LINN SONDEK LP12
Re: LINN SONDEK LP12
Linn Sondek se velmi často vyskytuje na eBay a dá se sehnat i v opravdu v super stavu za solidní peníz ve srovnání s novým.
Je to prostě klasika a ve světě LP naprostá legenda.
Jednoduchý klasický design se mi velmi líbí. Aby ty fotky někoho nezmátly, tenhle gramofon má odpružené subšasi.
Navíc k dispozici base platy pro velkou spoustu ramének atd.
Je to prostě klasika a ve světě LP naprostá legenda.
Jednoduchý klasický design se mi velmi líbí. Aby ty fotky někoho nezmátly, tenhle gramofon má odpružené subšasi.
Navíc k dispozici base platy pro velkou spoustu ramének atd.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Opráším toto vlákno.Slyšel jsem ho a ve většině případů porážel jeden cd přehravač za druhým,paráda,zvuk který se mi líbí.Nějaké názory starý vs nový,nějaké jiné zkušenosti a názory?
Sondek je opravdu vyjimecny gramofon. Nenapadny, ale do posledniho detajlu promysleny koncept, ktery nema zadny problem prehrat drtivou vetsinau svych „protivniku“. Jeho nejsilnejsi zbrani je skutecnost, ze se da, podle zvukovych pozadavku (a samozrejme i penezenky), jako stavebnice neustale vylepsovat.
Nevim, ktery jeho „evolucni“ stupen jsi slysel hrat ty, CD player ale, myslim, prehraje uz i jeho zakladni verze. (No mozna ze ne uplne kazdy…
)
Jedinym skutecnym problemem proto asi je rozhodnout se, ktera „vylepseni“ chce / muze clovek zaplatit. (Vliv na zlepseni zvuku maji totiz vsechna.)
V zakladni verzi bez ramenka je LP12 k mani uz kolem 2.500,-€, verze pro serii Majik (s ramenkem ProJect 9cc a prenoskou Adikt) prijde na zhruba 3.000,-€.
Kreativite se ale meze rozhodne nekladou, LP 12SE se sitovym zdrojem Lingo, zakladnou Keel, ramenkem Ekos SE a prenoskou Aktiva stoji 15.000,-€, provedeni „Klimax“ s phono pre Urika, zakladnou Keel, ramenkem Ekos SE a prenoskou Aktiva potom uz 22.000,-€. (A tak se da pokracovat priblizne do 30.000,-€.)
No a pokud bys chtel byt naprosto „on the top“ muzes si LP12 koupit jako prisne (na 40 kousku!!) limitovanou verzi „Anniversary“, doplnenou jeste spickovou prenoskou Kandid (vyrabi japonska Lyra). Ale musel by sis asi pospisit.
http://www.linn.co.uk/all-products/turn ... ondek-lp12
Kompletni cenik s presnymi udaji mozno stahnout zde:
http://www.analogue-bonn.de/Produktinfo ... sliste.pdf
Do dnesniho dne jsem, bohuzel, zatim slysel jen „Majik“, protoze me zajimalo, jak hraje s ramenkem ProJect a tou „levnou“ linackou“ prenoskou (a musim priznat, ze dobre!) a u znameho, jeste pred tim, verzi o neco levnejsi nez je ta „SE“. (Nevim presne, cim to mel „vyladene, cena tehdy byla nekde kolem 10.000,-€.) Ramenko bylo Ekos (myslim, ze prave jeste bez privlastku SE) a prenoska japonska - Koetsu Rosewood Standard.
Nema velky vyznam chtit tady ten zvuk nejak obsirne popisovat, takze kratce – mel jsem proste pocit, ze to jinak ani hrat nema!
Mit ty prachy a take jemu odpovidajici „zbytek“ retezce, byl bych nevahl ani vterinu!
Jak uz jsem psal: v podstate je jedno, kolik ktery konkurencni gramofon stoji, Sondek LP12 ve stejne cenove relaci je schopen potrapit vsechny.
(Jelikoz asi tusim, kam tvym dotazem miris, budu ti drzet palce....
)

Nevim, ktery jeho „evolucni“ stupen jsi slysel hrat ty, CD player ale, myslim, prehraje uz i jeho zakladni verze. (No mozna ze ne uplne kazdy…

Jedinym skutecnym problemem proto asi je rozhodnout se, ktera „vylepseni“ chce / muze clovek zaplatit. (Vliv na zlepseni zvuku maji totiz vsechna.)
V zakladni verzi bez ramenka je LP12 k mani uz kolem 2.500,-€, verze pro serii Majik (s ramenkem ProJect 9cc a prenoskou Adikt) prijde na zhruba 3.000,-€.
Kreativite se ale meze rozhodne nekladou, LP 12SE se sitovym zdrojem Lingo, zakladnou Keel, ramenkem Ekos SE a prenoskou Aktiva stoji 15.000,-€, provedeni „Klimax“ s phono pre Urika, zakladnou Keel, ramenkem Ekos SE a prenoskou Aktiva potom uz 22.000,-€. (A tak se da pokracovat priblizne do 30.000,-€.)
No a pokud bys chtel byt naprosto „on the top“ muzes si LP12 koupit jako prisne (na 40 kousku!!) limitovanou verzi „Anniversary“, doplnenou jeste spickovou prenoskou Kandid (vyrabi japonska Lyra). Ale musel by sis asi pospisit.

http://www.linn.co.uk/all-products/turn ... ondek-lp12
Kompletni cenik s presnymi udaji mozno stahnout zde:
http://www.analogue-bonn.de/Produktinfo ... sliste.pdf
Do dnesniho dne jsem, bohuzel, zatim slysel jen „Majik“, protoze me zajimalo, jak hraje s ramenkem ProJect a tou „levnou“ linackou“ prenoskou (a musim priznat, ze dobre!) a u znameho, jeste pred tim, verzi o neco levnejsi nez je ta „SE“. (Nevim presne, cim to mel „vyladene, cena tehdy byla nekde kolem 10.000,-€.) Ramenko bylo Ekos (myslim, ze prave jeste bez privlastku SE) a prenoska japonska - Koetsu Rosewood Standard.
Nema velky vyznam chtit tady ten zvuk nejak obsirne popisovat, takze kratce – mel jsem proste pocit, ze to jinak ani hrat nema!

Mit ty prachy a take jemu odpovidajici „zbytek“ retezce, byl bych nevahl ani vterinu!
Jak uz jsem psal: v podstate je jedno, kolik ktery konkurencni gramofon stoji, Sondek LP12 ve stejne cenove relaci je schopen potrapit vsechny.
(Jelikoz asi tusim, kam tvym dotazem miris, budu ti drzet palce....

To je všechno moc pěkné, ale jejich zastoupení v ČR je trapné z hlediska prezentace pro veřejnost.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Prospero.Díky za příspěvek,je to pravda,díky Linnu mne začíná analog zajímat,ale to se dalo čekat,že to příjde dříve či později.
Mám ale velký problém,nejdříve musím pořídit McIntosh předzes,která má zaintegrovaný i phoni předzesilovač,ale nejsou na to bohužel finanční prostředky,a zrovna na Audiomarktu je na prodej jejich top model c1000P za příznivé peníze,škoda.
Nicméně časem se k tomu jistě dostanu,např. Jethro Tull Aqualung byl na japonském cd s top Naim cd555 oproti vinylu naprostý propadák,to samé ve většině případů u muziky ze 70 let,pouštěli jsme Zappu,Floydy,Yes,Flamengo,Zeppeliny,King Crimson atd a opravdu jsem se nestačil divit.Analog s Linnem LP12 naprostá pecka 

Zappo stárneš. Asi se potřebuješ po perném pracovním dni v hospodě na chvíli zastavit. Vinyl k lampám a Tannoum patří. Kdysi jsem ti říkal, že u něho stejně skončíš.
Zrovna před spaním si dávám Joe´s Garage - Watermelon In Easter Hay. Je to analogové masíčko.
Zrovna před spaním si dávám Joe´s Garage - Watermelon In Easter Hay. Je to analogové masíčko.
Nova „C 100P" stoji opravdu ranec!
Pripojeni pres externi phono pre by te, urcite i s kabeky, vyslo levneji, i presto by to ale, po strance zvukove, mohlo byt spickove reseni.
Ten Linn jsme tenkrat poslouchali pres phono EAR 834P (od Tima de Paravicini) a JJ 322, repro uz ale, bohuzel, nevim.
http://www.needledoctor.com/EAR-834P-Ch ... ono-Preamp
Jestli ti pripada prilis levny, mohl by jako „konecne reseni“ poslouzit jeho vetsi bracha EAR 88PB. Jestli se ale tahle „prirazka” opravdu vyplati nevim, nikdy jsem ho neslysel.
http://www.needledoctor.com/Ear-88PB-MM ... eamplifier
Dalsim zastupcem lampovych phono pre, ktery mi velmi pozitivne utkvel v pameti, je Manley Chinook, ten jsem slysel na jednom workshopu o znacce Manley, tedy i s jejich kompletni elektonikou. (To bylo take zradlo..
)
http://www.manley.com/mch.php
http://www.needledoctor.com/Online-Stor ... no-Preamps
A kdyz by to nemusel byt lampac (nekdy si „lampy na lampy“ nesednou), primo se, myslim, nabizi phono ze stejne „staje“, tedy Linn Uphorik.
Ten ale znam take pouze diky cteni testu. (Pokazde dopadly vyborne.
)
http://www.linn.co.uk/all-products/turntables/uphorik
Pokud jsi ale o tom phonu v preampu presvedceny, nezbyde ti, nez setrit.

