Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Pavle,
S touto verzí jsem též porovnával, akorát jsem neuvedl katalogové číslo, napravují:SAD2711CD
Čárový kód:6. 52637 27113 3

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Včera jsem točil KANSAS
"POINT OF KNOW RETURN" a "LEFTOVERTURE"
Odkazy:http://www.musiconvinyl.com/catalog/kan ... now-return
https://www.discogs.com/Kansas-Leftover ... se/6226339

Jedná se o 180 gram audiophile vinyl, oba 2014 Music On Vinyl, koupeno v Německu v srpnu 2017, provedení bez problému jak obal tak desky.

Zvuk vynikající, nešumí, nepraská a nepatrně silnější - šum v mezerách není slyšet do poslechového místa ( ucho na střeďáku - lehce ano ). Krásná stereo báze a vynikající předozadní prostor. Kmitočtově vyrovnané včetně prokresleného spodku a čistých neagresivních výšek. Krásný melodický rock.

vitek
Příspěvky: 166
Registrován: 13 led 2009 15:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od vitek »

Lapi píše:
26 říj 2017 20:48
Díky za tip asi objednám s DE ale jen otázka kde lze koupit v ČR ?
Moc bych neotálel s nákupem. Někteří prodejci ho můžou mít v seznamu, ale pokud ho nemají fyzicky na skladě, tak může být problém ho sehnat. Přímo u MFSL už nejde objednat... http://www.mofi.com/product_p/mfsl2-441.htm

Jinak v porovnání s počtem kusů u některých jsem úplný žabař, mám pouze 1x DVD-A, 3xSACD a 3xLP.

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

ROBERT PLANT "lullaby and... THE CEASELLES ROAR"
Nonesuch 543973-1 Made in USA 2014, 180gr. 2LP-3strany
Koupeno v ČR- dárek k narozeninám
Stav obalu a nosičů je velmi dobrý. Jedná se o tři strany záznamu, na čtvrté straně je vyleptaná postava s trojzubcem, zřejmě Poseidon.
Jako příloha je vloženo cd v pošetce s identickým záznamem.
Kvalita nahrávky je velmi dobrá, prostorové zobrazení jde i do hloubky, zpěv je velmi citlivě zakomponován do celku, vše působí přirozeně včetně zkreslení kytary, která ale zapadá do nálady nahrávky. Jedná se o velice neotřelý až avantgardní počin, který nemusí každému sednout.Nejedná se o žádný popík, ani s rannou tvorbou nemá nic společného, i když některé věci bych si uměl představit po úpravě aranže třeba na lll. Zeppelinů
Za mně špičková muzika s velmi kvalitním zvukem.
Přiložené CD nemá cenu komentovat, vhodné tak do auta.

Lapi
Příspěvky: 72
Registrován: 26 pro 2016 16:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Lapi »

vitek píše:
28 říj 2017 15:18
Lapi píše:
26 říj 2017 20:48
Díky za tip asi objednám s DE ale jen otázka kde lze koupit v ČR ?
Moc bych neotálel s nákupem. Někteří prodejci ho můžou mít v seznamu, ale pokud ho nemají fyzicky na skladě, tak může být problém ho sehnat. Přímo u MFSL už nejde objednat... http://www.mofi.com/product_p/mfsl2-441.htm

Jinak v porovnání s počtem kusů u některých jsem úplný žabař, mám pouze 1x DVD-A, 3xSACD a 3xLP.
už mám objednáno :)

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1114
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od MB »

Pritvrdíme trošku

1) Marilyn Manson ‎– Heaven Upside Down - 2017
2) Bengans Record Stockholm, 6.10.2017
3) Loma Vista, LVR00230 https://www.discogs.com/Marilyn-Manson- ... e/10954408
4) Kvalitné spracovanie obalu, aj keď názov autora a albumu je iba ako samolepka na ochrannej fólii, skor ma prekvapilo, že nejde o gatefold, samotné LP váži 190gr (zvážené váhou), slušné opracovanie, žiadne zvlnenie
5) Zvukovo veľmi vydarené v priamom porovnaní s lossless verziou na Spotify, vyborný priestor, krásna dynamika, zvlášt ked si to porovnám s digitálom, aj keď jednu výhradu by som mal, a to že song Saturnalia je na LP kratší, kľudne to mohli šupnúť na 2LP, inak v medzerách šum a praskot minimálny ale bohužial tam je
6) Ja nie som zrovna fanda MM, to skor moja pani ale posledné 2 albumy su naprosto famózne
7) Linn Basik+Linn Akito+Sumiko BP2, B&W CDM-7NT, Sony TA-E90ES+TA-N90ES, Pro-Ject PhonoBox RS & PowerBox RS

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Jen poznámku.
Jsou to všechno samozřejmě subjektivní názory - to je v poho ( neděláme skupinové slepé testy ), ale pokud srovnáváme prosil bych s jiným LP, či SACD, popř. kvalitně udělaným CD ( což dnes bude těžké ), ale prosím nesrovnávat s MP3, Spotify a dalšími taškařicemi, kteří se snaží distribuovat taky "nějakou" hudbu. Přece jenom jsme na HIFI fóru a potřebujeme tady určitou relevanci. Děkuji všem za vstřícnost.

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

KANSAS "THE PRELUDE IMPLICIT" 2016 180gr 2 LP
InsideOut Music Century Media Records 88985346291 Germany
Koupeno v ČR Happy Muzic 2017
Obal ve výborném stavu, desky nepraskají,v pauzách klidné.Jde opět o třístranný záznam,na čtvrté straně je vyleptán motiv z obalu.Příloha je cd stejného titulu.
Nahrávka je kvalitní, není ale tak výborně ošetřená jako tituly o kterých psal výše kolega Oldear.Jde o takový vyšší průměr.
Po hudební stránce je však plně srovnatelná s alby ze 70tych let. Krásný zpěv, housle, melodické kytary,jak za časů když v Americe kraloval pompézní rock kapel jako KANSAS, Boston, Journey a Styx.
Oldear,
Výborná alba KANSAS jsou také "Power"MCA-5838 z roku86 a " In The Spirit Od Things" MCA Records 255 933-1 z roku 88.Jestli nemáš zkus sehnat, stojí to za to( aspoň na cd, měli by být původní, remasterem to ještě nestačili zabít). Měj se pěkně.
Krásnou neděli všem.

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1114
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od MB »

Spotify je lossless, uz to je trochu porovnatelne, kolkokrat myslis vysiel novy MM na SACD od 6.10.2017?

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Dasta,

dík za tip, obě mám na CD a jsou super, dále mám vynikající Monolith, Best OF, Kansas a obě CD výše testovaných LP. No prostě skvělá hudba našeho mládí. Já měl štěstí, že jsem i tehdy měl možnost a nějaké peníze a tak doma mám naprostou většinu CD "staré" provenience, kdy to ještě nemršila tzv. umělecká komprese. Samozřejmě pompézní rock - kapel KANSAS, Boston, Journey a Styx to je pro mě to pravé ořechové a snad ty jejich nejlepší "kousky" mám na CD ještě z dob, kdy se dala poslouchat.

BTW, nemohu na LP sehnat 3 desku od Bostonu - může někdo helpnout ?

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldear,
Mohu Ti pomocí sehnat Boston " Third Stage", posílám SZ.

DRACK
Příspěvky: 202
Registrován: 18 led 2015 21:35
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od DRACK »

Oldear píše:
29 říj 2017 17:58
Dasta,

dík za tip, obě mám na CD a jsou super, dále mám vynikající Monolith, Best OF, Kansas a obě CD výše testovaných LP. No prostě skvělá hudba našeho mládí. Já měl štěstí, že jsem i tehdy měl možnost a nějaké peníze a tak doma mám naprostou většinu CD "staré" provenience, kdy to ještě nemršila tzv. umělecká komprese. Samozřejmě pompézní rock - kapel KANSAS, Boston, Journey a Styx to je pro mě to pravé ořechové a snad ty jejich nejlepší "kousky" mám na CD ještě z dob, kdy se dala poslouchat.

BTW, nemohu na LP sehnat 3 desku od Bostonu - může někdo helpnout ?
Toho je s prominutim všude jak nachcano , Muzes mit za 3kila + 60 posta nebo si proto doběhnout sidlim jako cca 5 minut od Venclu tel 603 210 887
první liga album , original Masterdisk, US pressing, 回-G-回 original původni MCA fabrika Gloversville, PS to je original původni 1986 album ŽADNA novodobá REPLIKA , LC repro apod. nadherna kondice .

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1282
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

Mám taky na prodej US vydání - jen je s perforovaným obalem.

Oldear
Příspěvky: 1041
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Děkuji za nabídky, nedošlo mě, kde se pohybuji. Tak dodávám - nejsem bazarista, zajímají mě jen nové nepoužitě výrobky, sorry, že jsem to neupřesnil rovnou.


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host