Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1143
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Pytel »

The Hot Club of San Francisco -- Yerba Buena Bounce spec. guest David Grisman

Reference Recordings RM-2503 v roce 2011 , 200 gr.Virgin Vinyl /45 rpm, half - speed mastered , 2 LP
Koupeno v ČR Studio Ranny 2014
Stav obalu, a desky je bezchybný, desky uloženy v rozevíracím obalu v anti static igelitu od quality pressing
Nahrávka je velmi kvalitní, s širokým prostorem ve kterém vše krásně zní, nástroje jsou dobře prokreslené a atmosféra nahrávky Vás uplně vtáhne . Do nedávna moje referenční nahrávka, hlavně poslední skladba na 2 LP kde ( jam ), .... .

Nádherná muzika, lze jen doporučit.

Oldear
Příspěvky: 758
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Jo chlapi, je to zvuková bomba...

Včera jsem točil další vybalenou a to
Rea Chris - Road Songs For Lovers, 2017, koupeno v Německu v září 2017
EAN 4050538290844, také 45 rpn, 2 LP
Obal a deska je klasika, ale ten zvuk opět super. Perfektně kmitočtově vyvážené, jsou tam superbasy - 30 Hz běhá v rovině a 16 Hz s poklesem 10 dB - na LP nevídané. Hudební obsah klasický Chris Rea, kdo tuhle hudbu poslouchá, tak vřele doporučuji. Je to dokonalý relax, v mezerách a na koncích ticho bez rušení.

Na večer už mám připravenou: Eric Clapton, I Still Do (180g) (Limited Edition) (45 RPM)

Tak ať nám to těm co desky kupujem hraje.

!!!!!!! Omluva všem seriozním !!!!!!!

Po proběhnuvší diskusi a zjištění stavu a úrovni zdejších " hifistů " ve vlákně "Počúvate eště CD" a po zkušenostech mého kolegy hifisty s nákupem LP v nejmenovaném hudebním e-shopu v ČR ( však mají piráti 14 dní na vrácení a někdo pak dostane použité zboží deklarované jako nové ), ruším svoje recenze nově zakoupených nosičů všech typů. Nehodlám stahovačům a pirátům usnadňovat jejich výběr.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 24 lis 2017 16:17, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od lidumil »

Pytel píše:
21 lis 2017 13:13
Lidumil : Happy Music je nedaleko od mne v Bohnicích -- majitel, super člověk, vždy přívětivý, skoro vše umí sehnat a za dobrý peníze.
Díky, jen škoda, že nemá web. Nebo ho aspoň nemůžu najít.

Lapi
Příspěvky: 69
Registrován: 26 pro 2016 16:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Lapi »

Web nemá ,pošle nabídku emailem :) ale super spolupráce je s ním.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

SNAKECHARMER "SECOND SKIN"
Frontiers. PRELP121 v roce 2017. 180gr
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC léto 2017
Vzorově provedený krásný gatefold s nádherným motivem ženských zad, na kterých je vytetovaný had s rostlinnými motivy a hyeroglify.
Deska nevykazuje žádné známky něčeho špatného, nešumí ,nepraská, pauzy jsou klidné a deska je rovná a bez otřepů.Etiketa má stejný motiv jako obal.
Nahrávka je velmi kvalitní, nástroje dobře rozlišené, všeho je dostatek ve vysoké kvalitě.
Jedná se o hudební seskupení, hrající blues-rock staré školy ( Whitesnake,
Bad Company.....)
Muzikanti jsou staří matadoři, např. Neil Murray ( ex Whitesnake, )Harry James( Thunder, Magnum)....
Nezbytné pro každého příznivce daného žánru, vynikající bigbít,lze jen doporučit.

TRANSIWATT
Příspěvky: 468
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od TRANSIWATT »

HAPPY MUSIC - to je nějaká prodejna v Praze Bohnicích ? Kde to je ?

Lapi
Příspěvky: 69
Registrován: 26 pro 2016 16:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Lapi »

Prodejna to není :) je to člověk který tomu rozumí a sežene co potřebuješ a chceš.

filos
Příspěvky: 26
Registrován: 04 led 2015 21:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od filos »

The DOORS Live in New York 1970,2lp
Rhino 2010, ean8122798187,koupeno v Musicrecords
Výlisky jsou excelentní,zvuk rovněž,naprosto tiché pozadí,prostě Doors u vás doma.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

THE ANGELS "DARK ROOM"
Liberation LMLP0325 v roce 2017, vydáno v Austrálii
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC listopad 2017
Stav obalu a výlisku nemá chybu, jedná se o reedici původního australského vydání z roku 1980(Epic 451066 1), která obsahovala vnitřní obal s texty a malůvku.Letošní vydání tento vnitřní obal nemá a deska je vložena do bílého papíru.
Kvalita nahrávky je naprosto stejná jako v roce 1980, což je výborné, protože zvuk původního vydání nemá chybu.Porovnával jsem s evropským vydáním na lp (Epic84502)z roku 1980 a australským cd (Epic 451066 2).
The Angels nejsou u nás příliš známí ( v Evropě a USA vystupují pod jménem "Angel City", aby nebyli zaměňováni za US kapelu Angel, kterou vedl Greg Giuffria).V Evropě jsou velmi populární ve Francii,kde mají velkou posluchačskou základnu.
Angels hrají chytlavý hardrock s přiškrabávanými kytarami krapet šmrncnutým punkem, což vytváří velmi chytlavou směs. V Austrálii jsou nesmírně populární, možná víc než AC/DC, s kterými se dobře znají ze společných vystupování v 70 tych letech v Austrálii
Desku lze jen vřele doporučit.

filos
Příspěvky: 26
Registrován: 04 led 2015 21:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od filos »

