Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Oldear
Příspěvky: 1472
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Tak něco pro "dospělé kluky", King Crimson : In The Court Of The Crimson King, LP 200g, P 2010, Gatefold Cover, koupeno v Německu v lednu 2018. Kdo poslouchá progresivní rock, tak super zážitek. Deska i obal naprosto v pořádku, excelentně zaznamenáno, bez jediného lupance. Vynikající prostor a lokalizace - osobně "husina" za krkem a nostalgický návrat do "zlatých" 60. Mám i první vydání CD, ale vůbec jsem to neporovnával, protože to CD na podání a transparentnosti těch superbasů zcela určitě nemá. Kdo to poslouchá, tak doporučuji.

Pak jsem rozbalil Beatles: SGT.PEPPER´S LONELY HEARTS CLUB BAND, 50th-Anniversary-Edition, P 2017, Gatefold Cover, koupeno v Německu v lednu 2018. Je to nový stereo mix Gilese Martina. Notoricky známé, hraje to skvěle, vyrovnaně, osobně se mi zdá, že je to mírně "převýškováné", šel jsem na 4 a na 8 kHz o 0,5 dB níž, obvykle to nedělám, poslouchám to většinou rovně. Celkově je to podařená deska.
Tak příjemný poslech.

Oldear
Příspěvky: 1472
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Včera rozbalena a roztočena zase jedna lahůdka pro už "dlouho mladé" a to : LP 200g STEPPENWOLF GOLD, THEIR GREAT HITS, , APP 115, reissued by Analogue Productions in 2017, Pressed at Quality Record Pressings. Přímo ukázkově a vzorově udělaná deska i obal nejvyšší kvality. Cena 43 éček, koupeno v Německu. Excelentní zvuk, vše perfektně vyrovnané - stereo báze, kmitočet a prostor. V mezerách naprosto tiché, deska s velkou dynamikou, pociťově ve filmu Easy Rider. Krásná a na kvalitní hudbu bohatá doba.
Tak příjemný poslech.

filos
Příspěvky: 26
Registrován: 04 led 2015 21:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od filos »

Člověče Oldeare,ač mám od Steppenwolf 8alb na cd,tak do toho lp asi půjdu.Tomu tvému barvitému popisu se těžko odolává.Dík.

filos
Příspěvky: 26
Registrován: 04 led 2015 21:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od filos »

Tak taky něco přihodim,aby tohle vlákno netkali převážně Dasta a Oldear.
Bluesrocková legenda Free a jejich druhá deska Free z r.1969,vydal Music on Vinyl 2011 a díky jim za to,protože zvuk a výlisek je super.
A ještě jednou bluesrock:Chicken Shack-40 Blue Fingers Freshly....r.1968,rovněž MoV 2010 a platí to samé co u Free.
Za cca pět stováků pro příznivce poctivého rocku jasná volba.

Dasta
Příspěvky: 1339
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldeare,
Tak jsem si ty Steppenwolf objednal taky,budu na ně čekat 60- 90 dní, ale v takové kvalitě to musím mít.Mel jsem v 70.tých nějaké jejich desky, ale bohužel s příchodem cd, no však to asi taky znáš.
Díky za super typ a ať to hraje. Měj se.

Oldear
Příspěvky: 1472
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Jo dobré rozhodnutí, já jsem čekal cca 3 týdny, ale stojí to za to.

Také jsem rozbalil Linda Ronstadt: Simple Dreams (180g) (Limited-Numbered-Edition) za 49 éček. Toto LP je od MFSL, ještě mají obyčejné a také 2LP 45 rpn - to bude ještě lepší, ale ty prachy 71 éček - to se mi nechtělo platit. I tato 1LP od MFSL je perfektní a hraje skvěle.

