Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 456
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od overgrounder »

Když už jsme u těch Floydu, nabyl jsem velmi negativní zkušenost s dvojalbem Endless River, které se prodává u nás. Konkrétně Bontonland. Nebudete tomu věřit, ale tuhle desku jsem reklamoval 3x, vždy řešeno osobně, výměnou za nový kus. Až na potřetí jsem si nechal ukázat od prodavače nový kus, který mi hodlal vyměnit, a bohužel, opět špatně. Pak rozbalil ještě dvě poslední a taky špatně. Vypadá to že se u nás točí špatně vylisovana série, jak to lidi vracejí, tak oni to zase v klidu pouští dál. Vylisek je osoupany, špinavý, dosti zvlněný.
Bohužel nevím kód, ale předpokládám že u nás distribuovany bude tento, když to píši na webu:
EAN 0825646215478, tedy Parlophone.
U desky za litr to celkem zamrzí. Dejte si na to bacha...

valderon
Příspěvky: 314
Registrován: 16 lis 2008 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od valderon »

Ja reklamoval Netrebko- Opera Arias- D. Gramofon, a Gilmour - Live-at-pompeii, na 4a desce byl kaz, jakoby zalisovany papír v drazce. Naštěstí bezproblémová reklamace, ale Netrebko jsem vyměnil za Depeche mode 😄, protože jsem nechtěl riskovat další zmetek, slyšel jsem, že kvalita Deutsche gramofon je horší. A ty Pompeii zatím nevím, čekám až to dorazí na prodejnu, neměli to skladem. Hned si to tam rozdelam a zkontroluji.

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Overgrounder,
Vlastním také desku PF " Endless River "EAN 825646215478 koupenou začátkem listopadu 2014 a mám ji v naprostém pořádku.Deska vyšla 7 listopadu 2014 v Evropě na Parlaphone Records.
Podle Discogs vyšla v Evropě ještě 10 listopadu 2014 verse, která má EAN:88875007881.

jupol
Příspěvky: 9
Registrován: 06 led 2016 07:48
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od jupol »

Dasta, ten album Sabbath 13 je vážne výborný, strašne som sa mu potešil a pri prvom počúvaní som mal presne ten dojem, že chlapci spravili vynikajúci album a vlastne pokračujú tam, kde kedysi prestali...
Moje úplne prvé LP, ktoré som si za mlada kúpil, bola vtedy super novinka album Master Of Reality a stálo ma vtedy nekresťanský peniaz 350 Kčs.

Chystám sa na reedíciu Atomic Rooster, Music On Vinyl v lete minulý rok vydal 3 albumy a čakám ešte na Made In England.
Žiaľ nikde neviem nájsť prvé 4 albumy Wishbone Ash, všade sú len na CD.
Naposledy upravil(a) jupol dne 04 bře 2018 10:20, celkem upraveno 2 x.

valderon
Příspěvky: 314
Registrován: 16 lis 2008 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od valderon »

Tak jsem teď sjel celou Endless River a mám taky ok. Asi jsi měl opravdu pech...

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

jupol,
V současnosti se nabízí od Wishbone Ash pouze;
Wishbone Ash:21Century Collection ( Vinyl Box4lp)
Vydání:19.1.2018
Label: Golden Core
EAN:0090204522996
LP1
Healing Ground,The Warrior,Dreams Pizza Dust,Valediction,Sorrel,Capture The Moment,Blond Exe,Balladof The Beacon
LP2
Runaway, Engine Overheat, Faith, Hope And Love,Almighty Blues, Rainstorm,.Way Of The World, Everybody Needs A Friend
LP3
Reason to Believe, Invisible Thread, Warner Tears, Heavy Weather, Can't Go IT Alone,Give IT Up, Searching Fór Satellites, Man With No Máme, Mud-slick,Migrant Worker
LP4
Must Me Mad,Throw Down The Sword, Run Away, Hard Times,Keeper Of The Light,Blind Eye,Vas Dis.

jupol
Příspěvky: 9
Registrován: 06 led 2016 07:48
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od jupol »

Áno, to som si všimol na Jpc, len škoda, že je to vo forme Best Of.
Chcel by som najlepšie reedíciu prvých štyroch klasických albumov, možno sa raz dočkám...
Hľadám aj album nemeckej rockovej skupiny Zarathustra z roku 1972, vydali iba tento, ale veľmi vydarený.

