Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

TOM KEIFER " THE WAY LIFE GOES" 180gr1 LP
Merovee Records MRVEE 43 v roce 2013 Made in USA
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2014
Technický stav obalu a výlisku je na velmi dobré úrovni, deska nevykazuje žádné známky něčeho špatného, pauzy jsou tiché, praskot také nebyl zaznamenán.
Do desky je vložen cd disc s totožným záznamem.
Nahrávka je na velmi vysoké úrovni, prostor a podmanivé kytary spolu s velmi kvalitním zpěvem vás vtáhnou do hudby.
Jedná se o první sólový počin zpěváka americké skupiny Cinderella, která hrála melodický heavy rock s prvky blues.
Kdo zná tvorbu kapely, bude si myslet, že se jedná o nové album skupiny.
Z desky jsou slyšet vzory hudebníka, Aerosmith a Rolling Stones se střídají s baladami za které by se nemusel stydět ani Bon Jovi. Vkusně provedené aranže a chytlavost zpěvu a kytar zaručují úspěch.
Chytlavý heavy rock na pokraji mainstremu, velmi pozitivní, krásně se to poslouchá.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

NIGHT RANGER "DON'T LET UP" 180gr 1 LP
Frontiers Records PRELP118 v roce 2017 Made in EU
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC léto 2017
Obal je velmi pěkný gatefold, uvnitř jsou texty a snímky kapely, venkovní strana nese vyobrazení amerických bouráků na prašné dálnici.
Výlisek též nemá zjevných chyb, vše je tak jak má být.
Nahrávka je kvalitní,v daném žánru nadstandardní, zvuk je hutný a přehledný, rozlišení nástrojů a prostor na velmi dobré úrovni.
NIGHT RANGER hrají americkou odnož hardrocku, na scéně jsou od 80 tych let, ve kterých vydali své nejlepší desky (" Midnight Madness, Dawn Patrol,
Seven Wishes, Big Life"....) Jejích zvuk se vyznačuje krásným tremolem kytary Brada Gillise, který bohužel tato tremola na této desce nevyužil.
Za to je poslední počin říznější a krásně melodický
Další zářez ve studiové prací kapely, která hraje pomalu 40 let
Doporučuji.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

THE CARS. "HEARTBEAT CITY 180 gr 1 LP
Mobile Fidelity Sound Lab MFSL1-442
Special Limited Edition 001024. Made in USA v roce 2016
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2016
Nádherný gatefold z tvrdého papíru, bezchybné zpracování, tak jak jsme u
MoFi zvyklí.Deska je též zpracovaná bezchybně, nic nešumí, nepraská.
Nahrávka je v neslýchané kvalitě, mastering provedl Krieg Wunderlich ( masteroval DS "Brothers in Arms"). Zvuk je opět položen níže, tak jak MoFi dělá, ovšem vše další jako výšky, separace nástrojů a prostor jsou zachovány a vše dohromady vytváří zvuk takové kvality.
Porovnání s původním vydáním (Elektra 960 296-1) z roku 84 je takové, že máte pocit, že původní vydání je tenčí,s menším prostorem jakoby sevřenější.Pochopitelně je světlejší. Zvuk z MOFI vás doslova obteče, ale budete vědět, kde který hráč stojí v prostoru
The Cars hraje směs punku, nové vlny a rocku, jejích tvorba je velice chytlavá a podmanivá.Zpěvák Rick Ocasek je manžel české modelky Pavlíny Pořízkové.
Zvukově dokonalá záležitost, navíc s výbornou hudbou, je dobré to mít.
Vřele doporučuji.

Oldear
Příspěvky: 755
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

No Ty to hrneš chlape. Toto LP Cars také vlastním už 3 týdny a je to super - souhlasím s Tebou. Perfektní vzpomínka na 80.
Včera dorazilo 2 LP Fleetwood Mac: Rumours, 45 rpn, Reprise Records ‎– 9362-49793-4, 2011 - naprosto super excelent, netřeba dále popisovat. Na basech lepší než totožné SACD Warner, o CD ani nepíšu a "totalitní" LP v licenci a v jiném kabátě zcela opomíjím. Takto má znít hudba, jen houšt a častěji a za kvalitu si rád připlatím. Co je to 51,- éček proti ceně aparatury a celé sbírky za celý život.
Tak ať nám to starým hifistům pořád hraje.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldeare, Fleetwood Mac "Rumours" taky mám, dokonce původní vydání (Warner bros Records WB 56 344)z roku 77a hraje výborně.Mám ještě reedici, asi před 10 lety vyšla jako 180gr., ale ta tak pěkně nehraje, i když to není žádný malér, taky se to nechá, má citelně méně výšek, tak trochu ztrácí na brilanci.
Ještě mám původní cd a dvoudiskový remaster ( ten není špatný)
Měl jsem i DVD audio, ale přenechal jsem ho Pytlovi, jemu nádherně hraje doma DVD audio, když mně pouštěl Queen " The Game" málem jsem spadl z křesla, to bylo něco neslýchané ta dynamika a zvuk celkem
Chtěl jsem si objednat tu dvoudeskovou verzi FM " Rumours, jak o ní píšeš, ale bohužel už je vyřazena z distribuce.
Ať Ti to dobře hraje, hlavně kromě zdraví hodně dobrých nosičů.Měj se.

vitek
Příspěvky: 158
Registrován: 13 led 2009 15:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od vitek »

Fleetwood Mac: Rumours, 45 rpm se dá pořád koupit, mají ho v USA... se divím že ten Tvůj HAPPY MUSIC ho neumí sehnat....
Ale neodolal jsem a už se točí na SACD.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

BUDGIE "NEVER TURN YOUR BACK ON A FRIEND". 180gr ,1 LP
WOW Records 5501 vydáno v roce2012, Made in Sweden,L.T.D. 500 Copies
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2013
Třetí řadové album z roku 73 v limitované edici pouhých 500 kusů je až na vnitřní obal věrnou replikou původního vydání, které vyšlo na značce MCA.
U této limitky je deska vložena pouze do černého papíru opatřeného mikrotenovou vložkou. Obal je gatefold, věrná kopie originálu z roku 73, deska po technické stránce nemá chybu.
Nahrávka je jedním slovem skvostná.Vše je jak má být, vyznění nástrojů a prostor je v naprostém pořádku.
Skupina z Walesu produkující ostrovní hardrock je často svou tvorbou přirovnávána k Black Sabbath.BUDGIE hrají od roku 68.
Elpíčka kapely se těžko shání, pro zájemce bych doporučil výborně hrající cd labelu Repertoire.
Výborná muzika, lze jen doporučit.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Vítek,
To víš, každý všechno neumí, Happy Music bere pouze od ofiko distribuce,
Od internetových prodejců ze zámoří z jistých důvodu ne
Taky jsem si dal FM, ale z vinylu.
Přeji vše dobré *2thumbsup*

vitek
Příspěvky: 158
Registrován: 13 led 2009 15:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od vitek »

Jestli chceš, tak ti ho mohu přivést, ale až tak v létě o prázdninách.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Vítek,
To by bylo super, určitě se domluvíme, napiš prosím detaily do SZ.

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

BUDGIE - skvostný zvuk, to mne zajímá...chtěl bych aspoň prvních 4-5 alb, na CD je to spíš ostuda...

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Koudelka,
V roce 2016 vydala v Holandsku firma MCA box tří cd skupiny BUDGIE:
MCA Albums 73-75 (MC5363393)
Box obsahuje tyto tituly:" Never Turn Your Back On A Friend"
"In For The Kill"
" Bandolier"
Jedná se o třetí, čtvrté a páté album

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

JOURNEY " ESCAPE" 180gr. 1 LP
Columbia Stereo/ Friday Music FRM 37 408 Audiophile Vinyl vroce2010
Koupeno v ČR HAPPY MUSIC 2011
Vyšperkovaná edice desátého alba skupiny, které nebylo nikdy překonáno a zůstává tak majstrštikem kapely.
Na této desce, kterou tvoří deset skladeb nenajdete slabší věc, celé to působí, jako by jste neposlouchali řadové album, ale velmi dobře poskládaný výběr hitů typu The Best Of.Deska aspirovala na cenu Grammy za rok 81, spolu se skupinou Foreigner a jejich"4", ale vítězství tenkrát připadlo The Police a jejich "Ghost in The Machine", ale tak to zkrátka chodí.
Nahrávka má úžasný zvuk, plastický, dobře rozlišený, výšky při zpěvu Steve Perryho jsou nádherně čisté a průzračné.Zvuku nelze opravdu nic vytknout.
Zpracování obalu je na vysoké úrovni a s kvalitního papíru.Jedná se o gatefold, původní vydání v roce 81 mělo obal jednoduchý, ale to co je na gatefoldu zevnitř, mělo původní vydání na vnitřním obalu.
Porovnával jsem zvuk s původním evropským vydáním na cd, ale deska je opravdu o něčem jiném, hlavně v prostoru a podání stredovýškového pásma.Masteringový inženýr si opravdu dal záležet
Journey vedle skupin Boston, Kansas, Foreigner v první polovině
osmdesátých let byli hlavními představiteli AOR( Adult Oriented Rock- rock pro dospělé).Desku lze s radostí doporučit.

Oldear
Příspěvky: 755
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Dasta
Píšu až teď, byl jsem včera večer na kšeftu. DVD-A, Fleetwood Mac - Rumours, samozřejmě zapomněl jsem, taky jej vlastním. Je to zvukově výborné, hlavně co se týká excelentní dynamiky, ale proti tomu 2LP 45 rpn to nemá tak konturované basy, ale taky super. Kéž by takto hrálo všechno DA.
To 2 LP Fleetwood Mac: Rumours jsem koupil na JPC, dorazilo to v balíku s jinými LP v pátek.

https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/4949862

Je však faktem, že tam nyní píšou, že momentálně není k dispozici, ale lze se dotázat na eCourieru, zda lze ještě doobjednat. Já bych to alespoň zkusil.

Tak hodně štěstí.

V návaznosti na Tvoji recenzi JOURNEY " ESCAPE" 180gr. 1 LP, jsem dostal chuť a teď točím tuto nahrávku v SACD a musím říci, že je to super hudba a taky doobjenám to LP.

Dasta
Příspěvky: 914
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldeare,
Jestli máš rád Journey, doporučuji Ti sehnat si japonské vydání na LP:
Journey " Infinity" CBS SONY 20 AP 2497 vydané 1978
Vím, že nejsi bazarista, ale tento titul za to stojí, osobně ho stavím nad " Escape", např skladby " Wheel In The Sky" nebo " Lights", to úplně běhá mráz po zádech.
V případě, že bys přesto nechtěl bazarovku, mám nějaký tip na cd:
Journey " Infinity"Columbia COL 486665 2 (22 bit SBM)vydáno 1996
Journey " Infinity" Columbia/ Legacy 82876858902. vydáno 2006( digipack)
Cédéčka mají stejný mastering,je to uvedeno v dokumentaci vydání 2006.
Zvuk na cd nemá chybu, obě vlastním, mohu potvrdit, ale na japan vinyl, ani náhodou.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host