Co si pomyslel Rory Gallagher,když ho nejlepší kytarista světa Jimi Hendrix nazval nejlepším kytaristou
světa nevím.Proč ho tak nazval vím naopak jistě.Pusťte si jakékoli Roryho album a budete to vědět taky.
Tak třeba Rory Gallagher Irish tour'74..3lp Music on Vinyl 2014, ean8718469537389
Výlisky tradičně v pohodě,žádný šum ani praskot,zvuk plný a jasný,na rok 1974 výborný.
Obsáhlý buklet s foto a Roryho podpisem,co víc si přát.A hudba?Blues rock nejvyšší kvality se 100%
terapeutickými účinky pro každého rockera. Doporučuji.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

DIRE STRAITS " LOVE OVER GOLD" 180gr
Vertigo 3752906 v roce 2013 jako součást šestideskoveho kompletu
DIRE STRAITS " The Studio Albums" Mercury 0602537529193
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2014
Vylisováno GZ Vinyl Loděnice
Stav obalu a výlisku: Porovnání obalu tohoto vydání s původním anglickým, působí tak, že máte pocit, že přes nové vydání někdo přehodil špatně průsvitnou fólií.Na zadní straně obalu jsou velmi špatně čitelné pořadí skladeb.Přední strana je oproti původnímu vydání méně výrazně barevná, jakoby vyšisovaná.
Výlisek je v pořádku, až na první pauzu, kde mezera je dost hlučná. Až na tuto drážku je deska v naprostém pořádku.
Nahrávka zní velmi pěkně, je položena trochu níže, což ale není na škodu.
Při porovnání s vydáním GB Vertigo 6359 109 z roku 82 nahrávka obstojí se ctí. Originál zdá se být trochu světlejší, čitelný jakoby krémovější.
Nové vydání je více na straně bigbítu. V žádném případě nezní špatně a lze ho s čistým svědomím doporučit.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

FOREIGNER. "4". 180gr
Mobile Fidelity. MFSL 1-343. Special Limited Edition (No 000225)
Vydané v roce 2013 MFSL. USA
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2014
Obal i deska- top stav
Nahrávka nemá chybu, vše je vyváženo, zvuk má tah až strhující, není to ale žádná laciná " pompéznost".
Oproti původnímu vydání (Atlantic ATL 50796) z roku 81 zní dotaženě, plnější zvuk dává skladbám větší drajv, výšky jsou také znělé jasněji.Mastering provedl Krieg Wunderlich za asistence Shawna R.Brittona, tito dva pánové dělali mastering velice povedených " Brothers in Arms "od DIRE STRAITS na MFSL.
Wunderlich masteroval LP, Britton Sacd.
Nahrávka je provedena v nejvyšší kvalitě, lze jen vřele doporučit.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

BLACK COUNTRY COMMUNION "BCCIV" 2LP 180gr.
Mascot Records M75321 v roce 2017 Made in EU
Koupeno v ČR-dárek k narozeninám 2017
Stav obalu nemá chybu, technický stav desek je na nejvyšší úrovni a kvalitní
Nahrávka beze zbytku naplňuje požadavky kvalitní reprodukcemi v daném žánru, milovníkům bluesrocku bude běhat mráz po zádech.
Mistrovství všech čtyř protagonistů je prostoupeno v každém tracku měrou vrchovatou, jména : Bonamassa, Hughes, Sherinian a Jason Bonham jsou opravdu zárukou toho nejlepšího.
Snad jediná kapela, která odkaz Led Zeppelin nese v dnešních časech.
Moje srdeční záležitost, vřele doporučuji každému příznivci starého bigbítu.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

CHEAP TRICK "WE' RE ALL ALRIGHT!" 180gr 1 LP.
Big Machine Records BMRCTO25OD v roce 2017 Made in USA.
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2017
Obal je jedním slovem nádhera: gatefold, na všech čtyřech stranách zaplněné koláží z fotografií skupiny a členů ve všech možných situacích.Nosič je ve velmi dobré kvalitě.
Nahrávka vás přenese někam do roku77. Podobnost s deskami " Heaven Tonight" a " In Color And Black n White" je zarážející.
Zvuk, řečeno jedním slovem, nemá chybu.Kvalitní zpěv Robina Zandera a kytara Ricka Nielsena , to jsou atributy kapely, které nikdy nezklamou.Velmi pozitivní hudba, chytlavá, jdoucí pod kůži, mistrovství hráčů, To jsou Cheap Trick, kapela, která už přes 40 let rozdává radost.Jednoznačné doporučení.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

GRAND FUNK "WE'RE AN AMERICAN BAND" 180gr 1 LP
Friday MUSIC FRM 11207 180gr.Audiophile Vinyl Made in USA
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2014
Obal je krásný gatefold vyvedený ve zlaté barvě,na titulní straně pouze název kapely a titul provedený v černé barvě.
Uvnitř je fotka kapely, muzikanti jsou svlečení úplně do naha, zahaleni pouze do spousty amerických vlaječek.
Levá vnitřní strana je bílá a v kruhu je znázorněna pěst s ukazovákem, který míří přímo na vás
Samotná deska je provedena ve zlaté barvě, přesně jako vroce73, kdy vyšěl limitovaný náklad též ve zlaté barvě.
Samotná deska je v perfektním stavu, nepraská a mezery jsou tiché.Nahravka je vynikající, jak jen může v daném žánru být.Stylově se jedná o americký hardrock, skupina byla odpovědí na britské Deep Purple a tento titul je její majsrstik
Porovnána s japonskou verzí z roku 73 a cd verzí z roku 2002.
Japonec je krapet lepší, ale nic fatálního, cd vhodné do auta .
Desku lze doporučit, hlavně pamětníkům

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Dasta a 6 hostů