MARLEY Stir It Up Bluetooth - nastavení závaží
MARLEY Stir It Up Bluetooth - nastavení závaží
Potřeboval bych vědět jak zjistit kde je výchozí pozice pro závaží, jak to poznat. Zbytek vím, ale pro jistotu se zeptám ještě tady.. Předem děkuji za odpověď.
Re: MARLEY Stir It Up Bluetooth - nastavení závaží
Pokud máš na mysli nulovou polohu, tak ta je na horní straně raménka.
A jak se k ní dopracuješ?
Kolečko antiskatingu na nulu.
Páčku zvedáčku raménka dolů.
Raménko přidržet rukou, posunout mimo zvedáček a závažím otáčet tak dlouho, až se raménko volně vznáší nad talířem ve vodorovné poloze.
Černý kroužek s ryskami váhy opatrně otočit nulou k horní straně raménka.
Potom celé závaží opatrně pootočit tak, aby výrobcem uvedená hodnota přítlaku (na hrot přenosky) "zařezávala" s horní stranu raménka.
(Například 15, 20, 25mN atd.)
Raménko vrátit do základní pozice, zvednout zvedáček.
Antiskating nastavit na stejnou hodnotu, jaká je na závaží raménka.
Hotovo.
A jak se k ní dopracuješ?
Kolečko antiskatingu na nulu.
Páčku zvedáčku raménka dolů.
Raménko přidržet rukou, posunout mimo zvedáček a závažím otáčet tak dlouho, až se raménko volně vznáší nad talířem ve vodorovné poloze.
Černý kroužek s ryskami váhy opatrně otočit nulou k horní straně raménka.
Potom celé závaží opatrně pootočit tak, aby výrobcem uvedená hodnota přítlaku (na hrot přenosky) "zařezávala" s horní stranu raménka.
(Například 15, 20, 25mN atd.)
Raménko vrátit do základní pozice, zvednout zvedáček.
Antiskating nastavit na stejnou hodnotu, jaká je na závaží raménka.
Hotovo.
V pohodě, mám to. Díky.
Ještě dotaz.. Výrobce udává přítlak 2.5. Není to moc? Já si právě koupil gramofon s nastavitelným přítlakem, abych si neničil desky.
Přítlak 2,5g není nebezpečný a desky neničí.
Když je údaj správný!!!
Co mě totiž trochu zarazilo je fakt, že výrobce uvádí příliš nízkou hodnotu. (Chystal jsem se zrovna napsat, že nastavení 2,5g v tom videu není dobré.)
Pokud jsem správně viděl, jedná se o bílou AT 3600, která je myšlena spíše pro hobby DJ. Má poměrně tuhé zavěšení a správný přítlak je 3-4g!
Takže to není dobré řešení. I nižší přítlak než ten předepsaný může totiž vést k poškození LP!
Přenoska je ale v podstatě AT 91 a tak by stačilo vyměnit jen jehlu za ATN 91 (žlutá). Ta má uchycení měkčí a tím stačí přítlak 2,0g.
Kromě toho má i tenčí chvějku a hraje o něco líp, než 3600.
Když je údaj správný!!!
Co mě totiž trochu zarazilo je fakt, že výrobce uvádí příliš nízkou hodnotu. (Chystal jsem se zrovna napsat, že nastavení 2,5g v tom videu není dobré.)
Pokud jsem správně viděl, jedná se o bílou AT 3600, která je myšlena spíše pro hobby DJ. Má poměrně tuhé zavěšení a správný přítlak je 3-4g!
Takže to není dobré řešení. I nižší přítlak než ten předepsaný může totiž vést k poškození LP!
Přenoska je ale v podstatě AT 91 a tak by stačilo vyměnit jen jehlu za ATN 91 (žlutá). Ta má uchycení měkčí a tím stačí přítlak 2,0g.
Kromě toho má i tenčí chvějku a hraje o něco líp, než 3600.
Nějak jsem to nastavil a funguje to, ale musel jsem dát antiskating na 0, protože když to dám na stejnou hodnotu jak je přítlak, tak se ke konci desky začne sekat.
Ten poslední příspěvek od ZdenekG je sice starý, ale mám stejnou zkušenost - přítlak na stupnici je nastavený na 2,5, váha (zkalibrovaná) ukazuje 2,8 a antiskating jsem musel nastavit na hodnotu 1,9, aby to řádně přehrávalo a na konci to nepřeskakovalo.