proudu! *headbang*
Uz jen proto NE, ze si nekteri clenove tohoto fora proste nehodlaji priznat, ze to, co si tenhle pan takhle neuvazene postavil do obyvaku, i takhle s prehledem prehraje sestavy 90% clenu tohoto fora! :? (Mou nevyjimaje!)
A jak by to teprve hralo, kdyby tu akustiku a napajeni byl resil….. ;)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Určitě, už jen proto, že jsou tam lampy + planáry za Z XXX YYY CZK *2thumbsup*
Pavel Macura Audio

Odar

Příspěvek od Odar »

TAB --> Vdaka za pekny (a poucny) pribeh *sunglases*

Martin76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin76 »

TAB píše:
Obrázek
Zde je vidět maketa celá z nerezu, ručně leštěná. Vyrobená jen pro ukázku jak by mohl vypadat design nových přístrojů. Velice drahá sranda...
Kdo že vyrábí ten držák, cena?

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Pánové klid prosím :D

pán Macura. Vaše znalosti v oblasti elektro a akustiky jsou nepopiratelné. Ovšem ruku na srdce a řekněte není někdy ta akustika svinstvo? :D
Někdy to vypadá, že ten zvuk bude strašný a někdy zas naopak...

Místnost je dlouhá nudle kterou vy nemůžete z fotky vidět. Na okraji místnosti byl tento systém než ho celý pán prodal. Zvukově to padlo do této místnosti.
Jinak je plná LP desek podél celé zdi, závěs na okně, sedačky, dřevěné původní parkety...atd. Doba do zvuku je tedy celkem přiměřená. Zvuk nebyl podle mě dobrý
kvůli sestavě Martin Logan. Ten bas je dunivější, monotonní bez detailů jako mnoho subwooferů s basreflexem. Chybí mi tam ten drive. Jemnost elektrostatu na středech a vysokých kmitočtech už byla zajímavější. Lampy jako takové zde tedy brzdou nebyli.

Nyní pán koupil velké JBL reprosoustavy. Model vydaný k výročí firmy JBL. Zde se ukázala ta akustika. Na velký bas se ta reprosoustava do malé místnosti nehodí. Byl to děs to poslouchat takže bedny šli zpět k prodejci. Musím dodat, že samotné reproduktory i v dobré místnosti si neumím představit, že by hráli dobře.. K vintage technice OK. JBL jsem rád používal na velkoplošné ozvučování ale tohle mě zkrátka neoslovilo.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

ach jo zas tam má chybu. Vím jsem hrozná čecha, neukamenujte mě prosím :)

Speciální odpověd pro pytla:

Jestli tvoje super stíněné kabely, pračky atd.. odstraní rušení co tady mám ve své síti at už při chodu tepelného čerpadla nebo co poleze ze sítě tak ti dám jednu svojí výplatu, budu psát na foru, že jsi guru přes napájení a jestli někdy něco budu vyrábět tak všechny moje komponenty budou mít součástí balení tvé zlepšováky.

Jako vážně mi chceš tvrdit, že stíněný kabel v baráku má zamezit všemu co se všude kolem vyskytuje a co putuje po těch stovkách km vedení?? Ta pračka-filtr co je vidět na fotce je úplně ale úplně k prdu. Měl jsem to doma a lítalo mi tam HDO nebo co ze sítě naprosto z přehledem.. A ty oddělovací trafa to je taky diskutabilní. Víte co třeba dělá toroidní trafo u některých lamp? Zkuste si to. Takový toroid krásně přenáší bordel ze sítě

Já raději investuji do kvalitních součástek na vybraných pozicích v zapojení, koupím lepší přenosku, nebo převodník ale se sítovou šňůrou kdyby někdo na mě přišel tak mu ji obmotám kolem ucha, otočím čelem zad a... :)

A ted jeden pro všechny co se mi dnes vážně stalo:
Přijde mi dneska zákazník a povídá mi:

Z: Dobrý den prodáváte taky sítové filtry a pračky?
Já: Ne, a na co to chcete?
Z: Ale mám doma rušení
Já: Prosím Vás a jaké rušení, kdo koho ruší :)
Z: No dobře, mám zesilovač Denon a mám v něm rušení.
Já: To je blbost, předpokládám, že máte nějaký reciever s vidlicí
Z: Ano.
Já: zkoušel jste zapojit jen zesilovač k bednám bez komponentů
Z: ano a to nebručelo
Já: No a jak to máte všechno spojené dohromady.
Z: No normálně, cinch do cinche a všechny komponenty mám uzemněné kabel na kostru k topení
Já: Aha, tak to vám poradím a pošlu Vás někam (pzn. kolega to už nevydržel a řehtal se až málem spadl pod pult).
Domů! Utíkejte domů a ten kabel nebo to topení odmontujte. Máte tam zemnící smyčku..
Z: Aha tak to mě vůbec nenapadlo. Děkuji

