Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Máro
Určitě, jestli je tam CBS(Columbia Broadcasting System) jedná se o evropské vydání.
V Evropě se označení Columbia nepoužívalo z toho důvodu,že Columbia byl label EMI, který vydával desky hlavně v Itálii, Indické desky, též vycházely na tomto labelu.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od terahera »

Je dobré vědět,že máš tak fantastický přehled,až mě navštívís,tak si rád nechám dat školení ;) Jsem vlastně proti tobě hifikojenec,takže to bude pro mě velký přínos ;) A hlavně setkání s normálním hifistou :D Tak doufám,že nebudou probíhat nějaké grafoidni tématy :D
Jinak zase sorry za *offtopic* ;)

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od terahera »

Abych nebyl jen OT tak napíšu i k tematu ;) Koupil jsem naslepo LP Parov Stelar-the burning spider,a byl jsem docela v šoku.Vetsina nových LP,které jsem v poslední době koupil už nejsou tak nějak ono,ale tohle je aspoň za mě *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od terahera »

A ještě vlastně jedno LP a to je pro mě úplný zvukový úlet,fantasticky nahrané a to Henry Mancini-the pink panther

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Máro, N ěkdy koupíš naslepo absolutní bombu, někdy si objednáš od prestižního labelu titul za dva tisíce a je to takovej táborák, že ani smolná větev takhle nepraská. To není až teď, to bylo vždycky.Dříve nebyla lepší kvalita výlisků,byla ale lepší kvalita nahrávky, alespoň se to tak jeví,při porovnání původních výlisků s reedicemi z dnešní doby, ale také ne u všeho. Např. poslední vydání Led Zeppelin na vinylech nikdy nehrálo lépe, jsou po technické stránce i kvalitou nahrávky v daleko lepší kondici než vydání v době vzniku. Stejně povedená je i poslední reedice všech desek Pink Floyd, reedice titulů rockových kapel sedmdesátých let (Aerosmith, Queen....)
Na druhou stranu, některé labely dovedou vyprodukovat takovou hrůzu, kdy kvalitní hudba je doslova zmršena jak zvukově, tak technickou kvalitou výlisků. To ostatně, ale dříve se objevovalo taky, takže nic nového.
Přes to všechno ten vinyl za to stojí, pro jiné přednosti, jak jsme se shodli v soukromé zprávě.

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

SAGA " SAGACITY" 2 LP 45rpm. 140gr.
e.a.r. MUSIC 0209458ERE v roce 2014 Edel Germany
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2014
Technický stav obalu je bezchybný, venkovní strany gatefoldu znázorňuji motiv s maskotem kapely, který se objevuje téměř na každém albu skupiny už od sedmdesátých let.( jakési okřídlené monstrum). Vnitřní část obalu skrývá obličeje členů kapely.
Stav nosiče má svoje mouchy,např hlučnější koncového drážky, jinak nelze nic vytknout.
Nahrávka je velmi kvalitní, díky vyšší rychlosti a širšímu drážkování jsou krásně znázorněny basy, což zrovna u této kapely není samozřejmostí.
Asi od roku 2001 má všechny desky nahrané v silně světlejším charakteru.
Tento titul je výjimka, zvuk je velmi povedený, přestup k jinému labelu je znát.
Kanadská kapela hrající progresivní rock, ovlivněná z části klasickou hudbou, působí od roku77.
Lze doporučit, velmi zajímavé.

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

MAGNUM "LOST ON THE ROAD TO ETERNITY" 2LP 180 gr.
SPV 2844812LP Made in EU v roce 2018
Koupeno v ČR 2018
Dvacáté album skupiny, která pochází z anglického Birminghamu, hrající melodický hardrock a rock pro dospělé, kterou vede kytarista Tony Clarkin který spolu s vokalistou Bobem Cattleyem působí v kapele od samého počátku od poloviny sedmdesátých let.Clarkin výhradně veškerou tvorbu skupiny , jak texty tak hudbu tvoří sám.
První LP vydala kapela v roce 78 na labelu JET Records, který patřil otci budoucí manželky Ozzy Osbournea Sharon.(Na JETrecords vydal Ozzy několik sólových alb po svém odchodu z Black Sabbath na konci sedmdesátých let.)
Téměř všechny obaly desek kapely Magnum, snad kromě tří vytvořil Rodney Matthews, takže tyto obaly jsou doslova uměleckým dílem. Nejinak je tomu i u posledního počinu kapely, který vyšel 18. ledna tohoto roku.Překrásný gatefold je opět dílem tohoto umělce.Když rozložíte obaly skupiny, které vytvořil Rodney vedle sebe, podle data vydání, můžete sledovat úžasný pohádkový příběh s nádechem horroru.
Letošní deska je hodně povedená, působí svěže, prostor dostal nový klávesák, který nahradil dlouholetého člena Marka Stainwaye.Nový zvuk kláves desce hodně pomohl, dobře si sedl s projevem zpěváka, jehož hlas je nezaměnitelný.Kytarové vyhrávky a sóla, spolu s perfektní rytmikou dotváří zvuk k dokonalosti žánru.
Jednoznačně doporučuji, příznivci melodického rocku budou nadšeni.
PS.
Porovnání s přiloženým cd(DR5) nebudu komentovat, akorát si člověk klade otázku, jak je to vůbec možné.

