Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 445
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od overgrounder »

Toto téma bylo založeno za účelem sdílení poznatků a hodnocení především nově vyráběných LP desek. Je otevřeno všem, kteří chtějí věcně přispívat
ke konkrétní desce. V případě hodnocení je podmínkou dané LP vlastnit nebo s ním mít osobní poslechovou zkušenost. Můžete zde i pokládat dotazy na LP desky, které byste rádi zakoupili, ale informace dostupné na internetu či z jiných zdrojů nejsou dostačující pro případný nákup. Tento prostor není určený pro diskuse typu zda je lepší anolog či digitál, výhody a nevýhody obou formátů, pro polemiky, hádky a osobní útoky.
Pokud chcete vložit post do tohoto tématu, prosím o dodžení několika základních údajů.

1) Autor, název
2) Kde a kdy bylo LP zakoupeno
3) identifikační údaje (vydavatelství, číslo vydání, odkaz na Discogs atd.)
4) Hodnocení kvality fyzického provedení (jak média nebo i obalu)
5) Hodnocení kvality nahrávky
6) Případný komentář
7) Řetězec na kterém bylo dané LP posloucháno (nepovinné)


V případě potřeby diskuse o tomto vláknu piště sem: analogove-zdroje/kvalita-novych-lp-navr ... 17875.html
Naposledy upravil(a) overgrounder dne 16 říj 2017 18:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 445
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od overgrounder »

1) Faithless - REVERENCE
2) Vinylrecords-cz - přes Aukro (2016)
3) Music On Vinyl, MOVLP1355, https://www.discogs.com/Faithless-Rever ... se/6794235
4) Kvalita nosiče i obalu perfektní. Žádné praskání, žádné otřepy.
5) Kvalita nahrávky excelentí!
6) Měl jsem možnost srovnávat s CD. LP - skvělá dynamika, prostor, hloubka a barva scény taktéž perfektní. Jedno z nejlépe hrajících LP v tomto žánru, které vlastním.

Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 210
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od weiron »

1) Iron Maiden - The Number Of The Beast
2) musicrecords.cz v 2015
3) Parlophone ‎– 2564625240 https://www.discogs.com/Iron-Maiden-The ... se/6191421
4) Deska i obal jsou velmi dobře udělané.
5) Nahrávka je plochá a jakoby ořezaná na basech ve cca 100Hz a výšky na 12kHz.
6) V tichých pasážích je úplné ticho. Nástroje a zpěv perfektní jen ty basy a výšky nikde!

TRANSIWATT
Příspěvky: 468
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od TRANSIWATT »

"V tichých pasážích je úplné ticho".....

No, no, úplnému tichu z desky nevěřím.

Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 210
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od weiron »

Myslím že to je díky step-up trafu.

TRANSIWATT
Příspěvky: 468
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od TRANSIWATT »

Coo ???
no to mi prosim vysvětli

Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 210
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od weiron »

Napsal sem ti do soukromích zpráv at se zbytečně nešpiní nové téma.
Pro ostatní co zajímá step up trafo, dá se vše dohledat zde na foru.
A abych přispěl k tématu přidám další desku kterou právě poslouchám:
Obrázek
1) Elbow ‎– The Take Off And Landing Of Everything
2) v musicrecords.cz 2017
3) Fiction Records ‎– 3754769 https://www.discogs.com/Elbow-The-Take- ... se/5468027
4) 180gr nosiče velmi dobré kvality, obal taky super
5) deska bude patřit k tomu nejlepšímu co mám ve zbírce.
6) Hutný a velmi živelný zvuk doporučuji.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Jethro Tull "Song Fromm The Wood"
Zakoupeno Happy Muzic ,ČR, říjen 2017
Chrysalis 0190295847852, Made in EU remix Steven Wilson 2017
Kvalita výlisku a obalu: výlisek v pauzách hučí drážka v prvních dvou skladbách,B strana popraskává. Čekal jsem větší pečlivost, už proto, že deska je vylisovaná v Optimal Media GmbH.
Přebal a příloha ( brožura) vyrobeny velmi pečlivě
Hodnocení nahrávky: zvuku nelze v podstatě nic vytknout, remix je proveden velmi citlivě a precizně, nahrávka zní velmi dobře a čitelně.
Porovnal jsem desku s US vydáním: Chrysalis CHR 1132 z roku 77, kdy vyšel titul poprvé a kterou také vlastním.
Remix zní jakoby sofistikovaně, scéna je posazena dále za posluchače,(posloucháme li ve třetí řadě,tak někde v půlce pódia), vynikající prostor.
USvydaní je posazeno trochu výše, vše se odehrává před vámi, prostorové uspořádání není takové jako u remixu, ale při poslechu vnímáte nevazanou jásavost reprodukce, která bohužel u remixu chybí (výměna za perfektnost)
Letošní vydání je velmi povedená záležitost.

