Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře
Toto téma bylo založeno za účelem sdílení poznatků a hodnocení především nově vyráběných LP desek. Je otevřeno všem, kteří chtějí věcně přispívat
ke konkrétní desce. V případě hodnocení je podmínkou dané LP vlastnit nebo s ním mít osobní poslechovou zkušenost. Můžete zde i pokládat dotazy na LP desky, které byste rádi zakoupili, ale informace dostupné na internetu či z jiných zdrojů nejsou dostačující pro případný nákup. Tento prostor není určený pro diskuse typu zda je lepší anolog či digitál, výhody a nevýhody obou formátů, pro polemiky, hádky a osobní útoky.
Pokud chcete vložit post do tohoto tématu, prosím o dodžení několika základních údajů.
1) Autor, název
2) Kde a kdy bylo LP zakoupeno
3) identifikační údaje (vydavatelství, číslo vydání, odkaz na Discogs atd.)
4) Hodnocení kvality fyzického provedení (jak média nebo i obalu)
5) Hodnocení kvality nahrávky
6) Případný komentář
7) Řetězec na kterém bylo dané LP posloucháno (nepovinné)
V případě potřeby diskuse o tomto vláknu piště sem: analogove-zdroje/kvalita-novych-lp-navr ... 17875.html
ke konkrétní desce. V případě hodnocení je podmínkou dané LP vlastnit nebo s ním mít osobní poslechovou zkušenost. Můžete zde i pokládat dotazy na LP desky, které byste rádi zakoupili, ale informace dostupné na internetu či z jiných zdrojů nejsou dostačující pro případný nákup. Tento prostor není určený pro diskuse typu zda je lepší anolog či digitál, výhody a nevýhody obou formátů, pro polemiky, hádky a osobní útoky.
Pokud chcete vložit post do tohoto tématu, prosím o dodžení několika základních údajů.
1) Autor, název
2) Kde a kdy bylo LP zakoupeno
3) identifikační údaje (vydavatelství, číslo vydání, odkaz na Discogs atd.)
4) Hodnocení kvality fyzického provedení (jak média nebo i obalu)
5) Hodnocení kvality nahrávky
6) Případný komentář
7) Řetězec na kterém bylo dané LP posloucháno (nepovinné)
V případě potřeby diskuse o tomto vláknu piště sem: analogove-zdroje/kvalita-novych-lp-navr ... 17875.html
Naposledy upravil(a) overgrounder dne 16 říj 2017 18:25, celkem upraveno 1 x.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře
1) Faithless - REVERENCE
2) Vinylrecords-cz - přes Aukro (2016)
3) Music On Vinyl, MOVLP1355, https://www.discogs.com/Faithless-Rever ... se/6794235
4) Kvalita nosiče i obalu perfektní. Žádné praskání, žádné otřepy.
5) Kvalita nahrávky excelentí!
6) Měl jsem možnost srovnávat s CD. LP - skvělá dynamika, prostor, hloubka a barva scény taktéž perfektní. Jedno z nejlépe hrajících LP v tomto žánru, které vlastním.
2) Vinylrecords-cz - přes Aukro (2016)
3) Music On Vinyl, MOVLP1355, https://www.discogs.com/Faithless-Rever ... se/6794235
4) Kvalita nosiče i obalu perfektní. Žádné praskání, žádné otřepy.
5) Kvalita nahrávky excelentí!
6) Měl jsem možnost srovnávat s CD. LP - skvělá dynamika, prostor, hloubka a barva scény taktéž perfektní. Jedno z nejlépe hrajících LP v tomto žánru, které vlastním.
1) Iron Maiden - The Number Of The Beast
2) musicrecords.cz v 2015
3) Parlophone – 2564625240 https://www.discogs.com/Iron-Maiden-The ... se/6191421
4) Deska i obal jsou velmi dobře udělané.
5) Nahrávka je plochá a jakoby ořezaná na basech ve cca 100Hz a výšky na 12kHz.
