Hraju si s myšlenkou posunout malinko kvalitu zvuku mého jediného analogového zařízení. Nejsem si ale úplně jistý zda je nutné pořízovat lepší celý gramo-přehravač, nebo zda by stačil jen upgrade přenosky.
Vlastním starý Dual 506 s přenoskou AKG P4 a asi 20desek. Z toho jasně vyplívá že nejsem žádnej ostřílenej profík co se týče tohoto
zdroje signálu...
1) posunu zvukově stávájící přístroj s výměnou přenosky na Ortofon 2M Red?
2) bude lepší pořídit rovnou lepší komplet, např. - Pro-Ject RPM 1.3 osazený 2M Red
Nový gramofon, nebo postačí přenoska?
Re: Nový gramofon, nebo postačí přenoska?
Dual 506 je výborný gramofon, na něhož Project RPM1,3 osazený 2M Red nebude dosahovat ani náhodou.
Chceš li kupovat adekvátního nástupce, musíš až ve třídě 30-50tisíc.
Je li Dual v kondici, osadil bych ho 2M Black, nebo i klidně mc přenoskou kolem 15-20tisic, třeba Audiotechniku, Dynavector, Hannu...
Přeji spoustu krásných chvil s gramofonem.
Chceš li kupovat adekvátního nástupce, musíš až ve třídě 30-50tisíc.
Je li Dual v kondici, osadil bych ho 2M Black, nebo i klidně mc přenoskou kolem 15-20tisic, třeba Audiotechniku, Dynavector, Hannu...
Přeji spoustu krásných chvil s gramofonem.
no ... ona zmiňovaná 2M Red byla zamýšlený "vrchol" ...
Dopřej tomu alespoň 2M Blue, zvukový rozdíl značný, cenově celkem skousnutelné.
2M Blue bych ještě akceptoval.
Neví někdo jak je na tom zvukově přenoska kterou teď je můj gramofon osazen? Nikde jsem o ni nic nenašel. Zda je vůbec smysluplné ji měnit...
Neví někdo jak je na tom zvukově přenoska kterou teď je můj gramofon osazen? Nikde jsem o ni nic nenašel. Zda je vůbec smysluplné ji měnit...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Prenosku AKG P4 som našiel na vinylengine.com v sekcii Cartridge Database a podľa uvedených údajov je to celkom schopná vec. Ja osobne vlastním AKG P15 MD, osadenú na Sony PS-HX500 a hraje to veľmi slušne - veľa toho ukáže, bohužiaľ aj s chybami, no aj o chybách je vinyl, takže ok. Určite by som AKG nemenil, až po zodratí / poškodení ihly. Tiež som rozmýšľal nad Ortofon prenoskou, ale nemôžeme mať všetci Ortofon, že....Neví někdo jak je na tom zvukově přenoska kterou teď je můj gramofon osazen? Nikde jsem o ni nic nenašel. Zda je vůbec smysluplné ji měnit...