Kompletní sestava Conrad Johnson

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletní sestava Conrad Johnson

Příspěvek od jimmi »

mirec1 píše:.... nerozumiem preco sa navazate do TAB. Vyslovil iba svoj nazor , nikoho nenapadal ...... a na svoj nazor ma pravo kazdy na tomto fore , aj ked s nim nemusim suhlasit. Nemusite ho za to hned udupat.
Tiez som presiel fazou , ked som neveril na kable a sietove filtre ..... ale niektore skusenosti su proste neprenosne.
Co sa tyka Belkina , zvukovy prinos minimalny , ale napr, Isotek Sigmas , alebo Isotek Nova ..... to uz je ina kava. Ale to treba naozaj vyskusat na svojej aparature. A ci pocut , alebo nepocut vplyv sietovych kablov ..... znovu plati iba pravidlo , vyskusat.
Mne sa prispevky TAB pacia , neboji sa napisat svoje skusenosti ..... otazne je iba to , dokedy ho to v takejto atmosfere bude bavit. :)
Suhlasím.A ak niekdo chce pri oprave pekne niekoho ošmeknuť nech sa to vie VEREJNE. Poprípade to ale vopred oznámiť dotičnej osobe-nech sa vyjadrí a može sa brániť.Poprípade ako dospela k takej detekci chyby.Ono práve ale to je pre opravára najepší kšeft,minimálna chyba ale vpodstate lahko zarobený peniaz.Niekedy je to o štastí ale vačšinou je treba mať TIE skusenosti čo može a kde, tomu prístroju byť.A to si káždý brani,radšej nepovie čo tomu bolo alebo povie nepravdu.Co mám pripomienku-To vylepšovanie originál prístrojov ale treba pri niakom dalšom predaji spomenuť dotičnému kupujucemu-inak je to tiež neserioznosť.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

TAB

add reakce TAB na pytlovu úvahu o nutnosti kabelů....

1. je škoda, když člověk který má velký přehled v jistém směru, podceňuje zkušenosti člověka, který má přehled ve směru zase jiném.
(pytel s kabeláží a filtrací proudu laboruje min. 10 let)
podceňovat přínos kvalitní filtrace, stíněných kabelů a vůbec celého elektrického přívodu....
...je důkazem značné nezkušenosti a nemožnosti přístupu ke kvalitně řešeným audio-instalacím.
na tomto fóru prošlo x členů přerodem od "na kabely a pračky nevěřím" po "kvalitní kabeláž a filtrace je nezbytnost".
najdeme zde min. 10 takových (většinou již neaktivních) členů
2. myslet si, že ti všichni co si koupili kvalitní filtraci a drahé napájecí kabely jsou bláhoví (snobští..)je.. ehm... hloupost spojená s omezeností.
Naposledy upravil(a) lachim dne 02 lis 2012 10:12, celkem upraveno 3 x.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

TAB píše: A ted jeden pro všechny co se mi dnes vážně stalo:
Přijde mi dneska zákazník a povídá mi:

Z: Dobrý den prodáváte taky sítové filtry a pračky?
Já: Ne, a na co to chcete?
Z: Ale mám doma rušení
Já: Prosím Vás a jaké rušení, kdo koho ruší :)
Z: No dobře, mám zesilovač Denon a mám v něm rušení.
Já: To je blbost, předpokládám, že máte nějaký reciever s vidlicí
Z: Ano.
Já: zkoušel jste zapojit jen zesilovač k bednám bez komponentů
Z: ano a to nebručelo
Já: No a jak to máte všechno spojené dohromady.
Z: No normálně, cinch do cinche a všechny komponenty mám uzemněné kabel na kostru k topení
Já: Aha, tak to vám poradím a pošlu Vás někam (pzn. kolega to už nevydržel a řehtal se až málem spadl pod pult).
Domů! Utíkejte domů a ten kabel nebo to topení odmontujte. Máte tam zemnící smyčku..
Z: Aha tak to mě vůbec nenapadlo. Děkuji

:D
A koho tím chceš zesměšnit? Toho zákazníka? Já to vidím tak, že ses zesměšnil jedině ty. Pozoruju tady se zájmem tvoje popisy přístrojů. Ale taky jak se svoje amatérské úpravy snažíš nějak komerčně prosazovat. Nic proti amatéřině, sám jsem takový amatér. Ale pokud se k tomu chceš stavět profesionálně, musíš tak taky myslet. Základ je zákazníka, laika vyslechnout, ne si z něj dělat srandu.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

petrL píše:
TAB píše: A ted jeden pro všechny co se mi dnes vážně stalo:
Přijde mi dneska zákazník a povídá mi:

Z: Dobrý den prodáváte taky sítové filtry a pračky?
Já: Ne, a na co to chcete?
Z: Ale mám doma rušení
Já: Prosím Vás a jaké rušení, kdo koho ruší :)
Z: No dobře, mám zesilovač Denon a mám v něm rušení.
Já: To je blbost, předpokládám, že máte nějaký reciever s vidlicí
Z: Ano.
Já: zkoušel jste zapojit jen zesilovač k bednám bez komponentů
Z: ano a to nebručelo
Já: No a jak to máte všechno spojené dohromady.
Z: No normálně, cinch do cinche a všechny komponenty mám uzemněné kabel na kostru k topení
Já: Aha, tak to vám poradím a pošlu Vás někam (pzn. kolega to už nevydržel a řehtal se až málem spadl pod pult).
Domů! Utíkejte domů a ten kabel nebo to topení odmontujte. Máte tam zemnící smyčku..
Z: Aha tak to mě vůbec nenapadlo. Děkuji

:D
Je to jeho názor v ktorom sa myli ale nevie o tom.V tom má Lachym 100% pravdu.
lachim píše:TAB

add reakce TAB na pytlovu úvahu o nutnosti kabelů....

1. je škoda, když člověk, který má velký přehled v jistém směru podceňuje zkušenosti člověka, který má přehled ve směru zase jiném.
(pytel s kabeláží a filtrací proudu laboruje min. 10 let)
podceňovat přínos kvalitní filtrace, stíněných kabelů a vůbec celého elektrického přívodu....
...je důkazem značné nezkušenosti a nemožnosti přístupu ke kvalitně řešeným audio-instalacím.
na tomto fóru prošlo x členů přerodem od "na kabely a pračky nevěřím" po "kvalitní kabeláž a filtrace je nezbytnost".
najdeme zde min. 10 takových (většinou již neaktivních) členů
2. myslet si, že ti všichni co si koupili kvalitní filtraci a drahé napájecí kabely jsou bláhoví (snobští..)je.. ehm... hloupost spojená s omezeností.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Nu dobrá. Pytla neznám ani nevím jaké má zkušenosti. Reakce na pytla byla a je všeobecně k tématu kabelům. Dejme tomu že jsem vyzkoušel málo praček, málo sítových kabelů a však můj názor na stínění kabel ve zdi jsem už zde prezentoval. Úplně něco jiného je akustika místnosti, správné zemnění uvnitř přístroje a dobrý návrh plošného spoje atd.. Často vidím drahé komponenty a pak od gramofonu vede 3-4m dlouhý signální kabel a podobná zvěrstva. Ale co ten kabel je High-end kvality...

Kdybych nekoukal na návrh audio-řetězce komplexně byl bych blázen a opravdu amatér.
Však lidé kteří mě neznají tak jsem opravdu asi nafoukaný amatér který tu propaguje svoje štourání v komerčních přístrojích.
Mám za sebou pouze několik audiovizuálních řešení a instalací pro řízení letového provozu v Jenči, audio instalace v halách jako sazka arena, Sparta,
pár nahrávacích studií, ozvučení na festivalu Rock For people ročník 2008, a ve světě hi-fi jsem se vlastně jen amatérsky štoural atd. atd....
Zkrátka pravda je, že zkušeností málo abych mohl napsat objektivní článek.

Bude asi lepší když přestanu psát. Vždyt tu je plno zajímavých nestranných veršů na Project, Cannor a jiné výrobky.. Jsou tu páni profesionálové co píšou do těch nestranných časopisů, skvěle nám opraví našeho miláčka nebo jako špičkoví konstruktéři snad i postaví výborný komponent.
Vydržel jsem to několik let být neregistrovaný a jen občas si něco přečíst tak se prd stane, když se vše vrátí do starých kolejí.
Byl jsem mnohokrát upozorněn at se vykašlu na psaní do nějakého fora, že mě lidé sežerou a o to víc když budu chtít napsat něco spravedlivě.

Efičáku: Jednou jsem tě zdvořile poprosil, když jsem restauroval Holborna, který po tobě jako profesionálovi byl zdevastovaný aby jsi mi poradil a poslal fotky jak měl vypadat originál, protože jsem AMATÉR a tuhle značku jsem neznal... Jediné čeho jsem se dočkal byla odpověd´: Ne,ne,ne,. Jdi doprdele p..o.
Jestli chceš můžu tvojí kopii odpovědi s mím dotazem zveřejnit.