Pripojeni pres externi phono pre by te, urcite i s kabeky, vyslo levneji, i presto by to ale, po strance zvukove, mohlo byt spickove reseni.
Ten Linn jsme tenkrat poslouchali pres phono EAR 834P (od Tima de Paravicini) a JJ 322, repro uz ale, bohuzel, nevim.
http://www.needledoctor.com/EAR-834P-Ch ... ono-Preamp
Jestli ti pripada prilis levny, mohl by jako „konecne reseni“ poslouzit jeho vetsi bracha EAR 88PB. Jestli se ale tahle „prirazka” opravdu vyplati nevim, nikdy jsem ho neslysel.
http://www.needledoctor.com/Ear-88PB-MM ... eamplifier
Dalsim zastupcem lampovych phono pre, ktery mi velmi pozitivne utkvel v pameti, je Manley Chinook, ten jsem slysel na jednom workshopu o znacce Manley, tedy i s jejich kompletni elektonikou. (To bylo take zradlo..

http://www.manley.com/mch.php
http://www.needledoctor.com/Online-Stor ... no-Preamps
A kdyz by to nemusel byt lampac (nekdy si „lampy na lampy“ nesednou), primo se, myslim, nabizi phono ze stejne „staje“, tedy Linn Uphorik.
Ten ale znam take pouze diky cteni testu. (Pokazde dopadly vyborne.

http://www.linn.co.uk/all-products/turntables/uphorik
Pokud jsi ale o tom phonu v preampu presvedceny, nezbyde ti, nez setrit.