Inak kupujem aj jazz na vinyle, najnovšie albá:
Avishai Cohen - Cross My Palm With Silver
Emil Brandqvist Trio - Falling Crystals
Brad Mehldau Trio - Blues and Ballads
Erik Truffaz Quartet - Doni Doni
Trilok Gurtu, Simon Phillips - 21 Spices

DRACK
Příspěvky: 202
Registrován: 18 led 2015 21:35
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od DRACK »

tady mas jedno repro https://www.ebay.com/itm/ZARATHUSTRA-LP ... SwMHdXRsnp

original v pekny kondici to se blbe hleda a pozor v 80s vylezly levaci a to hodne dobry copies, to pokud nemas vedle original tak to dneska uz nerozeznáš to je uz omsely a zazloutly jak ty stary, poznáš to jen když je polozis vedle sebe a vidíš ze to ma trochu odlisny dead wax mezery. ta deska se uz v 80s dealovala přes DM500 to se uz rentovalo delat levaky.

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Minulý týden při pracovní návštěvě v Německu jsem si udělal vinylovou radost.

2 LP Al Di Meola: Opus, 180g, vydaná únor 2018, gatefold, e.a.r.Music. Zpracování obalu i desky naprosto v pořádku. Zvuk poplatný Al Di Meolovi, suprová kytara - jeho prezentace na první desce a na druhé velice slušnej jazz s dominancí kytary se suprovými basy - běhá tam 30 Hz v rovině. Perfektní poslechovka a hluboký relax. Kdo to poslouchá, tak doporučuji - povedla se.

LP Jethro Tull: Thick As A Brick (180g) (Limited Edition) (Steven Wilson Mix),2015, + booklet, notoricky známá klasika pro nás staré "bardy", tentokrát v superkvalitě, jako obvykle, protože tento pán ( S. Wilson ) snad ještě nic nezkazil. Zvuk v perfektní kvalitě, vše vyvážené, excelentní prostor a lokalizace - no prostě radost poslouchat a to již po xxté a pořád se to neoposlouchá. Takto utratit peníze je skutečně radost a naplnění. Jen takových kvalitních LP více.

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 819
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od RedBaron »

Oldear: Nevíš prosímtě která továrna lisuje vinyly Wilsonových remasterů?

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Na LP jsem to nenašel, je to zmatené, samé popisy, včetně vloženého bookletu. Mám tu verzi Chrysalis ‎– 0825646139507 a press by měl být Germany Optimal Media GmbH.
Na Stand UP je taky Optimal Media GmbH.
Na Benefit je taky Optimal Media GmbH, takže asi dvorní lisovna.

BTW, původně jsem na Tvůj dotaz popletl desky a díval jsem se na toho Al Di Meolu a taky Optimal Media GmbH. Zřejmě slušnej oddíl, nebo, že by pro Německý trh?

http://www.optimal-media.com/de

valderon
Příspěvky: 314
Registrován: 16 lis 2008 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od valderon »

Rimsky-Korsakoff, Scheherazade- Reiner, Chicago symphony APC 2446-45 (otáček) od Analogue Productions. Ta nejlepší verze , co jsem kdy slyšel. Téměř se mi zastavilo srdce. Kvalita lp i zvuku výborná!
Muddy Waters - Folk Singer, od Analogue Productions APB 1483-45 (otáček), toto slyšel i zabiny007, může potvrdit, že zvuk jako víno, přitom zůstává duše... LP bez problémů.

zabiny007
Příspěvky: 1283
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od zabiny007 »

Stevie Ray Vaughan: Couldn't Stand The Weather

Obrázek

Jaké vydání této desky doporučujete? Vyplatí se Acoustic Sounds na 45?

https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/4307467

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Sašo,
deska vyšla původně jak v Evropě, tak v Americe v roce 84 na labelu Epic.
Desky na Epic měly vždy výborný zvuk, zvláště americké. Vroce 89 v Evropě a Státech vy šla reedice opět na Epic.
200 gr verze (45rpm.) z roku 2016 od Analog Production bude zřejmě hodně povedená, zřejmě jako Dire Straits od MoFi,nebo Tsuoshi Yamamoto od Impex Records.Bohužel jsem verzi45rpm. neslyšel.Za sebe mohu říci, že kdybych vlastnil výlisek z doby vzniku, tak bych se spokojil s ním,jinak bych si pořídil verzi 45rpm.

zabiny007
Příspěvky: 1283
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od zabiny007 »

Předpokládám, že u této desky to bude podobné, že?

Albert King & Stevie Ray Vaughan: In Session (200g)
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/4502638

Obrázek

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti