Marantz TT-15 S1 Vs. Pro-Ject Debut - velky rozdil?
Marantz TT-15 S1 Vs. Pro-Ject Debut - velky rozdil?
Ahoj, zvazuji nakup Marantz TT-15 S1 (jinou znacku/model urcite ne), ale nejsem si jisty, jak moc bude zmena (kvalita zvuku) adekvatni investici v porovnani se stavajicim gramofonem. Mam zakladni nejjednodussi model Pro-ject Debut cca 4 roky. Hraju prevazne metal a rock na Marantz PM6004, Marantz CD6004 a bedny Magnat Vector 207. Diky za nazory!
Re: Marantz TT-15 S1 Vs. Pro-Ject Debut - velky rozdil?
Porobnost čistě náhodná???
Marantz TT-15 S1 versus Clearaudio Emotion

Marantz TT-15 S1 versus Clearaudio Emotion

Diky, resim jen rozdil mezi tim Marantz TT15 a Project Debutem k te me sestave. Debut me stal cca 7tis, Marantz je na pultech cca 6 krat drazsi, ale muzu ho mit super cenu, tak by me zajimalo jestli to bude slyset..
To si pis!petrozza píše:...tak by me zajimalo jestli to bude slyset..
Ten "Marantz" je, jak uz napsal Boxer, v podstate Clearaudio a to je, nejen cenove, nejmene o dve tridy vyse, nez tvuj Debut. Jak to karbonove ramenko "Satisfy", tak i "zbytek" gramofonu je vyborny (vim, proc to pisu

Pokud ho muzes mit za cenu jeste lepsi, s dobrou prenoskou a phono pre te urcite nezklame.

Rozdíl v ceně M a C je skoro 20 K v prospěch M. Což je dost.
Gramec bude v poho. Jak bude hrát záleží především na přenosce, kterou do něj dáš. To je jasné. To je alfa a omega grama. Nicméně není o nic méně důležité, co nebo kdo přenese jeho napětí do zesilovače.
Obávám se, pokud budeš chtít používat pouze MM vstup Marantze 6004 a ne nějakého kvalitního phonopředzesilovače či vsazeného step-up trafa, nebude výsledek adekvátní vynaloženým chechtákům.
Gramec bude v poho. Jak bude hrát záleží především na přenosce, kterou do něj dáš. To je jasné. To je alfa a omega grama. Nicméně není o nic méně důležité, co nebo kdo přenese jeho napětí do zesilovače.
Obávám se, pokud budeš chtít používat pouze MM vstup Marantze 6004 a ne nějakého kvalitního phonopředzesilovače či vsazeného step-up trafa, nebude výsledek adekvátní vynaloženým chechtákům.
O zmene prenosky za tu co je v zakladu jsem po pravde nepremyslel, ale planuju upgrade i toho zesilovace. Prodat Marantz 6004 i CD 6004 a jit do vyssiho modelu taky Marantz. Co by slo k tomu TT15 od Marantze nejlip PM8005?
Změna zesilovače za silnější je vždy (nebo tedy skoro vždy) k dobru. I když to není jen o síle.
70 versus 45 W do 8 ohm rozdílem je a ne nepodstatným. Nepodstatný ale bude ( dle mého) v této kategorii rozdíl v MM phono vstupu. neboli spíše bude naprosto stejný. A u této kategorie bývá skoro vždy nejvíc ošizen.
Než kupovat nový, ale jen silnější zesilovač ( při citlivosti beden 92 dB zbytečné), raději bych věnoval prachy do lepší (ale opravdu lepší) přenosky a phono předzesilovače. To bude pro poslech z LP daleko větší posun. Ovšem není to zadarmo. Tedy není to levné.
70 versus 45 W do 8 ohm rozdílem je a ne nepodstatným. Nepodstatný ale bude ( dle mého) v této kategorii rozdíl v MM phono vstupu. neboli spíše bude naprosto stejný. A u této kategorie bývá skoro vždy nejvíc ošizen.
Než kupovat nový, ale jen silnější zesilovač ( při citlivosti beden 92 dB zbytečné), raději bych věnoval prachy do lepší (ale opravdu lepší) přenosky a phono předzesilovače. To bude pro poslech z LP daleko větší posun. Ovšem není to zadarmo. Tedy není to levné.
Pokud ma ten Marantz jeste puvodni „original“ prenosku a ta je v poradku, stacilo by k nemu dokoupit jen phono-pre a pripojit ho na “Aux” vstup tveho integrace.petrozza píše:O zmene prenosky za tu co je v zakladu jsem po pravde nepremyslel...
Vzhledem k tomu, ze se jedna o Clearaudio “Virtuoso Wood” (mimochodem velmi dobra MM prenoska), doporucil bych ti napriklad phno-pre Clearaudio “Smartphono” nebo “Nanophono II”.