:D

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

To TAB : nechci se přit o Tve velikosti a erudovanosti v oblasti hifi a elektroniky - ale je videt, ze Pytla neznas ... Az podobnym zpusobem, ktery Pytel naznacuje - upravis tolik poslechovek jako on a budes mit "v ruce" tolik realnych poznatku v teto konkretni oblasti , pak Tvuj prispevek nebude vypadat - sorry za ten vyraz - tak smesne a nafoukane ...
Odpovidat nemusis, chodim se jen vyjmecne a necetl bych .. Dokonce si myslim, ze ani Pytel nebude reagovat - protoze on ve svem veku nebude nikoho presvedcovat o tom, co ma 100x vyzkousene ....
btw - kolik kvalitnich "pracek" ( nikoliv jen filtru) jsi v sestavach namontoval a slysel ????
Tom- fotolaik

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

TAB píše:
Speciální odpověd pro pytla:

Jestli tvoje super stíněné kabely, pračky atd.. odstraní rušení co tady mám ve své síti at už při chodu tepelného čerpadla nebo co poleze ze sítě tak ti dám jednu svojí výplatu, budu psát na foru, že jsi guru přes napájení a jestli někdy něco budu vyrábět tak všechny moje komponenty budou mít součástí balení tvé zlepšováky.
Je vyloučené spojit moudrého přítele hifistů Mirla Pytla s fachidiotem TAB-uizujícím své vlastní zásahy do komerčně prodávaného hifi.
Tohle spojení by poškodilo dobré jméno oduševnělého posluchače s praxí Mirka Pytla. Efičák se zaručuje a doporučuje konzultovat a nakupovat u Pytla prvotřídně provedené kabely s citem a přehledem montované.
*thumbs up*

Kdyby měl Pytel částečně zbytnělé Ego jako TAB a popsal své instalace a zkušenosti, zahrnuly by ho objednávky kabeláže čímž by se z koníčka stal časově nezvladatelný nářez.

Ani celá TABova měsíční mzda nenahradí únavu ze zbytečně vynaloženého času a práce. Jestli by přiznal přínos je málo pravděpodobné.
Docela bych se obával nakupovat u TABa, ať se tu neobjeví, co všechno sem špatně a naprosto nesmyslně koupil a co sem blbě řekl . :-)

Přes to všechno se mi vlákno líbí, je zdrojem poučení a dobré počtení.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

eficak píše:Je vyloučené spojit moudrého přítele hifistů Mirla Pytla s fachidiotem TAB-uizujícím své vlastní zásahy do komerčně prodávaného hifi.
Tohle spojení by poškodilo dobré jméno oduševnělého posluchače s praxí Mirka Pytla. Efičák se zaručuje a doporučuje konzultovat a nakupovat u Pytla prvotřídně provedené kabely s citem a přehledem montované.
*thumbs up*
Aleši, vzpamatuj se! Ty tu ještě vykonáváš moderátorskou funkci? *headbang*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

No ved to.Može aj sam sebe dať BAN.

mirec1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirec1 »

.... nerozumiem preco sa navazate do TAB. Vyslovil iba svoj nazor , nikoho nenapadal ...... a na svoj nazor ma pravo kazdy na tomto fore , aj ked s nim nemusim suhlasit. Nemusite ho za to hned udupat.
Tiez som presiel fazou , ked som neveril na kable a sietove filtre ..... ale niektore skusenosti su proste neprenosne.
Co sa tyka Belkina , zvukovy prinos minimalny , ale napr, Isotek Sigmas , alebo Isotek Nova ..... to uz je ina kava. Ale to treba naozaj vyskusat na svojej aparature. A ci pocut , alebo nepocut vplyv sietovych kablov ..... znovu plati iba pravidlo , vyskusat.
Mne sa prispevky TAB pacia , neboji sa napisat svoje skusenosti ..... otazne je iba to , dokedy ho to v takejto atmosfere bude bavit. :)

Odpovědět