nove modely Pro Ject v Mnichove - Project X-tension
nove modely Pro Ject v Mnichove - Project X-tension
Docela me prekvapilo, ze se nikdo zatim nezminil o velmi peknem novem modelu ProJect - byl vystavovam v Mnichove - 2 mutace - jedna s ramenkem ProJect - ten bude za cca 3000euro, druhy model /viz foto/ se bude lisit ramenkem /Renown me rikal jaky typ, ale nepamatuji/ bude stat 5000 euro ..povazuji to za krasnou praci, asi uz ma integrovany i speed box...technicke udaje nam jiste rad sdeli Renown...

Re: nove modely Pro Ject v Mnichove
Tak tohle je opravdu pecka. Nejlepší Pro-Ject co jsem viděl. Konečně bez akrylového talíře a to raménko vypadá také super.
Tedy 5000 euro je na Pro-Ject docela paleta, ale tento gramec vypadá dost solidně. Trochu mi evokuje Thorens a trochu Linn.
Rozhdoně ale dobrý krok vpřed. Pro-Jectu gratulace. Teď to poprvé vypadá, že i můj příští gramec by mohl být z Litovle
Tedy 5000 euro je na Pro-Ject docela paleta, ale tento gramec vypadá dost solidně. Trochu mi evokuje Thorens a trochu Linn.
Rozhdoně ale dobrý krok vpřed. Pro-Jectu gratulace. Teď to poprvé vypadá, že i můj příští gramec by mohl být z Litovle

Měl jsem tu čest si s ním pohrát v prototypové dílně.. Neskutečně solidní konstrukce, bytelný základ, hliníkový talíř přes pět kilo, el. rozběh, moc pěkná práce.. Tohle by mi opravdu mohlo hrát doma.. 

Nádhera veľmi pekné,tiež my to vzdialene pripomína Linn ktorý sa my mimochodom pači.Už aby bol aj na slovensku k vypočutiu toto ma zabije a doženie k analogu.
Když SEV zjistil, že Křeček začal s výrobou BAL-1, obšlehli jeho konstrukci a pustili se chlubení cizím peřím. 
Naštěstí se zalekli podstaty BAL-1, 30-kg betonové podsady. Nahradili ji maloměšťácky účinnou překrásnou dýhovanou MDF.
Zdobnou desku vyrábějí nějakou dobu v modelu P-J 2 Xperience a ještě dříve.
Osobně na mě udělala tato nedoceněná povrchová úprava hluboký dojem v provedení dýhy z olivovníku. Ovšem bižuterie v podobě běžného ramínka a MDF talíře k němu moc neladila.
Talíř hliníkového masivu působivě doplňuje ramínko Ortofon 212. Přítel Křeček mu vyčítá odnímatelný headschel. To však myslím dánům křivdí. Provedení je jakostní a nevykáže přidanou rezonanci. Ani s majitelem posedlým výměnami přenosek opotřebení nehrozí.
Osobně bych si objednal raději ladící hliníkové ramínko Ortofon, než přepracované uhlíkové RPM Evo - 9,10,12". Oči hrají nejdříve. A v celkovém dojmu si jej nechám u firmy pozlatit, společně s talířem, aby ladilo s knoflíky mého zesilovače.

Naštěstí se zalekli podstaty BAL-1, 30-kg betonové podsady. Nahradili ji maloměšťácky účinnou překrásnou dýhovanou MDF.
Zdobnou desku vyrábějí nějakou dobu v modelu P-J 2 Xperience a ještě dříve.
Osobně na mě udělala tato nedoceněná povrchová úprava hluboký dojem v provedení dýhy z olivovníku. Ovšem bižuterie v podobě běžného ramínka a MDF talíře k němu moc neladila.
Talíř hliníkového masivu působivě doplňuje ramínko Ortofon 212. Přítel Křeček mu vyčítá odnímatelný headschel. To však myslím dánům křivdí. Provedení je jakostní a nevykáže přidanou rezonanci. Ani s majitelem posedlým výměnami přenosek opotřebení nehrozí.
Osobně bych si objednal raději ladící hliníkové ramínko Ortofon, než přepracované uhlíkové RPM Evo - 9,10,12". Oči hrají nejdříve. A v celkovém dojmu si jej nechám u firmy pozlatit, společně s talířem, aby ladilo s knoflíky mého zesilovače.