Ať nám to hraje.

zabiny007
Příspěvky: 1283
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od zabiny007 »

Ingram Washington ‎– What A Difference A Day Makes
Label: STS Digital ‎– STS 611179
Format: Vinyl, LP, DMM 180g Ltd Ed
Country: Netherlands


Sice to není nové LP, vyšlo už v roce 2004, ale já jej koupil tak před rokem (http://www.analogueseduction.net/), vypral a odložil "na někdy", jako ostatně několik desítek dalších...
Včera večer jsem ji vytáhl a po prvních tónech začal litovat, že tak dlouho ležela v regále bez povšimnutí.
Zvukově je to neskutečná bomba a pokud máte rádi staré fláky od Sinatry, Bennetta, Armstronga atd, tak si tuplem pošmáknete!
Já ji včera večer točil 2x za sebou a dnes ještě jednou... :-).
Je to od vydavatelství STS digital, tak musím hned kouknout na jejich katalog, protože pokud vše hraje takto, chci je mít doma všechny :lol: :lol: :lol:

Obrázek


EDIT:
koukám, že už ji tady před 6lety vychvaloval Prospero (Mimochodem - kampak nám tak zmizel? Jeho zasvěcené analogové příspěvky mi docela chybí... *fnuk* )
post92855.html?hilit=Ingram%20Washington#p92855

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1309
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

Včera Obrázek
nové, zabalené. Pěkný popík, krásně nahrané i zahrané. Coldplay - Parachutes (LP, Album, RE, 1 ... 7783 1 7)

valderon
Příspěvky: 317
Registrován: 16 lis 2008 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od valderon »

Ahoj, už se to tu řešilo několikrát v různých vlaknech, ale nikde není jasná odpověď. Nebo možná ano, ale s vinyly začínám a buduji sbírku. Kromě http://dr.loudness-war.info/, discogs a třebas tohoto vlákna, je někde možnost najít sdílené informace o vinylech? Třeba mě teď zajímá zvuková kvalita Metallica - black album, co je ta nová reedice 2015. Nic moc jsem nezjistil googlovanim. Možná to neumím, proto se vás ptám. Má někdo tu Metallicu? Nechci hned na začátku kupovat zvukový průšvih. A jsou to srdcovky, kterýma začínám, tak se nechci spálit. Stejně tak mě zajímá to nové vydání Rammstein. Je to povedený vydání, který za to stojí, nebo si raději sehnat jiná starší vydání? (pokud to vůbec jde a taky za kolik, že?). A takových dotazů bych měl mraky, proto se ptám, jestli jsou další osvědčené stránky, kde se dá čerpat,nechci pořád otravovat s každým vinylem, co mě zajímá, nebo bude. A ještě! Moc děkuji všem, co občas něco napíšete o deskách. Nechci jmenovat, abych třeba někoho nevynechal. To by mě mrzelo! Takovým jako já to moc pomáhá!

zabiny007
Příspěvky: 1283
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od zabiny007 »

Posílám sumarizaci toho, co používám já, i když o většině jsme se stejně již bavili po telefonu :-)

No, discogs je podle mne nejkomplexnějším zdrojem informací, pak samozřejmě zdejší fórum společně s místními znalci.

A pak se dají ještě načerpat informace zde, i když to už není čistě o vinylu, ale celkově o nahrávce...:
https://www.allmusic.com/

Zajímavé jsou i tyto stránky, kde najdeš informace, za jaké ceny lze sehnat starší vydání některých desek...:
https://www.popsike.com/

A když jsme u těch nákupů, tak krom Happy Music, musicrecords, akcí v Bontonlandu, hlídání discogs ještě doporučuji:
www.jpc.de
- skvělý zdroj na nové věci, ceny většinou pod cenami v CZ maloobchodě, cena dopravy do ČR paušál 5,99 EURO
www.musicdirect.com
- US shop, vyplatí se hlavně na dražší vydavatelství - MFSL a spol. Chce to ale nakombinovat větší objednávku, aby se rozprostřela relativně vysoká cena za dopravu. A pak je to i po zaplacení cla, popř. DPH pořád o několik desítek procent výhodnější, než v ČR či v Evropě...
www.northendhaarlem.nl
- holandský obchod s velmi nízkými cenami některých položek. Jen občas nespolehlivý, protože ne vše co uvádějí skladem skutečně mají... Ovšem, občas v nabídce narazím na spoustu rarit, zejména v části "box-sets"

a ještě jeden obchod:
http://dacapo-records.de
- zajímavé u nich je, že dělají vlastní hodnocení desek: kvalita zvuku a kvalita výlisku
- navíc nabízejí jako speciální službu i fyzickou kontrolu desky, její vyprání a umístění do nového obalu :-)
- a ke všemu vydávají pravidelný katalog (k náhledu na stránkách), kde píší o nových LP a hodnotí ji z pohledu hifi posluchače :-)
http://dacapo-records.de/archiv/2018/Le ... 1-2018.pdf
Obrázek

Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 456
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od overgrounder »

Mate nekdo ci muzete doporucit toto LP?
Poslouchám uz ponekolikate pres Spotify, obsahem i zvukem parada *palec*
https://www.discogs.com/Bill-Frisell-Go ... se/2350681

Dasta
Příspěvky: 1339
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

BLACK SABBATH "TECHNICAL ECSTASY" 1LP 180gr.
Warner Bros Records R1-2969 Made in USA 2013
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2015
Sedmé studiové album vydáno v roce 76, v Anglii a na kontinentě na značce Vertigo, ve Státech a Kanadě na Warner Bros.,nebylo v době vydání přijato fanoušky moc kladně.
Deska působila jinak, než dříve vydané věci, jiná hra na kytaru, nástrojové plochy ( klávesy), písně jako kdyby byly poskládány z různých tvůrčích období,Ozzyho zpěv též působí jinak než v ranných nahrávkách.
Dnes s odstupem času, lze desku hodnotit kladně a považovat za dobrou studiovou práci, jenž nese všechny atributy tvorby skupiny, plus snahu posunout se.
Vrcholem desky je skladba"She'S Gone"(u nás jako " Lásko voníš deštěm"s Mařenkou Rottrovou), další balada" It's Alright" by klidně mohla zdobit kdejaký výběr metalových balad..Lze vyzdvihnout i skladby Dirty Woman,Gypsy a Rock' n' Roll Doctor.
Technický stav výlisků je ve vynikající kvalitě,obal též kvalitní a správně americky tvrdý, tak jak jsme zvyklí na desky z Ameriky.
Lze doporučit ke koupi, výlisek o nahrávka je ve vzorné kvalitě
P.S.
Zkuste porovnat tvorbu anglických kapel z roku 76: Black Sabbath ( Technical Ecstasy), Led Zeppelin (Presence) ,Deep Purple ( ComeTaste The Band) s tvorbou z roku 71:
Black Sabbath (Masters Of Reality), Led Zeppelin (lV),Deep Purple (Fireball)

Dasta
Příspěvky: 1339
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

BLACK SABBATH "13" 2 LP 180 gr. Made in EU
Vertigo 00602537395972 v roce 2013
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC v roce 2014
V roce 78 po natočení alba " Never Say Die" se Ozzy rozchází s domovskou kapelou a vydává u labelu JET Records sólovou desku " Blizzard of Ozz"a rok poté" Diary of A Madman'.(81)
Black Sabbath v roce 80 vydávání u Vertigo " Heaven And Hell"(80) a poté desku " Mob Rules"se zpěvákem Ronie J.Diem.
Jak Ozzyho sólové desky , tak desky BS s Diem byly výborné, ani jedna už nebyly jako tvorba Black Sabbath.
V roce 2013 vydali novou desku s Ozzym, škoda , že nebyl přítomen původní bubeník Bill Ward, aby byla klasický line- Up zachována a iluze dokonalá
Nicméně deska je dokonalá, zcela v duchu původní idee klasického sestavy
69-78, opravdový comeback a majstrstick.Kapela hraje jak zamlada, nelze nic vytknout, po hudební stránce opravdu lahůdka.
Technický stav výlisků je výborný, obal též nemá chybu, lze jen doporučit.
Jediná vada na kráse je nepřítomnost původního bicmena.
Naposledy upravil(a) Dasta dne 03 bře 2018 18:07, celkem upraveno 1 x.

jupol
Příspěvky: 9
Registrován: 06 led 2016 07:48
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od jupol »

Tiež som si urobil radosť na abrahamoviny a nakúpil som discografie remastrovaných reedícií kapiel počúvaných v mladosti napr. Jethro tull- Steven Wilson mix, Emerson, Lake &Palmer, Led Zeppelin, Santana, Yes, Uriah Heep, Alan Parsons Project, Pink Floyd, King Crimson iba prvé 2 albumy a som veľmi prekvapený kvalitou výlistkov a zvukom...

Dasta
Příspěvky: 1339
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Jupol
Všechny tituly, které jsi jmenoval vyšli v reedice v opravdu té nejvyšší kvalitě, zvláště desky Pink Floyd a Led Zeppelin.
To jsi si udělal k padesátinám opravdu radost, blahopřeji *2thumbsup* *2thumbsup*

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host