Oldear
Příspěvky: 760
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

LP Deep Purple ‎– Deep Purple In Rock , vydání 2016
- koupeno v Německu v září 2017, 1/2 Speed Mastering
- jedná se o digitální mastering, je to zase nahráno silněji - takže v moji poslechové hlasitosti v tichých pasážích a v mezerách není do poslechového místa slyšet šum, pouze případný občasný lupanec ( Pítrs už bez komentáře - já to tak slyším, resp. neslyším )
- TEAC TN 570, 2M Black a digitálně optikou do MDSD procesoru a zbytek věže "stejný"
- zvuk dle mě perfektní, vyrovnaná kmitočtová křivka, křišťálové výšky a prokreslené basy
- Technics SL 1200 Mk2, 2M Black, Phono Box RS a analogově do předzesu a zbytek věže "stejný"
- zvuk podobný jako výše, nepatrně rozostřené basy
- obal klasika, mě nezajímá pro mě je hlavní zvuk
Odkaz:https://www.discogs.com/Deep-Purple-Dee ... se/8082862
Srovnání s CD dle odkazu níže:
https://www.discogs.com/Deep-Purple-Dee ... se/2532872
SACD Transport ( nechci uvádět ) zbytek věže stejný jako na LP
CD hrálo jakoby na basech zastřeněji, ale s lepší dymikou - měl jsem to na 32/176,4
Mě k rocku sedí více LP. Celkově lze konstatovat, že nově vydané LP , alespoň u těch "Párplů" hrají i s tím proklínaným digitálním marketingem výborně. To že to někde občas lehce lupně je vlastnost LP, nevztažená k této desce obecně, ale jen k tomuto výlisku. U jiného to může nelupat, či lupnout jinde.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Yamamoto,Tsuyoshi trio "Midnight Sugar" 45rpm special limited- edition
TBM Super-Cut Analogue Disc Premium HQ 180 Super Vinyl.
Vydáno: three blind mice TBM-25-45 , Made in USA
Koupeno: ČR Happy Muzic, září 2017.
Provedení obalu je bezchybné, výlisek v počátcích občas jemně praskne.Kvalita nahrávky je nevídané kvality, nástroje jsou prokreslené v úžasném prostoru tak, že se až leknete, když třeba klavír proplouvá prostorem.Po celou dobu sedíte jak přikováni a říkáte si "to snad není pravda, vždyť to není ani možné"Vycizelovaný zvuk, kdy piano zní v těch nejvýše možných výškách v těch nejčistších tónech, doprovázený skvělou rytmikou, která zase zachází co nejníže zkrátka bere dech.
Porovnával jsem nahrávku s XRCD20bitK2 diskem, který také vlastním a musím konstatovt, že ani náhodou, přestože hraje také velmi dobře se na elpíčko nechystá.
Přehrával jsem na:
Vinyl- Technics SL1210mk2,Dynavector 20x MK2 LO, Dynavector75 MK2
CD. - Vincent S3/Casea/Lynx
Zesilovače Brassany, bedny Xavian.

Oldear
Příspěvky: 760
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Depeche Mode - Best Of Vol.1 / Vinyl / 3LP
Koupeno říjen 2017 Musicrecords.cz

Je to tato:
https://www.discogs.com/Depeche-Mode-Th ... e/10929810

Technika pro přehrávání stejná jako výše:
Zklamání, deska praská i šumí, je to výběr a jednotlivé skladby nejsou frekvenčně sladěny, ty starší přebasovány bez výšek, nezní to transparentně, je to ploché, pouze novější skladby z desky Violátor hrají perfektně a v širokém frekvenčním rozsahu.
Obal je kartonový na 3 LP.
Za mě - vyhozené peníze.

zabiny007
Příspěvky: 1275
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
pánové, jen technická... Když uvedete svoji sestavu do podpisu, nebude nutné ji pak u každého příspěvku opakovat...

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Tak jen doplním Dastovo Midnight Sugar o:

Isao Suzuki Trio/Quartet - Blow Up

a

Tsuyoshi Yamamoto Trio - Misty

Limited Edition Impex Record, v mém případě 2926/3000, nahrávky s datem vzniku 1973-74 v kvalitě dosud neslyšené. Skvělé výlisky, obaly, vše...až na cenu :(
Ale na tu po pár prvních tónech rychle zapomenete :D

Linn Sondek LP 12, Linn Kandid, Sroll, B&W 800N

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Led Zeppelin lll.
Atlantic 8122796576 R1 535341 v roce 2014
Koupeno ČR Happy Muzic 2015
Kvalita výlisku a obalu je výborná, oproti původnímu vydání se obal liší tím, že na reedici není kovový cvoček, na kterém se otáčí kolo vložené do levé části rozevíracího obalu.Kolo se nicméně otáčí i tak.
Kvalita nahrávky: Nikdy nehráli LZ na lp lépe, to platí i o ostatních řadových deskách vydaných v této řadě.Zvuk je krásně čistý, prostor vynikající, nic se neslévá, rozlišení nástrojů nemá chybu.
Porovnal jsem desku s prestižním vydáním od Classic Records(2007) Atlantic 7201 a ve všech atributech nové vydání obstojí se ctí, má dokonce lepší prostor a trochu vyšší hlasitost, v žádném případě však na úkor kvality nahrávky.

Dasta
Příspěvky: 915
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Uriah Heep " Look At Yourself"
Bronze BMG. BMGRMO88LP v roce 2015
Koupeno v ČR Happy Muzic 2015
Obal vyrobený kvalitně, výlisek též, nepraská, pauzy tiché.
Nahrávka vás chytne od samého počátku, zvuk je hutný, ale dobře rozlišený, Kenovy klávesy jako byste měli v obýváku, pro příznivce UH to bude zážitek
Deska snese porovnání s německým vydáním (Bronze 28765-270)z roku 71, která má trochu světlejší charakter.
Zajímavost je, že obal, který je použitý na vydání 2015, čerpal zřejmě z předlohy pro japonské vydání, od původního evropského se podstatně liší: na přední straně grafikou písma a barvou, zadní strana je odlišná úplně.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti