Kompletní sestava Conrad Johnson

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
TAB
Kontaktovat uživatele:

Kompletní sestava Conrad Johnson

Příspěvek od TAB »

Obrázek

Je to už tuším rok a kousek co jednoho dne mi zavolal p. s prosbou zda neprodávám elektronky KT88. Moje odpověd´ tehdy zněla ano a do jakého přístroje to bude.
Tím vlastně začal zajímavý příběh který vlastně trvá dodnes.

Pán mi popsal, že má koncový zesilovač Conrad Johnson a v jednom kanálu mu asi odešli koncové elektronky KT90(KT88) s tím, že by chtěl znát cenu a případně jestli jsem schopen zesilovač prohlédnout. Řekl jsem ano a domluvil se na vyzvednutí koncáků.

Doma jsem změřil každou lampu a zjistil, že všechny jsou v pořádku. Po otevření a proměření zesilovače byla zjištěna trapná závada v podobě pojistky a v přerušeným katodovým odporu v ceně 2Kč . Když jsem zdělil klientovi závadu tak mi bylo řečeno, že to není možné. Prý p. technik který prohlížel zesilovač tvrdil, že se musí vyměnit celá čtveřice lamp, že na to má speciální měřák a výměna bude stát cca 4.000Kč. Tak jsem se jen tak pousmál s dotazem co je to za člověka.
Pan Brassany, který tuto diagnozu stanovoval zhruba 3 měsíce s tím, že v pražském High-end studiu ho odmítli a poslali k němu!!!

No řekl jsem si pěkné. Takovýto lidé píšou do těch našich časopisů a oni jsou ve skutečnost tak poctivý! To ty články budou asi stejně tak pravdivě napsané...

Ale co. Nekaž me si náladu. Na první fotce vidíte pěknou sestavu mého klienta. Kompletně Conrad Johnson zapojený na elektrostatické reproduktory Logan.
Při návštěvě mi bylo umožněno vše slyšet. Hudba plynula jemně a však bez jiskry a špetky dynamiky. Na dotaz jak se mi to líbí jsem řekl pravdu jak to slyším a že se mi to nezdá.. Za pár dní se pán ozval zda bych se na všechny komponenty nepodíval a jestli by s tím něco nešlo udělat. Opět jsem souhlasil.

Po prohlédnutí jsem sepsal určité možnosti upgradu a po schválení se mohlo začít. Jako první změnu kterou klient chtěl zkusit byla výměna KT90 za KT88 značky Světlana.
To zrovna nebylo správné. Ukázalo se později, že KT90 jsou nejlepší lampy z této řady a rozdíl je obrovský. Skutečný upgrade tedy začal až na D/A převodníku.
Ten obsahoval převodník značky Yamaha a analogovou část sestavenou z operačních zesilovačů a elektronkového výstupu (pozor ne buffer!). Zapojení nebylo ideální a tak mi trvalo asi měsíc nejsem vše vyladil. Jako bonus byla možnost přepínat mezi lampovou a tranzistorovým výstupem během přehrávání. Analogisty zklamu, tranzistorový výstup se natolik povedl, že pán začal opět poslouchat CD. Do té doby ho to vůbec nebavilo a skoro všechny CDečka prodal. Úprava byla tak dobrá, že i já jsem byl překvapený a dle majitele CD přehrávač tak převálcoval gramofon Clearaudio Innovation, který vlastnil. I lidé kteří měli možnost slyšet tento DA převodník a vlastnili třeba značky Accuphase a jiné mašinky se nestačili divit. Mě samotného to moc potěšilo a však jsem si jistý, že něco podobného se mi asi jen tak nepovede. Náhoda..

Dále jsme se zaměřil na úpravu phono předzesilovače. Než k ní však došlo naši odborníci tuším p. Jiráček a spol jak jsem se později dozvěděl opět ukázali jak se u nás dělá
High-end. U Phono předzesilovače totiž vypadával zvuk v levém kanálu. Odborníci se toho chytli a diagnozu stanovili tuto: Musíme vyměnit patice elektronek a elektronky.
Klientovi nakecali, že znají jedinou firmu na světě která umí zlatit špičkově patice a že s novými elektronkami to bude stát pár tisícovek a bude po problému.
Jenže špičkové zlacení nepomohlo :D Ukázalo se, že za vypadávání zvuku mohl uvolněný drátek na přenosce!! Naštvaný klient mi řekl at se podívám na to co v předzesilovači vymysleli a jestli při té příležitosti předzesilovač neupravím. Po otevření jsem se pobavil. Patice samozřejmě z Gesu za 60Kč/ks normálně pozlacené. Původní elektronky ty paka vyhodily jenže to byli NOS od Philipse se špičkovým zvukem a místo nich dali ruské Tungsoli. No sranda. Takže jsem se pustil do tuningu. Vyměnil jsem výstupní kondenzátory MKP za Mundorf Silver Oil (velice dobré ale dnes bych volil jinou značku - lepší) upravil pracovní bod poslední lampy a otevřel ji více do třídy A. Změna se opět projevila kladně.

Poslední upgrade byl tak trochu komický. Všiml jsem si, že před každou reprosoustavou leží záhadná velká krabička. Nejdříve jsem si myslel, že jde o něco co patří k elektrostatům ale bylo to divný. Tak jsem se zeptal pána na co to tam je. Odpověd´ nevím. Ti borci mi tvrdí, že s tím bude zvuk lepší a že to ulehčí koncovým monoblokům. Aha, zamyslel jsem se a povídám: To je pěkná blbost. Neznám nic co by mělo ulehčit výstupnímu transformátoru v elektronkovém zesilovači. Vypojte to!
Pán, že ne, že to stálo moc peněz. Odjel jsem tedy domu a za chvíli telefon, že pánové co mu prodávali Logany s těmito krabičkami ho zas napálily. Jasně zvuk po odpojení krabiček už nebyl jak přes deku. Byla radost to celé poslouchat.

Ty Krabičky jsem si odvezl domu abych zjistil co je uvnitř. No byli to výstupní transformátory z USA na toroidu 1:1 určené pro OTL zesilovače tedy pro zesilovače které neobsahují výstupní trafa!!

Závěrem bych rád řekl. Lidi přemýšlejte trochu. Doba woodo krabiček, super kabelů je snad pryč. Opraváře asi laik hned nepozná zda umí nebo neumí a bohužel příživníci v tomto oboru budou mít vždy dost možností jak nás oloupit. Dlouho jsem přemýšlel jestli to mám vše napsat ale tohle prostě bylo moc...

Z klienta se nakonec stal dobrý kamarád. Dáváme dohromady kompletní sérii Vintage od Revoxe a sestavu Conrad Johnson nakonec postupně prodal, protože jsme se dohodli, že postavíme vše od začátku jak se sluší a patří na pořádný Analog ale o tom zas někdy příště....

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Zde je vidět maketa celá z nerezu, ručně leštěná. Vyrobená jen pro ukázku jak by mohl vypadat design nových přístrojů. Velice drahá sranda...

Teti
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletní sestava Conrad Johnson

Příspěvek od Teti »

Dekuji za super story. Je to radost cist a prohlizet. Jeste by z tebe mohl byt pisalek *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

brezo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brezo »

No ja zase dufam ,ze z neho nebude pisalek ako sa doteraz prezentoval .Skor by ma potesili nejake jeho konstrukcie . Potencial na to urcite ma .
TAB : p. Brassany je podla mna velmi dobry konstrukter aspon podla strojov co som od neho pocul . Budem velmi rad ak si niekedy v buducnosti vypocujem od Teba aspon tak dobre stroje ...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Vim, ze te to asi neuklidni, ale zrejme diky globalizaci se fenomen takto provadenych "oprav" rozsiril po cele Evrope. Podobnou historku (s pojistkou) zazil i muj kamarad. Tomu zase v jeho integraci udajne odesly tranzistory v koncaku! *headbang* Je smutne, ze se i renomovani opravari, ve snaze rychle vydelat, zacinaji uchylovat k podobnym praktikam. *thumbs down*
Na druhe strane to ale vidim pozitivne. Je to sance pro ty poctive. ;)

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

No nevím jestli bych mohl být pisálkem. Jsou tu jiní co píší básničky....

