Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Oldear
Příspěvky: 759
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Jo, dík za tip. Provedení CD to mám v Journey - Original Album Classics / 5CD. Je to pěti pack originál CD v papírových obalech. Podívám se po tom LP, zda se dá ještě sehnat.
Přílohy
Journey.jpg

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

SMOKIE " GREATEST HITS" 180gr 2 LP
Sony MUSIC 8875129621 v roce 2016 Made in Germany
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2016
Dva hitové výběry, GREATEST HITS z roku77(RAK Records 1C 064-98 751)
GREATEST HITS, Volume2 z roku1980( RAK Records 1 C 074-64051)
doplněné na první desce o tři bonusy, na druhé o jeden, to je loňská hitová kolekce této velice populární skupiny, která ve druhé polovině 70. tych let hlavně v Německu úspěšně vyprodávala stadiony a sportovní haly.Kdyby jí k nám bolševik v 70. pustil, mohla vyprodávat stadiony i u nás.Pustil jí k nám až v roce 83, na jediný koncert v Lucerně a druhý den den na vystoupení v
Ostravě na zimním stadionu.Navzdory tomu, že neproběhla žádná propagace, oba koncerty byly bezezbytku zaplněny
V roce 80 vydal Supraphon jejích GREATEST HITS (77) v původním obalu, sice o tři roky déle, ale přece
Loňské vydání má na venkovní straně gatefold tento původní obal z l.a vnitřní strany jdou opatřeny fotografiemi z Volume2.
Zpracování obalu je velmi pěkně provedeno, oproti původnímu vydání je bílý podklad proveden v hodně jasnějším odstínu.
Výlisky jsou v bílé barvě, velmi kvalitně provedené
Nahrávka je na vysoké úrovni, hraje to velmi pěkně. V porovnání s původním vydáním RAK 1 C 064 -98 751: hlasitost je na stejné úrovni, original má širší scénu, nové vydání má sevřenější podání, pevnější zvuk, původní záznam je více na straně hudby.Myslim, že je to spíš o preferencích
Jednoznačné doporučení.

Uživatelský avatar
jirie
Příspěvky: 759
Registrován: 03 pro 2008 11:35
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od jirie »

Oldear píše:
17 pro 2017 15:00
Jo, dík za tip. Provedení CD to mám v Journey - Original Album Classics / 5CD. Je to pěti pack originál CD v papírových obalech. Podívám se po tom LP, zda se dá ještě sehnat.
Nechci se montovat do vlákna, ale právě CD z tohoto boxu nemají právě příznivý DR:
http://dr.loudness-war.info/album/view/15900
:cry:

Oldear
Příspěvky: 759
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

jirie
Jó to souhlasí, zvuk je bída a neposlouchám to, proto se zajímám o to LP Infinity. Když mám chuť na Journey ta jedu SACD Greatest Hits, Escape, popř. CD vyrobené před tím przněním. Bohužel mi chybí právě to Infinity na poslouchatelném médiu.


Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Tak zatím jen fotka jako ochutnávka ze včerejší zásilky, podrobnosti po poslechu

Jansen/Barbieri - Lumen
Hogarth/Barbieri - Not The Weapon But The Hand
Alphonse Mouzon - In Search Of A Dream

Obrázek

Uživatelský avatar
funkyman
Příspěvky: 130
Registrován: 09 črc 2010 15:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od funkyman »

Alphonse je moj oblubenec ...
pre mna jeho top album s jazzfunkovou hymnou By all means
Unknown.jpeg

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Já ho objevil teprve nedávno, ale ten styl hry je fantastický... *thumbs up*

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 727
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od RedBaron »

Pecka, tohle je funky jako řemen, díky za tip *thumbs up*

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

HEART "LITTLE QUEEN" 180gr1 LP
Friday Music/ Epic stereo FRM 34799 audiophile vinyl v roce 2010 USA
Původně vydáno Epic JR 34799 v roce 1977
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2012
Třetí album skupiny snad nejlepší z jejich tvorby prvního období které trvalo od roku75 do roku 83.
Tvorba od roku 85 je trochu odlišná od tvorby prvního období, ale kapele vždy dominovaly sestry ANN(1950)a NANCY(1954)Wilsonovy
Ann je vynikající zpěvačka, Nancy se věnuje hře na kytaru, mandolínu a flétnu.Rytmiku dále už obstarává mužská část kapely, která se čas od času mění.Na této desce skupina produkuje hudbu, která je směsici hardrocku, popu a folkrocku
Desku otevírá hardrocková pecka " Barracuda", pokračuje skladba " Love Alive", balada v nejlepších zeppelinovských tradicích. Dále deska pokračuje ve folkrockové tvorbě, prošpikovaná rokenrolem, v závěru první strany. Druhá strana začíná titulní skladbou, ve které jsou dechberoucí sbory, další věci znějící jak středověká hudba, občas protkaná hrou na mandolínu a bezchybným vocalem obou sester, zakomponovaný hardrockový rif, to vše doplněno nádherně vystavěným zpěvem .
Obal je gatefold, přední strana zobrazuje obě protagonistky v dobových kostýmech potulných herců, zadní strana zbytek kapely.
Deska nevykazuje žádné chyby, nahrávka je ve skvostné kvalitě
Nezbývá než doporučit, budete mile překvapeni.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