Nebo to vyresim upgrade z 6005 na Marantz PM8005 a k nemu me laka Marantz NA8005 .. http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... a8005.html
A co tim chces vyresit?
Poridit si to samozrejme muzes, jak to ale souvisi s tvym puvodnim dotazem na gramofon?
Jak uz napsal Boxer, ten phono-pre v 8005-ce nebude o moc lepsi nez ten, co mas k dispozici ten a Debut zustane Debut.
Poridit si to samozrejme muzes, jak to ale souvisi s tvym puvodnim dotazem na gramofon?
Jak uz napsal Boxer, ten phono-pre v 8005-ce nebude o moc lepsi nez ten, co mas k dispozici ten a Debut zustane Debut.

Myslel jsem, ze s tim PM8005 jednak udelam skok v kvalite vyse a hlavne nebudu potrebovat ten doporuceny phno-pre Clearaudio “Smartphono” ..
To jsem si ja kdysi myslel taky.
Skutecnost je ale jina.
Jen maloktery integrovany zesilovac (a u novych to plati dvojnasob) nabizi lepsi phono-pre, nez jaky je mozno poridit jako “externi reseni”, rekneme od 100€.
V prubehu let jsem jich mel uz nekolik a krome phono-pre v tom poslednim (Marantz “PM 17 Mk II”), ktery hral tak na urovni zakladniho ProJect Phonoboxu, se to s kvalitnim externim zesilovacem neda vubec srovnavat. (Dnes uz to muzu priznat…
)
Pokud chces, preci jen, radeji zustat u Debutu, bude mozna rozdil trochu slysitelny a treba budes i spokojeny, jestli ale opravdu vazne uvazujes o tom Marantzi s „Maestro Wood“, “externimu reseni” se urcite nevyhnes.
Bylo by to take skoda, protoze jen tak muzes zjistit, jak tahle kombinace dokaze hrat.
Jestli nechces “obetovat” az zase tolik “chechtaku” za zesilovace od Clearaudia, jako absolutni minimum pro “Maestro Wood” bych videl Musical Fidelity “V90 LPS”, ktery jsem uz, v jinem vlakne, doporucoval kolegovi.
Skutecnost je ale jina.
Jen maloktery integrovany zesilovac (a u novych to plati dvojnasob) nabizi lepsi phono-pre, nez jaky je mozno poridit jako “externi reseni”, rekneme od 100€.
V prubehu let jsem jich mel uz nekolik a krome phono-pre v tom poslednim (Marantz “PM 17 Mk II”), ktery hral tak na urovni zakladniho ProJect Phonoboxu, se to s kvalitnim externim zesilovacem neda vubec srovnavat. (Dnes uz to muzu priznat…

Pokud chces, preci jen, radeji zustat u Debutu, bude mozna rozdil trochu slysitelny a treba budes i spokojeny, jestli ale opravdu vazne uvazujes o tom Marantzi s „Maestro Wood“, “externimu reseni” se urcite nevyhnes.
Bylo by to take skoda, protoze jen tak muzes zjistit, jak tahle kombinace dokaze hrat.

Jestli nechces “obetovat” az zase tolik “chechtaku” za zesilovace od Clearaudia, jako absolutni minimum pro “Maestro Wood” bych videl Musical Fidelity “V90 LPS”, ktery jsem uz, v jinem vlakne, doporucoval kolegovi.

diky moc, uz jsem zase o neco chytrejsi, jdu tedy do phno-pre.. Uvidim pak, jak to bude hrat na tom Projectu co mam, ale jestli ten Marantz je slysitelne jasne vyse, asi ho vemu taky 

můj osobní názor je takový, že takhle kvalitní gramofon ke zbytku sestavy má smysl koupit pouze pokud je cena extrémně výhodná! Pak to bude určitě skvělý základ k dalšímu vylepšování sestavy, jinak poslechnutelný rozdíl i s externím phono-pre bude neadekvátní ceně, pokud nějaký vůbec bude.
A ono je v hifi něco cenově adekvátního?
Nikdy neplatí, zaplatím 3 x tolik a 3 x tolik to bude lepší. Bohužel.
Nikdy neplatí, zaplatím 3 x tolik a 3 x tolik to bude lepší. Bohužel.