PetrL: Koho jsem tím zesměšnil?? Schválně jsem to tak napsal aby to nebyla nuda číst. Ten pán pak přišel s úsměvem a poděkováním, že to funguje. Kdyby jsi trošku přemýšlel tak třeba pochopíš, že to mělo být pro odlehčení a pobavení nás čtenářů. A zejména jak paradoxně mnoho lidí řeší kabel a při tom nerozumí základním fyzikálním veličinám, utrácí mnoho peněz, protože ti nestranní a fundovaní lidé mu řekli, že nejprve musí být ta zástrčka high-end typu.

O snobech jsem tu nenapsal ani čárku. A když chcete vědět jak si představuji snoba tak takto :
Mám značku xxx a k ni komponenty XXX. Celé to stálo XXXXXX peněz a není možné aby to nehrálo.. Bylo to drahé tak to musí hrát.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Potíž je v rozumném reflektování míry, co má jaký vliv :) . Ono to vše skutečně hraje roli, i stíněné síťové kabely atd. Nicméně, největší vliv má akustika a reprosoustavy, teprve potom následují další komponenty a vychytávky typu kabelů. Vím, že bude mnoho nesouhlasu :) . Co mě překvapuje je to, že řada lidí, kteří jsou ochotni dát stovky tisíc i milióny Kč do audia není ochotna řešit akustiku. Existují výjimky, samozřejmě, ale převažuje neřešení tohoto klíčového poslechového parametru.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Ona je to spojená nádoba. Nač bude někdo mít super vedení kabelů, síťovou pracku, bedny za ranec, kdy bude poslouchat v holé místnosti 4x4x4 metry.
Nebo když si pozlatí kde co, a koupí kdejaký woodoo, ale přístroje budou reagovat na podpětí či předpětí. To nepomůže nic, jen si udělat vlastní generátor.

PMA již mnohokrát napsal, že opravdu dobře navržené přístroje by neměly být "háklivé" na ne zrovna ideální "voltáž". I já jsem zažil, že oddělovací trafo či dobrý filtr odebral jiskru v přednesu.

Veškeré komponenty by měli být v realci a souladu a to je ten asi netěžší "úděl" každého hifisty to "sladit" k sobě.

Akustika místnosti a zkreslení beden je největší část problémů. Další jsou již menší, i když ne nedůležité.

Jistě se dá říci, že kilometry drátů přivádějící proud do domu a po baráku nelze nijak "uhlídat". Nicméně kvalitní kabeláž, myslím tím co se týče provedení, kontakty a stínění, které zamezí ovlivňování signálů v místnosti jak vyzařováním tak vlastním přijímáním, je důležitá. A nemusí být za bambilion.

A tady nastupuje právě Pytel, který dělá kabeláž nejen suprkvalitně, levně a hlavně by opravdu mohl vykládat, co že za "tajemství" ukrývaly předražené super extra kabely.

Myslím, že i PMA zde několikrát ukázal, jaké že to zhovadilosti jsou v zapojení a kabeláži v přístrojích nyní nejmenovaných značek.

Chce k tomu přistupovat s rozumem v hrsti.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Mně nedávno vyměnili bytový elektroměr, mechanický za elektronický. Připadalo mi, že pak přibylo basů, což se mi moc nelíbilo, protože to znělo zahuhlaně. Ale už se to rozehrává (podle mě se bedny rozehrávají nejenom nové, ale při každé změně). Síťové kabely samozřejmě vliv mají. Kdybych bydlel ve vlastním domě, tak nelituju peněz na samostatný okruh pro audio. V paneláku to nemá smysl. Elektrostaty ML znám jenom z HE v Praze, kde byl zvuk většinou silně odstrašující. Já bych je nechtěl ani zadarmo. Zdá se, že ten pán zkrátka měl jít jiným směrem než elektrostaty. Na tom by akustika nezměnila nic.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

jsem rád, že se diskuse obrací do normálu. Naprosto souhlasím s PMA. Lídé nerozumně utrácejí peníze a pak mají neupravenou místnost. Akustika je na prvním místě. Pak reprosoustavy s celým řetězcem tedy až ke zdroji signálu je pro mě na stejné úrovni. Musí to být navrženo k sobě.

