Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
DRACK
Příspěvky: 201
Registrován: 18 led 2015 21:35
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od DRACK »

GERMANY 1971 pressing je na Island (bronze label je repro co se pressoval v nemecku az do cca druhy pulky 80s)
Obrázek
GB 1971 pressing je na Bronze ale ma Island matrix!!!! a nr ILPS
Obrázek
k obojim byl i veliky poster asi tak nejak to vypadalo,

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

D: Similar to Look At Yourself but cover has "female eyes" and different typo

UK: 1971 first press without Bronze Records Ltd. on the label.
Naposledy upravil(a) lidumil dne 25 říj 2017 21:52, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

Dasta píše:
24 říj 2017 16:57
Led Zeppelin lll.
Atlantic 8122796576 R1 535341 v roce 2014
Koupeno ČR Happy Muzic 2015
Kvalita výlisku a obalu je výborná, oproti původnímu vydání se obal liší tím, že na reedici není kovový cvoček, na kterém se otáčí kolo vložené do levé části rozevíracího obalu.Kolo se nicméně otáčí i tak.
Původní vydání máš na mysli UK z roku 1970? Nebo oněch níže zmiňovaných 2007? 1970, pokud mě pamět neklame, rovněž nemá onen "cvoček".

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

lidumil,
Ano, je pravda, že první vydání UK nemá zmiňovaný cvoček, reissure z roku 72 už ano(Atlantic 50002). Na evropských vydání se vyskytuje asi zřídka, německá vydání je také nemají.Hojnější výskyt je na americkém kontinentu, např; Atlantic SD7201Atlantic104162(1970),v Kanadě SD7201(1970).
Zajímavé je,že na CD totožného titulu 250 002 SD 19128-2 vydaného v Německu, je na přední straně bookletu známka cvočku jasně zřetelná.
Vydání od Classic Records (2007) ho mají také, je to věrná replika US vydání včetně katalogového čísla.
Zdravím a přeji spoustu krásných desek.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Rush "Test For Echo"
Atlantic-R1 83739 Anthem Records 2 LP 200gr.
Remastered Reissue 6. 11.2015
Vylisované: Quality Record Pressings
Koupeno: ČR Happy Muzic 2016
Stav obalu výborný, nejedná se o rozevírací ale pouze o jednoduché provedení s širším hřbetem, desky se vejdou pohodlně.
Výlisky jsou ošetřeny velmi dobře,nic nepraská, v pauzách je klid.
Nahrávka z roku 96 zní na tomto vydání špičkově.Zvuk je hutný a přehledný, vysoké kmitočty neprevažují, scéna je nádherně rozprostřena, vokál taky nemá chybu.Pri porovnání s CD(Atlantic 7567-83739-2)deska má šťavnatý zvuk, lepší prostor, je posazena níže.Nádherný zvuk pro hardrock.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Ještě jsem zapomněl napsat,že "Test For Echo"od Rush vyšlo v USA.
MARILLION "FUGAZI"
EMI VEMC 2900851 v roce 2012 v EU.
Koupeno ČR Happy Muzic 2014
Stav obalu a desky je velmi dobrý, nic nepraská, ani nehučí.
Nahrávka je velice slušná, nástroje jsou prokreslené, sykavky jsou kultivované, prostor velmi dobrý.
Porovnání s UK vydáním EMC 24 00851z roku84 ukázalo, že výšky mohou být ještě čistší, zvuk jemnější a lépe prokreslený. Rozdíl není nikterak fatální, ale nicméně je.
Ještě bych chtěl podotknout, že německá verze LP z roku 84, hraje zase hůře než vydání z roku12.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

Dasta píše:
25 říj 2017 16:21
lidumil,
Ano, je pravda, že první vydání UK nemá zmiňovaný cvoček, reissure z roku 72 už ano(Atlantic 50002). Na evropských vydání se vyskytuje asi zřídka, německá vydání je také nemají.Hojnější výskyt je na americkém kontinentu, např; Atlantic SD7201Atlantic104162(1970),v Kanadě SD7201(1970).
Zajímavé je,že na CD totožného titulu 250 002 SD 19128-2 vydaného v Německu, je na přední straně bookletu známka cvočku jasně zřetelná.
Vydání od Classic Records (2007) ho mají také, je to věrná replika US vydání včetně katalogového čísla.
Zdravím a přeji spoustu krásných desek.

Díky za krásný přehled *2thumbsup* *thumbs up* Jen dodám, že SHM CD vinyl replika ho taky nemá, na rozdíl od box vydání "Complete Studio Recordings", kde je cvoček patrný. I Japan vydání 10106A cvoček má. *hura*

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Tak mi to nedalo a šel jsem se podívat taky po cvočku a MÁM :) na japonci 6518A
Znalosti něktarých z Vás jsou udivující *thumbs up*

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

Ono na většině JPN vydání snad krom SHM CD ten cvoček je *2thumbsup*

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

DIRE STRAITS " BROTHERS IN ARMS" 2LP 180gr. 45rpm
Mobile Fidelity MFSL 2-441 Original Master Recording 2014
Koupeno:ČR Happy Muzic 2016
Obal i deska jsou ve výborném stavu.
Kvalita nahrávky doslova bere dech. Zvuk jde pěkně odspodu, krásně znělé nižší středy, rozlišení nástrojů, přirozený zpěv a čisté výšky. To vše v nebývalé dynamice, Knopflerova kytara místy zalézá až pod kůži.
Při porovnání s japonským elpíčkem(Vertigo 28PP-1005) odchází Japonec poražen v rozdílu třídy.Mam tento titul doma ve čtrnácti verzích (LP a cd) a ani jedna se zvukem nemůže této desce od MoFi rovnat. Velmi povedená záležitost, mohu vřele doporučit.

Oldear
Příspěvky: 757
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Ahoj Dasto,
tak si mě těsně předběhl. Představ si, že na Tvoje doporučení jsem si toto LP ( stejné jak píšeš Ty )objednal z Německa ( tu klasickou dvoudeskovou 33 rpn jsem před cca 14 dny zakoupil v ČR ) a včera jsem tuto 45 rpn večer testoval. Chlape bomba, přesně jak píšeš - takto jsem LP neslyšel snad ještě nikdy hrát. Není tam absolutně co vytknout. Už od počátku mě přímo vyděsily ty superbasy a hned jsem to pustil přes spectrum analyzer, protože jsem nevěřil uším a pak ani očím. Ten spectrák má rozsah 16 Hz - 32 kHz. Přenoska 2M Black dle papírů 20Hz - 31kHz. Hned na první skladbě to uzkazovalo 32Hz v rovině se zbytkem spektra a na druhém konci 16 kHz bylo v naprosté rovině a 32 kHz bylo s poklesem 10 dB. Super basy 16Hz pak s poklesem 20 db, ale byly tam. U většiny LP se 16 Hz a 32 kHz ani nepohne.
No prostě super nahrávka, perfektně vyvážená a velice příjemná na poslech. Je to moje oblíbená deska ( řekl bych deska všech desek ) již od toho roku 1985, ale takto jsem ji ještě neslyšel. Mám jednoalbum, dvojalbum 33, 2 x SACD ( i MoFi ) a původní CD z roku 1985 ( Německé ), ale nic se zvukově na tuto 45 rpn nechytá.
JO, pro hnidopichy - žádné praskání, šum v mezerách do místa poslechu neslyšitelný a na každé straně LP to v průběhu poslechu asi jednou slabě luplo. To je ale absolutně nepodstatné. Obávám se, že to dnes budu znovu pouštět. Včera po skončení jsem pro porovnání hned pustil SACD také MoFi ( snad by to mělo být ze stejného zdroje ) a hrálo také dobře. Snad o něco větší dynamika, ale méně výšek a méně transparentní hlavně na spodku. Celkově bych hodnotil jako příjemnější na poslech to LP 45 rpn.
Dasto děkuji za supertip.
Dodávám, že z gramce digitálně po optice 24/192 a rovně, chcete-li direct, či pure direct.
Pořád existuje skvělá hudba a skvělý zdroj, jen člověk nesmí litovat těch 70 éček.

Lapi
Příspěvky: 69
Registrován: 26 pro 2016 16:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Lapi »

Díky za tip asi objednám s DE ale jen otázka kde lze koupit v ČR ?

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldear,
Jsem rád, že jsem způsobil, že jsi si udělal radost s LP DIRE STRAITS BROTHERS IN ARMS MFSL.To je masakr co?
Myslím,že to SACD dělal jiný masteringový inženýr.Oni to původně nechtěli vůbec vydat, odůvodňovali to tím, že to bude mít stejný zvuk, jako vydání Warner Brothers 2006,kde dělal master Bob Ludwig.(verze ne moc povedená) Nakonec si to(díky Bohu) rozmysleli a mastering provedl Krieg Wunderlich.SACD, které vyšlo rok před LP, provedl mastering Shawn R. Britton. Robert Ludwig se tedy nepodílel na těchto vydáních.
Obě vydání,jak LP, tak SACD/CD jsou provedena excelentně, LP o krapet excelentnější.
Měj se pěkně.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

DEAD CAN DANCE "INTO THE LABYRINTH"
4 AD Mobile Fidelity Sound Lab MOFI 2-001 Silver Label 140gr. 2LP
Special limited edition, vydáno v roce 2010.
Obal je proveden velmi pečlivě, o technickém stavu desek později.Kvalita nahrávky je tradičně na vysoké úrovni, jak jsme ve většině případů u tohoto labelu zvyklí.
Zakoupeno v roce 2016 u českého prodejce.Titul se poslouchá velice dobře, hudba je zvukomalebná a plná detailů z percusí.Rozčarování nastane v momentu, kdy zjistíte, že jsou přehozeny kanály, levý místo pravého a naopak.Nejdrive jsem myslel, že mám přehozené kabely, ale po ujištění, že zapojení je v pořádku, jsem porovnal desku s původním vydání na CD z roku 93, půjčil jsem si ještě SACD/CD téhož titulu a potvrdilo se, že je tomu opravdu tak.Proto desku hodnotím jako špatnou po technické stránce, a nelze jí doporučit ke koupi. Nelze jí vyreklamovat, protože hraje a nepreskakuje.Mel jsem z toho všeho špatný pocit, dodnes nevím jestli mám zmetek nebo raritu
Zájemcům o tento titul mohu doporučit letošní reedici labelu 4AD, který vydal všechna řadová alba DEAD CAN DANCE včetně živáku"Toward The Within", hrají výborně.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1512
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od PavelDosko »

Dasta : mam to na SAD 2711 CD - 2008 MFSL SACD Remaster v DSD a je to v pohode

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host