6) V tichých pasážích je úplné ticho. Nástroje a zpěv perfektní jen ty basy a výšky nikde!
2) musicrecords.cz v 2015
3) Parlophone – 2564625240 https://www.discogs.com/Iron-Maiden-The ... se/6191421
4) Deska i obal jsou velmi dobře udělané.
5) Nahrávka je plochá a jakoby ořezaná na basech ve cca 100Hz a výšky na 12kHz.
6) V tichých pasážích je úplné ticho. Nástroje a zpěv perfektní jen ty basy a výšky nikde!
-
- Kontaktovat uživatele:
"V tichých pasážích je úplné ticho".....
No, no, úplnému tichu z desky nevěřím.
No, no, úplnému tichu z desky nevěřím.
Myslím že to je díky step-up trafu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Coo ???
no to mi prosim vysvětli
no to mi prosim vysvětli
Napsal sem ti do soukromích zpráv at se zbytečně nešpiní nové téma.
Pro ostatní co zajímá step up trafo, dá se vše dohledat zde na foru.
A abych přispěl k tématu přidám další desku kterou právě poslouchám:

1) Elbow – The Take Off And Landing Of Everything
2) v musicrecords.cz 2017
3) Fiction Records – 3754769 https://www.discogs.com/Elbow-The-Take- ... se/5468027
4) 180gr nosiče velmi dobré kvality, obal taky super
5) deska bude patřit k tomu nejlepšímu co mám ve zbírce.
6) Hutný a velmi živelný zvuk doporučuji.
Pro ostatní co zajímá step up trafo, dá se vše dohledat zde na foru.
A abych přispěl k tématu přidám další desku kterou právě poslouchám:

1) Elbow – The Take Off And Landing Of Everything
2) v musicrecords.cz 2017
3) Fiction Records – 3754769 https://www.discogs.com/Elbow-The-Take- ... se/5468027
4) 180gr nosiče velmi dobré kvality, obal taky super
5) deska bude patřit k tomu nejlepšímu co mám ve zbírce.
6) Hutný a velmi živelný zvuk doporučuji.
Jethro Tull "Song Fromm The Wood"
Zakoupeno Happy Muzic ,ČR, říjen 2017
Chrysalis 0190295847852, Made in EU remix Steven Wilson 2017
Kvalita výlisku a obalu: výlisek v pauzách hučí drážka v prvních dvou skladbách,B strana popraskává. Čekal jsem větší pečlivost, už proto, že deska je vylisovaná v Optimal Media GmbH.
Přebal a příloha ( brožura) vyrobeny velmi pečlivě
Hodnocení nahrávky: zvuku nelze v podstatě nic vytknout, remix je proveden velmi citlivě a precizně, nahrávka zní velmi dobře a čitelně.
Porovnal jsem desku s US vydáním: Chrysalis CHR 1132 z roku 77, kdy vyšel titul poprvé a kterou také vlastním.
Remix zní jakoby sofistikovaně, scéna je posazena dále za posluchače,(posloucháme li ve třetí řadě,tak někde v půlce pódia), vynikající prostor.
USvydaní je posazeno trochu výše, vše se odehrává před vámi, prostorové uspořádání není takové jako u remixu, ale při poslechu vnímáte nevazanou jásavost reprodukce, která bohužel u remixu chybí (výměna za perfektnost)
Letošní vydání je velmi povedená záležitost.
Zakoupeno Happy Muzic ,ČR, říjen 2017
Chrysalis 0190295847852, Made in EU remix Steven Wilson 2017
Kvalita výlisku a obalu: výlisek v pauzách hučí drážka v prvních dvou skladbách,B strana popraskává. Čekal jsem větší pečlivost, už proto, že deska je vylisovaná v Optimal Media GmbH.
Přebal a příloha ( brožura) vyrobeny velmi pečlivě
Hodnocení nahrávky: zvuku nelze v podstatě nic vytknout, remix je proveden velmi citlivě a precizně, nahrávka zní velmi dobře a čitelně.