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Prospero.Díky za další názory,ale nepochopil jsi mně,já totiž nemám žádný analogový předzes,momentálně jedu přímo z cd přes variabilní výstup,a aby si mohl zapojit phoni potřebuješ mít analogový předzes,doufám,že to říkám správně,a proto se nabízí varianta McIntoš předzes,který má již zabudovaný phono modul a je prý na stejné úrovni jako phono,který je dělený(pouze jsem to tak četl v recenzi na mcIntoš C1000p ve Stereophilu http://www.stereophile.com/tubepreamps/806mac.Nebráním se jiným řešením,ale momentálně mám jiný o 1000 mil důležitější projekt/výstavba půdního bytu pro manželku. 
Výnatek a kostrbatý překlad:
Phono předzesilovače : trubka vs solid-state
S premium phono předzesilovače stojí tolik jako C1000C regulátoru plus jeden z předzesilovače , možná si myslíte , že vestavěný phono etapy jsouC1000T je a C1000P je pouhých afterthoughts . To však nebylo prokázáno, že by tento případ. Oba polovodičové a Tubed phono předzesilovače znělo výjimečně jemný a udržujeúsecích " výjimečný klid , soudržnost , harmonický úplnost , pochoutka, a dimenzionalitu .
Měla by však být použita pouze vyšší výstupní nízkou výstupní MCs . Naštěstí , top- of- the-line kazety s výstupy 0.45mV , jako je Lyra Titan i , jsou v současné době v módě , jak více a více výrobců najít způsoby, jak zvýšit výkon bez snížení rozlišení . Nízká hlučnost patro Tubed phono části dokonce i C1000T je povoleno použití nižší - výstupních zásobníků , aniž by dynamika trpí . Alespoň , že to, co jsem našel pomocí svůdné znějící Miyabi/47 Labs kazetu s jedním phono předzesilovačem . Ale já jsem nechtěl jít nižší než výstup Miyabi ze 0.3mV .
Joni Mitchell Blue ( LP , Reprise MS 2038 ) , které jsem hrál hodně v poslední době , se ukázal jako perfektní fólie pro phono odstavci buď předzesilovač je , se moje kývnutí jít do C1000T 12AX7 založené na jejích dalších doteky jemností a pružností . S jemným smyslem pro studiové zvukové,skutečný sluch Mitchell před mikrofonem se její hlas a kytaru naprosto uvěřitelný jak v obrazu a harmonické , nemůžu říct, že jsem slyšel tento záznam zvuku více uspokojující .
Každý phono předzesilovač vydal příjemné, jemné vykreslení akustickou hudbu , aniž by wimping se na zesíleného materiálu . The Tubed C1000T v phono předzesilovač podařilo teplo bez obklopuje nižší středy do deky , asolid-state C1000P dodávány detaily bez svíravosti .
Také jsem porovnal C1000T a C1000P pomocí vynikající znějící Ataulfo Argenta Edition , krabicovou sadu LP sběru nahrávky španělského dirigenta , který zemřel v roce 1958 ve věku 44 ( Alhambra / Alto analogový AA006 , z tisku ) . Neposlouchejte na carpers , kteří říkají , že pouzeoriginální a nemožné najít - španělské vydání bude dělat . Pokud zjistíte, Alto Analogový , neprojde to . Porovnal jsem tuto sadu v edici Argenta a kytarista Narciso Yepes " záznam Rodrigo je Concierto de Aranjuez se Londýn " Modré pozadí " FFSS vydání ( CS 6046 ) , a zatímco oni byli jiní , mohl bych dělat věci pro jeden . Alto nabídl větší transparentnost a více dopředu perspektivu ,Londýn mě nechal sedět dál zpátky do haly .
V každém případě ,Tubed C1000T dal Yepes " kytaru bohatou , jemnou a živé " zlatou " tonality ,solid-state C1000Ptrochu přechodné oheň , ale to byla jenzměna koření , neníjiná entrée . To je jedna koření bylo vyrobeno osm 12AX7s adalší tranzistory , a že oba znělo tak pozoruhodně podobné , zejména pokud jde o harmonické struktury , jedokladem toho, McIntosh Laboratory upřímný pokus v C1000 , že nebude "chuť"zvuku , aby vyhovovaly předpojaté představy o tom, co buď technologie by měla přinést .