pro-ject vypadal nádherně.
proti těm cenám ostatních gramofonů mi to navíc přišlo hrozně levné.
kdo tam ty ceny neviděl, neuvěří.
navíc jsem poznal renowna!
škoda, že jsme byli s fotolaikem ve stresu, že něco nestihneme.
a já nestihl renowna pozvat na ten slíbený wuřtík.
potkal jsem v mnichově pár čechů, pár bratrů slováků. ti sk-výstavci, co stáli u jistých repro, byli dosti otrávení a dosti "zválení".
jen renown měl krásný, proužkovaný oblek a vysoce vyleštěné polobotky.
a to já mám rád.
hned mi byl hrozně sympatický.
ale o mě se ví, že jsem menšinově orientovaný
project vypadal fakt nádherně. kvůli vzhledu a ceně bych ho koupil. zvuk nesoudím.
proti těm cenám ostatních gramofonů mi to navíc přišlo hrozně levné.
kdo tam ty ceny neviděl, neuvěří.
navíc jsem poznal renowna!
škoda, že jsme byli s fotolaikem ve stresu, že něco nestihneme.
a já nestihl renowna pozvat na ten slíbený wuřtík.
potkal jsem v mnichově pár čechů, pár bratrů slováků. ti sk-výstavci, co stáli u jistých repro, byli dosti otrávení a dosti "zválení".
jen renown měl krásný, proužkovaný oblek a vysoce vyleštěné polobotky.
a to já mám rád.
hned mi byl hrozně sympatický.
ale o mě se ví, že jsem menšinově orientovaný

project vypadal fakt nádherně. kvůli vzhledu a ceně bych ho koupil. zvuk nesoudím.
Pro-Ject Xtension

Pro-Ject Xtension
Manual turntable with 9" or 12" Ortofon tonearm
and build in Pro-Ject Speed Box SE
Good sound from sound technology
• Aluminium platter with perimeter belt drive and brass record puck
• Magnet supported, inverted main bearing with ceramic thrust-pad
• Central metal block optimises centre of gravity
• Build in Pro-Ject Speed Box SE
• Magnet supported feet
Features
• Choice of four tonearms: Ortofon AS-212S, Ortofon AS-309S, Ortofon RS-212D and Ortofon RS-309D
• Also available without tonearm
• Electronic speed change for 33 / 45 r.p.m.
• Mechanic speed change for 78 r.p.m.
• Record weight
• Dust cover
• Plinth in black piano-lacquer finish, cherry, apple and olive veneer
Nový top od Pro-jectu vypadá zajímavě.

Re: nove modely Pro Ject v Mnichove - Project X-tension
Krásný gramofon takový bych jednou chtěl mít 

Pro salonek Actuton Horn, si firma jako zdroj zvuku vybrala Pro-Ject X-tencion.
Phono a elektroniku měli svou. Ovšem že Valencii mám doma a nepoznal jsem ji, si vysvětluji tím, že mi nějaký ten stotisíc v aparátu chybí.
Kolosální, dynamický, ohromující zvuk.
X-tencion patří k nejlepším v analogu. A dokonce se mi díky této expozici zdál zvuk s ramenem P-J EVO 12cc, jako nejvhodnější.

Phono a elektroniku měli svou. Ovšem že Valencii mám doma a nepoznal jsem ji, si vysvětluji tím, že mi nějaký ten stotisíc v aparátu chybí.
Kolosální, dynamický, ohromující zvuk.
X-tencion patří k nejlepším v analogu. A dokonce se mi díky této expozici zdál zvuk s ramenem P-J EVO 12cc, jako nejvhodnější.