Zas tolik mě to nebaví, nemám na to talent a ani nic z toho nemám. Kdyby HiFi svět a lidé v něm byli podstivější nebylo by třeba takových článků.

Brezo: Neboj postupně se tu budou objevovat další moje práce. Nejde vše tak rychle a snadno. Jestli je p. Brassány dobrý konstruktér nevím.
Znám ho jen když pár krát šel ke mě koupit elektronky. Ale jestli neumí vyměnit odpor za 2,50,- a okrádá zákazníky kterým si řekne několik tisíc korun za to a nebyl to schopen udělat ani do 3-4měsíců tak to mluví samo o sobě.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Ahoj, TAB.
Krásné fotky, děkuji.

Aspoň si dej počítačem opravit pravopis, nemusíš "veršovat" že...

I mně se zdály bedny ML jakoby diplomatické, detail mají, to jo.
S gramofonem vs. cedlo mám zkušenost, jak MC přenoska nerada podloží jiného typu než pěti a více kilovou kamennou desku a pod. nejlépe ještě ty profláklé "dceraboly".

Svou Clearaudio Sigmu Wood považuju za excelentní zdroj zvuku, a to nemám tak dobrý gramec jako krásný kousek na fotce.
Není na té designové polici možné chvění co by lezlo přenosce do cesty?
Je to jen tip, samo že za test nic nedáte, stačí ho položit na zem a poslechnou.
A MC-čko pro jistotu 100 hodin provozu pro plný kmit. :-)

Všechno co píšeš je fajn, pomohls našinci, OK.

Chtěl sem slyšet Tvůj lampový předek, udělals mu těžkou prezentaci za hranicí pravidel nekomerčního webu, ještě ten tah s předzesilovačem zdarma... hustý.

Zálohu sis vybral, klobouk dolů - dát si zaplatit za představu a sebevědomou prezentaci ... skvělé PR-ko.
Ale vono to někde brumí nebo co ?
Neva, hlavně pevné ego.
*thumbs up*

Takže když ti nic z Canoru / PJ / Conráda Jonsona a pod. není dost dobrý, těším se na dokonalost samu pokud možno v legální distribuční síti něco jako dělené zesilovače Custom Works - řada Hypa.

Vem si je za vzor prezentace na zájmových webech, protože mi přijde Tvoje kontroverzní psaní a silnější ego převažující, než schopnosti DIY.

Horny a poslechové zkušenosti.
Dynamika je fajn, jen to fakt kreslí, kelímek jako výškáč ... je to HiFi?
Měl sem je doma Fostex FE206, nadšení, s lampou zábava, jen závěry co hraje a nehraje se vztahuje jen na kombinaci vytažených středů, zahlcování měničů ve forte a pod.

Dáš "recenzovaný" zesilovač nebo komponent na jiné bedny a akustiku a pak to dobré na širokopásmu neumí s jiným řešením.

Jo, nalákaly mě ty trafa, postavíte OTL-ko?

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Prospero:

napsal jsi to přesně. Je to šance pro podstivé lidi. A ze své zkušenosti vím, že lidé se rádi vrací k dobrým řemeslníkům...

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Efičák:

když se podíváš, že jsem článek psal v 1:20 ráno a můj pravopisu jsem nikdy nebyl zrovna jednička tak výsledek je pak jasný :)

Článek měl jen upozornit na nekalé praktiky to je vše.

Pokud myslíš prezentaci P300 tak si nemyslím si že jsem tady dělal nějakou obr reklamu. Jen pár fotek a měření. Původně jsem prodával pouze prototypovou desku s osazenými součástkami, protože byla nadbytečná a nechtěl jsem ji vyhodit... Davidus mě oslovil, že by ji koupil s tím jestli by bylo možné to používat i jako sluchátkový předzesilovač s tím, že by chtěl i udělat krabici. Tak jsem řekl ano. Vzal jsem si zálohu 10.000Kč, protože vyrobit tu krabici stálo kolem 8.000Kč. Takže nic jsem z toho prakticky neměl. A P300 má v pravém kanálu brum, který se v první verzi neaukázal, protože předzesilovač před tím nehrál v celohliníkové krabici. Bylo mi to hrozně líto, protože Davidus na to čekal dlouho. Najít chybu v zemění je porod a tak už mám navrhnutou úplně novou desku.
Ale okrádat zákazníka a mít v chybu v návrhu je velký rozdíl..