Výnatek a kostrbatý překlad:
Phono předzesilovače : trubka vs solid-state
S premium phono předzesilovače stojí tolik jako C1000C regulátoru plus jeden z předzesilovače , možná si myslíte , že vestavěný phono etapy jsouC1000T je a C1000P je pouhých afterthoughts . To však nebylo prokázáno, že by tento případ. Oba polovodičové a Tubed phono předzesilovače znělo výjimečně jemný a udržujeúsecích " výjimečný klid , soudržnost , harmonický úplnost , pochoutka, a dimenzionalitu .
Měla by však být použita pouze vyšší výstupní nízkou výstupní MCs . Naštěstí , top- of- the-line kazety s výstupy 0.45mV , jako je Lyra Titan i , jsou v současné době v módě , jak více a více výrobců najít způsoby, jak zvýšit výkon bez snížení rozlišení . Nízká hlučnost patro Tubed phono části dokonce i C1000T je povoleno použití nižší - výstupních zásobníků , aniž by dynamika trpí . Alespoň , že to, co jsem našel pomocí svůdné znějící Miyabi/47 Labs kazetu s jedním phono předzesilovačem . Ale já jsem nechtěl jít nižší než výstup Miyabi ze 0.3mV .
Joni Mitchell Blue ( LP , Reprise MS 2038 ) , které jsem hrál hodně v poslední době , se ukázal jako perfektní fólie pro phono odstavci buď předzesilovač je , se moje kývnutí jít do C1000T 12AX7 založené na jejích dalších doteky jemností a pružností . S jemným smyslem pro studiové zvukové,skutečný sluch Mitchell před mikrofonem se její hlas a kytaru naprosto uvěřitelný jak v obrazu a harmonické , nemůžu říct, že jsem slyšel tento záznam zvuku více uspokojující .
Každý phono předzesilovač vydal příjemné, jemné vykreslení akustickou hudbu , aniž by wimping se na zesíleného materiálu . The Tubed C1000T v phono předzesilovač podařilo teplo bez obklopuje nižší středy do deky , asolid-state C1000P dodávány detaily bez svíravosti .
Také jsem porovnal C1000T a C1000P pomocí vynikající znějící Ataulfo Argenta Edition , krabicovou sadu LP sběru nahrávky španělského dirigenta , který zemřel v roce 1958 ve věku 44 ( Alhambra / Alto analogový AA006 , z tisku ) . Neposlouchejte na carpers , kteří říkají , že pouzeoriginální a nemožné najít - španělské vydání bude dělat . Pokud zjistíte, Alto Analogový , neprojde to . Porovnal jsem tuto sadu v edici Argenta a kytarista Narciso Yepes " záznam Rodrigo je Concierto de Aranjuez se Londýn " Modré pozadí " FFSS vydání ( CS 6046 ) , a zatímco oni byli jiní , mohl bych dělat věci pro jeden . Alto nabídl větší transparentnost a více dopředu perspektivu ,Londýn mě nechal sedět dál zpátky do haly .
V každém případě ,Tubed C1000T dal Yepes " kytaru bohatou , jemnou a živé " zlatou " tonality ,solid-state C1000Ptrochu přechodné oheň , ale to byla jenzměna koření , neníjiná entrée . To je jedna koření bylo vyrobeno osm 12AX7s adalší tranzistory , a že oba znělo tak pozoruhodně podobné , zejména pokud jde o harmonické struktury , jedokladem toho, McIntosh Laboratory upřímný pokus v C1000 , že nebude "chuť"zvuku , aby vyhovovaly předpojaté představy o tom, co buď technologie by měla přinést .
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
FOX,jasný,vždy jsem to věděl,jen jsem si to nechtěl připustit,ale tento test mi to jasně prokázal a do vinylu b budoucnu půjdu!Už si dělám seznam vinylů,který jsou pro mne prioritou. 