ALCATRAZZ "DISTURBING THE PEACE" 140gr 1LP
The Vinyl Countdown SFMVC1201 v roce 2012 Made in EU
Limitovaná edice ručně psaná 792/1000
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2013
Druhé album skupiny, kterou založil londýnský zpěvák Graham Bonnet, který se proslavil jako zpěvák Rainbow, kterého R. Blackmoore na hodinu vyhodil, když se dostavil na zkoušku souboru v havajské košili, ostříhan na ježka.
Bonnet též působil v Michael Schenker Group,Impellitery...
Na jmenované desce skupina hraje svižný a povedený hardrock, hlavně zásluhou Bonnetova zpěvu, ve spojení s kytarou Steva Vaie.
Tato limitovaná edice vyšla v jiném obalu, než původní vydání na labelu Capitol v roce 85.
Obal i deska je technicky ve výborném stavu, nahrávka je v naprostém pořádku jak dynamicky, tak výbornými rozlišením nástrojů, které se neslévají a neomezuje vynikající vocal Grahama Bonneta.
Doporučuji.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

RUSH " VAPOIR TRAILS" REMIXED 180gr.2LP
Anthem/Atlantic8122796441 v roce 2013 Made in EU
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2013
Původně vyšlo dvoualbum"VAPOIR TRAILS" v roce 2002, bylo však na přání fanoušků i samotné kapely znovu namixováno.
Originální verze na CD byla absolutně neposlouchatelná (DR5), osobně jsem vydržel vždy maximálně tři tracky a musel jsem přerušit poslech.
Původní verze na LP (Anthem/ Atlantic 83531-1)), byla k uším trochu milosrdnější (DR9), nechá se poslechnout celá, ale máte pocit, že to pořád není ono.
Remix z roku 2013 vše uvedl na pravou míru a poznámka Gedyho Lee, že každý song dostal do vínku nový život, na této desce platí stoprocentně.
Zvuk je pročištěný, deska je zvukově srovnatelná s ostatníma, i když na
"PowerWindows" nebo "Hold Your Fire"nedosahuje, určitě má lepší zvuk než poslední studiovka"Clockwork Angels"
Desky jsou ve výborném stavu,obal je též proveden pečlivě.
Oproti versi z roku 2002, je motiv na obalu na bílém pozadí, původní vydání má nad a pod obrázkem horizontální černé pruhy.Zadní strana obalu se shoduje
Verse z roku 2013 je povedená a dá se vřele doporučit.

Oldear
Příspěvky: 759
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Tak včera jsem dočil LP Rush - Hold Your Fire, EAN 0602547118295,reedice 2015
Obsahově dobré, ale zvuk nenadchl - chyběly basy, ale přetrpěl jsem to, RUSH je moje oblíbená skupina.

Pak přišlo na řadu 2 LP Chicago - Chicago 2 / Steven Wilson Remix EAN 0081227941482 a to je jiná liga. Tento pán na co šáhne, to suprově hraje a je radost to poslouchat. Hudba specifická s mohutnými "dechy", které mně nevadí, ikdyž je jich tam opravdu hodně oproti posledním deskám.
Zvuk fantasticky vyvážen do sterea, do prostoru a kmitočtově bez chyby. Deska je nahraná hodně silně ( o 5 dB více než obvyklé LP ), ale nikde žádné zkreslení a vůbec žádný šum, či lupance. Takto si představuji kvalitní LP. Koupeno bylo v září v Německu a je tak dobré, že si koupím i identické SACD ( MFSL) - pro porovnání, zda i proti tomu to S. Wilson udělal perfekně.

Toliko informace pro staromilce jako jsem já, mláďata toto zajímat nebude.

Veselé Vánoce a šťastný nový rok přeje všem skutečným hifistům O l d e a r.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

BUFFALO " ONLY WANT YOU FOR YOUR BODY" 180gr.1LP
Akarma Records AK307 v roce 2004
Koupeno v Německu 2015
Australská kapela ze 70.tých let, hrající těžkotonážní rock protkaný psychedelickými prvky, hudba hodně připomíná Black Sabbath.Deska
vyšla původně v roce 74 u firmy Vertigo,kapela jako první z australských kapel podepsala s Vertigem smlouvu.
Obal je gatefold provedený pečlivě z tvrdého papíru, provedení svojí pečlivostí připomíná obaly amerických desek ze sedmdesátých let, až tak je to stylové.
Motiv na přední straně obalu je dost kontroverzní, znázorňuje ženu s nadváhou nataženou na skřipci s vytaženými květovanými šaty.
Na zadní straně je civilním snímek kapely, když se obal otevře, vidíme kapelu v akci.
Deska samotná je ve vynikající kondici, jak po technické stránce, tak zvukově nelze nic vytknout.
Zajímavý titul, lze doporučit k poslechu.

filos
Příspěvky: 26
Registrován: 04 led 2015 21:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od filos »

Buffalo-Volcanic rock,původní vydání 1973,reed.Akarma 2003.
Obal rozevírací,z tvrdého kartonu,to má Akarma zmáknutý perfektně.
Výlisek výborný,zvuk trochu zahuhlý,nicméně lze poslouchat bez obav,že by došly úhony Vaše
ušiska,nebo nedejbože aparatúra.
Koupeno v Audio3 před týdnem,následujici album co popisoval Dasta výše čeká v regále.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 2 hosti