Nikdo nepíše, že mi není Conrád Johnson dobrý. Přeci něco upravit k lepšímu neznamená, že je to špatné. Je to inspirace pro ostatní kteří ce chtějí pustit do DIY tuningu. A náhodou phono předzesilovač Conrad Johnson TEA2 je super. Zvuk je brilantní a má velice zajímavé zapojení.

A to že se ti nelíbí Horny mě je to jedno. Nikomu je ani nenabízím a neprotlačuji jako některé značky vid... Každý sytém má své pro a proti. FE206 je takový reproduktor pro začátečníky, který trpí rezonancemi. Já třeba s Lowtherem a AER jsem spokojen a zatím jsem neslyšel lepší a čistší víšky.Co mě láká je hybridní systém tedy s basovou částí. Ale nemám na to ted finance a hlavně místnost.

Na fotce kde vidíš polici z gramofonem Innovation tak ta je udělaná ze tlustého nerezu a je chemickou kotvou přidělaná do zdi. Nehne se to ani o kousek.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Efičáku jak jsi to myslel s tím předzesilovačem zdarma?? To jsem nějak nepochopil?

A legální sít si představuješ jak? Jestli máš na mysli webové stránky tak ty budou. Jinak mám živnost a veškeré papíry na výrobu v pořádku....

Jo a pokud budeš chtít slyšet lampový předek tak ti dám možnost. Za dva měsíce bych měl mít hotovou lepší hračku než P300. Na tu se strašně těším, víc než na Vánoce. Budete phono-linkový předzesilovač se steup trafem a i lampovým zdrojem. Ted si dám větší pozor a odprezentuji to až to bude 100% hotovka *headbang*

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

O.K.

Moc hezké plastiky.
Vypadají jako nějaký originál?

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

jo ty jsou hezký, nevím ani kde to sehnal. Je to z nějakého dřeva..

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Hezký příběh ;) . Nepřekvapuje mě to.

Zajímala by mě akustika místnosti - podle fotky to vypadá bídně. Proč tolik lidí s drahými aparáty musí výsledek zabít zcela neadekvátně řešeným poslechovým prostorem?
Pavel Macura Audio

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Hezké čtení, bohužel i tací jsou. Už 20 roků kompletuji kabely, a prošly mi všechny značky rukou. Kdybych napsal co mají někteří výrobci pod krásným opletem *sunglases* , to by se kupa hifistů asi divila. Ale jak vetšina posluchačů hifi asi ví tak největší přidanou hodnotu má právě kabeláž.
Jinak nádherná sestava, nevím jak je to z akustikou, ale když vidím hezkou a drahou sestavu, živenou z normální zásuvky, tak to nikdy nepochopím.
Dle mě, kdo to fakt myslí vážně z poslechem hudby v lepším levelu, tak základ je ošetřit 230V ( solo přívod stíněným kabelem, kvalitní zásuvku, odpojovač pojistky, aspoň oddělovací trafo , nejlepe pračku a sitové kabely stíněné ) a na tomto základním kamenu teprve budovat hifi sestavu.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Znám lidi co mají Audi Q7 a další lepší auta a pak kupují brzdové destičky a olej na Aukro od Poláků... *headbang*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Pytel píše:základ je ošetřit 230V ( solo přívod stíněným kabelem, kvalitní zásuvku, odpojovač pojistky, aspoň oddělovací trafo , nejlepe pračku a sitové kabely stíněné )
"pracku" chapu (pokud funguje), jeste pochopim stineny kabel od pracky k pristrojum, pro jistotu, kdyz uz je to vycistene. Ale proc resit stinene rozvody po baraku a specialni zasuvky, kdyz pred takto upravenymi par metry rozvodu jsou stovky metru elektricke site k nejblizsimu trafu s navesenymi sousedy, nemluve o zbytku site ? V tom smysl nevidim.

Odpovědět