Jenže si taky musíme uvědomit, že každý žijeme v nějakém baráku, paneláku...a tu akustiku můžeme jen do určité míry ovlivnit. Když jsem bydlel v dvougeneračním prostorném domě tak jsem měl vyloženě vyčleněnou místnost na audio s akustickou úpravou... Jenže dnes jsem v podkroví a je vše jinak. Stejně tak to bylo u pána, který měl nádhernou vilu a nyní je v centru Prahy a audio z fotky se tam přemístilo..Občas je dobré znát tedy souvislosti.

A jak říká boxer vše je jeden kruh. Pro mě je samozřejmostí dobré kontakty, správný průměr kabelu, materiál z kterého je vedení udělané, dobrý stínící oplet atd.
Ale na to nemusím mít Van den hul nebo utrácet desetitisíce za kabel. Mnohokrát má klient drahý kabel pak se otevře třeba zesilovač a zapojení nebo součástky z kterého je to udělané je k pláči. Potom když takové člověka poslouchám jak ty kabely mu změnily život nebo jak vyměnil elektroměr a hrozně to bylo slyšet tak nevím co na to říct.

PetrL: Ohledně reproduktorů Martin Logan. Na výstavě jsem je tam slyšel také. To byl hodně a hodně velký průser. U pána to mnohem lepší. A však nekoupil bych si je protože to stejně nebylo dobré. Za tu cenu se dá najít mnohem lepší věci ale i horší :) Jediné elektrostaty širokopásmové které jsem slyšel a bylo to tak neuvěřitelné ve zvuku, že jsem to nechápal tak vyrábí nějaká asi německá firma. Já vůl si nevzal bohužel vizitku :(

Odar

Příspěvek od Odar »

Ja som pocul elektrostaty Martin Logan na vystave v BA a velmi rad na to spominam (vedel by som si ich predstavit doma). Vela ludi, co ich pocuvalo v Prahe, si tukalo na celo, ze ci som normalny :lol: Zavisi to zrejme od toho, ako to prezentuje predajca, ake je k tomu zelezo, akustika v predvadzacej miestnosti atd . . .

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

TAB trochu nechápu- a sestavu Conrad Johnson nakonec postupně prodal, a pak-Stejně tak to bylo u pána, který měl nádhernou vilu a nyní je v centru Prahy a audio z fotky se tam přemístilo.

Martin76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin76 »

Pán, prodejem těch komponentů zahrnoval inzerci přes rok a ještě i něco s toho prodává ted. Mohl se mezitím přestěhovat, to není nic divného. V inzerci se také zminuje , že na veškeré komponenty má zajištěný servis. Nejspíš tím tedy myslí, pokud se nemýlím, právě TABa :) Jo a pána tak nějak trošku znám. Kdysi mi přenechal ze své rozsáhlé sbírky vinylů, překrásné kousky *klanimse*

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

...tak trochu nechápu,proč se co se týče akustiky ozývá PMA,omlouvám se předem,jestli byl ve vice takovych místnostech,ale s prominutím,dle foto,které pan PMA posílá si nejsem vyřešenou akustikou u toho pána docela jist...

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Drvoštěp:

ale ne. Ta sestava Conrad Johnson patří mému klientovi dnes by se dalo říci kamarádovi. Zde fotky uveřejněné jsou staré asi 3roky a v tomto bytě který vidíš na fotkách nyní bydlí. Před tím měl vilu na Moravě kde měl i proto poslechovou místnost. Snad jsem to už napsal srozumitelně.

Matin76: Ano máš pravdu. Pán prodával asi rok tuto sestavu s tím, že na základě spokojenosti postavíme celý řetězec na míru. Tedy koncové monobloky, linkový předzesilovač a phono předzesilovač a D/A převodník. Zhruba rok a půl kreslíme jak to bude vypadat, vybíráme ostatní komponenty (líbí se nám gramofon Bergman - tangenciál..)

Sestavu prodal poměrně dobře téměř bez ztráty a hlavně jsem dostal kladné zprávy o dobrém zvuku a to mě těšilo. Tím servisem myslel mě ale to jsi nemusel říkat. Ted to zas bude vypadat, že si tu dělám reklamu, jsem arogantní a tak.. Jinak pán prodal i celou tu sbírku LP což jsem trochu nechápal. A ted zase nakoupil celý rack s Vintage technikou Revox-Studer. Zkrátka obraty o 180° jsou na denním pořádku :) Opravuji mu nyní integráč od Revoxe B 750, takový oříšek na dlouhé večery.

Obrázek

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Patmann: doba dozvuku 0,35s a srozumitelnost "excellent", měření mohu zveřejnit.
Pavel Macura Audio

Odpovědět