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Jo Dasto, krásný melodický rock, už se těším, mám objednáno v Německu. Ty přiložené CD - to je bomba. My, co kupujem LP to víme, buď se tam muchlá kód pro stažení souboru MP3 - to rovnou vyhazuji a nebo je tam v igelitu CD jako tzv. bonus. Naposledy jsem to zažil na podzim 2017 při koupi LP Black Sabbath - Never Say Die. Manželka seděla u mně v poslechovce klasicky na jejím místě za mnou jako v autobuse a v klidu si štrikovala ty její čepice a šály. Přehrál jsem to LP a pak jsem tam zkusil pustit to přiložené CD. Hned u první skladby se manželka ozvala se slovy: " Ono se Ti to rozbilo, vždyť to rve za uši ". No dříve jsem tyto CD rozdával, ale už si nechci dělat ostudu, tak je taky vyhazuji. To, že takhle skončí CD, by mně v roce 1983 ve snu nenapadlo.
Tak ať je alespoň něco poslouchatelné, jinak si musíme vystačil se sbírkou starší provenience, kdy se ještě neprznilo.

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Vlastním CD Bozzio Levin Stevens: Black Light Syndrome, Magna Carta, P 1997. Znáte asi všichny - testovací deska pro bedny - superbasy.

Včera mi kolega dovezl z USA 2LP Bozzio Levin Stevens: Black Light Syndrome, Magna Carta P 2013, MA-9019-1. Deska i obal technicky naprosto bez chyby. Zvuk se snad ani nedá popsat, to chce slyšet, prostě zvuková nirvana srovnatelná pouze s 2LP Dire Straits: Brothers in Arms 45 rpn. Hluboká poklona gramofonu a technické kvalitě LP. Deska je bez jediného lupance, kmitočtově dokolale srovnaná. To CD to strčí samozřejmě do kapsy. Dál se nedokážu vyjádřit, je třeba to slyšet. Přenoska jen 2M Black Ortofon a obyčejný gramec za 50 litrů komplet. Tedy žádný AVID a pod. Jdu ji roztočit znovu - již potřetí.
Tak, kdo to poslouchá, vřele doporučuji.

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldeare,
To je masakr co? Já když to LP slyšel prvně, tak mně to přišpendlilo do křesla.Škoda, že desky nejsou klasický černý vinyl, ale jakýsi modrý melír.Hlavně, že zvuk je bezchybný.

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Jo potvrzuji, to je fakt masakr, skvostný a bezchybný zvuk. Ty desky mám taky ten modro-tmavomodrý až černý melír.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 30 led 2018 10:04, celkem upraveno 1 x.

zabiny007
Příspěvky: 1283
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od zabiny007 »

Oldear píše:
29 led 2018 19:13
Včera mi kolega dovezl z USA 2LP Bozzio Levin Stevens: Black Light Syndrome, Magna Carta P 2013, MA-9019-1.
Je zajímavý, že ti z US dovezl modrou barvu, protože co jsem četl na Discogs, tak vydání pro US má být červené a pro EU je modré...

Mimochodem - mám také modrou verzi, pořízeno po poslechu u Dasty...

EDIT - info z DISCOGS:
Notes
180 gram colored vinyl housed in a gatefold jacket.
Limited to 1000 copies worldwide.
600 copies in USA on blood red translucent vinyl.
400 copies in Europe on royal blue translucent vinyl.

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Jó, je to zajímavé, ale skutečně přivezl modré provedení a bylo originál zabalené. Koupil to ve Wisconsinu, v Milwaukee. Podotýkám, že mám verzi 2013 a to už byla reedice, protože původní je 1997. Možná to byl import z Evropy. Reedice v USA vyšla až v roce 2014 a ta by měla být červená. Pokud bych si však mohl vybrat, bral bych černou, ale ta asi bohužel nikde nevyšla. Jsem spokojený i za tu modrou.

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldeare,
Výlisky, které vlastníme ( modrý melír), není v žádném případě reedice vinylu, ale první vydání na lp.Titul byl vydaný sice už v roce 97, ale pouze na cd.
Na mém výlisku je též uveden rok 2013, jak na středových štítcích, tak na přebalu, Discogs však uvádí rok vydání 2014, jak modrá verze, tak červená, uvádí dokonce stejný den (19.4)u obou verzí.
Je možné, že desky byly vyrobeny 2013, uvolněný k distribuci, ale až v následujícím roce. Já desku vlastním až od roku 2015,jak uvádím ve svém příspěvku v listopadu.
PS:
Zrovna jí poslouchám, je to opravdu něco.

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Aha, jo je to možný, já to tak nezkoumal a nikde nehledal, hlavně, že to suprově hraje. Dík za info.

Já tam mám nápis: P 1997, 2013 & C 1997 Magna Carta.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host