málo známé gramofony TESLA

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
kemo87
Kontaktovat uživatele:

Re: málo známé gramofony TESLA

Příspěvek od kemo87 »

Jestli jsem to dobře pochopil, tak ty ho máš doma? Můžeš nahodit nějaký fotky?

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

No podle toho co napsal Henry tak jsem pochopil že on tu MC500 má...nebo ne?

HenryHiFi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HenryHiFi »

jojo ogaři, mám ho doma a nedávno jsem ho vytáhnul z krabice, ale nebyl v provozu tak 20 let. Koupil jsem ho někdy kolem 82-83. Má dost zajimavé výrobní číslo a docela by mne zajímalo kolik se jich vůbec udělalo.
Jinak díky za tip do Litovle, možná se bude hodit.
Jak to nafotím, tak se pár fotek hodím. Ale vidím, že to asi teda moc rozšířené nebude. Je to taková kombinace klasicky zahnutého ramínka s VM přenoskou, senzorové spouštění brumem z prstu, klasický kryt s třecími panty, ale jinak atyp talíř s magnetickou gumou a tři řízené elektromagnety buzené nf koncovými IO. Jo a taky klasická doutnavka na strobu.

HenryHiFi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HenryHiFi »

tak jsem udělal v rychlosti páru mobilních fotek pro ty, co by to náhodou zajímalo ...
aha nemám povoleno vkládání fotek a na jiné url se mi to nechce ládovat
tak třeba mi to admin povolí *headbang*
------------- edit
tak už vím, toto forum neumí vkládat foto, chtělo by to novější verzi phpbb (a nebo to admin nechce povolit) ... dneska snad už není problém s diskovým prostorem ...
no nevadí, hodil jsem foto na svuj server *hura*
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Ty kráso, tak jsem nikdy neviděl. Paradá.
Vyměnim za ženu...tmavovláska, 170cm, stavěná tak akorát,přítulná a umí vařit :mrgreen:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Super mašina, mně naprosto neznámá, díky za info. Jistá je tu vizuální podobnost s rozšířeným Tesla MC400 ale jinak sběratelská rarita.

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Ano, hlavně v ovládacích prvcích je jistá podobnost s MC400. Rámenko je trošičku jiné, ale co mě udivuje nejvíc jsou strobo značky po obvodu talíře. To jsem teda ještě u žádné Tesly neviděl, pač to maj většinou zespodu, že? Fakt zajímavý....

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Vy o vlku a vlk za dvermi! :lol:
Dnes mi na kuchynskem stole pristal tenhle vytecnik.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Bude ale treba podivat se mu „na zoubek“. Odpruzeni subchassis je, po 20 letech ve sklepe, bez dotazenych transportnich sroubu, tak unavene, ze talir dre o gramec.(Kamaradova matka to pekne vymnoukla! *headbang* )
Motor, lozisko, subtalir a dokonce i reminek (!) jsou v naprostem poradku, po nasazeni talire (2,4kg) si ale ani neskrtne, protoze talir dosedne az „na doraz“ na chassis a nema chut se otacet.
No uvidim, co se s tim da delat…. :roll:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Koukám že size šaltr u obou přístrojů má uprostřed mezipolohu 25, to je prosím jaký formát desky ? Jaké otáčky ? Pravda, kdysi dávno existovaly tzv. maxi singly, rozměr jak LP na 45 ot/min. ale toto...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

To byly EP. (Extended Play.) Otacky ruzne, nekdy 33,3 a nekdy 45.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

lechos píše:Koukám že size šaltr u obou přístrojů má uprostřed mezipolohu 25, to je prosím jaký formát desky ? Jaké otáčky ? Pravda, kdysi dávno existovaly tzv. maxi singly, rozměr jak LP na 45 ot/min. ale toto...
V téhle velikosti vyšly obě "mini-LP" Synkop 61.

HenryHiFi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HenryHiFi »

Ještě možná upřesním ... talíř je skutečně atyp, má 4 díry, zespodu je rantl, na kterém je magnetická "guma" a pod talířem jsou 3+1 elektromagnety, které ho roztáčejí + nějaký bazmek, asi snímač. Tedy opravdu plnokrevný direct drive bez řemínku a plastového talířku. Jo a klasický motorek pro pohon automatiky ramínka. Až se mi zase povede sundat talíř, tak tu konfiguraci pohonu sem nahodím. Zvrchu klasicky sundat nejde ... a nebo zatuhnulo pouzdro ... a nebo je zespodu závlačka či co. Už si nevzpomínám. Záhadou pro mne je to, že typ MC400 byl dostupný později než tato 500. Aspoň pokud si ještě vzpomínám. Takže vyvstává otázka - co to tedy tehdejší soudruzi vymýšleli za prototyp - proč se to nějak asi nedostalo více do prodeje atd... Dá se různě spekulovat, ale kdyby se našel nějaký pamětník, mohlo by to být zajímavé povídání.
No zkusím sehnat nějakou přenosku, asi AT 94(?), prohlídnu elektrolyty, vyhrabu nějaký RIAA předzesík a trochu zaburácím. LP mám tak 2m na délku *hura*
tožtak

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Tak to čumim, pač jsem myslel že mám doma jedině DD od Tesly. Čím dál tim větší překvapení. Zajímalo by mě, jestli je to elektronicky tak šíleně složitý jako MC600. Předpokládám že řízení není dělané krystalem ale manuálně pomocí strobo, takže by teoreticky nemělo. Nebo se pletu?

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

kemo87 píše:Ty kráso, tak jsem nikdy neviděl. Paradá.
Vyměnim za ženu...tmavovláska, 170cm, stavěná tak akorát,přítulná a umí vařit :mrgreen:
Míry?Věk?Prsa?
:-)
PS: možná bych se přijel kouknout:-)))

Odpovědět