Ano, mas pravdu, nepochopil.
Myslel jsem si, ze predzes mas, pouze bez phono pre.
No tak to tedy opravdu nezbyva, nez setrit....
Myslel jsem si, ze predzes mas, pouze bez phono pre.

No tak to tedy opravdu nezbyva, nez setrit....

Michale vítám Tě mezi analogovými nadšenci
Tušil jsem to a jak Tě znám, budeš si to užívat.

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Už mám částečný seznam lp,které budu chtít mezi prvními,a budu potřebovat hodně radit(i ohledně kvality určitých vinyl titulů).
Pokud máte zkušenosti se zvukově povedenými tituly z tohoto seznamu na vinylu dejte vědět
SEZNAM VINYLOVÝCH ALBUMŮ NA PŘÁNÍ!
1.Frank Zappa – Hot Rats,Apostrophe,Freak Out,We are only in it for the money,One size fits all,Grand wazooWaka Jawaka,Studio Tan,Joe‘s Garage
2.Velvet Underground – banana,white litght,VU
3.Family – Music in a dolls house
4.Cream – Disraeli gears,Wheels out
5.King Crimson –Inthe court,Aspic,Poseidon
6.Yes – Close to the edge,Tormato,Fragile,Drama
7.Genesis – Nursery cryme
8.Van der Graaf – Still life,Pawn Hearts
9.Magma – všechny
10.Faust – 1,So far,Tapes
11.Can – Tago mago
12. Creedence c.R´- 1
13.Queen – A night at the opera,Sheer heart attack
14.Deep Purple – In rock
15.Rainbow – Rising
16.Pink Floyd – Dark side,The wall,Wish you were here,1
17.Sex Pistols – Never mind
18.Kraftwerk – Autobahn,Man machine
19.This Heat- - Deceit
20.Uriah Heep – Live,Salicbury,Sweet freedom,Return to Fantasy
21.Sammla Mamma mannas – Maltid
21.Anglagard – Hybris
22.Anekdoten – Vemod
23.Jethro tull – Living in the past,Aqualung,Too old for r’n’r,Heavy horses,Songs from the woods
24.Supertramp – Breakfast,Quitest..,Crime
25.Pere Ubu – Modern dance
26.Ramones – Road to ruin
27.Dead Kennedys – fruits
28.Suicidal Tendencies -1
29.David Bowie – Hunky dory.Heroes,Low
30.Roxy music – 1
31.Hawkwind – Insearch of space
32.Stranglers – No more Heroes,Stratus norwegicus
33.Captain Beefheart – Grow fins box set, Safe as a milk,Lick my decals,Shiny Beast,Dock
34.Rick Wakeman – Six wifes
35.Gong – You
36.Led Zeppelin – 1,2,3,4,P.Graphiti
37.Beatles – Sgt.Peppers,Revolver,RED,BLUE
38.Gentle Giant –Octopus
39.Janis Joplin – Pearl
40.Jimi hendrix – Are you experienced,Electric ladyland
41.Patti Smith – Easter , Wave,Ethiopia,Horses
42.Doors – La Woman
43.pokračování příště
Pokud máte zkušenosti se zvukově povedenými tituly z tohoto seznamu na vinylu dejte vědět
SEZNAM VINYLOVÝCH ALBUMŮ NA PŘÁNÍ!
1.Frank Zappa – Hot Rats,Apostrophe,Freak Out,We are only in it for the money,One size fits all,Grand wazooWaka Jawaka,Studio Tan,Joe‘s Garage
2.Velvet Underground – banana,white litght,VU
3.Family – Music in a dolls house
4.Cream – Disraeli gears,Wheels out
5.King Crimson –Inthe court,Aspic,Poseidon
6.Yes – Close to the edge,Tormato,Fragile,Drama
7.Genesis – Nursery cryme
8.Van der Graaf – Still life,Pawn Hearts
9.Magma – všechny
10.Faust – 1,So far,Tapes
11.Can – Tago mago
12. Creedence c.R´- 1
13.Queen – A night at the opera,Sheer heart attack
14.Deep Purple – In rock
15.Rainbow – Rising
16.Pink Floyd – Dark side,The wall,Wish you were here,1
17.Sex Pistols – Never mind
18.Kraftwerk – Autobahn,Man machine
19.This Heat- - Deceit
20.Uriah Heep – Live,Salicbury,Sweet freedom,Return to Fantasy
21.Sammla Mamma mannas – Maltid
21.Anglagard – Hybris
22.Anekdoten – Vemod
23.Jethro tull – Living in the past,Aqualung,Too old for r’n’r,Heavy horses,Songs from the woods
24.Supertramp – Breakfast,Quitest..,Crime
25.Pere Ubu – Modern dance
26.Ramones – Road to ruin
27.Dead Kennedys – fruits
28.Suicidal Tendencies -1
29.David Bowie – Hunky dory.Heroes,Low
30.Roxy music – 1
31.Hawkwind – Insearch of space
32.Stranglers – No more Heroes,Stratus norwegicus
33.Captain Beefheart – Grow fins box set, Safe as a milk,Lick my decals,Shiny Beast,Dock
34.Rick Wakeman – Six wifes
35.Gong – You
36.Led Zeppelin – 1,2,3,4,P.Graphiti
37.Beatles – Sgt.Peppers,Revolver,RED,BLUE
38.Gentle Giant –Octopus
39.Janis Joplin – Pearl
40.Jimi hendrix – Are you experienced,Electric ladyland
41.Patti Smith – Easter , Wave,Ethiopia,Horses
42.Doors – La Woman
43.pokračování příště

Zappí, myslel sem na Tebe při poslechu Jethro tull na gramci a myslím, žes dozrál.
Líbí se mi konstrukce odpružení Linnu, plovoucí šasí pomáhá s vibracemi co jich všech je.
Předek s phonem co chceš mi pustil kámoš, hraje velmi slušně MM přenosky.
Líbí se mi konstrukce odpružení Linnu, plovoucí šasí pomáhá s vibracemi co jich všech je.
Předek s phonem co chceš mi pustil kámoš, hraje velmi slušně MM přenosky.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Zraji jako víno,a muzika se mnou.
Efi,ty jsi opravdu slyšel c1000?Nebo nějaký ten c2200,2300,2500?

To je Michale těžký radit, každý preferuje jiný zvuk. Jak píšu jinde, mě nejvíce vyhovují zvukem a prostorem japonská první vydání a samozřejmě MFSL, ale to nemusí vyhovovat každému a záleží taky na "HW". Z Tvého "seznamu" na MFSL se dají za celkem rozumný peníze sehnat PInk Floyd - DSOTM a Beatles -Sgt. Pepper, vyšší cena je za Yes - CTTE a QUEEN - Night, ještě výš jsou LZ - II, z Genesis jen Trick of a tail, CCR - Cosmo´s Factory, King Crimson - In the Court. Ale je to podle osobních priorit, nejlepší asi nejdřív něco doma slyšet a vybírat podle toho.