Porovnal jsem desku s US vydáním: Chrysalis CHR 1132 z roku 77, kdy vyšel titul poprvé a kterou také vlastním.
Remix zní jakoby sofistikovaně, scéna je posazena dále za posluchače,(posloucháme li ve třetí řadě,tak někde v půlce pódia), vynikající prostor.
USvydaní je posazeno trochu výše, vše se odehrává před vámi, prostorové uspořádání není takové jako u remixu, ale při poslechu vnímáte nevazanou jásavost reprodukce, která bohužel u remixu chybí (výměna za perfektnost)
Letošní vydání je velmi povedená záležitost.
LP Deep Purple – Deep Purple In Rock , vydání 2016
- koupeno v Německu v září 2017, 1/2 Speed Mastering
- jedná se o digitální mastering, je to zase nahráno silněji - takže v moji poslechové hlasitosti v tichých pasážích a v mezerách není do poslechového místa slyšet šum, pouze případný občasný lupanec ( Pítrs už bez komentáře - já to tak slyším, resp. neslyším )
- TEAC TN 570, 2M Black a digitálně optikou do MDSD procesoru a zbytek věže "stejný"
- zvuk dle mě perfektní, vyrovnaná kmitočtová křivka, křišťálové výšky a prokreslené basy
- Technics SL 1200 Mk2, 2M Black, Phono Box RS a analogově do předzesu a zbytek věže "stejný"
- zvuk podobný jako výše, nepatrně rozostřené basy
- obal klasika, mě nezajímá pro mě je hlavní zvuk
Odkaz:https://www.discogs.com/Deep-Purple-Dee ... se/8082862
Srovnání s CD dle odkazu níže:
https://www.discogs.com/Deep-Purple-Dee ... se/2532872
SACD Transport ( nechci uvádět ) zbytek věže stejný jako na LP
CD hrálo jakoby na basech zastřeněji, ale s lepší dymikou - měl jsem to na 32/176,4
Mě k rocku sedí více LP. Celkově lze konstatovat, že nově vydané LP , alespoň u těch "Párplů" hrají i s tím proklínaným digitálním marketingem výborně. To že to někde občas lehce lupně je vlastnost LP, nevztažená k této desce obecně, ale jen k tomuto výlisku. U jiného to může nelupat, či lupnout jinde.
- koupeno v Německu v září 2017, 1/2 Speed Mastering
- jedná se o digitální mastering, je to zase nahráno silněji - takže v moji poslechové hlasitosti v tichých pasážích a v mezerách není do poslechového místa slyšet šum, pouze případný občasný lupanec ( Pítrs už bez komentáře - já to tak slyším, resp. neslyším )
- TEAC TN 570, 2M Black a digitálně optikou do MDSD procesoru a zbytek věže "stejný"
- zvuk dle mě perfektní, vyrovnaná kmitočtová křivka, křišťálové výšky a prokreslené basy
- Technics SL 1200 Mk2, 2M Black, Phono Box RS a analogově do předzesu a zbytek věže "stejný"
- zvuk podobný jako výše, nepatrně rozostřené basy
- obal klasika, mě nezajímá pro mě je hlavní zvuk
Odkaz:https://www.discogs.com/Deep-Purple-Dee ... se/8082862
Srovnání s CD dle odkazu níže:
https://www.discogs.com/Deep-Purple-Dee ... se/2532872
SACD Transport ( nechci uvádět ) zbytek věže stejný jako na LP
CD hrálo jakoby na basech zastřeněji, ale s lepší dymikou - měl jsem to na 32/176,4
Mě k rocku sedí více LP. Celkově lze konstatovat, že nově vydané LP , alespoň u těch "Párplů" hrají i s tím proklínaným digitálním marketingem výborně. To že to někde občas lehce lupně je vlastnost LP, nevztažená k této desce obecně, ale jen k tomuto výlisku. U jiného to může nelupat, či lupnout jinde.
Yamamoto,Tsuyoshi trio "Midnight Sugar" 45rpm special limited- edition
TBM Super-Cut Analogue Disc Premium HQ 180 Super Vinyl.