Ketos píše:
http://www.ketos.sk/images/ketoslive3.pdf
S laskavým svolením vložím z PDF :
"Tradičný rakúsky výrobca gramofónov v tomto roku s veľkou slávou uviedol na trh svoju novú
vlajkovú loď X-Tension.
Gramofón je koncipovaný dizajnovo ako klasický koncept osemdesiatych rokov so špičkovou technológiou
súčasnosti.
Základ prístroja tvorí drevený rám s dokonalou povrchovou úpravou prírodnou dyhou (jablko, čerešňa, oliva alebo čierny klavírny lak) vo vysokom lesku a má hmotnosť 25 kg.
Skrinka je tlmená olovenou drťou, čo zvyšuje jej hmotnosť a rezonančnú odolnosť.
Ložisko taniera je inverzné s keramickou guľôčkou, tanier má sendvičovú konštrukciu a jeho horná
strana je tlmená sorbothanovou podložkou.
Samotná hmotnosť taniera je nadľahčovaná magnetickým poľom dvoch toroidných magnetov
pôsobiacich proti sebe. Kontrola otáčok je riadená špeciálne vyvinutým výkonným regulátorom otáčok.
Prístroj je postavený na výškovo nastaviteľných magneticky tlmených nohách.
K prístroju ponúkajú štyri typy ramien podľa želania zákazníka – 10 a 12 palcové karbónové
ProJect a špičkové zákazkové ramená od spoločnosti Ortofon v dĺžkach 9 a 12 palcov."
Berka, hifista vládnoucí polštinou mi poslal tento test redaktora, Wojciecha Pacuły.
http://www.audio.com.pl/index.php?page= ... 59&katId=4
Trošku pomůže překladač google - http://translate.google.com/translate?h ... ge%3Dtesty

Já si vyslechl X-tension s Ortofon Valencií, bylo to velké. Doporučuji. Její doporučený přítlak 2,2g na hrot souhlasí s testem.
Pak přišlo srovnání Ortofon Rondo Bronze na X-tension a RPM-9.
Delší 12"EVO rameno, přináší čistou reprodukci na začátku a konci LP.
http://www.ketos.sk/images/ketoslive3.pdf
S laskavým svolením vložím z PDF :
"Tradičný rakúsky výrobca gramofónov v tomto roku s veľkou slávou uviedol na trh svoju novú
vlajkovú loď X-Tension.
Gramofón je koncipovaný dizajnovo ako klasický koncept osemdesiatych rokov so špičkovou technológiou
súčasnosti.
Základ prístroja tvorí drevený rám s dokonalou povrchovou úpravou prírodnou dyhou (jablko, čerešňa, oliva alebo čierny klavírny lak) vo vysokom lesku a má hmotnosť 25 kg.
Skrinka je tlmená olovenou drťou, čo zvyšuje jej hmotnosť a rezonančnú odolnosť.
Ložisko taniera je inverzné s keramickou guľôčkou, tanier má sendvičovú konštrukciu a jeho horná
strana je tlmená sorbothanovou podložkou.
Samotná hmotnosť taniera je nadľahčovaná magnetickým poľom dvoch toroidných magnetov
pôsobiacich proti sebe. Kontrola otáčok je riadená špeciálne vyvinutým výkonným regulátorom otáčok.
Prístroj je postavený na výškovo nastaviteľných magneticky tlmených nohách.
K prístroju ponúkajú štyri typy ramien podľa želania zákazníka – 10 a 12 palcové karbónové
ProJect a špičkové zákazkové ramená od spoločnosti Ortofon v dĺžkach 9 a 12 palcov."
Berka, hifista vládnoucí polštinou mi poslal tento test redaktora, Wojciecha Pacuły.
http://www.audio.com.pl/index.php?page= ... 59&katId=4
Trošku pomůže překladač google - http://translate.google.com/translate?h ... ge%3Dtesty

Já si vyslechl X-tension s Ortofon Valencií, bylo to velké. Doporučuji. Její doporučený přítlak 2,2g na hrot souhlasí s testem.
Pak přišlo srovnání Ortofon Rondo Bronze na X-tension a RPM-9.
Delší 12"EVO rameno, přináší čistou reprodukci na začátku a konci LP.