Vydáno: three blind mice TBM-25-45 , Made in USA
Koupeno: ČR Happy Muzic, září 2017.
Provedení obalu je bezchybné, výlisek v počátcích občas jemně praskne.Kvalita nahrávky je nevídané kvality, nástroje jsou prokreslené v úžasném prostoru tak, že se až leknete, když třeba klavír proplouvá prostorem.Po celou dobu sedíte jak přikováni a říkáte si "to snad není pravda, vždyť to není ani možné"Vycizelovaný zvuk, kdy piano zní v těch nejvýše možných výškách v těch nejčistších tónech, doprovázený skvělou rytmikou, která zase zachází co nejníže zkrátka bere dech.
Porovnával jsem nahrávku s XRCD20bitK2 diskem, který také vlastním a musím konstatovt, že ani náhodou, přestože hraje také velmi dobře se na elpíčko nechystá.
Přehrával jsem na:
Vinyl- Technics SL1210mk2,Dynavector 20x MK2 LO, Dynavector75 MK2
CD. - Vincent S3/Casea/Lynx
Zesilovače Brassany, bedny Xavian.
TBM Super-Cut Analogue Disc Premium HQ 180 Super Vinyl.
Vydáno: three blind mice TBM-25-45 , Made in USA
Koupeno: ČR Happy Muzic, září 2017.
Provedení obalu je bezchybné, výlisek v počátcích občas jemně praskne.Kvalita nahrávky je nevídané kvality, nástroje jsou prokreslené v úžasném prostoru tak, že se až leknete, když třeba klavír proplouvá prostorem.Po celou dobu sedíte jak přikováni a říkáte si "to snad není pravda, vždyť to není ani možné"Vycizelovaný zvuk, kdy piano zní v těch nejvýše možných výškách v těch nejčistších tónech, doprovázený skvělou rytmikou, která zase zachází co nejníže zkrátka bere dech.
Porovnával jsem nahrávku s XRCD20bitK2 diskem, který také vlastním a musím konstatovt, že ani náhodou, přestože hraje také velmi dobře se na elpíčko nechystá.
Přehrával jsem na:
Vinyl- Technics SL1210mk2,Dynavector 20x MK2 LO, Dynavector75 MK2
CD. - Vincent S3/Casea/Lynx
Zesilovače Brassany, bedny Xavian.
Depeche Mode - Best Of Vol.1 / Vinyl / 3LP
Koupeno říjen 2017 Musicrecords.cz
Je to tato:
https://www.discogs.com/Depeche-Mode-Th ... e/10929810
Technika pro přehrávání stejná jako výše:
Zklamání, deska praská i šumí, je to výběr a jednotlivé skladby nejsou frekvenčně sladěny, ty starší přebasovány bez výšek, nezní to transparentně, je to ploché, pouze novější skladby z desky Violátor hrají perfektně a v širokém frekvenčním rozsahu.
Obal je kartonový na 3 LP.
Za mě - vyhozené peníze.
Koupeno říjen 2017 Musicrecords.cz
Je to tato:
https://www.discogs.com/Depeche-Mode-Th ... e/10929810
Technika pro přehrávání stejná jako výše:
Zklamání, deska praská i šumí, je to výběr a jednotlivé skladby nejsou frekvenčně sladěny, ty starší přebasovány bez výšek, nezní to transparentně, je to ploché, pouze novější skladby z desky Violátor hrají perfektně a v širokém frekvenčním rozsahu.
Obal je kartonový na 3 LP.
Za mě - vyhozené peníze.

pánové, jen technická... Když uvedete svoji sestavu do podpisu, nebude nutné ji pak u každého příspěvku opakovat...
Tak jen doplním Dastovo Midnight Sugar o:
Isao Suzuki Trio/Quartet - Blow Up
a
Tsuyoshi Yamamoto Trio - Misty
Limited Edition Impex Record, v mém případě 2926/3000, nahrávky s datem vzniku 1973-74 v kvalitě dosud neslyšené. Skvělé výlisky, obaly, vše...až na cenu
Ale na tu po pár prvních tónech rychle zapomenete
Linn Sondek LP 12, Linn Kandid, Sroll, B&W 800N
Isao Suzuki Trio/Quartet - Blow Up
a
Tsuyoshi Yamamoto Trio - Misty
Limited Edition Impex Record, v mém případě 2926/3000, nahrávky s datem vzniku 1973-74 v kvalitě dosud neslyšené. Skvělé výlisky, obaly, vše...až na cenu

Ale na tu po pár prvních tónech rychle zapomenete

Linn Sondek LP 12, Linn Kandid, Sroll, B&W 800N
Led Zeppelin lll.
Atlantic 8122796576 R1 535341 v roce 2014
Koupeno ČR Happy Muzic 2015
Kvalita výlisku a obalu je výborná, oproti původnímu vydání se obal liší tím, že na reedici není kovový cvoček, na kterém se otáčí kolo vložené do levé části rozevíracího obalu.Kolo se nicméně otáčí i tak.
Kvalita nahrávky: Nikdy nehráli LZ na lp lépe, to platí i o ostatních řadových deskách vydaných v této řadě.Zvuk je krásně čistý, prostor vynikající, nic se neslévá, rozlišení nástrojů nemá chybu.
Porovnal jsem desku s prestižním vydáním od Classic Records(2007) Atlantic 7201 a ve všech atributech nové vydání obstojí se ctí, má dokonce lepší prostor a trochu vyšší hlasitost, v žádném případě však na úkor kvality nahrávky.
Atlantic 8122796576 R1 535341 v roce 2014
Koupeno ČR Happy Muzic 2015
Kvalita výlisku a obalu je výborná, oproti původnímu vydání se obal liší tím, že na reedici není kovový cvoček, na kterém se otáčí kolo vložené do levé části rozevíracího obalu.Kolo se nicméně otáčí i tak.
Kvalita nahrávky: Nikdy nehráli LZ na lp lépe, to platí i o ostatních řadových deskách vydaných v této řadě.Zvuk je krásně čistý, prostor vynikající, nic se neslévá, rozlišení nástrojů nemá chybu.
Porovnal jsem desku s prestižním vydáním od Classic Records(2007) Atlantic 7201 a ve všech atributech nové vydání obstojí se ctí, má dokonce lepší prostor a trochu vyšší hlasitost, v žádném případě však na úkor kvality nahrávky.
Uriah Heep " Look At Yourself"
Bronze BMG. BMGRMO88LP v roce 2015
Koupeno v ČR Happy Muzic 2015
Obal vyrobený kvalitně, výlisek též, nepraská, pauzy tiché.
Nahrávka vás chytne od samého počátku, zvuk je hutný, ale dobře rozlišený, Kenovy klávesy jako byste měli v obýváku, pro příznivce UH to bude zážitek
Deska snese porovnání s německým vydáním (Bronze 28765-270)z roku 71, která má trochu světlejší charakter.
Zajímavost je, že obal, který je použitý na vydání 2015, čerpal zřejmě z předlohy pro japonské vydání, od původního evropského se podstatně liší: na přední straně grafikou písma a barvou, zadní strana je odlišná úplně.
Bronze BMG. BMGRMO88LP v roce 2015
Koupeno v ČR Happy Muzic 2015
Obal vyrobený kvalitně, výlisek též, nepraská, pauzy tiché.
Nahrávka vás chytne od samého počátku, zvuk je hutný, ale dobře rozlišený, Kenovy klávesy jako byste měli v obýváku, pro příznivce UH to bude zážitek
Deska snese porovnání s německým vydáním (Bronze 28765-270)z roku 71, která má trochu světlejší charakter.
Zajímavost je, že obal, který je použitý na vydání 2015, čerpal zřejmě z předlohy pro japonské vydání, od původního evropského se podstatně liší: na přední straně grafikou písma a barvou, zadní strana je odlišná úplně.